Gheorghe Funar – Denunţ penal împotriva celor ce au concesionat şi facilitat exploatările de gaze de şist prin fracturare hidraulică. Îl va lua DNA-ul în seamă?

Explorarea gazelor de sist nu poate fi interzisa de autoritatile din Vaslui   Referendumul din Pungesti privind gazele de sist, blocat de prefectura

CĂTRE,
DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE
În atenţia doamnei Procuror şef Direcţie LAURA CODRUŢA KÖVESI
str.Ştirbei –Vodă nr.79-81,
Bucureşti, cod 010106

Subsemnatul Gheorghe Funar, domiciliat în Municipiul Cluj-Napoca, str. EDITAT, judeţul Cluj, având cartea de identitate cu seria nr. EDITAT, CNP EDITAT, telefon EDITAT, e-mail: gheorghe_funar@yahoo.com, primar ales al municipiului Cluj-Napoca în perioada 1992-2004 şi apoi senator de Cluj în perioada 2004-2008 şi secretar al Senatului României, iar în anii 1992, 1996 şi 2014, candidat la funcţia de Preşedinte al României, constatând că Dumneavoastră nu V-aţi autosesizat, în temeiul dispoziţiilor Noului Codul de procedură penală, formulez prezentul

DENUNŢ PENAL

Pe tema exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică şi a Acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare gaze neconvenţionale în perimetrele Bârlad, Vama Veche, Adamclisi, Costineşti, Măcin , Eforie, Capidava, Băile Felix, Curtici, Voievozi, Tulca, Adea, Periam, Biled, Buziaş, Păuliş, Parţa, Crai Nou, precum şi în numeroase localităţi din judeţele Satu Mare, Dolj, Bihor, Timiş, Arad, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Covasna, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Neamţ, Botoşani, Suceava, Teleorman, Ialomiţa, Hunedoara, Bacău, Galaţi, Buzău, Vâlcea, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Constanţa, Vaslui, Vrancea, Argeş, Sibiu, unde angajaţii din conducerea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (A.N.R.M.) şi ai mai multor ministere au negociat, fără ştiinţa şi aprobarea Poporului Român, Parlamentului, autorităţilor locale şi a proprietarilor de terenuri, să fie concesionate ilegal suprafeţe uriaşe de teren ale persoanelor fizice şi persoanelor juridice române unor firme străine care să exploateze gaze de şist prin fracturare hidraulică, solicitându-Vă să identificaţi persoanele vinovate de săvârşirea următoarelor infracţiuni: genocid; trădare; trădare prin transmisiune de secrete; atentat contra unei colectivităţi; divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului; abuz în serviciu în formă calificată; asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni; trafic de influenţă; dare de mită; luare de mită; primirea de foloase necuvenite; spălare de bani; constituirea unui grup infracţional organizat; cumpărarea de influenţă; fals în declaraţii de avere în formă continuată.

Pentru aflarea adevărului şi stabilirea persoanelor vinovate de săvârşirea unora dintre aceste infracţiuni Vă solicit să dispuneţi ca în timpul cercetărilor penale să fie audiaţi, cel puţin următorii martori:

-Emil Constantinescu, fost Preşedinte al României şi specialist în geologie şi în drept, în mandatul căruia s-a dat Acordul petrolier pentru zona Bârlad.

-Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, foşti prim-miniştrii.

-Victor Viorel Ponta, prim-ministru, un susţinător al afacerilor firmei Chevron în România, inclusiv al gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

-Miniştrii şi secretarii de stat, din perioada 2005-2014, de la:

a)Ministerul Economiei şi Comerţului; Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

b)Ministerul Mediului; Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale .

c)Ministerul Culturii şi Cultelor; Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

d)Ministerul Administraţiei şi Internelor.

e)Ministerul Sănătăţii Publice; Ministerul Sănătăţii.

f)Ministerul Turismului; Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

g)Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei; Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

h)Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului; Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

i) Ministerul Justiţiei.

j)Ministerul Finanţelor.

-Preşedinţii, vicepreşedinţii şi directorii generali de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (A.N.R.M.), din perioada 2005-2014;

– Preşedinţii şi directorii de la A.N.R.M., precum şi membrii echipelor de la A.N.R.M. care, în perioada 2005-2014, au negociat încheierea Acordurilor petroliere pentru exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, cu clauze secrete impuse de partea română şi îndreptate împotriva Poporului Român şi Interesului Naţional.

-Conducătorii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (A.N.R.E), din perioada 2005-2014, care erau abilitaţi prin Legea gazelor să negocieze licenţe pentru exploatarea gazelor naturale.

-Consilierii primului-ministru din perioada 2005-2014 care s-au ocupat de încheierea Acordurilor petroliere în vederea explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

-Secretarii generali ai Guvernului României, din perioada 2005-2014.

-Directorii Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.) şi Serviciului de Informaţii Externe (S.I.E.), din perioada 2005-2014.

-Directorii sau preşedinţii firmelor care au negociat cu A.N.R.M. şi reprezentanţi ai Guvernului României încheierea unor Acorduri petroliere, în perioada 2005-2014, vizând explorarea-dezvoltarea –exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

-Primarii din toate localităţile unde, fără ştirea lor şi fără aprobarea Consiliilor locale, A.N.R.M. a negociat şi a încheiat Acorduri petroliere pentru exploatarea gazelor de şist, documente cu clauze secrete şi îndreptate împotriva cetăţenilor, mulţi dintre ei fiind proprietarii terenurilor pentru care A.N.R.M. a negociat cu asasinii economici străini.

-Preşedinţii celor 32 de Consilii judeţene unde, fără ştiinţa şi aprobarea acestora, A.N.R.M. a negociat sau a încheiat Acorduri petroliere, cu clauze secrete şi împotriva populaţiei, vizând exploatarea gazelor de şist şi distrugerea mediului.

-Fostul senator Ion Ruşeţ (P.D.L. Gorj), din mandatul 2008-2012, care a iniţiat în martie 2009 o propunere legislativă de modificare şi completare a Legii minelor, Legea nr.85/2003 prin care este pregătit cadrul legal pentru exproprierea proprietarilor români de către titularii de licenţe de exploatare minieră şi Acorduri petroliere obţinute de la A.N.R.M. Guvernul Boc a motivat foarte bine împotrivirea sa la adoptarea acestei propuneri legislative, care a fost votată în unanimitate în Senatul României, inclusiv de către senatorii – miniştrii.

-În ziua de 27 decembrie 2011, Guvernul României a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă prin care au fost dublate redevenţele începând cu anul 2012. Premierul Emil Boc a refuzat să semneze Ordonaţa aprobată în şedinţa de Guvern şi, chipurile, din motive administrative acea Ordonanţă nu a fost publicată în Monitorul Oficial al României. Ca urmare, începând cu anul 2012 Bugetul de Stat a fost prejudiciat cu peste un miliard de euro în fiecare an.

-Guvernul Ungureanu a promis că va adopta o altă Ordonanţă de Urgenţă privind creşterea redevenţelor, promisiune care însă nu s-a concretizat, în fapt aceasta limitându-se doar la nivel declarativ. Guvernul Ponta, de la începutul mandatului, s-a angajat public să majoreze redevenţele, dar în timp de doi ani şi jumătate a uitat de această sursă importantă de creştere a veniturilor Bugetului de Stat. Acum, la mijlocul lunii decembrie 2014, acelaşi premier Ponta declară că nu poate să majoreze, în grabă, pentru anul 2015 redevenţele pentru cei care exploatează bogăţiile naturale şi jefuiesc Poporul Român. Astfel, din nou, Bugetul de Stat va fi prejudiciat cu încă un miliard de euro, sumă cu care cresc profiturile asasinilor economici internaţionali care deţin licenţe de exploatare şi Acorduri petroliere sau contracte de concesionare a bogăţiilor naturale din România. Este evident că, premierii Boc, Ungureanu şi Ponta şi-au încălcat jurământul depus în Parlament şi au acţionat pentru a asigura satisfacerea intereselor asasinilor economici şi asasinilor politici internaţionali.

-Membrii Guvernului României care au aprobat Hotărârile vizând Acorduri petroliere de concesionare pentru exploatarea gazelor de şist.

-Senatorii şi deputaţii din colegiile electorale unde s-au negociat sau se negociază Acorduri petroliere cu firma Chevron sau alte firme pentru exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

-Directorii de la Garda de Mediu din toate judeţele unde firmele străine au făcut sau fac prospecţiuni pentru amplasarea sondelor pentru exploatarea gazelor de şist, fără a deţine acorduri de mediu.

-Directorii de la firma „Prospecţiuni S.A.” şi alte asemenea firme care au fost angajate de Chevron şi alte firme străine pentru a efectua lucrări în perimetrele din Acordurile petroliere.

-Primarii din localităţile unde au fost amplasate depozite de explozibil şi substanţe toxice care vor fi folosite la foraje.

-Ultimul pe listă, Traian Băsescu, Preşedinte al României, până în 21 decembrie 2014, care este un susţinător al Acordurilor petroliere pentru exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Dintre martorii propuşi, am convingerea că, în timpul cercetărilor penale, la mulţi dintre aceştia le va fi schimbată încadrarea juridică, le va fi pus sechestru pe avere şi vor primi interdicţia de a părăsi România. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi în legătură cu Acordurile petroliere vizând exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, inclusiv pentru genocid sau tentativa de genocid, riscă să fie condamnaţi la detenţie pe viaţă sau la închisoare de până la 25 de ani şi confiscarea averilor.

Vă învederez faptul că la baza acestui denunţ penal stau următoarele

MOTIVE

În fapt, România este una dintre cele mai bogate ţări din lume în resurse naturale extrem de numeroase (mai multe decât au fost cuprinse în celebrul Tablou al lui Mendeleev) şi în cantităţi uriaşe.

Conform Constituţiei României, articolul 135, alin.2, Statul Român are obligaţia să asigure exploatarea lor în concordanţă cu Interesul Naţional. Tot în Constituţia României se precizează următoarele la:

-articolul 22, alin.1: „Dreptul la viaţă, precum şi la integritatea fizică şi psihică a persoanei sunt garantate.”

-articolul 34, alin.1 şi 2: „Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.Statul este obligat să i-a măsuri pentru asigurarea igienei şi sănătăţii publice.”

-articolul 35, alin.1, 2 şi 3: „Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.”

Pe teritoriul României, inclusiv în platoul continental al Mării Negre, există şi sunt exploatate bogate zăcăminte de ţiţei şi gaze naturale convenţionale. Până în anul 2014, în ţara noastră au fost şi sunt exploatate gazele naturale obişnuite sau convenţionale, care se găsesc, de regulă, „în pungi” împreună cu zăcămintele de ţiţei.

Cadrul legal pentru exploatarea ţiţeiului şi gazelor naturale convenţionale îl constituie Legea petrolului, Legea nr.238/2004, modificată şi completată, precum şi Legea gazelor, Legea nr.351/2004, modificată şi completată.

Pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist sau a gazelor naturale neconvenţionale în România şi în Uniunea Europeană nu există cadrul legal ! Dar, exploatarea gazelor de şist a început în România, în urma unor acte de mare corupţie, la nivel înalt şi local. Cu sfidarea Constituţiei României şi fără să existe cadru legislativ, fără nicio Directivă din partea Uniunii Europene în privinţa exploatării gazelor de şist, Regimurile post-decembriste au aplicat Poporului Român politica faptului împlinit, fără a-l consulta şi fără a-i cere aprobarea prin referendum naţional.

În timpul Guvernelor Năstase, Tăriceanu, Boc, Ungureanu şi Ponta, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (A.N.R.M.) şi a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (A.N.R.E.) a fost concesionată unor state străine şi firme private străine exploatarea zăcămintelor de ţiţei şi gaze naturale convenţionale din România la cele mai mici redevenţe din lume, de numai 10 dolari/baril la ţiţei şi de 15 dolari/1.000 m3 la gazele naturale convenţionale. Pe cale de consecinţă, în perioada 2005-2014, anual nu s-au încasat ca venituri la Bugetul de Stat al României circa 15 miliarde euro. Suma rezultă din vânzarea ţiţeiului şi gazelor naturale convenţionale din România la nivelul redevenţei şi nu la preţul de pe piaţa mondială sau prin contracte de împărţire a producţiei, după modelul norvegian. În Norvegia, Guvernul nu a dat bogăţiile ţării pentru redevenţe derizorii ci a încheiat cu firmele străine Acorduri de împărţire a producţiei, din care 93% revine poporului norvegian. Pentru a jefui şi mai mult Bugetul de Stat al României, Regimul Iliescu-Năstase, în anul 2004, în contractul de privatizare a PETROM a precizat că la calculul redevenţei se are în vedere un preţ fix al ţiţeiului românesc, de numai 22 dolari/baril, timp de 10 ani, indiferent de preţul ţiţeiului pe piaţa mondială. Guvernul Ponta III a anunţat că va menţine acelaşi nivel al redevenţei pentru ţiţei şi gazele naturale convenţionale şi pentru anul 2015, urmând ca Bugetul de Stat să fie jefuit de încă circa 15 miliarde euro.

În Contractele de concesionare a acestor două bogăţii naturale ale Poporului Român şi în Acordurile petroliere aprobate prin Hotărâri de Guvern s-a precizat că pe durata acestora (de 20-30 ani) nivelul redevenţelor nu va putea fi majorat, ci doar micşorat. La art.31, alin.2, din Legea nr.238/2004, din iniţiativa Guvernului Năstase s-a precizat că: „Prevederile acordului petrolier rămân valabile pe toată durata acestuia, cu excepţia adoptării unor dispoziţii legale favorabile titularului acordului petrolier.” Mai mult, la solicitarea reprezentanţilor Guvernului României şi fără să existe niciun temei legal, în Contractele de concesionare şi în Acordurile petroliere au fost înscrise clauze secrete sau confidenţiale pentru Poporul Român, proprietarul bogăţiilor naturale.

Din gazele naturale extrase din România, o parte însemnată este folosită de firma O.M.V. Austria (pentru o redevenţă de numai 15 dolari/1.000 m3) pentru producerea curentului electric la centrala de la Brazi, iar alte cantităţi mari de gaze naturale sunt exportate de către firmele străine în Ungaria şi Austria, la acelaşi preţ foarte mic. În plus, prin modificarea şi completarea Codului fiscal, Legea nr.571/2003, art.216, se acordă scutiri la plata impozitelor către Bugetul Statului Român pentru toate firmele străine care exploatează şi exportă direct din România ţiţei şi gaze naturale.

Pentru a asigura necesarul de gaze naturale pentru consumatorii casnici şi cei industriali, precum şi pentru alte persoane juridice, Guvernul României importă anual, prin firme intermediare, din Federaţia Rusă cantităţi însemnate de gaze naturale la preţuri uriaşe, în jurul a 400 dolari/1.000 m3. Apoi, pentru consumatorii români se facturează gazele naturale la preţuri foarte mari, care sunt majorate periodic, sub pretextul alinierii la preţurile din Uniunea Europeană.

Beneficiind de importul de gaze naturale ieftine din România, în Ungaria şi Austria s-a redus cu circa 25% preţul la consumatorii de gaze naturale. Deocamdată, „băieţii deştepţi” din domeniul valorificării gazelor naturale din România şi din import nu sunt deranjaţi de procurorii D.N.A.

Profitând de lipsa cadrului legislativ şi de complicitatea multor persoane cu funcţii importante în conducerea Statului Român, mai multe firme străine au început negocieri la Bucureşti pentru a obţine Acorduri petroliere care să le permită exploatarea gazelor de şist sau a gazelor naturale neconvenţionale, care se găsesc la mari adâncimi, în straturile de rocă.

Asasinii economici şi asasinii politici străini au aflat că România este una dintre cele mai bogate ţări din Europa în gaze de şist, pe care vor să le exploateze prin fracturare hidraulică, metodă care are ca rezultate sigure genocidul şi dezastrul ecologic.

În cazul explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică, pentru fiecare sondă se face un foraj vertical la o adâncime de peste 3.000 de metri, urmat de o forare orizontală. Urmează producerea unor explozii pentru a sparge rocile şi a elibera gazul de şist care este scos la suprafaţă în urma pompării unor cantităţi uriaşe de apă (10 – 32 milioane de litri pentru o extracţie) amestecate cu nisip şi 500-600 substanţe chimice periculoase pentru oameni şi mediul înconjurător. Dintre aceste substanţe chimice o mare parte sunt cancerigene. Până acum, A.N.R.M. păstrează secretul asupra acestor otrăvuri, a cantităţilor folosite la fiecare extracţie şi a consecinţelor asupra apei freatice, vieţii oamenilor, solului şi mediului înconjurător. Acest amestec de apă, nisip şi substanţe toxice este injectat în pământ sub o presiune uriaşă de 600-1.000 atmosfere. La o singură sondă această procedură se repetă de 18-30 de ori. Din cantităţile de lichide injectate la fiecare extracţie revin la suprafaţă, împreună cu gazele de şist, numai jumătate. Cealaltă jumătate rămâne în pământ şi ajunge în pânza freatică din zonă, iar pentru partea de Est a României ea va ajunge sigur în râul subteran de apă dulce care curge din Nordul Moldovei până în Dobrogea. Lichidul toxic ajuns la suprafaţă, după captarea gazelor de şist, este depozitat în bazine de evaporare, care devin adevărate bombe chimice.

În doar câteva ţări din lume, în zonele foarte puţin populate şi de deşert ale acestora, unde a început exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică nu mai există apă potabilă şi s-a înregistrat un genocid. Se ştie că, apa înseamnă viaţă.România, Ţară binecuvântată de Dumnezeu, este cea mai bogată ţară din Europa în izvoare minerale. Prin trecerea la exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, marea majoritate a acestor izvoare vor fi otrăvite de către asasinii economici şi asasinii politici străini, de către cei care au pus la cale şi desfăşoară, de 25 de ani, cel mai mare Holocaust din Istoria omenirii împotriva Poporului Român, urmaş al Poporului Primordial în Adevărata Ţară Sfântă.

În ziua de 22 martie 2012, în Proclamaţia de la Bârlad, citită în faţa a 5.000 de protestatari, au fost menţionate pericolele majore pentru sănătatea oamenilor şi pentru mediul înconjurător ca urmare a utilizării metodei fracturării hidraulice la exploatarea gazelor de şist, respectiv: contaminarea pânzei freatice şi a surselor de apă potabilă; epuizarea resurselor de apă pe o mare suprafaţă; contaminarea terenurilor agricole şi forestiere; apariţia explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, a bolilor de piele şi a cancerului; risc seismic asociat cu antrenarea unor substanţe radioactive; scoaterea terenurilor din circuitul agricol. La toate acestea se adaugă migraţia masivă a multor comunităţi locale, deşertificarea, alunecările de teren şi favorizarea cutremurelor de pământ.

Preşedintele A.N.R.M., Alexandru Pătruţi, a declarat, în anul 2012, referindu-se la exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, că: „extracţia nu este o activitate prietenoasă pentru mediul înconjurător.”

Având în vedere pericolele uriaşe pe care le provoacă exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, aceasta a fost interzisă, prin lege, în Franţa (din anul 2011), Anglia, Irlanda şi Bulgaria (din anul 2012). În Germania şi U.S.A. sunt tot mai multe solicitări pentru a se interzice prin lege exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Uniunea Europeană dispune de o experienţă limitată în domeniul exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Luând în considerare riscurile asupra sănătăţii şi mediului, Comisia Europeană, în 22 ianuarie 2014 a adoptat o Recomandare către ţările membre ale Uniunii Europene, în privinţa exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică, solicitându-le să stabilească şi să aplice următoarele principii minime:

-Să planifice şi să evalueze posibilele efecte cumulate, înainte de acordarea licenţelor.

-Să analizeze impactul şi riscurile asupra mediului.

-Să se asigure că integritatea sondei respectă cele mai bune practici şi standarde.

-Să verifice calitatea apei, aerului şi solului la nivel local înainte de începerea operaţiunilor pentru a monitoriza orice modificare şi pentru a face faţă riscurilor emergente.

-Să controleze emisiile atmosferice, inclusiv emisiile de gaze cu efect de seră.

-Să informeze publicul în ceea ce priveşte susbstanţele chimice utilizate în sondele individuale şi să asigure aplicarea de către operatori a celor mai bune practici pe tot parcursul proiectului.

Începând din luna decembrie 2014, statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate să informeze anual Comisia Europeană cu privire la măsurile instituite în domeniul exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

În România, fară să existe cadru legal pentru prospecţiuni şi exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică şi fără ştiinţa şi aprobarea proprietarilor de terenuri şi autorităţilor administraţiilor publice locale, A.N.R.M. şi Guvernul au negociat (în secret) şi negociază Acorduri petroliere de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de şist cu firma americană Chevron şi multe alte firme străine pe mii, zeci de mii sau sute de mii de hectare de terenuri din numeroase localităţi aflate în peste 30 de judeţe. Clauzele Acordurilor petroliere negociate, în genunchi pe mari sume în euro sau dolari, constituind mita, sunt secrete pentru Poporul Român, proprietarul gazelor naturale, precum şi pentru autorităţile locale şi proprietari de terenuri cărora li se aplică politica faptului împlinit, urmată de genocid.

Guvernul României şi A.N.R.M., fără a avea niciun temei legal, au negociat cu firme străine şi au aprobat circa 60 de Acorduri petroliere pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, fără să se fi făcut niciun studiu de mediu, fără a se fi solicitat opinia specialiştilor români, fără dezbateri publice, fără să ţină seama că terenurile din perimetrele concesionate sunt proprietate privată, fără a-i înştiinţa şi fără a obţine Acordul şi aprobarea primarilor, preşedinţilor de Consilii judeţene, Consiliilor locale şi Consiliilor judeţene.

Guvernul şi A.N.R.M. au lucrat şi lucrează în secret împotriva Poporului Român şi în favoarea firmelor străine care jefuiesc bogăţiile naturale din România şi care pregătesc cel mai mare genocid din Europa împotriva Adevăratului Popor Ales de Sântu, din Grădina Maicii Domnului, aşa cum a numit România, în mai 1999 la Bucureşti, Papa cel Bun, Papa Ioan Paul al II-lea, cel care nu a fost polonez ci român, el fiind născut în România, într-o familie de evrei, iar bunicii săi au fost din Vişeul de Sus, Maramureş.

Aflând despre acţiunile Guvernului împreună cu firmele străine care au pregătit şi început genocidul, adică exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, în numeroase localităţi din Ţara-Mamă şi din străinătate, cetăţenii români au organizat şi au participat la foarte multe adunări publice şi manifestări de protest unde au solicitat respectarea Constituţiei, a Legii petrolului, Legii gazelor, Legii minelor şi a Legii mediului. Aceasta din urmă precizeză următoarele: „Statul garantează dreptul tuturor persoanelor de a fi informate privind deciziile în domeniul mediului care ar putea să-i afecteze.”

Guvernul României şi A.N.R.M au tratat ţara noastră ca pe propria moşie iar pe locuitorii din perimetrele concesionate ca pe nişte sclavi asupra cărora aceşti stăpâni consideră că au dreptul de a le lua tot, inclusiv viaţa, chiar şi prin genocid.
Poporul Român, prin referendum naţional, nu a a mandatat Guvernul României şi A.N.R.M. să concesioneze exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică la firme străine, la asasinii economici.

Parlamentul României nu a adoptat nicio lege privind exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

România dispune de uriaşe rezerve de gaze naturale convenţionale, care aşteaptă să fie exploatate de către firme româneşti şi în Interes Naţional.

Cetăţenii din comunele, oraşele, municipiile şi judeţele unde A.N.R.M a negociat numeroase Acorduri petroliere pentru extragerea gazelor de şist prin fracturare hidraulică au aflat de la televiziune, de la radio, din presa centrală şi locală că vor avea parte de un genocid, de cutremure de pământ, alunecări de teren şi că vor rămâne fără apă potabilă, iar culturile agricole vor fi otrăvite. Tot de la televiziune şi radio au aflat românii din Ţara-Mamă şi cei de pretutindeni că reprezentanţii firmei Chevron şi ai altor firme străine au fost primiţi şi au primit asigurări de sprijin din partea Preşedintelui României, Traian Băsescu, premierilor Tăriceanu, Boc, Ungureanu şi Ponta, precum şi de la câţiva miniştrii pentru urgentarea semnării Acordurilor petroliere şi începerea prospecţiunilor în judeţele Vaslui, Constanţa, Timiş, Arad, Bihor, Suceava şi altele.

Milioane de români din Ţara-Mamă şi de pretutindeni au văzut la televiziune imagini cutremurătoare din localitatea Pungeşti, judeţul Vaslui, unde jandarmii români au primit ordin să acţioneze împotriva locuitorilor care au protestat pentru că li s-a încălcat dreptul la viaţă, dreptul la proprietate şi la un mediu sănătos. Jandarmii români au acţionat cu brutalitate împotriva fraţilor lor români şi pentru a apăra interesele asasinilor economici străini care în mod ilegal au obţinut Acorduri petroliere pentru exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

În urma negocierilor şi nu numai, Guvernul Ungureanu a adoptat Hotărârile nr.188, 189 şi 190 din 2012 privind aprobarea Acordurilor petroliere în perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti.

Guvernul şi A.N.R.M., fără niciun temei legal, au încheiat Acorduri petroliere pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe o perioada de 30 de ani, cu posibilitatea prelungirii lor cu încă 15 ani, la cea mai mică redevenţă din lume, de numai 3,5%. Pe lângă genocid, s-a pus la cale un alt mare jaf pentru Bugetul Statului Român.

Intuind reacţia populaţiei şi autorităţilor locale faţă de genocidul, dezastrul ecologic şi otrăvirea apei potabile provocate de extracţia gazelor de şist prin fracturare hidraulică, reprezentanţii A.N.R.M. şi Guvernului României au cerut firmelor străine să accepte secretizarea multor prevederi din Acordurile petroliere şi din anexele acestora.

După protestele cetăţenilor din Bârlad şi Constanţa, directorul Chevron România a declarat că firma americană este de acord cu desecretizarea tuturor documentelor referitoare la perimetrele concesionate. Dar, Guvernul României şi A.N.R.M. se opun la desecretizarea acestor documente, cu toate că nu au avut niciun temei legal pentru secretizarea lor. Pe surse, s-a aflat că Guvernul României s-a angajat faţă de firmele străine, prin Acordurile petroliere, că le va despăgubi pentru toate cheltuielile făcute în ţara noastră în cazul în care Poporul Român, prin referendum, sau Parlamentul vor interzice exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Tot pe surse, s-a aflat că firmele străine au început lucrările de prospecţiuni, de explorare şi exploatarea gazelor de şist în multe localităţi din diferite judeţe, inclusiv la Pungeşti şi Izvoarele, fără a fi solicitat şi obţinut toate avizele şi aprobările stabilite de legislaţia din România, în cazul extragerii gazelor naturale convenţionale.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a.c., candidatul Victor Viorel Ponta, primul-ministru al României, a declarat la postul de televiziune Antena 3, în ziua de 10 noiembrie a.c. următoarele: „Se pare că nu avem gaze de şist.Nu pot să spun mai mult, dar ne-am bătut pe ceva ce nu avem.” Este adevărat sau nu ? Dacă nu există gaze de şist în România este evident că Guvernul şi A.N.R.M. au negociat cu firme străine şi au încheiat Acorduri petroliere pentru amplasarea de sonde care prin fractura hidraulică să producă, pe baza unui plan criminal, un genocid în toate perimetrle concesionate. În varianta că premierul Ponta a ascuns adevărul despre existenţa gazelor de şist în România înseamnă că îi sprijină, în continuare, pe asasinii economici străini care vor avea, în curând, dreptul să-i exproprieze pe proprietarii români (după o procedură specială şi foarte rapidă), să jefuiască gazele de şist la cea mai mică redevenţă din lume şi să producă un genocid uriaş pe cea mai mare parte a suprafeţei ţării noastre.

Acest genocid a fost programat de asasinii politici şi asasinii economici internaţionali (urmaşii celor care au falsificat Istoria Religiei, Istoria Poporului Român şi Istoria Omenirii) şi vizează exterminarea sau alungarea românilor de pe pământurile lor străbune, moştenite de la Geto-Daci, Poporul Primordial, Adevăratul Popor Ales de Sântu din rândurile căruia s-a născut Fiul Domnului, aşa cum confirmă colindele româneşti şi textele înscrise pe plăcile de aur (aflate la Moscova şi la Vatican) şi cele de plumb găsite la Sinaia, în anul 1875.

Guvernul României şi A.N.R.M. nu au monitorizat şi nu au ţinut seama de consecinţele asupra locuitorilor, locuinţelor şi mediului înconjurător după începerea exploatării gazelor de şist la Pungeşti şi Izvoarele. Dimpotrivă. Împreună cu asasinii economici străini au pregătit genocidul în peste 30 de judeţe ale României.

Prin modificarea şi completarea Legii nr.85/2003, Legea minelor, votată în unanimitate în Senat la 27 octombrie 2009 şi aflată la vot final în Camera Deputaţilor, se prevede că exploatarea gazelor de şist prin fracturare hifdraulică va fi declarată lucrare de utilitate publică, la fel ca toate celelalte lucrări de exploatare a bogăţiilor naturale efectuate de titularii de licenţe şi Acorduri petroliere. Din momentul votării acestei propuneri legislative şi în Camera Deputaţilor, marea majoritate a cetăţenilor români şi a persoanelor juridice române îşi vor pierde dreptul de proprietate şi vor fi expropriaţi, în schimbul unei mici despăgubiri de către titularii licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale şi cei ai acordurilor petroliere, inclusiv pentru exploatarea ilegală a gazelor de şist.

Persoane iresponsabile din Guvernul României, de la A.N.R.M. şi de la alte instituţii publice, în urma săvârşirii unor acte de corupţie şi a multor alte infracţiuni, împreună cu asasinii economici străini, au pus la cale un genocid împotriva populaţiei din localităţile şi judeţele unde s-au negociat sau se negociază Acorduri petroliere vizând extragerea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Toate Acordurile petroliere pentru exploatarea gazelor de şist sunt dezavantajoase pentru Statul Român şi prejudiciază Bugetul de Stat al României.

Conform Legii minelor, Legea nr.85/2004, Autoritatea Competentă pentru aplicarea acestei legi este A.N.R.M.

Este evident că, netemeinic şi nelegal, A.N.R.M. a negociat Acorduri petroliere pentru exploatarea gazelor de şist, cu toate că ştia de existenţa Legii gazelor prin care s-a stabilit că numai A.N.R.E. are ca atribuţie să acorde licenţe în sectorul gazelor naturale. Sfidând Constituţia României şi neţinând cont de prevederile din Legea gazelor, Legea minelor şi Legea petrolului, fără niciun temei legal, Guvernele României, din perioada 2004-2014, au mandatat A.N.R.M. să negocieze cu asasinii economici internaţionali Acorduri petroliere pentru exploatarea gazelor de şist pe cea mai mare parte din teritoriul României şi să producă cel mai mare genocid din Europa. După opinia multor jurişti, Acordurile petroliere încheiate fără nicio bază legală de către A.N.R.M. şi aprobate prin Hotărâri de către Guvernul României vizând exploatarea gazelor de şist sunt nule de drept, iar cei care le-au negociat şi încheiat nu au lucrat degeaba. Comisioanele şi alte avantaje pe care le-au obţinut ilegal le vor afla, cu siguranţă, procurorii D.N.A.

Rezultă că o parte din martorii propuşi se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor mai sus menţionate, infracţiuni ce întrunesc în speţă toate elementele constitutive.
Infracţiunile au fost comise cu intenţie directă, având în vedere că persoanele respective aveau ştiinţă că încalcă prevederile legale, cunosc consecinţele extrem de periculoase ale fracturării hidraulice pentru viaţa oamenilor şi mediul înconjurător, urmărind şi dorind realizarea acţiunii lor (latura subiectivă). De asemenea, urmările socialmente periculoase sunt de necontestat, iar raportul de cauzalitate se deduce din însăşi materialitatea faptelor, nefiind necesar a fi dovedit.

Pe cale de consecinţă, Vă adresez rugămintea ca la soluţionarea prezentului denunţ penal să aveţi în vedere toate motivele şi argumentele menţionate anterior şi, prin urmare, să dispuneţi începerea cercetărilor în vederea elucidării tuturor aspectelor pentru tragerea la răspundere şi pedepsirea celor vinovaţi, conform dispoziţiilor prevăzute în Noul Cod de Procedură Penală.

Gheorghe Funar

Cluj-Napoca,
14 decembrie 2014

Sursa: frontpress.ro

După părerea mea nu cred că DNA-ul se va atinge prea curând de cei responsabili cu ilegalităţile şi abuzurile comise în cazul explorării şi exploatării gazelor de şist. Dar vom vedea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s