Se vrea scoaterea RELIGIEI din şcoli şi înlocuirea cu „ETICA ȘI CULTURA CIVICĂ” – Anticreştinul Remus Cernea a reuşit să-şi impună proiectul de lege în Camera Deputaţilor

Preiau şi eu articolul:

RELIGIA, scoasă din școli. RELIGIA, înlocuită cu „ETICA ȘI CULTURA CIVICĂ”

Camera Deputaților a adoptat legea pentru înlocuirea din trunchiul comun a „Religiei” cu „Etica și cultura civică”.

La începutul acestui an, Remus Cernea depus la Camera Deputaților un proiect de lege care prevede, în esență următoarele:

Este introdusă disciplina „Etică și cultura civică” în trunchiul comun, în locul disciplinei „Religie”. Scopul disciplinei „Etică și cultura civică” este de a cultiva spiritul critic, raţionalitatea şi empatia în măsură să dezvolte un aparat critic de judecată morală propriu fiecărui elev, dar şi acela de a prezenta drepturile omului şi reperele instituţionale şi valorile fundamentale ale unei societăţi deschise şi democratice.

Religia poate fi studiată, în continuare, la cerere, ca disciplină facultativă, dar nimeni nu poate fi obligat să asiste la orele facultative de religie împotriva voinţei sale ori a părinților săi în cazul copiilor care nu au împlinit încă 16 ani.

La disciplina facultativă „Religie” nu se acordă note, ci calificative care nu sunt luate în considerare la media generală. Manualele şi materialele auxiliare utilizate la orele de religie nu pot conţine afirmaţii cu caracter discriminatoriu ori referiri jignitoare la adresa altor culte sau persoane fără religie.

Conform datelor afișate pe site-ul camerei Deputaților, proiectul a primit aviz favorabil din partea Consiliului legislativ și din partea Comisiei Juridice, de disciplină și imunități.

„Este un pas foarte bun înainte și un succes de etapă. Copiii din România merită șansa de a studia „Etica și cultura civică”, drept o materie inclusă în trunchiul comun. Copiii din România ar trebui să nu fie expuși îndoctrinării religioase în școli întrucât aceasta le poate afecta grav formarea culturală, morală și intelectuală”, susține Remus Cernea, scrie Voxpublica.realitatea.net.

Iniţiatorul legii, Remus Cernea, explică, în expunerea de motive, diferenţa dintre materie opţională şi materie facultativă: materia opţională poate fi aleasă dintr-o listă, elevul fiind obligat să aleagă dintre acestea, în timp ce materia facultativă, cum ar deveni religia, poate fi urmată sau nu, la libera decizie a părinţilor sau elevilor.

„Religia va rămâne şi poate fi urmată, la cerere, de către orice elev, ca disciplină facultativă”, spune Remus Cernea.

„Din punctul meu de vedere, orele de religie nu ar trebui predate în mod confesional în şcolile publice, întrucât atunci ele ar reprezenta ore de îndoctrinare religioasă. (…) Îndoctrinarea intensă din şcoli i-a făcut pe unii copii să ajungă, traumatizaţi, la psiholog. Alţii au dezvoltat comportamente intolerante faţă de minorităţile religioase ori cele sexuale. Nu puţini s-au lăsat impresionaţi de poveştile din Biblie despre originea lumii şi a oamenilor, astfel că doar 14% dintre elevii din clasele VIII-XII consideră evoluţionismul corect şi 73% creaţionismul, conform unui studiu efectuat la iniţiativa Guvernului României acum câţiva ani”, explică Remus Cernea.

Sursa: dcnews.ro

Aşadar micul antihrist, Remus Cernea, ecologistul pro-homosexualitate şi anti-ortodox nu se lasă. Lucrează de zor pentru stăpânii lui care l-au ajutat să intre în Parlament.

Să sperăm ca acest proiect de lege nu va trece de Senat sau că nu va fi semnat de actualul sau viitorul preşedinte… Doamne ajută!

Reclame

7 gânduri despre „Se vrea scoaterea RELIGIEI din şcoli şi înlocuirea cu „ETICA ȘI CULTURA CIVICĂ” – Anticreştinul Remus Cernea a reuşit să-şi impună proiectul de lege în Camera Deputaţilor

  • Mihai, Intai ar trebui sa inveti sa scrii corect in limba romana. Probabil ca pentru tine a fost si aceasta o disciplina optionala, la care ai participat mai mult fizic decat intelectual.
   Nu stiu cum se face ca doar astfel de oameni emit afirmatii anti-religie ?!

   Apreciază

 1. Care mai de care vor sa ne puna la munca inutil.Trebuie acum sa facem noi niste cereri pentru ca vrea un individ,neaparat,sau niste indivizi.Daca ei nu vor educatie ortodoxa sa faca ei cereri,ei fiind mai putini.Sa ne lase pe noi in pace.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s