Întristător: părintele Hariton Negrea bate in retragere eliminând conţinutul articolului despre cipurile din acte

Pe site-ul Mânăstirii Petru Vodă s-a schimbat conţinutul articolului despre actele electronice. Iată noul text: 

În urma reacțiilor negative avute la adresa mea, ca stareț al Mănăstirii Petru Vodă, am considerat să retrag acest articol, care nu era un comunicat de presă, ci o învăţătură de credinţă ortodoxă ce se adresa în mod exclusiv credincioşilor din Biserică. Rămîn, totuşi, în continuare foarte îngrijorat de evoluția tuturor actelor electronice (nu doar pașapoarte, cum s-a insinuat, ci toate tipurile de acte electronice, în primul rînd cărți de identitate, apoi carduri de sănătate, carduri bancare, paşapoarte, etc) impuse în România şi în lume în ultimii ani.

Protosinghel Hariton Negrea
Stareţ al Mănăstirii Petru Vodă 

Cine a avut reacţii negative? Cui nu-i convine? Necredincioşilor? 

Dacă învăţătura era adresată „credincioşilor din Biserică”, de cine se teme stareţul? De oameni necredincioşi, de ierarhi corecţi politic mai mult decât de Dumnezeu?!

31 de gânduri despre „Întristător: părintele Hariton Negrea bate in retragere eliminând conţinutul articolului despre cipurile din acte

 1. Îl citez (la fel am citat şi pe SACCSIV)pe Sfântul Sfinţit Ipolit , papă al Romei:
  “….Atunci se vor duce toţi către dânsul (Antihrist) şi-i vor zice: am auzit că eşti mare împărat şi veseleşti pe toţi slujitorii tăi, pentru aceasta am venit, ca să ne închinăm ţie, spre a ne hrăni, că pierim de foame. Atunci le va zice înşelătorul: veniţi să vă punem pecetea pe mâna dreaptă şi pe frunte şi vă voi da oricâte voiţi. Pentru aceasta va pecetlui dreapta omului, ca să nu mai poată face cu mâna semnul cinstitei Cruci şi să fie al lui desăvârşit. Se vede că numai cu câte o literă are să fie însemnată în pecetea lui antihrist pentru fiecare cuvânt, care va fi zis al lepădării de Dumnezeu. Iar aceia, necunoscând înşelăciunea lui, vor sta ca să-i pecetluiască pe mâna dreaptă şi pe frunte. Iar pecetea lui va avea numărul 666, după mărturisirea Sfântului Ioan Evanghelistul. Şi îi va face pe cei mari şi pe cei mici bogaţi, va slobozi pe cei ce sunt în robie, ca pe mulţi să-i amăgească, şi nimeni nu va putea să vândă, sau să cumpere, fară numai aceia care vor avea semnul şi numărul fiarei sau numărul numelui fiarei.
  «Aici este înţelepciunea. Cel ce are minte, socotească numărul fiarei; că nume de om este şi numărul ei este 666». Iar înţelesul peceţii va fi aşa: Mă lepăd de Făcătorul cerului şi al pământului, mă lepăd de Sfântul Botez, mă lepăd de a sluji lui Hristos şi mă fac rob al tău; mă lepăd de împărăţia cerului şi iubesc muncile cele veşnice; mă lepăd de Sfânta Cruce şi primesc pecetea ta. Acestea vor fi scrise în pecetea înşelătorului antihrist. Care nu va voi să primească pecetea lui, va primi moartea din mâinile lui. «Fericit va fi cel ce va răbda în acea vreme, căci se va mântui şi cu mucenicii cei mari va fi», după cum zice Domnul, în Evanghelia de la Matei: «Cel ce va răbda până la sfârşit, acela se va mântui». Şi Sfântul Ioan Evanghelistul zice în Evanghelia sa: «Unii ca aceia mari se vor chema»….”
  Ai inteles? Semnul lepadarii va contine cate o litera din fiecare cuvant al textului lepadarii. Cifra 666 va face parte din acest semn/pecete. Scopul: “…Pentru aceasta va pecetlui dreapta omului, ca să nu mai poată face cu mâna semnul cinstitei Cruci şi să fie al lui desăvârşit. …”
  Deci daca eu avand cardul cu RFID mai reusesc ca sa-mi fac semnul dogmatic al Sfintei Cruci dupa predania Sfantului Ioan Gura de Aur e clar ca cip-ul nu implineste acelasi scop ca si pecetea lui Antihrist. Clar!!!
  E trist sa constat ca pe site-ul SACCSIV imi sunt acceptate comentariile atata timp cat nu aduc in sprijinul afirmatiilor mele texte ale Sfintilor Parinti Bisericesti, iar din momentul in care fac lucrul asta , sunt trecut la moderare.
  Sănătate şi Doamne ajută!

  Apreciază

  • Sa-mi fie cu iertare, dar nu cred ca e asa cum zici!
   Nu cred ca ai inteles cuvintele: „ca să nu mai poată face cu mâna semnul cinstitei Cruci şi să fie al lui desăvârşit. …”.
   Nici ereticii din ziua de azi nu pot face cruce, in mod obisnuit. Si ei s-au lepadat de botez (cei cazuti din ortodoxie). Nu cred ca se refera la o imposibilitate fizica de a face semnul Sfintei Cruci! Diavolul ii va tine ca sa nu-si mai faca cruce, ca si pe ereticii neoprotestanti din ziua de azi.
   Din momentul in care posibilitatea de a cumpara sau vinde si alte libertati vor fi conditionate de punerea unui ceva, pe mana dreapta sau pe frunte, cu RFID sau alt fel de cip (mai avansat) care contine 666, cine va putea spune ca aia nu e pecetea??
   Cardurile si actele de identitate nu sunt lepadarea finala, dar tot un fel de lepadare sunt, caci e colaborare cu sistemul antihristic care se contureaza!

   Apreciază

   • Daniel, mi-e greu ca să cred că un creştin ortodox poate pune la îndoială cuvântul unui sfânt al Bisericii, un Ierarh care a fost mucenicit pt. credinţă. Cardul cu cip fie el si RFID e mai periculos decat cel fără cip, şi asta numai pt. libertatea trupească, datorită performanţelor lui tehnice net superioare. Însă numerizarea documentelor de identitate a început înca de pe vremea „împuşcatului”. Sub aspect duhovnicesc acest lucru nu are nicio influenţă negativa asupra Sfintelor Taine. Am testat asta la un părinte care a slujit singur in 2012 la sfinţirea apei cu paşaportul electronic în buzunar. Acea apă sfinţită a rămas nestricată până în prezent.
    Doamne ajută!

    Apreciază

   • Alex,
    Eu n-am pus la indoiala spusele niciunui sfant! Am spus ca poate tu n-ai inteles cum trebuie ce a zis.
    Daca mai are sau nu har un preot cu acte electronice, nu stiu.. Tind sa cred ca mai are, caci Harul nu fuge cu una cu doua, poate macar de dragul credinciosilor, daca preotul ar fi nevrednic…. N-am facut afirmatia ca n-ar mai fi har.

    Apreciază

  • Noin nu ne lepadam de fapt prin cip ci prin vointa noastra de a accepta, printr-o forma sau alta, pe cel rau in viata noastra…Dogmatica spune ca un atribut important al sufletului ,cu care acesta lucreaza in viata noastra si ne da liber arbitru, este VOINTA…,,Dai vointa, iei putere” , deci daca cedezi vointa, pierzi puterea… Pentru lepadare nu e nevoie de cip, milioane de oameni si-au pierdut sufletul prin nerespectarea poruncilor lui Dumnezeu, prin lenea de a merge la Biserica, prin pactul vrajitoresc, prin secte, etc. Deci nu conteaza unde se afla cipul, pe piele sau sub piele, ci faptul ca-l folosesti pt a-ti procura cele necesare traiului, ca trebuie sa-l prezinti obligatoriu la banca,la medic, la farmacie, la frontiera, la scoala, etc, ca sa primesti ceva.Poti verifica tu personal in cip daca numele tau este asociat cu 666? Nu poti, deci 50’/, este posibil sa fie, mai ales daca ai fost avertizat de mari parinti ai bisericii sau specialisti in domeniu. Deja in cele mai multe magazine nu mai poti cumpara paine fara card sau fara ca aceasta sa aiba codul de bare pe ambalaj…si cu ,,Tatal nostru” cum ramane…,,painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi”…Ne vom ruga la card, la cip sau la Dumnezeu pt paine? Cat despre facerea crucii cu mana, nu cred ca e o dovada… Uitate la cei care-si fac cruce in batjocura…Crucea poate fi facuta si cu cardul, si cu actele biometrice,si cu cipul in mana… dar va fi formala, fara putere ca-ci Hristos ne avertizeaza simplu ca nu putem fi si cu mamona si cu Dumnezeu in acelasi timp. Actele de identitate, cu care generatiile vremurilor din urma suntem conditionati (caci inaintea aparitiei masonilor nu existau, decat pt cei bogati) vor avea si 666 atasat la codul personal. Nu mai conteaza ca cipul e implantat (sa nu- l pierdem), sau ca dormim cu el sub cap, protejat intr-un card de plastic, sa ne cumparam bunatati a doua zi…Il folosim zilnc, al nostru este ,caci am semnat sa-l primim, deci am facut pact prin vointa….Dar uite ce spune acolo ,,ca fiara va SILI si pe cei bogati si pe cei saraci….”, deci vom fi obligati, siliti, la un moment dat sa-l primim. Tot acolo spune ca va fi pus prin ,,inselaciune”.

   Apreciază

 2. Nu e mare lucru de înţeles. Ai zis bine ca sectarii nu sunt în stare ca sa-şi faca semnul Sfintei Cruci. Ei se închina de bună voie de pe acum la duhul lui antihrist ce va să se întrupeze. Aşa se întâmpla cu oricine care huleşte. Însă pt. sectari mai e posibilă pocainţa. Trebuie doar ca să se lepede de rătăcire şi hulă. Dar cu semnul fiarei pe mână şi/sau pe frunte lucrul acesta va fi aproape imposibil.
  Atâta timp cât omul este în stare ca sa-şi facă semnul Sfintei Cruci, inseamnă ca Dumnezeu îi primeşte pocăinţa.
  Doamne ajută.

  Apreciază

  • Sigur ca Dumnezeu primeste pocainta omului. Dar de ce sa iei carduri cu cip, care sunt tot o forma de lepadare ca mai apoi sa te pocaiesti? Nu zice nimeni ca primirea actelor cu cipuri e o lepadare definitiva.
   Cipurile RFID sau de care or fi ele, nu sunt pecetea finala, asa e, dar sunt etape premergatoare acestei peceti.
   Sa ne imaginam un exemplu:
   Ca sa-ti jignesti tatal in mod foarte grav si definitv,poate, sa zicem ca il scuipi si il bati. Se va simti grav lezat in demnitatea lui de parinte si poate vei fi si dezmostenit.
   Dar daca de exemplu il impingi cu cotul in semn de dispret, se va simti jignit o perioada, dar cu timpul te va ierta.
   Tot asa imi imaginez si diferenta dintre lepadarea (ireversibila) prin acceptarea pecetii, indiferent cum va fi ea si lepadarea mai mica (reversibila, cu posibilitatea pocaintei) prin acceptarea actelor cu cip, care contin si ele 666.
   Si cardul cu cip nu e periculos doar pt libertatea trupeasca, caci orice colaborare cu sistemul antihristic e o vatamare a vietii duhovnicesti.

   Apreciază

   • Frate Daniel, e păcat sa ai televizor, telefon smart, laptop, autoturism, masina de spălat, centrală, robot de bucătărie, samd? Toate sunt cumpărate nominal cu semnatură şi sunt pline de cipuri! Însă pt. un monah care a depus niste voturi de sărăcie, ascultare, celibat oare o fi păcat?
    Orice compromis adus confortului vieţii depărtează pe om de Dumnezeu. Aşa sunt şi documentele cu cip, un compromis făcut pt. comfort.

    Apreciază

   • Alex,
    Da, actele cu cip sunt un compromis facut pentru confort, dar in acelasi timp sunt si antemergatoare ale pecetii Antihristului! Caci pecetea finala va fi tot un fel de document aplicat pe trup sau in trup. Ceva care te reprezinta nominal. De asta sunt mai periculoase decat aparatele electronice!

    Apreciază

   • Corect. Însă nu trebuie ca să exagerăm cu pericolul. Pâna la venirea lui antihrist noi vom fi oale şi ulcele.(pot ca să argumentez de la Sfinţii Părinţi)Uite de ex. Saccsiv(fratele Vasile) nu mi-a publicat niciun comentariu la care (banuiesc că) nu are replică. Parcă vrea cu tot dinadinsul ca să duca în deznădăjde cât mai mulţi oameni, îndeosebi tineri şi adolescenţi.

    Apreciază

   • Alex,
    Pai nu stiu daca exageram. Trebuie sa luptam impotriva instapanirii acestui fel de acte peste noi, acum cat se mai poate face ceva. Altfel… le vom lasa copiilor sau nepotilor nostri o dictatura gata pregatita de instaurarea pecetii. Nu cred ca e vorba de a duce in deznadejde. Fiecare face ce considera ca trebuie facut. Eu, tu, fiecare… Doamne ajuta!

    Apreciază

   • Spui că: „Trebuie sa luptam impotriva instapanirii acestui fel de acte peste noi, acum cat se mai poate face ceva. Altfel… le vom lasa copiilor sau nepotilor nostri o dictatura gata pregatita de instaurarea pecetii.”
    Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos are un cuvânt greu: ” Vă rătăciţi neştiind Scripturile”. Eu te sfătuiesc ca să citeşti volumul cu viaţa „Sfantul(ui) Andrei cel Nebun pentru Hristos” (alt mare sfânt care nu trece de cenzura fratelui Vasile ) sfântul datorită căruia avem Praznicul Acoperamântului Maicii Domnului :
    http://mercador.ro/oferta/carti-bisericesti-duhovnicesti-sfantul-andrei-cel-nebun-pentru-hristos-ID1oqKW.html

    sau cel puţin citeşte proorocia lui:
    http://www.ortodoxia.md/profetiile-timpului/88-profeiile-timpului/7051-proorociile-cuviosului-andrei-cel-nebun-pentru-hristos-schitul-lacu-sfantul-munte-athos

    Doamne ajută.

    Apreciază

   • Da. pacatul nu poate fi programat…,ar insemna sa fim ca fariseii ce l-au crucificat pe Hristos, sa ne inchinam si diavolului si lui Dumnezeu mai la urma…ciudata tehnica

    Apreciază

 3. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (24.02.2014): Tezaurul Romaniei – LUCRURI PE CARE BRUXELLES-UL NU AR VREA SA LE AFLATI. Stare de urgența in Mitropolia Kievului. Crestinii au probleme la angajare, la examene si in societate, asa ca unii dintre ei prefera …

 4. Alex,

  Daca toti ar refuza acum actele biometrice s-ar mai ajunge la insemnare?
  Daca toti ar refuza cardurile bancare s-ar mai ajunge la disparitia cashului, la „si nu vei putea cumpara sau vinde…”.
  Deci, e bine sa refuzam asa ceva?
  De ce nu aplicam aceleasi reguli ca la orice pacat; adica taierea de la inceput a raului?
  De unde stii tu ca pana la venirea lui antihrist vom fi oale si ulcele? Ca doar Dumnezeu stie asta.
  Amprentarea e pacat? Ca se leaga dupa cum vedem cipuri de biometrie.
  De ce un preot sa dea cele care sant ale lui Dumnezeu, cezarului? Adica amprenta.
  Povestea aici e ca nu se recunoaste asta a fi un pacat. Asta e pr, si asta impinge caruta lui antihrist mai departe. Nu spune nimeni ca esti pierdut definitiv daca ai acte biometrice, cum nu esti pierdut definitiv nici daca curvesti, furi, omori… Dar curvia, furatul… se recunosc a fi pacate, pe cand a avea un card bancar, un act biometric… asta nu se mai recunoaste cum ca ar fi pacate. Aici e toata pr!!!
  Apa ramane sfintita si daca preotul nu a tinut post, si daca are si el pacate ca orice om, si probabil si daca are pasaport biometric in buzunar. Dar asta ne spune ca e bine sa facem pacate si sa avem pasaport biometric?????

  Am citit un pic profetia Sfantului Andrei de la linkul dat de tine.
  De ex chiar la inceput zice ca Constantinopolul nu va fi cucerit si va ramane liber. Pai s-a terminat cu proorocia asta.

  In privinta vremurilor din urma, cu cat proorocia este facuta mai demult cu atat este mai incerta in detaliile legate de tehnica, stiinta omului si a momentului de acum. Nici chiar Apocalipsa nu da prea multe de detalii de acest gen. Ar fi fost sminteala prea mare pt oameni de-a lungul celor 2000 de ani. De abia acum se intelege care sant implicatiile stiintei in povestea asta. Mai bine citeste tu viziunea a 2-a a staretului Antonie, citeste ce spun Parintii Justin, Paisie, Elpidie.

  O sigura proorocie veche m-a socat prin acuratete, cea a calugarului necunoscut din secolul 15, in care zice ca ni se vor citit gandurile, ca fiecare miscare a mintii va fi cunoscuta, ca totul va fi insemnat si sub stapanirea lui antihrist, ca omul va avea grija ca expresia fetei sa nu-i tradeze gandurile…

  Zicea un roman care a luptat impotriva rusilor pe frontul de rasarit si care si-a dat seama ca razboiul e pierdut cam de la inceput, cum ca lupta ca are nevoie sa stie ca a facut macar ceva ca sa-i opreasca a ne cotropi. Lupta pt a avea contiinta impacata.

  Sant curios care sant postarile tale la care Vasile nu a avut replica?
  Da fii atent ca replicile care le vrei le vei gasi la Parintii mai sus mentionati.

  Apreciază

  • Uite Mircea dovada că fratele Vasile cenzurează opinii în Duh Ortodox şi acceptâ exagerări care duc direct spre ridicol:

   Uite de ex. aici ce postează un comentator pe nume Luigi şi ce răspuns am încercat ca să-i dau dar n-am fost lăsat iar mesajul a fost şters :

   Aici un alt comentariu asemănător unuia postat aici şi care a fost cenyurat şi probabil chiar şters.:

   Ce ar fi neortodox în opinia mea?

   Apreciază

   • Alex, incearca sa citesti ce spune Parintele Justin.
    Ceea ce spune Sfantul Ipolit nu conduce la ideea de a nu lupta, si de a nu considera luarea acestor acte ca fiind un pacat. Acum totul e foarte pervers si e o lucrare fina. Sant argumente si pro si contra si oricine poate gasi explicatii pt orice. Dar, adevarul e unul singur. Mai gandeste-te ca doar Dumnezeu stie totul despre noi. Cu toata electronica asta din acte, carduri, telefoane, calculatoare…. nu facem decat sa-i permitem celui rau sa stie si el despre noi, ceea ce inainte stia doar omul si Dumnezeu. Nici nu ne imaginam noi unde se va ajunge. Cel rau vrea sa devina omniscient ca Dumnezeu. Sa nu-l lasam. Se incadreaza asta de exemplu la pacat? Adica faptul ca acum dam ceea ce inainte era doar al omului si a lui Dumnezeu, gandurile noastre, starile noastre, ideile noastre, ce facem, unde santem, cu cine vorbim, cu cine ne intalnim, care inainte doar Dumnezeu le stia, acum toate astea le dam si cezarului. Le putem incadra la pacat, conform „Cezarului ce-i al cezarului si lui Dumnezeu cele ce sant ale lui Dumnezeu”?. Nu mai vorbesc de biometrie.
    Vezi, totul e pe muchie de cutit. Dar, asa, mergand pe muchea asta de cutit, se va ajunge la insemnare. Muchie de cutit din partea celor caldicei, ca pt unii e f clara treaba. Vezi ce spune Parintele Justin, Elpidie, Paisie.

    Inca o data, fara aceste acte si carduri nu s-ar ajunge la insemnare. Deci, acestea se constituie intr-o etapa, un pas spre insemnare, noi constientizam, si cel ce o constientizeaza are datoria, obligatia de a lupta. Adica cel putin de a nu le lua. Altfel, dam dovada de o perversa si vicleana lasitate (rationala, cum spunea un Sfant al Inchisorilor).

    De ex. cand am fost pricopsit cu cnp, eram mic si nu am constientizat, si prin urmare nu am facut nimic. Am constiinta destul de linistita in privinta asta. Dar acum, cand constientizez pericolul acestor acte, carduri, e de datoria mea de a face ceva.

    Apreciază

   • @ Mircea V

    „”””Cu toata electronica asta din acte, carduri, telefoane, calculatoare…. nu facem decat sa-i permitem celui rau sa stie si el despre noi, ceea ce inainte stia doar omul si Dumnezeu. Nici nu ne imaginam noi unde se va ajunge. Cel rau vrea sa devina omniscient ca Dumnezeu. Sa nu-l lasam. Se incadreaza asta de exemplu la pacat? „”””

    Pai tocmai asta vroiam ca sa explic insa fratele Vasile, fiind constient de implicatii nu-i convine si ma cenzureaza. Imi reproseaza ca sunt viclean si ca un posesor de document cu cip ce sunt(card de pontaj si card bancar) il arat si pe el iubitor de cip-uri ca un utilizator de pc ce este. Tot mediul electronic CONECTAT este folosit impotriva mantuirii omului. Si asta a vazut-o sfantul Nil Athonitul cu cateva secole mai inainte.

    „Începând cu anul 1900, până la mijlocul veacului douăzeci, oamenii şi lumea întreagă vor ajunge să fie de nerecunoscut. Când se va apropia timpul venirii lui Antihrist, minţile oamenilor se vor întuneca, din pricina patimilor trupeşti. Răutatea şi înşelăciunea vor creşte tot mai mult.

    Lumea se va schimba şi oamenii se vor schimba. Bărbaţii nu se vor mai deosebi de femei, din pricina neruşinării îmbrăcăminţii şi a felului cum îşi vor purta părul. Oamenii se vor sălbătici, ajungând ca fiarele, din pricina ispitelor şi înşelăciunilor Antihristului.

    Părinţii şi bătrânii nu vor mai fi cinstiţi. Iubirea dintre oameni se va stinge. Păstorii creştini, adică episcopii şi preoţii se vor umple de slava deşartă (afară doar de câţiva dintre ei), nemaiputând deosebi cele de-a dreapta de cele de-a stânga. Toate obiceiurile cele vechi ale creştinilor şi ale Bisericii vor fi schimbate. Curăţia nu se va mai găsi între oameni, iar desfrânarea va domni peste tot.

    Minciuna şi lăcomia se vor lăţi peste tot. Vai celor ce vor aduna bogăţii peste bogăţii! Desfrânarea, adulterul, sodomia, hoţia şi uciderile vor domni în acele timpuri. Din pricina înmulţirii fărădelegii, oamenii vor fi lipsiţi de orice mustrare de conştiinţă şi de harul Duhului Sfânt, pe care l-au primit la Botez.

    Bisericile vor fi lipsite de păstori evlavioşi. Şi vai creştinilor care vor rămâne în lume, în acele timpuri! Şi vai celor ce vor fi lipsiţi de credinţă, căci nu vor mai vedea lumina cunoştinţei la nimeni! Creştinii adevăraţi vor fugi atunci în locuri sfinţite, unde se vor adăposti, ca să-şi găsească liniştea şi să se îngrijească de suflet. Căci în lume vor avea doar greutăţi şi piedici.

    Toate aceste lucruri se vor întâmpla, pentru că atunci Antihristul va domni peste toată lumea. Acela va lucra semne şi minuni şi va înzestra cu înţelepciune pe nenorociţii oameni, aşa încât vor născoci căi de a vorbi unul cu altul, dintr-o parte a pământului într-alta. Vor zbura ca păsările prin aer şi vor străbate adâncul mării, asemenea peştilor.

    Oamenii ce vor trăi având de toate, vor fi nişte nenorociţi, căci nu vor cunoaşte că toate acestea sunt înşelăciuni ale Antihristului( intr-o alta versiune sfantul spunea ca „…nenorocitii nu vor avea cunostinta ca se vor afla in plasa diavolului..”. Iar Antihristul îi va face să creadă, prin născocirile sale, că Dumnezeu cel în Treime nu există.

    Atunci preabunul Dumnezeu, văzând ticăloşirea lumii, va scurta acele zile pentru cei aleşi,[1] căci Antihristul va încerca să ducă în rătăcire şi pe cei aleşi.[2] Apoi se va arăta deodată sabia cea cu două tăişuri,[3] şi va tăia pe înşelător şi pe cei care i-au urmat lui.”

    Subliniez: „…..Acela va lucra semne şi minuni şi va înzestra cu înţelepciune pe nenorociţii oameni, aşa încât vor născoci căi de a vorbi unul cu altul, dintr-o parte a pământului într-alta…..” Si tot prin minunile si semnele create de tehnologie, „…Antihristul îi va face să creadă, prin născocirile sale, că Dumnezeu cel în Treime nu există….”

    Interesant e ca si Duhul Sfant mijloceste omului cu viata sfanta ca sa vada departe , in viitor , in trecut, in prezent si sa comunice cu Dumnezeu si cu ceilalti sfinti fie aflati in viata pamanteasca fie in viata vesnica. Tehnologia imita(maimutareste) lucrarea Duhului Sfant, oferind omului prin internet comunicare, cunostinte in toate domeniile si prietenii. Nu poti spune ca neavand act cu cip, gata am rezolvat-o atata timp cat inca mai esti legat de sistem cu smartphone-ul, cu tableta, laptop-ul , pc-ul. Un fost mare IT-ist marturisea ca principalul scop al internetului este raspandirea patimii curviei fie direct prin „iconografie” satanica, fie subliminal prin frecvente si imagini ascunse. Daca observi, cam toata presa „oficiala” e suprasaturata de nuditate. Asta nu duce la spor demografic, ci la patimi urate. Pe facebook in caz ca esti barbat, apar f. multe conturi ale femeilor ca „oferte” de prietenie din partea sistemului, asa e organizat fb-ul, ca sa faca „lipeala”.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

   • Alex,

    insa in documente e vorba de identitatea mea. Calculator, telefon sant unelte, nu ma identific cu ele. Pot sa le folosesc sau nu, sa renunt de tot… Nimeni nu ma obliga. In plus, stiu ca sistemul nu se va opri aici, si va vrea din ce in ce mai multe despre mine, va vrea si adn-ul meu, va face baze de date cu mine, va „tranzactiona” ca pe o marfa identitatea mea, ma va exploata electronic… Si pt cine va avea astfel de documente electronice, vei vedea ca operatorul uman, interlocutorul uman va incepe sa dispara. Adica din ce in ce vei fi obligat sa dialoghezi cu masini. Masina iti va citi documentul de indentitate electronic si apoi vei efectua operatiunea dorita, acces, diverse tranzactii… Are loc coborarea omului la nivelul masinii. Adica creatura omului – masina, ajunge sa dicteze si sa controleze pe creator. Non-sens total. Nu vreau sa fiu pus in situatia de a ma verifica o masina, nu vreau sa fiu pus in situatia de a dialoga cu o masina mai ales in ceea ce priveste identitatea mea, iar pentru asta nu trebuie sa am acte electronice.

    Cand e vorba de identitate, e alt plan, e altceva. Citeste cum explica Parintele Paisie treaba asta. Eu zic ca ar trebui in primul rand renuntat la acte electronice biometrice, carduri bancare. Apoi, renuntat la telefonul mobil, adica sa-l iei cu tine. De pe pc, mai comunicam, mai ne informam, il folosim intr-un scop bun, zic eu; cat s-o mai putea. Totul trebuie sa ne preocupe, si actele si celelalte scule electronice. Dar judecata cum ca daca unul are cip in telefon atunci e normal ca si eu sa am unul in actul de identitate e total gresita. Nu este semnul „egal” intre cele 2 situatii.

    Repet, cand e vorba de identitatea mea, cand e vorba de amprenta mea, lucrurile devin mult mai serioase si mai grave in comparatie cu telefonul si pc-ul. Vasile stie toate astea f bine, totul s-a discutat de f multe ori pe blog, si nu mai considera ca e necesar a fi discutate.

    Tot mediul electronic dauneaza, si prin electronica va veni sfarsitul omului.
    Sper ca e totul clar, si a mai discuta in plus pe tema asta nu mai este productiv

    Dumnezeu sa ne lumineze!.

    Apreciază

   • Documentele , de orice tip nu sunt identitatea omului. Identitatea omului o da Dumnezeu prin Sfantul Botez. De asta unii oameni cu viata sfanta au darul de a recunoaste numele de botez. Ei vad identitatea omului intru Duhul Sfant.
    Valoarea cip-ului e data de felul in care este folosit. Cip-ul in sine nu este ceva rau sau bun. Rau este sistemul care se foloseste de tehnologie ca sa limiteze libertatea omului….
    Asa ca: daca e sa luptam, luptam impotriva duhurilor rautatii care se afla in vazduhuri pt. ca sistemul electronic/numeric e facut sub influenta unor astfel de duhuri.
    Doamne ajuta.

    Apreciază

   • Alex,
    Spui: „Identitatea omului o da Dumnezeu prin Sfantul Botez.”
    Da, dar identitate poate da si diavolul prin ceva care poate inlocui Sfantul Botez. In cazul de fata semnul fiarei, care va fi. Ti s-a explicat ca actele astea sunt premergatoare semnului fiarei sau numarului fiarei. Ele de pe acum contin numarul fiarei.
    Omul poate renunta la Sfantul Botez si Harul se retrage. Sigur ca Botezul ramane valabil perpetuu, dar inactiv daca renunti la pecetea Duhului Sfant si accepti alta pecete.
    A se vedea renuntarea la Botez prin caderea in erezie; revenirea din aceasta se face prin „reactivarea” Harului prin Mirungere.
    Acceptare pecetii finale va fi renuntare la Botez. Pana atunci, acceptarea actelor care te reprezinta nominal, adica iti dau o identitate in societate, avand inserate numarul fiarei in ele, reprezinta tot o cadere din Har. Nu de aceeasi gravitate, dar tot o cadere. Tot o tradare a Harului.
    Daca vrei, n-ai decat sa le accepti. Eu cu, ajutorul lui Dumnezeu, sper sa nu le accept!

    Apreciază

 5. Nu cred că ai citit profetia Sfântului Andrei până la capăt si cu atenţie. Sfântul citează şi complectează profeţia Sfântului Metodie al Patarelor şi a Sfântului Ipolit. A spune că profeţia a căzut pt. că nu ai înţeles sau nu ai vrut ca să înţelegi, te aseamănă cu cei care consideră dogmele şi canoanele Ortodoxe că nu mai sunt valabile, că au „ruginit”.

  „– Cetatea aceasta, a răspuns fericitul, care deține întâietatea între celelalte multe orașe și neamuri, va rămâne necucerită și liberă. O păzește Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu „sub acoperământul aripilor sale” și prin mijlocirile ei va sta necucerită. Multe neamuri vor asedia zidurile ei, dar puterea lor se va zdrobi și vor pleca rușinate. Din ea se vor îmbogăți mulți și se vor desfăta de bunătățile ei. *******Dar o oarecare profeție spune că în cele din urmă, o vor cuprinde agarenii și vor junghia cu săbiile lor mulțimea poporului. Eu însă cred că va năvăli și rasa galbenă, a cărei denumire începe cu litera a șaptesprezecea a alfabetului (R).” ******
  Unde am insemnat cu steluţe e vorba despre ” 1.cucerirea Constantinopolului de către agareni(adică musulmani şi a avut loc deja) şi 2. mai spre sfârşitul veacurilor, cucerirea Constantinopolului de către „rasa galbenă” a căror denumire a neamului începe cu litera a 17-a al alfabetului grec „Ρ(rho)”, e vorba de „ρωσικός” adică ruşi şi asta urmează ca să se întâmple.

  Despre asta profeţeşte foarte precis părintele Paisie Aghioritul:

  „In vara anului 1991 am mers la chilia Panaguda impreuna cu niste colegi de-ai mei, politisti. Acolo l-am intrebat pe Staretul Paisie despre diferite subiecte nationale si mai ales despre nenumaratele provocari venite din partea turcilor. Atunci el ne-a raspuns:

  “Turcii ne vor lovi dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupã atacul turcilor si rusii îi vor lovi pe turci si îi cor căsãpi.

  Asa cum rupi o coalã de hârtie tot asa va fi sfâsiatã Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor încrestina, si o treime va merge în adâncurile Asiei. Folosirea apelor Eufratului de cãtre turci pentru irigatii va fi o preînstiintare ca a început pregãtirea marelui rãzboi care va urma.

  Dupã destrãmarea Turciei, Rusia, va continua rãzboiul pânã va ajunge în Golful Persic si îsi va opri trupele lângã Ierusalim. Atunci puterile occidentale îi vor soma pe rusi si le vor da 6 luni. Rusia însã nu-si va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor începe sã aducã trupe pentru ai ataca pe rusi.

  Rãzboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urmã vor pierde rusii. Se va vãrsa mult sânge. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi, grecii, nu vom participa la acest rãzboi. Toti cei din jurul nostru se vor sfâsia unii pe altii, însã noi vom sta de-o parte.”
  Doamne ajută!

  Apreciază

 6. Pai Alex, asta cu Constantinopolul nu era subiectul problemei. Zi ceva despre subiectul si despre intrebarile puse, daca ai ceva de zis.
  Sau spune tu ce spune Sfantul Andrei referitor la acest subiect, de la acest articol, ca sa inteleg si eu. Asta fara misto, ca tu ai citit, eu nu, si poate faci tu un rezumat pe scurt.

  Mi-am aruncat ochii pe profetia aceasta si sant elemente mentionate si de alti Sfinti, sau mentionate in Apocalipsa.
  Intrebarea ramane: cu ce ne ajuta la subiectul de fata?

  Ca a cazut sau nu Constantinopoulu, sau ca se va intampla nu stiu ce cu el, nu prea ma intereseaza, ca nu sta in puterea mea sa fac ceva in privinta asta. Dar sta in puterea mea sa incerc sa traiesc fara carduri bancare si acte biometrice-electronice. Sta in puterea mea sa fac ceva cu mine. Aparent e mai grea si mai importanta si mai complexa pr cu Constantinopolul, dar de fapt mult mai greu si important si complex este lucrarea fiecaruia cu el insusi. Ca despre asta vorbim aici, acum.

  Apreciază

  • Păi tocmai în partea asta cu Constantinopolul ai gasit pricină de poticnire şi m-am străduit cu ajutorul marturiilor Parintelui Paisie ca să-ţi demonstrez că profeţia este de actualitate, că nu se poate desconsidera sub nicio formă.
   Iar despre cip, eu spun e că e un produs electronic a cărui activitate se desfăşoară exclusiv în mediul virtual, electronic care e un fel de spaţiu creat exclusiv de om şi nu de Dumnezeu. Pecetea lui antihrist e hula care prin viclenie se materializează pe mâna şi pe fruntea omului. Ori tocmai această materializare pe trup are efect la Dumnezeu, chiar dacă respectivul nu a găndit-o. Hula care se ascunde sub un click sau într-un cip al unui document electronic nu are efect pentru că nu e materializată. In schimb când cineva e sigur că un anumit click sau cip conţine hule, atunci pentru conştiinţă e bine ca să refuze clickul sau respectivul cip.
   Doamne ajută.

   Apreciază

 7. Sau Alex, fii atent ce spune Demostene Andronescu intr-o confruntare cu colonelul Craciun, la Aiud. D. A. era dintre cei care nu vroiau sa cedeze (si nu a cedat). Pe ansamblu si dpdv lumesc sistemul castigase. Si asta le spunea Craciun, ca de ce se mai tot opun atata, cand toate sant asa de evidente, comunistii au castigat, ei au pierdut… de ce nu vor sa inteleaga?
  Raspunde D. A.:
  ” Ba da, intelegem, ati invins, dar trebuie sa intelegeti si dvs ca intr-un razboi ca al nostru nu victoria conteaza, ci lupta.”

  Si chiar avand absolut toate puterile si parghiile lumesti, sistemul, pe unii nu i-a putut invinge.

  Deci prietene Alex, hai sa ne luptam si noi un pic (fiecare dupa puterile lui), si sa n-o mai aburim atata.

  Apreciază

 8. Alex, daca tot veni vorba de Demostene Andronescu, uite doua poezii compuse de catre domnia sa in inchisoare.

  NEBUNUL

  ”I
  Treceam prin viață-așa ca orice om
  Și fremătând și eu ca orice pom
  Visam să înfloresc, să leg apoi,
  Și să rodesc, nu roade prea de soi,
  Ci rodul simplu-al omului de rând
  Ce crește pe oriunde și oricând
  Și care zdrențuit de vânt și ploi
  Își trage seva numai din noroi.
  Dar într-o zi o pasăre străină
  Cu penele brumate de lumină,
  Venind de pe tărâmul celălalt,
  Roti deasupra mea în zbor înalt
  Și poposind în ramurile-mi ciunte
  Își smulse-o pană și-ncepu să cânte.
  Și cântecul ei sfânt, din alte sfere,
  Ecou îndepărtat al altor ere,
  Ca seva dulce-n ramuri mi-a pătruns
  O dată numai, dar a fost de-ajuns.
  De-atunci un dor înalt, un dor fierbinte,
  Necunoscut de mine inainte,
  Îmi stăruie ca un blestem în sânge,
  Sufletu-l cântă, inima îl plânge
  Și scos din lumea mea, dintr-ale mele
  Mă îndârjesc să-mi fac din frunze stele,
  Să înfloresc luceferi și să am
  Câte un cuib pe fiecare ram,
  Dar nu de păsări, ci de îngeri care
  Să scoată pui și-apoi spre cer să zboare

  II

  Din ziua ceea, părăsind grădina,
  Mi-am smuls din lutul reavăn rădăcina,
  M-am răsucit și am întors-o-n sus
  S-o-nfig adânc în boltă ca pe-un fus
  Și seva pentru rodul ce-l frământ
  S-o trag de sus din cer nu din pământ.
  Dar ramurile mele învățate
  Cu sevă dulce trasă din păcate
  N-au rezistat luminii și, pe rând,
  Au prins a se usca, iar eu plângând
  Am strâns tot verdele pe care-l am
  Și l-am îngrămădit pe-un singur ram,
  Am pus pe el și frunze și petale
  Și-așa, cu celelalte ramuri goale
  Îmi pregătesc în trunchiul chinuit
  Arome pentru rodu-nchipuit.
  În jurul meu, stufoși, ceilalți fârtați
  Peste zăplazuri mă privesc mirați,
  Dar de-nțeles nu mă-nțelege unul
  Și zic foșnind în sinea lor: nebunul.
  Nemaigăsind pe coaja mea crăpată
  Nici gâze, nici omizi ca altădată,
  Mă ocolesc și mierla și lăstunul
  Zicând în ciripitul lor: nebunul.

  III

  Și vântul sur, nomadul, călătorul,
  În frunza mea vrând să-și doinească dorul
  Și-a destrămat prin crengi uscate fumul
  Și-a zis trecând pe-alăturea: nebunul.
  Și prietenii mei buni ce până-acum
  Mi-au fost tovarăși nelipsiți de drum
  Au dat din cap și, unul câte unul,
  M-au părăsit zicând incet: nebunul.
  Și când, mișcându-mi singurul meu ram,
  Foșnesc din frunzele ce le mai am
  Și-ngân sfios o melodie sfântă
  Ei, dându-și coate, zic: nebunul cântă.

  IV

  Iar când omida îndoielii moale
  Și duhul deznădejdii-mi dau târcoale,
  Foșnesc uscat și sec din ramuri ciunge,
  Ei dau din cap zicând: nebunul plânge.
  Nebun, da sunt nebun, dar lume, dacă
  N-ar fi nebuni ai fi de tot săracă,
  Ți s-ar usca și ramuri și tulpină
  De n-ai avea prin ei, sus, rădăcină
  Și-ai fi de tot comună si banală
  Căci cei cuminți n-ar face rod niciunii
  De n-ar muri în locul lor nebunii.”

  UNDE-S NEBUNII?

  Unde-s nebunii, unde ni-s nebunii?
  E, Doamne, lumea plina de cuminti,
  E plin pamîntul de martiri si sfinti
  Atinsi de filoxera-ntelepciunii.

  Tacuta-i gloata de-ntelepti ca sfinxul
  În fata lumii si-a nemarginirii
  Si-ascultator de rînduiala firii,
  Cu un plavan în jug trudeste insul.

  Scîncesc cumintii-n chingile durerii
  Si, sîngerînd din rani adînci blîndete,
  Lînga neveste mor de batrînete,
  Necutezînd sa traga spada vrerii.

  Boleste omenirea ca o junca
  Si nimeni nu-i ca sa-i sloboada sînge;
  S-a-mpotmolit istoria si plînge,
  Cu prora-nfipta într-un colt de stînca.

  Nu se mai nasc nebuni care s-o mîne
  Cu bîta de la spate, ca pe-o vita,
  Acestui veac sa-i puna dinamita
  Si evu-ntelepciunii sa-l darîme.

  O! Doamne, Doamne, unde-s Don Quijotii?
  E lumea plina de-alde Sancho Panza
  Ce nu-ndraznesc sa mînuiasca lanza,
  Ci scutieri cuminti se vor cu totii.

  Unde-s nebunii? Unde-s Machedonii
  Sa traga spada si sa taie nodul?
  Tînjeste dupa glorie norodul
  Si nu-s Cezari sa-l treaca Rubiconii…

  Sloboade, Doamne,-n lume nebunia,
  S-o ravaseasca si sa o rastoarne,
  Ca un berbec sa ia pamîntu-n coarne
  Si-acestui veac sa-i surpe temelia!

  Apreciază

 9. Va rog sa nu va faceti astfel de acte, totul este foarte adevarat. Pasaport, buletin cu cip si tot ce urmeaza sa nu va faceti ca nu este cale de intoarcere, Va spun din propria experienta, nici nu stiti ce durere si gol va ramane in suflet. Sa nu va luati dupa nimeni si intrebati constiinta care este glasul lui Dumnezeu. Mare atentie sa nu cadeti!

  Apreciază

 10. Va rog sa ma ajutati cu un sfat..mi—am facut card bancar la BRD cu cip,nu e cip biometric,e păcat,e lepădare?cum sa o iau…imi creeaza parca o stare de neliniste și l am aruncat.

  Apreciază

  • damaris,
   Si eu am card bancar. Acum ceva ani cand mi-au facut card, era cu banda magnetica. Peste vreo doi ani mi l-au schimbat pe motiv ca expirase. Am semnat pt el fara sa stiu ca e altfel, adica cu cip. Acum trebuie sa expire iar si m-am hotarat sa nu-l mai accept pe cel nou. O sa-mi scot banii de la banca, direct.
   In privinta lepadarii… Parerea mea este ca acceptarea unor astfel de documente este o colaborare cu sistemul antihristic, o incurajare a sistemului in a implementa astfel de acte, care sunt o pre-pecete.
   Cred ca este tot o forma de lepadare. Mai usoara si reveresibila, spre deosebire de lepadarea finala, adica pecetluirea cu 666, intr-o oarecare forma, pe mana sau pe frunte.
   Sa-i urmam pe marii duhovnici care au spus ca este bine sa nu le luam.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s