De la „brăţara card” la cipul implantat nu este cale lungă

Preiau articolul:

“BRATARA CARD” ESTE NOUL TREND IN BANKING

wristband visa

Pentru prima data in Europa, CaixaBank a lansat in aceasta vara o bratara Visa, care permite utilizatorilor sa efectueze plati la comercianti folosind sistemul contactless. Poti sa porti cardul la mana, nu mai ai nevoie de portofel. Peste 15.000 de clienti au deja o “bratara card” si se pare ca acesta este viitorul.

CaixaBank ofera clientilor posibilitatea de a folosi bratari contactless pentru a realiza tranzactii de valori mici. Clientii au posibilitatea sa isi foloseasca bratarile la cele peste 300.000 de terminale contactless din Spania.

Noua tehnologie combina doua trenduri, cel al platilor contactless si cel al bratarilor inteligente, care ofera date preluate de pe telefonul mobil.

Acesta este cel mai mare program din Europa de utilizare a dispozitiveleor portabile pentru plati

Bratara foloseste tehnologia de plata contactless: in interior este o microtag cu detaliile cardului criptate, protejat cu aceleasi garantii de securitate ale cardurilor contactless. Cipul contact se conecteaza cand barata esteapropiata de sistemul POS pentru a finaliza tranzactiile la fel ca un card contactless standard.

Toata aceasta tehnologie este unita intr-un gadget mic oferind o curea reglabila din materiale hipoalergenice.

Practic, orice tranzactie mai mica de 20 de euro poate fi realizata la un POS contactless prin simpla apropiere a bratarii, fara a tasta codul PIN. Sistemul este pe deplin compatibil cu toate sistemele PoS care accepta plati contactless Visa, peste tot in lume.

Pentru a asigura clientilor un control complet asupra tranzactiilor, CaixaBank a dezvoltat o aplicatie care alerteaza utilizatorii cu privire la orice tranzactie efectuata cu ajutorul dispozitivului.

In 2011, CaixaBank a devenit prima banca din Europa care a lansat un sistem de plata cu cardul contactless pe scara larga. La inceputul anului 2014, CaixaBank a lansat primele sale servicii financiare pentru noi dispozitive portabile – dispozitivele SmartWatch.

Exact acum 7 ani (30 octombrie 2007), La Caixa intra pe piata din Romania, deschizand prima sucursala operativa. Exact acum un an de zile, banca a parasit Romania.

SURSA: bankingnews.ro

Bine că ne-a părăsit…

Reclame

5 gânduri despre „De la „brăţara card” la cipul implantat nu este cale lungă

 1. Acest sist. deja viabil in unele spitale din Italia, unde de citiva ani se folosesc ca sist. de identificare..sic! a pacientului bratara cu cip–.ca si bratara care contine bar code si numele si prenumele pacientului– care toate spitalele din Italia o practica. Problema e ca pina acum n-am intilnit nici un conational da-al meu sa refuze asa ceva .desi NU SINT OBLIGATI! chiar daca ei cauta in fel si chip sa te convinga! este dreptul tau sa fii tratat ca fiinta umana ,nu ca produs comercial! dar aici mai mare majoritatea au acceptat cardul de san. cu cip …din nestiinta s-au ….

  Apreciază

  • Alina Matei Vasiu,
   Din nestiinta sau din ignoranta. Pentru ca desi unii au auzit ca nu e bine sa iei elementele de identificare cu cip, acte, carduri etc, totusi nu cred ca acestea ii pot vatama in vreun fel. Dar este si nestiinta o cauza. Oamenii mai trebuie si educati in ses pozitiv, pentru a contrabalansa educatia nociva pe care o primesc prin mass-media.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s