Mai multe asociaţii şi ONG-uri contestă Legea Securităţii Cibernetice

După cum se ştie deja: Senatul a adoptat vineri (19 decembrie) proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care prevede constituirea Sistemului Naţional de Securitate Cibernetică (SNSC). Legea este considerată ca fiind foarte periculoasă pentru că permite acces INOPINAT în orice calculator, inclusiv în cele ale persoanelor private, chiar şi fără decizie a unui judecător.

Preiau articolul:

LEGEA BIG BROTHER, contestată de societatea civilă

Mai multe organizații neguveramentale cer partidelor, ICCJ, Avocatului Poporului și președintelui Klaus Iohannis să trimită la Curtea Constituțională legea securității cibernetice, adoptată recent și supranumită „legea Big Brother 3″, considerând-o neconstituțională.

Apelul celor 13 ONG-uri a fost publicat pe site-ul Centrului pentru Jurnalism Independent. Semnatarii lui reamintesc că „legea a fost adoptată fără nicio dezbatere în Camera Deputaților, iar Senatul a ignorat orice punct de vedere venit din partea societății civile”.

Președintelui Klaus Iohannis, care poate respinge promulgarea legii, i se solicită ca din prima zi de mandat să facă astfel „dovada atașamentului său față de respectarea drepturilor omului în România”.

ONG-urile semnatare ale apelului au adresat scrisori oficiale tuturor institutiilor mentionate anterior.

Principalele critici aduse la adresa legii securității cibernetice sunt accesul la datele informatice „într-un mod extrem de vag pentru foarte multe instituții”, faptul că legea „se aplică tuturor persoanelor de drept public și privat”, precum și faptul că „legea acordă SRI competențe principale în domeniul securității cibernetice”.

Printre semnatarii apelului se numără Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Ioana Avădani, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Ștefan Candea, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI), și Toma Pătrașcu, Asociația Secular Umanistă din România (ASUR). – (Aceasta din urmă, fiind o asociaţie anticreştină. – notă admin.)

Sursa: activenews.ro

Reclame

11 gânduri despre „Mai multe asociaţii şi ONG-uri contestă Legea Securităţii Cibernetice

 1. radu iacoboaie,
  1. Nu ai recunoscut suficient de clar in privinta Sfintei Treimi!
  2. Nu te-ai delimitat de parerile autorului aluia care zicea ca succesiunea apostolica in BOR este fracturata. Adica i-ai publicat articolul in care facea acele afirmatii gresite, dar in acelasi timp spunei ca tu crezi ca mai e har. Pai ori una ori alta? Este sau nu este, dupa tine? Daca este, de ce publici articole in care se zice ca nu mai este?!

  Iar alte greseli nu le-ai recunoscut deloc.
  3. Trebuie sa intelegi, ca atata timp cat ai sustinut-o in halul ala pe Elena Udrea si l-ai laudat asa pe Basescu, nu poti castiga increderea ortodocsilor nationalisti!
  I-ai laudat ca si cum ai fi avut legatura directa cu ei.
  Poate cumva te-a pacalit anvergura pe care a luat-o arestarile si anchetele DNA. Adica Basescu, mare aparator al justitiei, etc etc… Elena Udrea, mare doamna plina de demnitate si cinste si nu stiu cum si nu stiu cum…. Cand de fapt ea se invartea in cercuri de infractori: Cocos, fostul sot, Alina Bica, procuroare DIICOT….
  Infractiunile alora sunt infractiuni, dar campania de anchete si arestari este orchestrata din afara. Nu de Basescu depindeau. Nu el a dat acest curaj procurorilor. Poate se va afla mai multe…

  Eu as zice asa: sa te dezici de aceste greseli,mai ales de cele cu Udrea si Basescu, printr-un articol complet. Sa recunosti clar ca ai gresit!

  Apreciază

  • Înseamnă că nu ai citit toate comentariile mele pe blogul saccsiv. Mi-am cerut frate deja iertare. În rest, să-ți răspund la obiect la nedumeriri:

   1. Cred cu adevărat în Sfânta Treime, reprezentând cele trei ipostasuri ale lui Dumnezeu, unic în ființă, dar prezent în trei ipostaze: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Când i-am spus lui preot-duhovnic că nu sunt de acord cu sintagma folosită de dânsul, aceea de Hristos-Dumnezeu, poate că am greșit. Nu înseamnă însă că am negat dogma Sfintei Treimi!…

   2. Am postat cele două articole ale părintelui Cristian pentru a sublinia căderea din har gravă, lepădarea de Hristos de către cei care îmbrățișează pan-erezia ecumenismului. Succesiunea apostolică nu este fracturată dar ne confruntăm cu mari căderi din har ale preoților care au părtășie cu ecumeniștii…

   3. Nu sunt fan Băsescu sau Udrea. Au însă și părțile lor bune, nu doar rele. Oricum greșeala mea recunoscută și pe saccsiv este aceea că am postat articole despre politică pe blogul meu ortodox, crezând într-o soluție lumească…

   Apreciază

 2. NAȘTEREA DOMNULUI ESTE PENTRU NOI UN PRILEJ DE MARE BUCURIE DUHOVNICEASCĂ ȘI TOTODATĂ O SĂRBĂTOARE A FAMILIEI CREȘTINE.

  NĂDĂJDUIESC CA ACESTE FRUMOASE COLINDE ROMÂNEȘTI SĂ VĂ UMPLE SUFLETUL DE MULTĂ BUCURIE ȘI DE LUMINA SFÂNTĂ A ACESTUI PRAZNIC ÎMPĂRĂTESC!

  VĂ DORESC TUTUROR FRAȚILOR DIN BLOGOSFERA ORTODOXĂ SĂRBĂTORI FERICITE ȘI BINECUVÂNTATE ÎN MIJLOCUL FAMILIEI ȘI CELOR DRAGI!

  LA MULȚI ANI!

  Radu Iacoboaie

  Apreciază

  • radu iacoboaie
   De ce e un link important?! Stirea asta a fost reluata pe destule bloguri ortodoxe. Inclusiv articolul asta al meu tot despre acest lucru vorbeste.
   Astia de la deveghepatriei exagereaza ca de fiecare data. Parerea mea e ca nu vor fi proteste de strada ca in Polonia si Ungaria. Romania nu e Polonia si nici Ungaria. Baietii aia nu au simtul realitatiii. Sunt imaturi si exaltati si violenti in limbaj. Fac propaganda ruseasca exagerata. De la ei a primit amenintari inclusiv saccsiv.
   Te rog sa nu mai pui link-uri catre blogul lor, aici la mine.
   Si ai grija ca poate primesti si tu amenintari despre siguranta celor dragi, daca te bagi prea mult in seama cu ei.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s