Mitropolitul Teofan din nou îşi dă în petic: slujeşte în comun cu ereticii

Zeci de politicieni din București și Iași, dar și sute de oameni simpli au participat astăzi la inaugurarea cu fast a noii piste a Aeroportului Internaţional Iaşi.

Au fost invitaţi, pentru sfinţirea pistei şi ÎPS Teofan, mitropolitul ortodox al Moldovei şi Bucovinei şi Petru Gherghel, pseudo-episcop catolic. Slujba de sfinţire a pistei a fost oficiată în comun, conform imaginilor şi ziaruldeiasi.ro:

ORA 10:00

Slujba de sfinţire a pistei, oficiată în comun de ÎPS Teofan şi PS Gherghel, şi cuvântările celor doi clerici vor avea loc în intervalul 9,50-10,15. Până la 10.40 este programat discursul directorului Aero­por­tului, Marius Bodea, şi prezentarea unui film documentar despre realizarea pistei. Până la 11.20 vor fi ţinute alte discursuri oficiale. Cursa Roma – Iaşi va ateriza la 11.25, momentul fiind transmis în direct pe un monitor instalat în incinta Aeroportului.

gethumb.details.php 2014821100217(1) gethumb.details.php 1

CANONUL 45 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII)
Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici (să săvârşească cele sfinte), să se caterisească.
(10, 11, 46, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 6, 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.)

CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE)
Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtăşire (înţelegere) are Hristos cu Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu ne­credinciosul? (II Cor. 6,15).
(47, 68 ap.; 19 sin. I ec; 7 sin. 11 ec; 95 Trui.; 7, 8 Laod.; 1, 47 Vasile cel Mare)

Zeci de politicieni din București și Iași, dar și sute de oameni simpli au participat astăzi la inaugurarea cu fast a noii piste a Aeroportului Internaţional Iaşi.

Noua pistă de aterizare-decolare a Aeroportului Internaţional Iaşi are o lungime totală de 2.400 de metri. Astăzi au fost inauguraţi primii 2.150 de metri, urmând ca până în noiembrie să fie terminată întreaga lucrare.

Lucrarea face parte din programul de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Iaşi, care cuprinde, pe lângă construcţia pistei, extinderea parcării aeronavelor şi construcţia unui nou terminal de pasageri. Proiectul beneficiază de finanţare europeană în valoare totală de 56,7 milioane de euro.
Lucrările la noua pistă flexibilă de la aeroportul Iaşi au început în 7 august 2013, iar lucrările au inclus realizarea pistei de decolare – aterizare, a căii de rulare, extinderea platformei şi a drumului perimetral, precum şi instalaţia de balizaj. Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com/galerie-foto-inaugurare-cu-fast-noii-piste-aeroportului-132636102.html

Dar ce vor spune? Că n-au slujit împreună? Că n-au fost la aceeaşi masă? Dar sunt unii lângă alţii! Or fi citit rugăciuni alternativ, când ortodocţii când catolicii? Oricum a fost, cu siguranţă au slujit împreună. Împotriva canoanelor!

 Citiţi şi despre alte apucături ecumeniste ale mitropolitului Teofan:

Recunoaşterea unui “sfânt” papistaş este un act de apostazie

Actualizare:

Câteva secvenţe video:

http://www.bzi.ro/iesenii-au-fost-martori-iata-ultimul-discurs-al-lui-ceausescu-la-iasi-foto-video-451931

Iată că şi la demararea lucrărilor, pe timpul când ministrul Fenechiu era liber, s-au amestecat prelaţii şi rugăciunile lor:

http://www.ziaruldeiasi.ro/galerie/demararea-lucrarilor-la-aeroport-foto-andrei-disca–343.html

 

 

Anunțuri

24 de gânduri despre „Mitropolitul Teofan din nou îşi dă în petic: slujeşte în comun cu ereticii

 1. Pingback: CAUTAM O INREGISTRARE VIDEO cu slujba de sfintire COMUNA a aeroportului Iasi savarsita de Mitropolitul TEOFAN si un EPISCOP CATOLIC | Saccsiv's Weblog

 2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (23.08.2014) | Saccsiv's Weblog

 3. Este drept că Sfântul Sinod a hotărât următoarele:
  „Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtăşească euharistic în altă Biserică creştină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte.
  Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă şi, în consecinţă, vor suporta sancţiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, şi oprirea de la împărtăşanie a credincioşilor mireni.
  BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE”
  Sursa: http://basilica.ro/stiri/decizia_sfantului_sinod_privind_comportamentul_sacramental_si_liturgic_al_clerului_si_credinciosilor_ortodocsi.html

  Dar am înţeles că nu au slujit totuşi împreună ierarhul ortodox cu cu preoţii catolici.

  Apreciază

  • Ioan C.
   Uite un raspuns aici in ce spune fratele Saccsiv:

   „Stiti filmele americane in care barbatul o prinde cu altul in pat iar ea zice: “Nu e ceea ce crezi”? Sau ea pe el, nu asta conteaza. Ei bine, tot asa vor fi unii care vor sari in sus si in cazul acestui clip: vai, dar nu s-au rugat impreuna, ci pe rand.

   Fratiorilor, dar ce voiati? Sa se roage deodata ca penticostalii?

   Sau poate inca nu pricepeti ce inseamna ecumenism.

   Ei bine nu inseamna o unire efectiva a ortodoxiei cu celelalte culte “crestine”, adica nu vor crea un tot, un monolit si nu vor scorni rugaciuni pe care sa le zica obligatoriu toti.

   Va fi mai degraba un soi de unitate in diversitate, cei doi plamani, un arbore cu mai multe ramuri, o federatie. Pentru aceasta vor ajusta Ortodoxia suficient de mult, cat s-o poata ingloba in diabolicul angrenaj, de exemplu cum ca Sfintii Parinti sunt depasiti, vor scoate noi carti de “invatatura”, vor schimba cuvinte, vor elimina una alta.

   Dogma finala: sunt mai multe cai de a se ajunge la acelasi Dumnezeu.

   Si astfel se deschide calea si spre ecumenismul total, adica aceste multe cai includ si celelalte religii monoteiste si invataturile indo tibetane si balmajeala samanilor si tot.

   Nu stiu daca s-a inteles. Adica in afara de rugaciunile in comun despre care ne zic canoanele, Mitropolitul Teofan asta face, gireaza erezia inoculand in mintile celor din popor o teribila “invatatura”: ceilalti sunt fratii nostrii si au taine, ba chiar valide.”
   In articolul: http://saccsiv.wordpress.com/2014/08/23/iata-si-video-aeroportul-iasi-fetite-rugaciune-in-comun-electorale-toate-alea/

   Apreciază

 4. Sfanta CRUCE din Lemn de la Lavra PECERSKA Putererea Ta Cea Sfanta sa se Arate in Bucuresti , Neam si Galati si apoi in toata Tara pe acest pamint astfel ca BIRUINTA TA Cinstita CRUCE de la Lavra PECERSKA asupra fiarei antihristice Sa Fie si sclavia la raul vrajmas sa fie starpita de pe ast pamint
  amin.
  Sfintii si Martiri ai temnitelor comuniste Puterea Voastra Cea SFANTA Data de la DUMNEZEU sa Se Arate pe acest pamint si Sfanta CRUCE de la Lavra PECESRKA pe care ati asezat-o pe asta moviula SA SE ARATE in LUMINA DUMNEZEIASCA SI CU BIRUINTA asupra fiarei antihristice si a spurcaciunii mari ce sade pe acest pamint
  Amin.

  Apreciază

  • Ce e cu Sfanta Cruce de la Lavra Pecerska? Sfinte Cruci avem si noi. Si daca vorbesti de Sfantul Lemn pe care s-a rastignit Hristos, particele din ea sunt raspandite in mai multe parti ale pamantului.

   Apreciază

 5. cand va Veni Sfanta Teodora de la Sihla pe acest pamint atunci se va ridica blestemul Neamului Acesta de pe Acest pamint si de pe acest popor …caci Sfanta Teodora a fost vanduta prin simonie de lupi in pieie oaie pentru vestminte „arhieresti „la care va inchinati si astazi iar capete la fiara antihristica stiti sa vi le plecati
  pina atunci …Sfanta CRUCE de la Lavra PECERSKA are sa fie Sabia cu doua taisuri ce va sta asupra acestui pamint su asupra acestui popor …
  aceasta Sfanta CRUCE de la Lavra PECERSKA Inaltata pe „movila ” de mainile nevazute ale SFINTILOR si MARTIRILOR NECANONIZATi pentru BIRUINTA SFANTA Se va ARATA
  BUCURA_TE CiNSTITA CRUCE din Lemn de la Lavra Pecerska , BIRUINTA crestinilor orthodocsi
  amin.

  Apreciază

 6. Fratilor, nu và mai mirati nu và mai contraziceti unii pe altii càci ne aflàm deja ìn timpurile pe care ìnsusi Hristos ni le-a vestit ìncà din viata Sa pàmìnteascà si chiar de mai dinainte!!!. E normal ca un eretic cu faptele sa slujeascà ìmpreunà cu alti eretici cu ,,credinta”!!!!!!!!.

  Apreciază

 7. pregatiti-va fiecare in patratica lui cu rugaciune la MAICA DOMNULUI noaptea , ziua cand puteti dar sa nu treaca o zi fara a Cere la MAICA DOMNULUI Ajutor si APARARE SFANTA Cereti la MAICA DOMNULUI printr-un Acatist Citit la Sfanta Sa ICOANA
  asemeni rugaciunea mintii in timpul zilei
  fie DOAMNE IISUSE HRISTOASE Fiul Lui DUMNEZEU miluieste-ma sau CRUCE SFANTA a Domnului IISUS HRISTOS Biruinta SFANTA ajuta-ma

  sau pe scurt Slava Tie SFANTA CRUCE , Slava TIE Semn Ceresc
  Slava TIE DOAMNE sau DOAMNE miluieste-ma
  acestea in timpul zilei spre a va pastra pacea inimii in HRISTOS dar mai intai mintea Trebuie A fi Tinuta in HRISTOS …
  debarasiti-va de televizor si calculator cu tot ce are fie si stiri (sunt foarte viclene slugile fiarei ) asta este icoana graitoare a antihristului
  sa fim pregatiti si in garda cu rugaciunea lui IISUS pe buze , in minte si in inimi
  (imaginati-va cum va fi cand este bezna totul , fara curent electric , fara Soare …)
  … Lupta acerba se va da intre Bine si rau pe acest pamint
  incercati sa iesiti din acest sistem ca acesta este diavolul cu mrejele rasfirate si care va tine in lat
  nu deznadajduiti si Arma SFINTA sa Va Fie CRUCEA , sa o aveti spre Cinstire la pieptul vostru
  cea mai puternica si Adevarata este CRUCEA din Lemn caci pe lemn a fost rastignit MANTUITORUL HRISTOS

  asemeni pentru HRISTOS este ORTHODOX
  sa aveti CREDINTA ADEVARATA CRESTIN ORTHODOXA Traita in HRISTOS
  prin Dragoste Curata si Nefatarnica intru HRISTOS
  asemeni
  prin NADEJDEA SFANTA mai tare precum Stanca de care se sparg valurile turbate SI Traita in HRISTOS
  acestea sunt armele pentru HRISTOS este ORTHODOX sau a fi adevaratul crestin orthodox
  marturisiti ADEVARUL Curat caci acesta ne va elibera din sclavia fiarei si a antihristului sau spurcaciunii mari ce este pe acest pamant …
  ” va fi atat de multa apa ca pamintul va pleca la vale ” Sfantul Parinte Iustin Parvu
  ..iar lupii in piei de oaie isi vor lua PLATA prin Sabia de Foc a Sfantului Arhanghel MIHAIL care direct in iad ii va trimite caci au ales cozi de topor a fi si a sluji fiarei
  iar securea ADEVARULUI CURAT au ingropai-o
  vedeti SFINTII , MARTIRII batjocoriti si osanditi de lupi in piei de oaie si astazi
  cand se va destepta poporul acesta …?
  DAR
  cati oare vor mai raminea pe acest pamint ?
  amin.

  Apreciază

 8. Oameni buni, Frati Romani, Binecredinciosi din : „Una Biserica, Unul Botez, una Dreapta-Credinta, UNUL DUMNEZEU”, sa avem rabdare!… S-ar putea sa se fii rugat in taina, singur, fara a se folosi de cuvintele eretice, si aceasta nu e o zminteala pentru Credinta noastra Ortodoxa. Ce s-ar fii intamplat sa sara o scanteie din gura sa?… Ar fi aprins un foc foarte mare…nestavilit!… si poate, inca nu a sosit momentul… E bine asa … Doamne ajuta! Va iubesc, Dragi Ortodocsi din tara si de pretutindeni, dar nu va pripiti… AMIN AMIN AMIN.

  Apreciază

  • Elisabeta Branoiu,
   Sminteala e numai si simplul fapt ca se afiseaza in public cu ereticii!
   Faptul ca se roaga cu ei, ca le recunoaste „sfintii”, botezul, preotia, si toate tainele, ca le recunoaste „succesiunea apostolica” afirmand ca pe altarele lor (de fapt capisti, nu altare) s-ar jertfi acelasi Hristos (toate astea in cazul catolicilor/papistasilor) cum se mai numeste?
   Dar faptul ca NU marturiseste la fel ca Sfintii Pariniti de la Sinodul 4 ecumenic recunoscandu-i pe monofiziti ca ortodocsi, cand de fapt ei sunt sub anatema, cum se numeste?
   Se numeste cadere in erezie!
   Semnaturile sale stau dovada pe actele pe care le-a semnat.
   Nu ne pripim deloc, caci nici el si nici altii ca el nu recunosc ca au gresit si gresesc impotriva Adevarului.

   Apreciază

 9. MAI GRAV ESTE CA TRAG si turma dupa ei , acesti lupi in piei de oaie …
  doar pentru cei care au ochi sa vada SPRE A SE FERI de lupii in multe blanuri de oaie …doar pentru acestia HRISTOS Le Este Tovaras de drum spre noapte ce vine ca acestia cunosc Glasul Pastorului Cel Bun fie si pe amurgitelea
  …glasul lupului in piei de oaie suna a ranjet mieros dar apoi salbatic spre sfasierea turmei
  Glasul Pastorului Cel BUN Este Bland , ADEVAR CURAT si suna a CHEMARE catre O Turma si un Pastor , ORTHODOXIE ADEVARATA
  amin.

  Apreciază

 10. si se spune in CREZ …
  si Intr-Un DUHUL SFANT DOMNUL de Viata Facatorul care din Tatal purcede Cela ce impreuna cu TATAL si cu FIUL este Inchinat si Slavit care a grait prin pooroci
  Intr-una SFANTA BISERICA Sobornica si Apostolica , Marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor , astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie
  in veci
  amin.

  aceasta Este BISERICA LUI HRISTOS pe care portile iadului nu o vor Birui in veci
  amin.

  Apreciază

  • Problema e tocmai asta, ca nu slujesc aceluiasi Dumnezeu.
   Romano-catolicii sau mai corect papistasii marturisesc o alta treime. Prin adaosul Filioque, prin care ii dau o origine diferita Sfantului Duh, ei nu mai au aceeasi Sfanta Treime ca ortodocsii. Si datorita mai multor erezii. Deci nu au acelasi Dumnezeu cu noi. Nu mai au succsiune apostolica, adica har. La ei nu se sfinteste nimic.
   De aceea e interzis sa se slujeasca impreuna cu ei.

   Apreciază

 11. Rugaciune

  DOAMNE
  Din Ceriu-l Tau Cel Inalt si SFANT
  Cata DOAMNE spre acest pamint
  si Cheama-l DOAMNE
  La DREAPTA JUDECATA
  Ca mai SFANTA-I Legea Ta
  In Adevar Curat Aratata
  si DREPTATEA Ta DOAMNE
  Fie pe acest pamint
  Intru CUVANTUL Tau Cel SFANT
  sa numai fie ROMANIA cea stricata
  cu spurcaciune mare aratata

  Te Rog Sa Fie DOAMNE
  ROMANIA Cea Curata
  In Paza SFINTEI CRUCI
  cU BIRUINTA Aratata
  pe ce este SFANT
  ROMANIA ADEVARATA
  Sa se Arate , Asezata
  amin.

  Apreciază

  • Razvan Razvan,
   Am observat noi. Dar ascena aia nu e biserica Sfantului Mormant. Numai acolo se accepta slujirea altar ortodox langa altar eretic, pentru ca de acolo se revendica si toti pseudo-crestinii cerandu-si dreptul de a celebra si ei acolo slujbele lor, neamestecandu-se unii cu altii. Fiind un loc special al crestinatatii.
   La Iasi, datorita altor antecedente ale mitropolitului intentia e clara, chiar daca nu au stat la aceeasi masa. Stau unii langa altii, la nici un metru. Se asteapta unii pe altii si probabil isi vor fi adresat saluturi cordiale „fratesti” intre ei. Dar chiar si numai afisarea in public cu ereticii e sminteala pentru ortodocsi, caci pot crede si chiar cred, ca suntem toti una. Si nu suntem deloc. Intentia de ecumenism e clara. Ai fi vrut sa se roage deodata, in cor? Sau sa faca o slujba mixta: o fraza ortodocsii, alta catolcii?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s