Cedare în faţa extremismului maghiar! Guvernul Ponta schimbă prefecţii de Covasna, Harghita şi Mureş

ponta UDMR

Guvernul Victor Ponta a cedat ieri ameninţărilor cu violenţe de stradă şi presiunilor extremiştilor din UDMR şi i-a schimbat din funcţii pe prefecţii din “secuime” incomozi pentru jocurile separatiste ale liderilor politici din zonă.

Marius Popică a fost retras joi de la conducerea prefecturii Covasna şi înlocuit cu subprefectul Sebastian Cucu, Vasile Oprea a fost schimbat din postul de prefect al judeţului Mureş cu Lucian Goga (PSD), iar Petres Sandor (UDMR) a fost retras din postul de prefect în cel de subprefect în Harghita, anunţă Medifafax. Postul de prefect al judeţului Harghita a fost preluat de către subprefectul Jean-Adrian Andrei, susţinut de PSD. Modificările au fost efectuate în ultima şedinţa de guvern.

În luna august a acestui an, Jean-Adrian Andrei pierdea postul de prefect în favoarea lui Petres Sandor, atunci subprefect, el spunând că este vorba de o negociere politică.

Marius Popică lucra ca prefect în Covasna din luna aprilie, iar Vasile Oprea (UNPR) a preluat conducerea prefecturii Mureş în luna august a acestui an.

O reacţie virulentă la slăbiciunea guvernului a venit din partea deputatului Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, o formaţiune naţionalistă în curs de înregistrare.

“Schimbarea prefecților de Covasna și de Mureș reprezintă o formă lașă de cedare a Guvernului Ponta în fața extremismului maghiar pentru voturile UDMR din Parlament. Cei doi prefecți au devenit un ghimpe în coasta UDMR pentru că au cerut respectarea legii și a Constituției în județele de care răspundeau. Guvernul Ponta a devenit complicele încălcării repetate a legilor de către UDMR și trebuie să plece. Schimbarea prefecților care apărau statul de drept în Covasna și Mureș reprezintă de altfel doar ultimul act dintr-o serie lungă de trădări mizerabile ale Guvernului Ponta cu privire la interesul național”, susţine Bogdan Diaconu prin intermediul unui comunicat de presă primit la redacţie.

“UDMR ne dovedește încă o dată că rezistă în politica românească doar prin trădarea politicienilor români, gata să-și vândă țara pentru a se menține la putere. Tocmai de aceea, Guvernul Ponta are zilele numărate, pentru că trădarea de țară nu poate rămâne nepedepsită”, continuă liderul PRU.

“Prefecții de Covasna și de Mureș meritau decorați, nu alungați pentru că au respectat legea și au acționat conform cu mandatul încredințat. Politicienii români îi decorează însă pe Laszlo Tokes și pe Kelemen Hunor și îi vând pentru un interes de moment pe funcționarii care au înțeles să își facă datoria. O dată în plus, UDMR și-a demonstrat nocivitatea în politica românească. Felicitări prefecților care, din păcate, au plătit cu funcția verticalitatea lor în fața asalturilor extremismului maghiar. Rușine Guvernului Ponta și acoliților din UDMR care au dovedit încă o dată cum își bat joc de această țară. Poporul român nu-i va ierta”, concluzionează acesta.

Reamintim că sâmbăta trecută, liderii UDMR au ameninţat că dacă premierul Victor Ponta nu îl va “instrui” pe prefectul de Covasna “să lase în pace maghiarii”, atunci în secuime ar putea izbucni violenţe de stradă interetnice precum cele din martie 1990 de la Târgu Mureș.

“Îl rog pe domnul Frunda să își roage șeful, prim-ministrul României, să îl instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Ce fac prefecții, îl califică și pe el. (…) Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureș în 1990″, a spus primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale.

Aceste afirmaţii extremiste au atras indignarea opiniei publice româneşti iar la presiunea presei identitare care a publicat o serie de articole pe această temă şi datorită acţiunilor forţelor naţionaliste, precum plângerea Partidului România Unită sau sesizarea celor de la Noua Dreaptă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au început urmărirea penală împotriva unor lideri ai UDMR, pe care îi acuză că au făcut declarații care încalcă Legea pentru prevenirea și combaterea terorismului.

Sursa: FrontPress.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s