Culmea „rasismului”: un ţigan antisemit. Mădălin Voicu, FMI şi evreii perciunaţi

Mădălin Voicu, deputat PSD

În sesizarea înaintată duminică către preşedintele CNCD Csaba Asztalos, şi semnată de Maximillian Marco Katz, director Fondator al MCA ROMANIA (Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, nr) se precizează că într-un cotidian central a fost publicat un articol cu următorul titlu: Mădălin Voicu, atac la FMI: „Eu înţeleg că finanţele mondiale sunt conduse de anumiţi perciunaţi, dar vreau să ştiu care e avantajul meu ca ţară”.

Reprezentantul MCA precizează că ”expresia ”perciunaţi”este una dintre expresiile utilizate de antisemiţi atunci când fac referiri la evrei.”Noi nu avem nici un motiv să credem că domnul Mădălin Voicu a folosit expresia ”perciunaţi”în mod nevinovat şi altfel decât conform uzului ei tradiţional, explicat mai sus”, arată acesta.

El continuă: ”În acest context vă transmitem, prin acest mesaj deschis, repulsia şi revolta noastră faţă de astfel de manifestări antisemite care incită opinia publică şi care alimentează ideiile preconcepute despre evrei. În România secolului XXI numai persoane cu o totală lipsă de cultură, lipsă de respect de sine şi lipsă de respect faţă de societatea în care trăiesc pot să exprime astfel de opinii rasiste care denotă ignoranţă”.

MCA solicită preşedintelui CNCD să considere mesajul lor ”ca o sesizare pe care o înaintează acestei instituţii, împotriva lui Mădălin Voicu”.

Maximillian Marco Katz, a transmis, deasemenea, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi cere să îşi exprime poziţia pe acest subiect.

”În ultima perioadă am sesizat libertatea cu care unii membri ai Partidului Social Democrat, lideri, emit opinii şi afişează comportamente care, din punctul nostru de vedere, amplifică sentimental conform căruia exprimarea opiniilor negaţioniste, rasiste şi anti-Semite este legitimă şi pe deplin tolerată”, se precizează în scrisoarea deschisă semnată de directorul Fondator al MCA ROMÂNIA ( Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, nr).

Acesta consideră că liderii partidelor politice care participă la conducerea României au datoria să se îngrijească de educaţia membrilor partidelor pe care le conduc , astfel încât aceştia să trateze cu respect şi cu responsabilitate subiecte precum minorităţile, Holocaustul, Holocaustul din România, antisemitismul şi rasismul”.

Conducătorii partidelor politice care tratează cu indiferenţă ”derapajele” comise pe aceste teme devin complici la perpetuarea fenomenelor antisemite. Devine din ce în ce mai clar că în ciuda declaraţiilor politice emise, cu consistenţă, de oficiali românii, pe arena internaţională, lipsa educaţiei adecvate, pe temele menţionate mai sus, se face simţită din ce în ce mai mult”, a spus reprezentantul MCA.

Maximilian Marco Katz solicită Guvernului României să se îngrijească de adoptarea Legii 107/2006 în forma ei modificată. ”De asemenea vă solicităm să ne comunicaţi pozitia dumneavoastră faţă de modul de exprimare antisemit al domnului Mădalin Voicu, membru PSD”, îi cere acesta premierului Victor Ponta.

Sursa: mediafax.ro

Şi de această dată neobrăzarea evreilor nu are limite. Orice ai zice despre ei eşti antisemit.

Auziţi: liderii partidelor politice au datoria să se îngrijească de educaţia membrilor de partid. Asta da tupeu nesimţit. I-aţi întrecut pe ţigani.

Dar tocmai un ţigan să fie rasist şi antisemit? Nu vă mai crede nimeni jidanilor!

Iată şi câteva date biografice despre deputatul de etnie ţigănească, conform wikipedia: 

Mădălin Ștefan Voicu (n. 10 iulie 1952) este un politician român de etnie romă, de profesie violonist și dirijor. Este fiul violonistului Ion Voicu.

Mădălin Voicu a studiat vioara la Conservatorul de Muzică București, apoi dirijatul. A concertat împreună cu tatăl său, și cu alții, în țară și în străinătate.

Fiul său Mădălin Voicu Jr. este pianist. De asemenea fiica, Ioana, este violonistă, iar celălalt băiat, Tudor, activează și el în sfera muzicii, însă cea modernă, fiind dj de muzică house.

În legislatura 1996-2000 a fost ales în municipiul București pe listele Partidei Romilor. La alegerile din anul 2000 a fost ales deputat de Giurgiu din partea Partidului Social Democrat. În mai 2010 a fost exclus din PSD.

În octombrie 2012 a depus împreună cu parlamentarul Nicolae Păun un proiect legislativ, de grației al pedepselor cu pușcăria de până la 6 ani. A candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL în județul Constanța.

Reclame

3 gânduri despre „Culmea „rasismului”: un ţigan antisemit. Mădălin Voicu, FMI şi evreii perciunaţi

 1. OFF TOPIC

  Duminică, 7 decembrie ne-am întâlnit în București câțiva frați ortodocși la Biserica Sf. Gheorghe Nou. Propunerea de înființare a unei asociații la nivel național de apărare a ortodoxiei (valorilor creștine și naționale) rămâne în picioare. Alți câțiva frați nu au putut să ajungă în timp util. Noi am găsit un loc unde am putut vorbi nestingheriți. Alții din țară au spus că nu pot veni în București.

  CINE MAI DOREȘTE SĂ VINĂ PENTRU A NE ÎNTÂLNI ȘI SFĂTUI, ESTE BINEVENIT. NE VOM ÎNTÂLNI SÂMBĂTĂ LA ORA 13 LA LIBRĂRIA SOPHIA SAU LA CEA BIZANTINĂ, CARE SE AFLĂ APROAPE UNA DE ALTA ȘI DE BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, CHIAR ÎN CENTRU, LA PIAȚA UNIRII. POATE VINE ȘI UN PĂRINTE DUHOVNIC ALĂTURI DE NOI. FĂRĂ FRICĂ! HRISTOS ESTE CU NOI… DOAMNE AJUTĂ.

  Apreciază

 2. Cicã „numai persoane cu o totală lipsă de cultură…” bla bla..
  Din CV-ul lui Madalin Voicu vedem ca acesta nu e tocmai strain de culturã. Dar jidanii sar ca arsi si cauta orice argument ca sa inchida gura celor incomozi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s