Cum să refuzăm cardurile de sănătate cu cip – Să ne adresăm Avocatului Poporului

Cardurile naţionale de sănătate au început să fie distribuite asiguraţilor prin poştă, cu confirmare de primire, începând cu data de 20 septembrie.

În lunile septembrie şi octombrie vor fi trimise 12,5 milioane de carduri, pentru ca în urmatorii patru ani să se ajungă la 13,6 milioane de unităţi, incluzând persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani şi/sau vor dobândi calitatea de asigurat.

Aşadar sistemul, deşi mai greu în România, totuşi funcţionează. Planul merge înainte. Vom avea carduri peste carduri. Libertatea de conştiinţă ne este grav încălcată, nouă celor ce din diferite motive (religioase sau de alt fel) refuzăm sau vrem să refuzăm aceste tipuri de acte.

Iată ce prevede articolul 29 din Constituţie:

ARTICOLUL 29
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

(3) Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.

(4) În relaţiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de învrăjbire religioasă.

(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.

(6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.

Adică dacă conştiinţa mea îmi spune că aceste carduri de sănătate cu cip, nu sunt bune, potrivit credinei mele ortodoxe sau că nu sunt sigure şi mi se restricţionează libertatea, se cheama că mi se încalcă libertatea conştiinţei.

În anii trecuţi circulau pe internet două tipuri de cereri pentru refuzarea cardurilor de sănătate:

1. http://www.scribd.com/doc/240522461/Cerere-individuala-fara-card-de-sanatate-Cu-cip

2. http://www.scribd.com/doc/240522459/Alternativa-fara-card-de-sanatate-cu-cip

Fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae declara:

„Intr-o tara cu o democratie formala cum e Romania, in care lumea a uitat traditia democratica, in care frica si conflictul este modul de trai, un card este un instrument periculos pentru societate si pentru democratie, pentru ca el nu e protejat si politicienii nostri, decidentii nostri nu au experienta democratiei. Poate fi utilizat impotriva cetateanului.

Asa cum acum toata lumea e ascultata si apar stenograme si se pot distruge vieti, la fel si cardul poate fi utilizat. El nu trebuie sa cuprinda decat nume, prenume, faptul ca a platit sau nu, dar nu si istoricul medical al pacientilor, deoarece e o relatie intre medic si pacient, si nu intre cel care plateste”, a declarat Vasile Astarastoae.

Şi altă declaraţie:

„Consider ca nu exista sistem pe care hackerii sa nu-l poata sparge intr-un timp foarte scurt. Nu vreau sa bag panica in randul populatiei, dar daca acest card va fi introdus, cei care sustin acest demers trebuie sa isi asume pe deplin responsabilitatea pentru efectele ce pot aparea. Orice elemente referitoare la patologia pacientului trebuie trecute pe card numai cu acceptul acestuia”

Sau:

„Cardul de sanatate nu aduce absolut nimic nou dimpotriva incurca mai mult lucrurile. Celebrul atat de laudatul sistem SIU al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate s-a blocat si nu s-a blocat prima oara acum cateva zile, acum doar a fost scandal national. S-a mai blocat de trei ori anul trecut, mai ales in mai cand nu a functionat o saptamana in cateva judete.

Cardul de sanate nu poate sa aduca decat o birocratizare si mai grava, o lipsa de protectie legata de informatiile strict personale care ar trebui sa fie protejate”

Sursa: http://www.ziare.com/articole/astarastoae+card+sanatate

Toate astea le-a zis Astărăstoae în 2011. A zis… căci mai pe urmă l-au îndepărtat. Vinovat sau nu….? Întâmplător sau nu…?

Vasile Astărăstoae … președintele Colegiului Medicilor din România și rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, membru al mai multor organizații științifice naționale și internaționale.

Astărăstoae a fost trimis în judecată în 2011, de către DNA, în calitate de rector al UMF Iași, fiind acuzat că, împreună cu alți directori din cadrul universității, că ar fi trucat o licitație privind un contract finanțat cu peste 6 milioane de lei din bani europeni. Acesta avea ca obiect implementarea unei platforme educaționale e-learning. Cei doi directori subordonați lui Astărăstoae, Adrian Ciureanu și Daniela Druguș, au fost arestați pentru o perioadă.

Astărăstoae mai este inculpat într-un dosar de conflict de interese comis în perioada în care era și președinte al Institutului de Medicină Legală (IML) Iași. Fapta ar fi fost comisă în cadrul unui proiect european.

Pe 5 iulie 2014, Vasile Astărăstoae a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru incompatibilitate, iar inspectorii de la Agenția Națională de Integritate (ANI) au cerut revocarea acestuia din fruntea Colegiului Medicilor și a Universității de Medicină din Iași. Inspectorii ANI au constatat în 2011 că Vasile Astărăstoae s-a angajat pe sine și pe fiica sa în mai multe proiecte europene derulate chiar de instituțiile pe care le conduce. În urma deciziei definitive a Înaltei Curți, Astărăstoae va fi obligat să demisioneze din toate funcțiile publice pe care le deține și nu va mai putea ocupa nicio funcție timp de trei ani.

 Sursa: wikipedia

Aşa păţesc cei ce se opun sistemului, căci având şi ei păcatele lor sunt uşor de redus la tăcere (a se vedea şi anchetarea IPS-ului Teodosie, pentru nişte fapte de acum 5 ani, tocmai la câteva zile dupa discursurile antiecumeniste şi antimasonice ale invitatului său din Grecia IPS Serafim de Pireu).

Pe de altă parte:

Curtea Constitutionala a decis marti (16 sept) ca Legea referitoare la identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay este neconstitutionala, judecatorii CCR admitand o sesizare a Avocatului Poporului in acest sens, anunta Agerpres. Avocatul Poporului atacase pe data de 9 iulie 2014 la Curtea Constitutionala legea privind identificarea celor care folosesc cartele telefonice preplatite si retele Wi-Fi, pe motiv ca aceasta ar aduce atingere principiului garantarii si ocrotirii vietii intime familiale si private de catre autoritatile publice si principiului proportionalitatii prevazut expres de art. 53 alin. (2) din Constitutie.

Este a doua lovitura in ultimele saptamani data de CCR unor initiative legislative sprijinite tacit sau explicit de SRI, dupa decizia privind neconstitutionalitatea legii care permitea retentia datelor datelor de trafic (nu si a continutului) ale tuturor utilizatorilor de telefonie si internet, cunoscuta ca legea ”Big Brother”.

„Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.111/2011 privind comunicatiile electronice este neconstitutionala, in ansamblul ei. Curtea a constatat ca dispozitiile legii criticate nu au un caracter precis si previzibil, iar modalitatea prin care sunt obtinute si stocate datele necesare pentru identificarea utilizatorilor serviciilor de comunicatii electronice pentru care plata se face in avans, respectiv a utilizatorilor conectati la puncte de acces la internet nu reglementeaza garantii suficiente care sa permita asigurarea unei protectii eficiente a datelor cu caracter personal fata de riscurile de abuz, precum si fata de orice accesare si utilizare ilicita a acestor date”, arata CCR, intr-un comunicat. Sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-18115887-ccr-legea-privind-identificarea-utilizatorilor-cartele-telefonice-prepay-este-neconstitutionala.htm

Şi dacă Legea cartelelor telefonice e neconstituţională, cu atât mai neconstituţional e să ni se bage pe gât carduri de sănătate cu cip.

Să sesizăm şi noi, cât mai mulţi, Avocatul Poporului.

Iată de unde se poate descărca formularul pentru o petiţie către această instituţie:

FORMULARUL UNEI PETIŢII CĂTRE AVOCATUL POPORULUI

Putem contacta Avocatul Poporului prin:

 1. prin poştă:
 • sediul central al instituţiei Avocatul Poporului: Bucureşti, strada Eugeniu  Carada nr. 3, sector 3;
 • birourile teritoriale ale instituţiei Avocatul Poporului: adrese şi numere de telefon
 1. prin fax: 021/312.49.21
 1. prin poşta electronică (e-mail): avp@avp.ro

DISPECERAT INSTITUŢIA AVOCATUL POPORULUI: 021/312.71.34

luni-joi 9-16

vineri 9-14

Telefon centrală: 021/312.94.62.

 1. Persoanele cu atribuţii în aplicarea Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, republicată:

Dorina David, expert – persoană responsabilă cu difuzarea informaţiilor publice

Matei Alexandru Vîrtosu, expert – purtător de cuvânt

Funcţia de Avocat al Poporului o deţine în prezent fostul prim-ministru Victor Ciorbea.

Sau putem face asa:

„Ele se pot refuza foarte simplu, nu se semneaza de primire si posta e obligata sa le trimita inapoi la Casa de Sanatate. Daca se vor trezi cu mii sau zeci de mii de asigurati care nu vor sa foloseasca cardurile cu cip vor fi nevoiti sa acorde alternative si optiuni.” Bucovina Profunda

 

Reclame

14 gânduri despre „Cum să refuzăm cardurile de sănătate cu cip – Să ne adresăm Avocatului Poporului

 1. Din păcate, slabe speranţe după părerea mea. Victor Ciorbea, care conduce instituţia Avocatul poporului este un apropiat al PSD-ului, după cum se poate observa din acţiunile sau lipsa de acţiune din ultimele luni…

  Apreciază

 2. Legea cartelelor telefonice pray-pay deranja pe toţi infractorii, care puteau fi urmăriţi şi ascultaţi în orice moment, ba chiar localizaţi. De aceea, Victor Ciorbea a sesizat Curtea Constituţională a României. Asta înseamnă că îngrădesc libertatea omului etc.

  Apreciază

 3. “Consider ca nu exista sistem pe care hackerii sa nu-l poata sparge intr-un timp foarte scurt. Nu vreau sa bag panica in randul populatiei, dar daca acest card va fi introdus, cei care sustin acest demers trebuie sa isi asume pe deplin responsabilitatea pentru efectele ce pot aparea. Orice elemente referitoare la patologia pacientului trebuie trecute pe card numai cu acceptul acestuia”

  Bine spus. Mai trebuie adăugat că fiecarse cetăţean ar trebui să îşi poată consulta cu aparatura adecvată acasă sau într-o instituţie publică propriul dosar electronic, pentru a nu exista inadvertenţe.
  DAR MULT MAI IMPORTANT, CU SECURITATEA DATELOR PERSONALE CUM RĂMÂNE? Fiecare ortodox sau cetăţean care critică sau se opune sistemului antihristic va fi expus unui risc total şi unii pot deveni chiar şi fără voia lor donatori de organe…

  Apreciază

 4. 1. nanotehnologie (nanometrica-a milioana parte din milimetru)) – tehnologie ce se bazează pe abilitatea de a construi structuri complexe la nivel atomic folosindu-se de sinteza mecanică, ce poate fi inserata in profunzimile atomice ale organismului prin intermediul vaccinurilor, anesteziilor si medicamentelor.

  2. cip RFID pasive (fara baterie) – dispozitiv electronic incastrat in carduri de banca, acte de identitate, carduri de sanatate, bancnote, cartele telefonice sau alte produse

  3. cip RFID active sau biocip (cu baterie) – dispozitiv electronic detectabil si citit de la mare distanta, incastrat in trupul uman (in mana sau in cap/frunte)

  ASADAR, STIM CE INSEAMNA PECETE APOCALIPTICA!

  ” Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri? ” (1 Corinteni VI-19)

  Apreciază

 5. OFF TOPIC IMPORTANT, DE PE BLOGUL CRITERII NAȚIONALE:

  Cardul de sănătate ne expune la pericole majore. Citește și dă mai departe
  Publicat Wednesday, 02 July 2014 18:52

  Cardul de sănătate ne expune la pericole majore. Citește și dă mai departeAcestea sunt informaţiile din microcipul cardului:
  – numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului;
  – codul unic de identificare în sistemul de asigurări;
  – numărul cardului naţional de sănătate;
  – diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;
  – grupa sanguină şi RH-ul;
  – acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces;
  – numele medicului de familie şi datele lui de contact.
  * Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ceea ce ni se întâmplă, fără informarea corectă şi fără acordul nostru.
  Incepem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu unul oricare, despre cardul de sănătate:

  Dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România declară:
  – Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comporta riscuri pe toate planurile !!!
  – Cardul este numai APARENT in favoarea asiguraţilor.
  – Este periculos sa fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat . Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot. Acest lucru violează
  drepturile la intimitate si la demnitate ale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.
  – La Consiliul Europei există o presiune imensă din parteafirmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor.
  – Forţa financiara uriaşă a acestor “rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ .
  – Există riscul discriminării persoanelor, pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.
  – Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana , mai ales intr-o societate conflictuală ca cea din România!!!
  – Este o incercare de abuz din partea statului si nu exista dezbateri publice !!!
  – Se introduce o noua taxa , fara ca populaţia sa fie intrebata, deşi românii plătesc asigurările de sănătate.
  – In privinţa donării de organe : vom intra in circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări.
  – Cui vor folosi organele luate de la romani ??? Ce bani si ce organizaţii sunt in joc ???
  – Cine va apăra “prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele, pe milioane şi milioane de euro sau dolari ?
  – Ca să înţelegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranţilor , care nu au familiile alături de ei.
  – Deci nu are cine să-i apere de reţelele de “transplant de organe” !!!
  – Exista un comerţ ilicit de organe de transplant , este dovedit, iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.
  – Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric. Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează. Cardul cu microcip asta face !!!
  – Ultimul exemplu este A1H1 ( gripa porcină ). In acest moment s-a dovedit ca cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile .
  – Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie si o varianta fără) creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale .
  – Cardul de sănătate este “arma” cu care guvernanţii vor să scoată de la români sume uriaşe de bani, un ” furt al secolului ” săvârşit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate, dar NU VOR CARD DE SĂNĂTATE!!!
  – Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziţia parlamentară, este halucinantă:CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE!!!
  – Altfel spus, românii care nu vor cardul cu microcip vor plătide 2 ori asistenţa medicală.
  – Şi românii tac, românii se uită cum începe un nou jaf naţional şi stau ca mieii la tăiere .
  – Televiziunile vorbesc de Egipt, politicienii se bat pentru funcţii în Parlament . Ce minunăţie de neam suntem!!!
  – Potrivit hotărârii de Guvern, contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat, adică si obligatoriu şi plătit de “prostime”!!!
  – Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic !!!
  – Forul Ortodox Român vine cu exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:
  – În Marea Britanie, s-au pierdut datele a 93% din asiguraţi.
  Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementareaparţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat.
  – De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat ?
  Cine are interese în a controla românii si la capitolul sănătate şi organe?

  Apreciat de 1 persoană

  • adevarulhristic zici „- Desi afecteaza libertatea persoanei, aceasta tehnologie nu afecteaza mantuirea omului!”
   Sf justin zice altceva
   Si ce’a mai mare pacoste si PACAT care vine peste noi acuma este :PACATUL IMPOTRIVA DUHULUI SFANT care NU SE VA IERTA. Ei bine acum noi crestinii suntem pusi in situatia de a ne LEPADA si a CADEA IN PACATUL CELA MARE IMPOTRIVA DUHULUI SFANT LA CARE NU ESTE MANTUIRE.Si cum vine depilda ? prin lucrurile cele mai esentiale.Pe student il ia la carnetu de masa.Ii pune acolo.N’ai cipusor nu poti intra acolo.Omule tu tre sa mergi cu o masina,sa te duci ,sa te deplasezi,duci un bolnav,aduci femeia de la spital,duci un mort,il duci pe un om.Care,cate greutati nu sunt in viata,ăi ?ca daca mai intarzii o ora,sau o jumat de ora moare omul.Acuma vie si iti pune dracusoru.Ia sa’ti puna pe carnetul asta care’l faci de conducere,sa’ti puna cipusor acolo.Asa! Si tocamai de aşeea unde’i nevoie,unde e mai strigator insfarsit,mai stringente lucrurile vine si ti’l pune acolo.Mai poti tu lua carnetu cela?nu’l mai poti, PENTRU CA TE’AI LEPADAT DE HRISTOS,asta insemna cipusorul acesta: CADEREA IN PACATUL IMPOTRIVA DUHULUI SFANT SI DE ACEEA NU NUMAI CRESTIN NU ESTE EL

   Apreciază

 6. taci din gura! Tu nu intelegi la cei 20 de ani ai tai, nici ce a zis parintele Iustin, nici ce zic eu un oarecare preot. Pacatele impotriva Sfantului Duh nu sunt cnp-ul si buletinul! Priveste-le:

  * pacatele impotriva Sfantului Duh-Dumnezeu ce nu vor fi iertate in veci:

  – sa mori prin suicid/sinucidere (batjocorindu-L pe Dumnezeu-Izvorul Vietii)

  – sa mori cu deznadejde (dupa ce ai trait doar cu credinta ca nu-ti va mai ierta Dumnezeu pacatele tale)

  – sa mori cu credinta ca poti gresi oricat voiesti (ca Dumnezeu va ierta toate greselile oricui)

  – sa mori eretic (in propria-ti mandrie, autostiinta, neascultare, inafara Adevarului Unic si Sfant)

  – sa mori pagan (daca ai aflat de Mesia-Hristos si nu ai vrut sa te botezi parasind paganismele tale)

  Pentru aceste pacate va iesi osandit in veci orice om la Infricosatoarea Judecata a lui Hristos-Dumnezeu!

  iar cine va lua pecete apocaliptica, este deja intr-unul din pacatele astea de mai sus!

  Parintele Iustin a spus sa iesi din sistem cu cat mai multe! Vai mama voastra!

  http://duhuladevarului.wordpress.com/

  Apreciază

 7. Pingback: Părintele Mihai Valică despre cardurile de sănătate cu cip | Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s