Duminica mironosiţelor, a treia după Sfintele Paşti – adevărata zi a femeii creştine

Hristos a înviat!

Astăzi este adevărata zi de cinstire a femeilor, după duhul Adevărului şi nu după o agendă seculară, dat fiind că femeia creştină – prin menirea sa duhovnicească – luminează şi conduce sufletul spre Dumnezeu.

A treia duminică după Paşti este dedicată femeilor mironosiţe care s-au îngrijit de trupul lui Hristos la moartea Lui şi care au fost primele înştiinţate de Învierea Lui. În Biserica Ortodoxă Duminica Mironosiţelor este de asemeeai, ziua dedicată special cinstirii tuturor femeilor. Pentru creştini se doreşte evidenţierea valorii şi aprecierii femeii în general, în calitatea ei fie de soră, mamă, bunică, soţie, fiică ori prietenă.

Prin intermediul acestei sărbători, întreaga Biserică îşi manifestă recunoştinţa şi preţuirea faţă de „cea prin care este adusă viaţa”. Prin aceasta înţelegându-se cinstirea acordată atât faţă de menirea firească a unei femei de a naşte, dar şi cea duhovnicească, prin care poate lumina şi conduce suflete spre Dumnezeu. Şi aceasta, cu ajutorul virtuţilor pe care şi le poate însuşi conlucrând cu Dumnezeu. Se arată astfel o egală preţuire atât faţă de mamă cat şi de monahie sau fecioară, căi binecuvântate de Biserica Creştină. Sursa: http://poienita.iasi.mmb.ro/10010-duminica-mironositelor-ziua-femeii-crestine 

La mulţi ani tuturor femeilor şi fetelor creştin ortodoxe!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s