„Papa cu-a lui trei coroane, puse una peste alta”,vrea să aducă şi răsăritul la erezie. Ecumenism desăvârşit la Istambul, intercreştin şi interreligios. Patriarhul Bartolomeu I, ereticul papă Francisc şi şeful musulmanilor turci

10676143_10205353852115695_1755946636019296867_n

Patriarhul Bartolomeu îl sărută pe Papa, care îi cade la piept

După cum citim la:

ȘOC la Istanbul: Papa cere REUNIFICAREA URGENTĂ a Bisericilor Catolică și Ortodoxă! „FĂRĂ CONDIȚII”

Papa Francisc a lansat duminică la Istanbul un apel ferm pentru unitatea Bisericilor Catolică și Ortodoxă, despărțite de un mileniu, arătând că victimele războaielor și tinerii cer ca acest pas istoric să fie făcut.

„Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și pe care îl urmăresc ca Episcop al Romei (…) este comuniunea cu Bisericile Ortodoxe”, a asigurat Suveranul Pontif într-un mesaj citit în fața Patriarhului Ecumenic al Constatinopolului, Bartolomeu I, după ce au participat împreună la o liturghie.

De o importanță excepțională în mesaj este faptul că Papa a ținut să sublinieze că nu există nici o pretenție din partea catolicilor:

„Biserică Catolică nu dorește să impună nici o condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata că săutăm împreună modalitățile prin care să garantăm unitatea necesară a Bisericii în condițiile actuale.”

Francisc și-a continuat mesajul istoric:

„În lumea de astăzi se ridică cu putere voci pe care nu pytem să nu le auzim și care cer Bisericilor noastre să-și asume până la capăt condiția de discipoli ai Domnului nostru Iisus Hristos”.

Bisericile Catolică și Ortodoxă s-au separat în 1054, când Papa leon al IX-lea și Patriarhul Mihail I Celularie al Constantinopolului și-au aruncat reciproc anatema.

Printre diferențele care divizează cele două blocuri creștine se află celebrul Filioque (Catolicii susțin că Duhul Sfânt din Sfânta Treime purcede din Tatăl și din Fiul, în vreme ce Ortodocșii cred că acesta purcede doar din Tatăl), sau Primatul Papei (întâietatea, infailibilitatea și superioritatea față de ceilalți episcopi).

Spre deosebire de Papa, Patriarhul Constantinopolului nu are putere reală asupra lumii ortodoxe, el având doar un rang onorific. Bisericile ortodoxe sunt autocefale, ele nu se subordonează unui Primat din afara țării.

Şi aici aflăm alte detalii …

10009909_10205353923397477_6376612823909709139_n

Papa Francisc şi şeful musulmanilor turci în „Moscheia Albastră”

Papa Francisc in vizita in Turcia

Pana la 30 noiembrie, Papa Francisc se afla in Turcia, la Ankara şi Istanbul, vizită în cadrul căreia se va întâlni cu Patriarhul ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I. Călătoria în Turcia este în continuitate cu tradiţia călătoriilor apostolice în această ţară şi a vizitelor la Patriarhia de Constantinopol si vine dupa călătoriile Papilor Paul al VI-lea, Ioan Paul al II-lea şi Benedict al XVI-lea.

Cu o durată de trei zile, vizita Pepei Francisc în Turcia are o puternică amprentă ecumenică și inter-religioasă, fiind în continuitate cu atenția specială arătată de Suveranii Pontifi din ultimele decenii față de patriarhatul de Constantinopol.

Mustafa Cenap Aydin, presedintele Institutului Tevere, institut care se ocupa de dialogul intercultural si interreligios din capitala italiana ne explica importanta acestei vizitei apostolice:

„Papa se va intalni cu locuitorii unei tari eminamente musulmana, deci va fi un dialog inter religios de o importanta majora pentru promovarea pacii si a bunei intelegeri intre religii si popoare diverse, iar Papa Francisc este foarte atent la aspectele care privesc aceasta tema. In mod sigur aceasta vizita va reprezenta o ocazie importanta, iar prezenta Papei va constitui o incurajare atat pentru Turcia, cat si pentru refugiatii sirieni, pentru a putea traversa cat mai usor aceasta perioada dificila pentru intreaga regiune”.

Aceasta este cea de-a treia vizita pe care Papa Francisc o efectuează într-o țară cu populație majoritar musulmană, dupa Iordania și Albania.

Turcia a devenit in ultimele luni un refugiu pentru creștinii din Irak și Siria, iar printre pelerinii care vor veni la intalnirile cu Suveranul Pontif, potrivit Vaticanului, se vor afla si refugiați sirieni.

Papa Francisc a fost primit la Ankara de autoritatile locale, iar maine dimineata (adică azi, 30 noiembrie – nota admin.) va merge la Istanbul unde va vizita Sfânta Sofia, fosta catedrală ortodoxă, transformată în moschee și acum devenită muzeu, după care va vizita Moscheea Albastră și va oficia o slujbă la Catedrala Catolică a Sfântului Duh, unde va tine si o predică. Sambata seara va avea o întâlnirea privată cu patriarhul Bartolomeu I la Palatul Patriarhiei din Istanbul.

De Sarbatoarea Sfantului apostol Andrei, patronul ceresc al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie în capela Delegației Apostolice din Istanbul, ritual dupa care va semna o Declarație Comuna impreuna cu Patriarhul Bartolomeu. Interesant este că Papa se va afla în vechiul Constantinopol de Sărbătoarea ortodoxă a Sfântului Andrei. Ioan Paul al II-lea și Benedict al XVI-lea au făcut la fel. Spre deosebire, însă, de predecesorii săi, Francisc va ține doar trei discursuri publice.

Vizita Papei în Turcia are loc pe fondul climatului exploziv din Orientul Mijlociu, al masacrelor cărora creștinii le sunt victime și al vecinătății Turciei cu teritorii ocupate de grupul terorist ISIS.

Vizita se așteaptă să întărească legăturile cu Patriarhul Bartolomeu I și cu Biserica Ortodoxă. Cei doi lideri sunt într-o relație amicală, iar întâlnirea vine după ce un oficial de la Vatican a declarat de curând că sfârșitul Comunismului nu a fost în totalitate pozitiv, de vreme ce a creat tensiuni între Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă Rusă. Revigorarea cultelor catolice de rit răsăritean, interzise de Kremlin până în 1990, a atras acuzații severe de prozelitism din partea liderilor ortodocși ruși.

Papa ar putea folosi aceasta ocazie pentru a mai aplana din asperitățile dintre Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă Rusă. Multi jurnaliști italieni tin sa sublinieze faptul ca vizita Papei de sărbătorea Sfântului Andrei are o semnificație puternică: Andrei, care a creștinat o bună parte din teritoriul ortodox de astăzi, a fost fratele Sfântului Petru, a cărui succesiune o revendică Papa. Așadar, acesta ar putea fi un mesaj simbolic de frățietate între lumea Catolică și cea Ortodoxă.

Reclame

6 gânduri despre „„Papa cu-a lui trei coroane, puse una peste alta”,vrea să aducă şi răsăritul la erezie. Ecumenism desăvârşit la Istambul, intercreştin şi interreligios. Patriarhul Bartolomeu I, ereticul papă Francisc şi şeful musulmanilor turci

 1. Eu sunt inspaimantat de ‘binele’ in care se afla ortodoxia, astazi. Este un bine de carton, nu este un bine adevarat. Ortodoxia astazi se indreapta spre pagansim si se pregateste sa fie o anexa a lui Antihrist…

  Care ortodoxie??? Ortodoxie in care majoritatea romanilor nu sunt impartasiti si spovediti la cel putin o luna, doua? Ortodoxie in care nimic nu mai este hristocentric? Ortodoxie in care reperul este televizorul?! Voi nu vedeti ca Hristos a devenit un basm, precum Prâslea? Nu vedeti ca toate sarbatorile sunt promovate ca fiind magice? Astrologii si psihologii sunt azi duhovnicii! Crainicii si moderatorii sunt azi arhiereii! Nu se vede?!
  Parintele Aldea recomanda duhovnicia din ‘stapanul inelelor’ si citeaza frumoasele glume din ‘las fierbinti’, din filme pentru indraciti si ospicii! Parintele Petru Pruteanu spune ca ortodoxia si liturgica de pana acum, au fost total eronate… Asta-i ortodoxia! Un basm gresit! Un basm pentru prosti!

  “ Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu;
  cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.” (II Ioan 1, 9)

  Ortodoxie? Biserica Mama, Biserica Dreptei Credinte, Biserica Adevarului, Biserica Apostoleasca? Facem 15 catedrale pe o strada iar sufletele oamenilor sunt desfigurate… Facem catedrale intenationale, si natiunea zace in paganism… Si diavolul spune: eu nu sunt Raul! Eu nu sunt vicleanul si dezbinatorul! Si noi trebuie sa-l credem?!

  Atata timp cat la predici nu se discuta despre erezii si paganisme, inseamna ca se vrea ecumenism. Si se va-mplini!

  Apreciază

  • ecumenic/ecumenicitate – insemna valabilitatea Adevarul Panortodox si Unic pe intreaga lume
   ecumenist/ecumenism – inseamna negocierea si nivelarea Adevarului pana la dizolvarea Lui

   – cei ce spun ca toate credintele vorbesc despre Acelasi Dumnezeu, isi bat joc de Hristos-Dumnezeu, de consecventa Lui, de sfintenia Lui, de cuvintele Lui, de poruncile Lui, de Biserica Lui si de Harul Lui

   – numai tatal minciunii (diavolul) invata lumea ca religiile si credintele toate vorbesc despre Acelasi Dumnezeu

   – in lume exista doar trei categorii de credinciosi: pagani, eretici si crestini
   (paganii si ereticii slujesc dracilor iar crestinii slujesc lui Hristos, Singurul si Adevaratul Dumnezeu

   – doar arhiereii, preotii si diaconii Adevarului (ortodoxiei) au Harul Sfantului Duh-Dumnezeu. Prin toti ceilalti autointitulati slujitori, nu lucreaza Hristos-Dumnezeu, nu sunt ai Lui si nu-i va recunoaste in veci.

   – cum sa existe credinta pagana a Adevarului atata timp cat toti idolii neamurilor sunt draci? (Psalmul 95-5)

   Si cum sa existe mai multe crestinatati ale Aceluiasi Adevar-Hristos, atata timp cat Hristos-Adevarul este Unul?

   Apreciază

 2. Vai voua ortodocsilor caci nu stiti cine e Papa, cine e Vaticanul si iezuitii!

  Vai voua ortodocsilor caci nu stiti viclenia Papei si cruzimea iezuitilor!

  Vai voua ca nu stiti ca Papa este un pagan, chimist, om de stiinta si Presedinte al statului Vatican!

  Vai voua ca nu stiti ca iezuitii sunt pagani si oameni de stiinta, si nu au nicio legatura cu Hristos-Dumnezeu!

  Vai voua ca nu stiti ca in ultimul mileniu, iezuitii au fost alchimistii vrajitori si dirijorii politici ai lumii!

  – DACA NU CITITI INVATATURA DE CREDINTA ORTODOXA, IN CURAND II VETI OMORI PE TOTI ORTODOCSII

  DREPTCREDINCIOSI!

  – O SA VA UNITI CU LUPII, CU DUSMANII LUI HRISTOS-DUMNEZEU, SI VETI FI DECIMATI PRIN SFASIERE!

  Apreciază

 3. să spună cineva acum care patriarh nu e eretic. eu știu că patriarhul ecumenic bartolomeu e eretic și patriarul daniel e tot eretic. dar e posibil să fie mulți alții.
  pentru că nici un patriarh nu e auzit să ia atitudine împotriva ecumenismului și ereziei acestui papă.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s