Ce face occidentul cu bisericile rămase goale

Preiau articolul:

Ce fac occidentalii cu bisericile care rămân fără enoriaşi

În vreme ce în România s-au construit câteva mii de biserici ortodoxe după Revoluţie, în Europa Occidentală mii de biserici catolice şi protestante sunt închise din lipsă de enoriaşi. Nu pot fi dărâmate. Multe sunt monumente istorice. Se încearcă însă schimbarea utilităţii lor. Multe biserici sunt transformate în librării sau săli de concerte. Dar şi în magazine sau baruri.

În Europa numărul celor care se declară atei sau agnostici este în creştere, iar  Europa Occidentală a ajuns să aibă o problemă a lăcaşelor de cult fără enoriaşi.

Potrivit The Wall Street Journal, citat de digi24.ro, în Germania s-au desfiinţat în ultimul deceniu peste 500 de biserici catolice. În Danemarca, 200 şi-au închis porţile. Biserica Anglicană renunţă la 20 de biserici pe an în Marea Britanie. Iar în Olanda, peste 1.000 de biserici catolice, două treimi din totalul lor, şi 700 de biserici protestante ar urma să fie desfiinţate în următorul deceniu.

Bisericile nu îşi pierd statutul de proprietăţi imobiliare valoroase pentru organizaţiile religioase care le deţin, fiind transformate în centre culturale, săli de concerte şi spectacole, librării, magazine sau baruri. Liderii religioşi spun că bisericile desfiinţate nu mai pot fi considerate locuri sfânte aşa că pot fi transformate în orice altceva. Marile culte preferă să vândă lăcaşele de cult.

Comentariu admin:

Consecinţa lipsei Duhului dă „roade”. Occidentul renunţă să mai creadă în pseudo-bisericile rupte de la Adevăr.

Păi să le cumpere românii şi să se slujească în ele adevăratului Dumnezeu. Dar… nu ne numărăm printre neamurile cele mai bogate…

Anunțuri

3 gânduri despre „Ce face occidentul cu bisericile rămase goale

 1. In timp ce bisericile din Occident se inchid din lipsa de enoriasi, diaspora romaneasca deabea gaseste biserica, fiind tolerata in biserici catolice sau protestante, caci nimeni nu construieste biserici ortodoxe celor din diaspora, decit daca pun ei insisi mana la buzunar.
  Adaug ca aceasta politica, nu numai ca nu costa nimic BOR-ului, dar mai si dezvolta ecumenismul, prin aliantele ce se creaza intre unii din preotii ortodoxi si cei catolici sau protestanti.
  De ce nu cumpara BOR-ul bisericile vandute ieftin ca sa aibe si diaspora loc de rugaciune ? Una singura a fost cumparata in Franta, ceea ce nu a rezolvat situatia lipsei de biserici si de preoti. Situatia este grea si in alte tari din Occident ? Este o politica deliberata pentru a intari ecumenismul ?

  Majoritatea preotilor din diaspora sint de factura ecumenista, partizani ai Consiliului Mondial al Bisericilor, aderand la miscarea ecumenista.
  Ajuta-ne Doamne sa ne salvam ortodoxia ! Trimite-ne Doamne preoti ne-ecumenisti.
  CEREM IESIREA ROMANIEI DIN CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR, ASA CUM A FACUT BISERICA GEORGIEI, A BULGARIEI SI POATE A SARBIEI.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s