Prea Sfinţitul Longhin de la Bănceni e în stare gravă! SĂ NE RUGĂM PENTRU EL

MihailJar3

ACTUALIZARE 19 iulie 2016: Acest articol este din 2014, iar PS-ul Longhin este bine. Anul acesta, în iunie, a suferit o nouă intervenție chirurgicală, dar și acum este bine, datorită ajutorului minunat al Sfântului Ierarh Luca al Crimeii. Mărturisește cu putere Ortodoxia curată, înfierând nedreptățile și ereziile (ecumenismul, sinodul tâlhăresc din Creta și Consiliul Mondial al „Bisericilor”): 

PS-ul LONGHIN JAR despre sinodul din Creta: „ACOLO S-AU ADUNAT SATANIȘTII, MASONII„

“Va rog sa spuneti tuturor sa se roage pt PS Longhin de la Banceni. E in stare f grava (posibil sa fi avut infarct sau o agravare a bolilor sale, nenumarate). Azi ar fi trebui sa fie transferat cu elicopterul sau avionul in strainatate dupa 2 saptamani de spitalizare la Cernauti. Si-a luat ramas bun de la toti ca inaintea plecarii celei din urma, era senin si impacat, trist doar pt ca nu va vedea totate lucrarile terminate in manastire, si mai ales din mila pt. oameni. Toti il jelesc deja la Banceni. Sa ne rugam Domnului pt. sanatatea sa! “ Primit pe messenger.

Presfinţitul Longhin Jar, episcop vicar al Cernăuţiului, este ctitorul mânăstirii Bănceni din Bucovina de Nord, actualmente în Ucraina. Tot el a înfiinţat şi un orfelinat de copii, ajungând sa fie efectiv tatăl adoptiv a catorva zeci dintre ei. În total mănăstirile Bănceni şi Boian pe care le păstoreşte Prea Sfinţitul, au grijă de peste 400 de copii orfani. 

În acelaşi timp, vrednicul ierarh adăposteşte şi hrăneşte, cu dragoste, pelerinii români care merg acolo sau mai departe la mânăstirile din Ucraina şi Rusia. Toate pelerinajele spre spaţiul rusesc includ, aproape obligatoriu, mânăstirea Bănceni. E ca o bază de plecare a românilor spre lavrele ucrainiene şi ruseşti. 

ACTUALIZARE

Pentru cine nu ştie mai multe despre acest minunat om, recomand filmele de mai jos: 

Şi într-o conferinţă în România… 

ACTUALIZARE 

Preiau un comentariu de pe Apologeticum:

ionut stanciu 5 aprilie 2014 at 18:13 Doamne ajuta. Vladica Longhin este in stare grava. sa ne rugam pt. el. avut un preinfarct pe langa altele pe care le-a mai avut. acu cateva minute am vorbit la Banceni si ni s-a spus ca este transferat in Germania. Este omul lui Dumnezeu. El a spus sa ne rugam pt. mantuirea lui, nu pt. sanatate. Sa-l mai tina Dumnezeu printre noi, dar el a spus ca nu mai poate.

Sursa: Să ne rugăm pentru PS Mihail Longhin Jar

Dumnezeu să-l ţină sănătos, căci mulţi oameni au încă nevoie de el!

Actualizare 2015:  Preasfinţitul Longhin de la Bănceni ameninţat cu moartea şi cu dosar penal

38 de gânduri despre „Prea Sfinţitul Longhin de la Bănceni e în stare gravă! SĂ NE RUGĂM PENTRU EL

  1. Din surse neoficiale am aflat ca L-au operat in Germania si ca e mai bine. Ar fi zis dupa interventia chirurgicala ca o sa mai slujeasca impreuna cu PS Onufrie ( Mitropolit al Bucovinei si Cernauti, actula Vicar la Kiev- întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ucrainene) in manastirea Banceni! Speram sa ajungem cu bine in acea zi binecuvantata!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Fiti binecuvantat parinte! Ne rugam pentru sanatatea dumneavoastra ,copiii au nevoie de tatal lor. Sa reveniti in tara pe picioare pentru a va duce misiunea aceasta sfanta pana la adanci batraneti.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Dumnezeu si Prea Sfanta Maicuta Domnului Fecioara Maria, sa il aduca sanatos inapoi, sa il ocroteasca si mai ales, sa primeasca umila mea rugaciune, a unei pacatoase ..dar mama ..care stie ce inseamna sufletul unui copil ..mangaierea, pe care o poate aduce o asemenea persoana iubitoare de copii..Doamne, multa iubire lipseste in acesta lume..ingaduie, ca acest suflet minunat al parintelui Mihail Longhin, sa mai mangaie sufletele nevinovate de copii, pe care cu atata dragoste, i-a inconjurat Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Pingback: Prea Sfinţitul Longhin de la Bănceni e în stare gravă! SĂ NE RUGĂM PENTRU EL | argatu ioan

  5. Doamne IIsuse Hristoase Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu intrupat,pentru ruaciunile Preacuratei Maicei Tale,pururea Fecioare Maria sI ale tuturor Sfintzilor Tai,care din veac au bineplacut Tzie,du pana la bun sfarsit lucrarile Manastirei Banceni,prin robul Tau,Preasfintzitul Mihail Jar,tatal a 400 de copii,care plang si se roaga,pentru sanatea sfintziei sale,nu-i trece cu vederea si nu-l lua dintre ei inainte sa le implineasca un viitor,dupa mare mila Ta,pe cat este cu putintza. Asa te rugam Doamne,mai dai zile multe,pentru acesti copii si pentru dragostea si pocaintza lui pe cat este cu putintza,spre Slava Numelui Tau,a Sfintei Treimi,acum si pururea si-n vecii vecilor,amin.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Hristos a inviat!
    Bunului Parinte si Episcop ,Longhin -toata dragostea mea si grija pentru sanatatea dansului .Face parte din ingerii pe care Domnul i-a lasat pe pamant( asemeni Parintelui Iustin Parvu) ,ca oamenii sa le urmeze exemplul iubirii ,al sacrificiului deplin pentru fericirea aproapelui .
    A trecut prin atatea greutati ,a infaptuit atatea lucruri placute Bunului Dumnezeu , o mare de oameni il iubesc ,iar dansul ii cuprinde pe toti in inima sa …
    Da-i ,Doamne ,lungime de zile pentru folosul copiilor lui ,al Ucrainei si al nostru ,al tuturor .Amin!

    Apreciat de 1 persoană

  7. L-am cunoscut pe acest Om al lui Dumnezeu în 2009, cu prilejul unui pelerinaj făcut în Ucraina. A fost o experienta extraordinara! TOT ce făcea era binecuvântat! Slujba, iubirea cu care ținea cuvântul de învățătură, tatăl, gospodarul, bunul gust, constructorul…din Sfinția Sa…toate erau desăvârșite!!! A fost cu adevărat ceva extraordinar să-l cunosc! O mare binecuvântare! Bunul Dumnezeu să-l aibă în pază și aici, și mai cu seamă dincolo…

    Apreciat de 1 persoană

  8. Doamne ajuta!
    As dori sa ii trimit niste materiale Parintelui Mihail Longhin Jar .Imi puteti lasa o adresa de e-mail unde sa va trimit aceste materiale pentru a i le trimite Parintelui?
    Multumesc anticipat!
    Daniela

    Apreciază

  9. Ma rog Bunului Dumnezeu sa va mai dea viata si putere ….sunt atatia copilasi care va asteapta si au asa mare nevoie de Dvs ! Doamne-ajuta si ne miluieste pe noi, pacatosii.

    Apreciază

Lasă un comentariu