Partidul Totul Pentru Ţară (al Mişcării Legionare) e prigonit!

Preiau articolul:

PERSECUŢIA CONTINUĂ! Dosar penal pentru conducerea Partidului “Totul pentru Ţară”. Cine vrea dispariţia TPT?

Preşedintele Partidului “Totul pentru Ţară”Coriolan Baciu, a fost citat de organele poliţiei judiciare într-un dosar de cercetare penală deschis ca urmare a sesizării făcute de Institutul Naţional pentru Studiul Holocaustului din România “Ellie Wiesel”, prin preşedintele acestuia, Alexandru Florian.

Conducerea TPT este acuzată de INSHR-EW de activitate cu caracter fascist, rasist, antisemit şi contrară ordinii de drept. Aceste acuzaţii constituie de altfel şi baza acţiunii de dizolvare a TPT iniţiate în vara anului trecut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin prim-procurorul Remus Budăi, acţiune respinsă luna trecută de instanţa Tribunalului Bucureşti ca neîntemeiată.

Partidului “Totul pentru Ţară” i se reproşează continuitatea cu formaţiunea politică omonimă din perioada interbelică, fondată de generalul Cantacuzino-Grănicerul şi Corneliu Zelea Codreanu, precum şi similitudinea semnului permanent al TPT cu însemnul Gărzii de Fier interbelice. De asemenea, la instigaţiile Institutului Elie Wiesel, procuratura acuză TPT de încălcarea Ordonanţei de urgenţă 31/2002, respectiv de săvârşirea infracţiunilor de propagandă de tip fascist şi antisemit, încercând să susţină aceasta prin participările reprezentanţilor TPT la comemorarea unor lideri legionari precum Corneliu Codreanu sau Horia Sima, dar şi prin simpla prezenţă între întemeietorii partidului a unor vechi fruntaşi legionari, fiind exemplificat în acest sens comandantul legionar Gheorghe Grecu, fost deţinut politic şi cetăţean SUA, decedat în ianuarie 2012.

Reprezentanţii TPT au arătat organelor de cercetare penală că însăşi instanţa Tribunalului Bucureşti a constatat, în sentinţa amintită, că argumentele procuraturii enumerate mai sus nu pot da temeinicie acuzaţiilor de fascism şi antisemitism, în condiţiile în care, în cei 20 de ani de existenţă, conducerea TPT nu a utilizat niciodată formule antisemite şi s-a declarat permanent în favoarea statului de drept, iar Mişcării Legionare nu i s-a stabilit caracterul fascist nici la Tribunalul de la Nurnberg şi nici la alte instanţe internaţionale.

Cercetarea penală a liderilor TPT  a debutat aproape concomitent cu deschidera unui noi dosar de dizolvare deschis de acelaşi prim-procuror Budăi, de la Parchetul Bucureşti, de astă dată pe Legea 14/2003 a partidelor politice, care la alininatele 46-48 prevede dizolvarea pe cale legală a partidelor care nu obţin 50000 voturi la alegeri.

De remarcat că acţiunea a fost demarată fără a se fi încheiat cealaltă acţiune de dizolvare, în care procurorii au făcut apel, TPT fiind practic singurul partid de după 1989 împotriva căruia s-au deschis concomitent două acţiuni de desfiinţare.

La această oră, reprezentanţii TPT au depus întâmpinare şi au declarat că vor demonstra instanţei impedimentele şi tracasările la care au fost supuşi de-a lungul anilor de autorităţi, acţiuni care le-au adus grave prejudicii de imagine şi au descurajat implicarea multor susţinători şi membri, secretariatul partidului dispunând de probe adunate de-a lungul anilor în acest sens.

De altfel, TPT s-a mai confruntat în 2007, pe când se numea “Pentru Patrie” cu un proces de dizolvare identic, instanţa Tribunalului Bucureşti respingând în noiembrie 2008 acţiunea procuraturii şi decizând că organizaţia politică poate să continue să funcţioneze legal.

De asemenea, reprezentanţii TPT şi-au manifestat suspiciunea că şi controalele financiare desfăşurate în această perioadă ar putea avea legătură cu loviturile concertate la care partidul este supus de forţe care se pare că îi doresc dispariţia cu orice preţ.

Contactat telefonic, Florin Dobrescu, preşedintele executiv al TPT a declarat că liderii organizaţiei nu se vor lăsa impresionaţi de aceste lovituri concertate, afirmând că au încredere în actul de justiţie şi că acţiunile menite să distrugă TPT nu îi vor opri din drumul trasat de înaintaşii lor, acela al construirii unei ţări ca soarele sfânt de pe cer.

Adrian Petreanu

redactor Buciumul.ro

4 gânduri despre „Partidul Totul Pentru Ţară (al Mişcării Legionare) e prigonit!

 1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (20.07.2013) | Saccsiv's Weblog

 2. E foarte grav ceea ce se intampla, aproape incredibil. Avem tare multi dusmani, manca-i-ar focul.

  Mare minune trebuie sa asteptam de la Dumnezeu, sa mai salveze acest popor.

  Suntem loviti din toate partile, pe toate planurile, cel mai mult de catre cozile de topor din fruntea tarii.

  Dumnezeu sa ne apere si sa ne scape!

  Apreciază

 3. Daca acest „Alexandru Florian” este unul si acelasi cu contribuitorul la proiectul ro-wikipedia, atunci lucrurile se explica:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:Alex_F.
  Pe de alta parte este dezgustator modul cum sunt vanati oameni cu ideologii ce nu incita la crima si violente impotriva altora, indiferent de motiv, si lipsa de reactie vizavi de miscari ca MAT (Miscarea Anti Taxe) ce propovaduieste pe fata prin blogul fondatorului (capitalismpepaine.ro) uciderea in masa (a comunistilor, socialistilor, asistatilor social, cersetorilor), revolta violenta impotriva statului – care trebuie musai insotita de sangele inculpatilor conform CPP, intemnitarea nefiind masura suficienta in opinia lor – , exploatarea la sange ca pe „un surub” sau „o lamaie de stors” (cum se exprima autorul blogului cu pricina) a angajatilor, si multe alte aspecte similare care sunt sigur ca sunt interzise de Codul Penal (autorul CPP, Mihai Giurgea, chiar mandrindu-se cu ilegalitatea faptelor sale, abordand un aer provocator de fiecare data cand o face).
  Cam asta spune totul despre obiectivitatea celor de la INSHR, si seriozitatea lor in vanarea de nazisti/fascisti, din moment ce, o miscare violenta cu vadit caracter nazist/fascist, legalizata recent, nu a intrat in vizorul lor de cercetare chiar daca de ani buni dispune de platforma propagandistica in spatiul virtual. Pesemne ca, daca nu este o miscare care sa-i deranjeze pe evrei, „distinsii” cercetatori nu sunt preocupati de subiect.
  Ar putea fi spuse multe lucruri despre acest tip de oameni, dar cea mai buna varianta e ignorarea lor, intrucat nu merita sangele rau ce ti-l faci pentru niste nulitati. Cu atat mai mult cu cat, au aura de „academicieni”, adica se considera importanti, desi nu sunt.

  Apreciază

 4. Totul pentru tara! Dumnezeu sa va apere si sa va ajute-ca tare avem nevoie.
  Iar pe tradatorii de neam si de tara-,,indragi-i-ar ciorile si spinzuratorile”.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s