Statul Islamic, duşmanul de moarte al creştinismului – Oraşul Mosul golit de creştini

Statul islamic îi alungă pe creştinii irakieni: „Vă convertiţi la Islam sau muriţi”

Creştinii irakieni au început de curând să părăsească în masă oraşul Mosul, după ce în ultima perioadă militanţii sunniţi i-au ameninţat că îi vor omorî dacă nu se convertesc la Islam sau dacă nu plătesc o taxă de protecţie, relatează în ediţia electronică ziarul „The Telegraph”. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Un nou stat islamic în Orientul Mijlociu „Familiile creştine se îndreaptă către Dohuk şi Arbil, în regiunea autonomă Kurdistanul irakian. Pentru prima dată în istoria Irakului, în oraşul Mosul nu se mai regăseşte niciun creştin”, a declarat patriarhul Louis Sako, liderul comunităţii creştine din Irak, pentru agenţia AFP. Gruparea teroristă Statul Islamic (SI) a dat recent un ultimatum până luni comunităţii creştine din Irak să aleagă între convertirea la islam sau plătirea unei taxe de protecţie. În caz contrar, jihadiştii au ameninţat că îi vor ucide pe creştini. „Suntem şocaţi de anunţul islamiştilor care i-au obligat practic pe creştini să renunţe la religia lor, să plătească o taxă de protecţie sau să fugă din propria ţară, doar cu ce au pe ei”, a mai spus patriarhul Louis Sako. În cadrul anunţului dat de gruparea teroristă Statul Islamic, jihadiştii ameninţă că „vor fi trecuţi prin sabie” creştinii care nu se supun condiţiilor menţionate de ei. Irakul găzduieşte una dintre cele mai vechi comunităţi creştine din lume, însă numărul membrilor a scăzut puternic în ultimii zece ani. Mai exact, înainte de invazia americană din 2003, numărul creştinilor din oraşul Mosul se situa undeva la circa 60.000 de persoane. În prezent, cifra a scăzut la aproape 35.000 de creştini în acest oraş, potrivit patriarhului Louis Sako. La nivel naţional, se preconizează că mai trăiesc în Irak aproximativ 400.000 de creştini. Militanţii din gruparea teroristă Statul Islamic au cucerit în ultima lună zeci de oraşe şi regiuni din Irak, provocând destabilizarea ţării, precum şi numeroase violenţe.

Citeşte şi: Un nou stat islamic în Orientul Mijlociu Noul Stat Islamic, apărut în Orientul Mijlociu, nu ar fi fost posibil fără largul concurs al şeicilor suniţi. La 29 iunie, Statul Islamic din Irak şi Levant (SIIL) a anunţat restabilirea Califatului islamic, primul după abolirea, în 1922, a celui rezultat din Imperiul Otoman.

Sursa: adevarul.ro

Citiţi şi: https://danielvla.wordpress.com/2014/06/15/ce-este-isil-sau-isis/

Un gând despre „Statul Islamic, duşmanul de moarte al creştinismului – Oraşul Mosul golit de creştini

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (24.07.2014): Despre cele de pe urma – Patericul athonit. MARTORII LUI IEHOVA PREGATESC TERENUL PENTRU VENIREA LUI ANTIHRIST. Rapirile extraterestre. Gandire de talmudista – MAMELE PALESTINIENE AR TREBUI UCISE | Saccsiv'

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s