Sãtenii din Pungesti, de neclintit: proteste pe câmp la 0 grade!

Protestatarii din Pungesti rezistã pe câmp. astãzi sunt aproximativ 200 de persoane. Alãturi de sãteni au venit mai multe grupuri din tarã care s-au campat în corturi. În ciuda frigului de azi-noapte (sub 0 grade Celsius), acestia sunt decisi sã rãmânã acolo pânã când Parlamentul va emite legea prin care se va interzice explorarea gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice. “Rãmânem si facem cu rândul. Ne-am propus sã facem un grup de minim 50 de persoane care sã stea de veghe, indiferent de conditiile meteo. Azi-noapte a fos atât de frig încât am gãsit apa înghetatã în sticle, da nu avem nicio problemã”, a declarat Ticu Pâslaru, din Iasi.

“A venit ieri sotia si copiii si am dormit în masinã. Nu i-am chemat eu. Au venit ei pentru au spus cã vor sã fie alãturi de mine”, a declarat Virgil Iordache, din Iasi. De asemenea, la Pungesti a ajuns astãzi si un grup de cãlugãri de la Mãnãstirea Petru Vodã, decisi si ei sã rãmânã acolo.

Slujbã în aceastã searã la Pungesti

Preotii de la Banca si Pungesti, împreunã cu cãlugãrii de la Mãnãstirea Petru Vodã au tinut în aceastã searã o slujbã în fata protestatarilor. S-a sfintit tabãra improvizatã de la Silistea. Cãlugãrii de la Mãnãstirea Petru Vodã au fãcut un apel pentru a fi aduse în zonã rulote, cu ajutorul cãrora protestatarii sã reziste acolo, indiferent de vreme.

2 gânduri despre „Sãtenii din Pungesti, de neclintit: proteste pe câmp la 0 grade!

 1. Imi pare rau de tara asta,imi pare rau de oamenii buni si cinstiti.Oameni buni,comunismul nu a fost inca desfintat in Romanika.USL este cuibul unde s-au strans Parlamentul Romaniei este plin de comunisti.Au lefurile cele mai mari si ei si rudele lor.Nu exista vre-o cuvantare a lui Ponta plagiatorul si al lui Crin Antonescu care sa nu pomeneasca de presedintele Basescu.Basescu nu este bun ,dar cine este bun ?Cine a fost mai bun ? Daca curtea constitutionala a constatat ca presedintele nu a incalcat constitutia, atunci Ponta si Antonescu ce mai incurca borcanele? Ei nu stiu ca Romanika face parte din UE si Nato si tara este sub observatie .Deci nu poti instala o guvernare de dictatoriat acaparand toate 0rganizatiile,Monitorul Oficial,Curtea Constitutionala,Avocatul poporului,justitia Televiziunea,presa,Institutul Cultural Roman ,etc.Trebuiesc deferiti justitiei acesti oameni care incalca constitutia.Au nenorocit o tara ,un popor.Ne este rusine sa mai spunem ca suntem romani.In tarile in care traim suntem marginalizati si discriminati din cauza politici comuniste ale lui Ponta si Antonescu.Romania nu merita sa faca parte din UE .Adio SCENGHEN pentru Romania !…

  Apreciază

  • Nea Vasile, nu suntem marginalizati nicaieri. Si eu locuiesc in afara tarii si nu sunt marginalizata ptr ca sunt romanca, ba din contra. Depinde de fiecare dintre noi cum ne comportam.
   Sa traim ca romani, sa ne respectam limba, traditiile, cultura istoria si credinta poporului nostru, sa ne invatam copiii sa traiasca si sa gandeasca romaneste ptr ca intr-o zi ne vom intoarce acasa si sa nu ne fie atunci rusine de cum am trait in occident …degeaba.

   Premier, presedinte etc, sunt corupti toti si chiar daca vor fi inlocuiti nu v-a fi diferenta mare. Cand la conducerea tarii vom avea oameni cu frica de Dumnezeu, tara v-a merge bine.
   Intrebarea este, suntem noi mai buni ca ei?

   Schimbarea vine de la noi, asa cum s-a intamplat si la Pungesti. Oameni simpli din popor au inteles ca trebuie sa-si apere pamantul. Daca am fi facut si noi la fel cu fiecare fabrica din tara, astazi am fi tot acasa si ar fi fost MULT MAI BINE.

   Tanjesc dupa tara.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s