Ecumenismul promovat şi în spitale

Cu ocazia sărbătorilor din această iarnă, un afiş ce promovează ecumenismul a fost lipit pe uşile spitalelor din oraşul Ploieşti.

Printre icoanele cu Naşterea Mântuitorului şi cu Sfinţii Martiri Brâncoveni au strecurat şi două fotografii cu actualul papă, pupându-se cu patriarhul ecumenic şi o alta cu patriahul Teoctist gata să se îmbrăţişeze cu papa Ioan Paul al II-lea.

Dedesubt mesajul:

„Crearea căii pentru Unirea Bisericilor dintru Început!”

Responsabili: Fundaţia „Recipio” –  pentru propăşirea şi promovarea medicinei practice şi ştiinţifice – şi Camera Medicilor din Prahova

Imagine2046 Imagine2047 Imagine2048 Imagine2049

Ce legătură o fi intre medicină şi ecumenism…

Dar iată ce putem citi la articolul:

Medicina, muzica si poezia, impreuna pe scena filarmonicii ploiestene

(Sambata, 13 aprilie 2013)

Fundatia „Recipio” (presedinte dr.Mihai Belascu), in colaborare cu Camera Medicilor Prahova, a organizat, la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiesti, o conferinta inedita, inclusa in ciclul „Orasul cu un pom verde”, pentru propasirea si promovarea medicinei practice si stiintifice. Au participat medici-membri fondatori ai Fundatiei „Recipio”, precum si numerosi invitati din randul personalului medical prahovean.
Intalnirea a debutat cu un Te Deum ecumenic si intonarea Imnului de stat al Romaniei. Apoi, prof.dr. Ion Bruckner, presedintele Societatii Romane de Medicina Interna, a vorbit despre „Aspirina, intre medicina si practica vietii”.
In continuare, reputatul actor ploiestean Eusebiu Stefanescu – care si-a amintit cu placere de cei 16 ani jucati pe scena Teatrului „Toma Caragiu” – a incantat publicul cu prezentarea catorva poezii din…”Dansul trist al broastei testoase” – o splendida carte de poezii scrisa de dr. Genoveva Nita, precum si cu poezii selectate din cartea „Lumina Luminii”, de dr.Mihai Belascu. Acest moment poetic a fost insotit de prezentarea simultana, pe un ecran, a expozitiei de pictura „Femeia si Iisus Hristos”, lucrari apartinand pictorilor Traian Bradean, Horea Cucerzan, Alexandru Cristea si Ovidiu Pastina.
Organizatorul si moderatorul actiunii, dr. Mihai Belascu, a acordat invitatului special – prof.dr. Ion Bruckner – din partea Fundatiei „Recipio”, Diploma de Excelenta si Colanul de Catifea Violet cu Fir Auriu, aceeasi inalta distinctie fiind oferita si medicului ploiestean dr.Florica Dumitrescu.
Prof.dr. Alexandru Badulescu a povestit din istoria trista a primului Festival National de Jazz din Romania, initiat in anul 1969 de ploiestenii Al. Paunescu, Nelu Stan si Puiu Mancas, care din mai multe motive, mai ales politice, nu a rezistat decat doua editii, el fiind preluat apoi cu succes de Sibiu. Dar jazz-ul nu a murit de tot la Ploiesti, dovada fiind minirecitalul oferit de compozitorul-interpret dr. Adrian Eugen Capsuna, care a incantat audienta cu cateva creatii proprii.
In finalul intalnirii, participantii la acest eveniment au fost invitati la o cina crestina, cu lipie si vin rosu.

Sursa: ziarulprahova.ro

Te Deum ecumenic….  Colanul de Catifea Violet cu Fir Auriu….. cina crestina, cu lipie si vin rosu….  Ciudată treabă! Cine o fi oficiat Te Deum-ul?

Aşadar descoperim un adevărat cuib de ecumenişti la Ploieşti. Şi promotorii sunt medicii, în principal, alături de intelectuali ai oraşului. Dar oare, care să fie legătura între medici şi ecumenism? Nu cumva masoneria?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s