Părintele Mina Dobzeu are viziuni cereşti sau delireză? Îngerii şi sfinţii i se arată sau este înşelat de diavoli?

Părintele arhimandrit Mina Dobzeu, cel care l-a botezat în închisoare pe Nicolae Steinhardt, este bătrân şi bolnav. Este orb şi se află pe patul de suferinţă la mânăstirea Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Huşi. 

Iată un interviu în care afirmă nişte lucruri ciudate. 

La minutul 5:13 – „Apoi m-a dus la Rai. Acolo era tot aşa, o mulţime de muritori, cu patriarhul care însoţea sinodul de acolo şi L-au primit pe Domnul Iisus ca pe un rege, cântând… Osana, Osana, Osana! Si eu m-am bucurat. Acolo era o altă planetă… Ventus (Venus) şi altă planetă…” 

Iar la minutul 10:33 – „Şi avem 1707 ani până la sfârşitul sfârşitului.”  Chiar 1707 ani să mai fie? Conform proorociilor multor sfinţi, se înşeală…

Despre viziuni apocaliptice cu alte planete aflăm şi aici: 

Alt interviu cu învăţături şi viziuni… 

Poate că unele dintre aceste arătări vor fi adevărate, dar dacă vede locuitori pe alte planete… deja cred că e în înşelare… 

Oare n-ar trebui să-l avertizeze cineva, acum cât încă mai este în viaţă?

 

6 gânduri despre „Părintele Mina Dobzeu are viziuni cereşti sau delireză? Îngerii şi sfinţii i se arată sau este înşelat de diavoli?

  1. OFF TOPIC

    MESAJ PRIMIT PE E-MAIL:

    A CINCEA PRIGOANĂ?

    Prima prigoană antilegionară datează din vremea lăudatei democraţii interbelice (I. Gh. Duca promisese bancherilor evrei Finally exterminarea legionarilor contra aducerii liberalilor la putere); a doua din vremea lui Carol al II-lea Ucigaşul; a treia din timpul dictaturii antonesciene, iar a patra din anii comunismului.
    Prigoanele au fost şi au trecut. Ideile legionare au supravieţuit. De aceea a cincea prigoană s-ar putea să înceapă acum. Tot în regim ”democratic”, iniţiată tot de un liberal. Şi tot cu ”colaborare” evreiască (institutul ”Elie Wiesel”). Proiectul legislativ iniţiat de Crin Antonescu, care a făcut mult ”zgomot” încă din toamna anului trecut, aşa-numita ”lege antilegionară”, a început să capete ”consistenţă”: a fost votat de Senat pe data de 6 aprilie 2014.
    Pentru a deveni lege, trebuie însă să fie validat şi de Camera Deputaţilor.
    Dacă va fi, rămân căile legale de atac: Curtea Constituţională şi CEDO.
    Proiectul vizează completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob … (bla-bla-bla) cu interzicerea organizaţiilor legionare.
    Citez din proiect: art. 1, lit. a: ”prin organizaţie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe (…).”
    Chestiunea cu ideile şi concepţiile legionare vă depăşeşte, tovarăşi! Păi legionarul are trei repere: Dumnezeu, Ţara, Legiunea – exact în ordinea enunţată. Cam asta ar fi chintesenţa ideilor legionare rezumate foarte pe scurt, ”la fără frecvenţă”. Îi luaţi legionarului dreptul de a enunţa cel de-al treilea reper al lui. Dar ce faceţi cu celelalte două, mai importante chiar? Îl interziceţi şi pe Dumnezeu? Dar cu Ţara, cum rămâne? O declarăm ”nulă”? Pentru voi este deja.

    La punctul următor ”mintoşii” tovarăşi adaugă: ”b) prin simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se înţeleg: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele prevăzute la lit. a”.
    – Drapelul legionar este… tricolorul românesc! (conform Întemeietorului Mişcării, Corneliu Zelea-Codreanu – ”Cărticica şefului de cuib”)
    Vom face închisoare pentru că vom arbora tricolorul? Păi primii închişi vor fi funcţionarii statului: expun în instituţii publice drapelul ”legionar”!
    – Uniformele au mai fost interzise şi în vremea Căpitanului. Să vedem cum a reacţionat el: ”Guvernul a interzis prin lege portul uniformelor. Odată legea votată, trebuie să ne supunem. Legionarii nu vor mai ieşi în public îmbrăcaţi în uniformă. Dar noi nu renunţăm la dânsa. Ne vom face uniforme şi le vom îmbrăca numai în zilele de sărbătoare şi numai în casele noastre, unde suntem stăpâni şi liberi să ne îmbrăcăm cum dorim.” (”Cărticica şefului de cuib”).
    Căpitanul nu s-a cramponat de uniformă pentru că Legiunea nu este o broască ţestoasă ca s-o poţi recunoaşte după carapace.
    Şi timp de peste jumătate de secol legionarii nu s-au putut îmbrăca în cămaşă verde, dar au rămas legionari până la moarte. Exemplele (cunoscute personal) sunt nenumărate, începând cu comandantul legionar dr. Ionel Zeana şi terminând, să zicem, cu legionarul dr. Gh. Niţulescu.
    Legionarul n-are nevoie să afirme că este legionar de zece ori pe zi în faţa camerelor de filmat. Cel care este legionar se comportă ca atare.
    – Sloganurile? Să vedem cine ne va putea condamna pentru că am zis, de exemplu, ”Mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei decât să învingi printr-o mişelie” (Legea onoarei)! Sau pentru afirmaţia ”Oratoria ta să fie oratoria faptei” (Legea muncii)!
    – Formulele de salut? ”Trăiască Legiunea şi Căpitanul!” – prescurtat, TLC. Vor face închisoare şi posesorii autoturismelor cu număr de înmatriculare TLC? Vom saluta ”Trăiască România”! Puteţi da o lege şi împotriva acestei formule?

    Proiectul de act normativ propune ”completarea titlului ordonanţei de urgenţă în sensul că aceasta se referă şi la combaterea infracţiunilor, nu doar la interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob.
    Ce infracţiuni au comis legionarii în vremurile noastre (ultimii douăzeci de ani)?! Nici unul! Combateţi infracţiuni din trecut? Aiuraţi! Singurele două infracţiuni din vremea vieţii Fondatorului şi organizatorului Mişcării (împuşcarea lui I. Gh. Duca şi a lui Stelescu) au fost comise în nume individual şi pedepsite la vremea respectivă – autoritate de lucru judecat! Iar cazurile Călinescu, Iorga, Madgearu, Jilava au avut loc atunci când la conducerea Mişcării a ajuns – temporar – un impostor. Oricum, nu au nici o legătură cu doctrina legionară. În orice organizaţie pot exista ”nebuni” care nu trec filosofând peste nedreptăţi, ci reacţionează după cum îi taie capul, nu după norme. Deci, ce combateţi, ceva inexistent? Asta în limbaj de specialitate se numeşte ”schizofrenie”.
    Ce-ar fi să interzicem Jandarmeria pentru că a asasinat 300 de persoane în masacrul din noaptea de 21/22 sept. 1939? Şi, chiar, ce-ar fi să-i interzicem pe liberali pentru că din ordinul şefului lor, I. Gh. Duca, au fost schingiuite 18.000 de persoane (decembrie 1933)?!
    De fapt, dvs. susţineţi că a fi legionar e o infracţiune în sine, fără o minimă demonstraţie – deci promovarea delictului de opinie – în contradicţie cu Constituţia şi cu faimoasele ”drepturi ale omului”!!

    Proiectul propune ”interzicerea şi a faptelor, şi nu doar a organizaţiilor, simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob”.
    Interziceţi faptele legionare? Adică ajutorarea fratelui căzut în nenorocire? (Legea a cincea a cuibului). Păi, interziceţi, de fapt, creştinismul! În anii stalinismului erai închis dacă ajutai cu hrană pe cineva (te încadrau automat la ”ajutor legionar”)!
    Vom ajunge astfel la situaţiile tragic-comice descrise de preotul Ştefan Palaghiţă în cartea ”Garda de Fier spre reînvierea României”: ”Majoritatea proceselor au frizat de-a dreptul demenţa. Dau cazuri. (…) Pentru iconiţa Arhanghelului Mihail legionarul a luat nu mai puţin de 10 ani muncă silnică. Amintesc şi faptul că pe la toate puşcăriile erau afişate ordine drastice care interziceau aceste iconiţe, prevăzând grele sancţiuni”. Chiar aşa: conform noului proiect legislativ, Arhanghelul Mihail poate fi considerat simbol … legionar?!
    Dacă legea va fi promulgată, cei care au evlavie pentru martirii temniţelor comuniste sunt pasibili de închisoare: la astfel de pomeniri – făcute, desigur, într-o biserică sau la cimitir, deci în spaţiul public – credincioşii pot fi arestaţi şi condamnaţi. Caz flagrant de anticreştinism şi discriminare religioasă!
    De altfel, prigonirea morţilor s-a aplicat şi în vremea lui Antonescu (Ion, nu Crin): ”La Sâmbăta morţilor o femeie dă unui preot dintr-o comună din Ardeal un pomelnic în care, printre alte nume, se găseau şi <> şi <>. Fiind acuzat că aceste nume ar fi fost ale lui Ion Moţa şi Vasile Marin, eroi legionari căzuţi în Spania în lupta anticomunistă, preotul a fost condamnat la 5 ani închisoare.” (Ştefan Palaghiţă).

    Dar să vedem aşa-zisa ”justificare” a proiectului legislativ – expunerea de motive. Citez: ”În acest context trebuie să menţionăm faptul că Europa cunoaşte, în aceste zile, o recrudescenţă a mişcărilor neofasciste antidemocratice, periclitând, nu de puţine ori, liniştea socială.”
    Aşa, şi? Pentru că există mişcări neofasciste în toată Europa – şi pe care, nota bene, nu le-a interzis nimeni! – v-aţi gândit să interziceţi legionarismul?!
    Partidul ungar radical Jobbik are organizaţia paramilitară HVIM adică ”Garda Maghiară” cu altă pălărie, care este neonazistă şi revizionistă declarată şi care acţionează şi pe teritoriul ţării noastre. Nu e interzisă nici în Ungaria şi nici măcar în România, unde militează pentru dezmembrarea acesteia!
    Nici neofasciştii din Italia nu sunt interzişi! Iar ”Zorile Aurii” (neonazişti) sunt în Parlamentul Greciei! Nu mai vorbim de celelalte organizaţii neonaziste sau neofasciste din Europa.
    ”Mişcări antidemocratice”? Mai antidemocratice ca dvs., care promovaţi delictul de opinie? Ca şi cum ai putea fi mai rău ca dracu!
    Cu ce anume periclitează ”liniştea socială” legionarii? Să auzim măcar un exemplu concret!
    Ne întoarcem la ”epoca Iliescu” în care protestatarii din Piaţa Universităţii erau, cică, ”legionari”, şi nu oameni sătui de comunism?
    Ce înseamnă ”linişte socială”? Toţi cei care vor protesta – paşnic şi legal – contra abuzurilor statului, vor fi acuzaţi că periclitează ”liniştea socială”, vor putea fi asimilaţi cu legionarii, şi închişi!
    Mişcarea Legionară se deosebeşte categoric de fascism şi de nazism, aşa cum subliniază toţi istoricii oneşti (Armin Heinen, Gh. Buzatu, Eugen Weber etc.). Ceea ce este unic la Mişcarea Legionară este faptul că scopul se confundă cu mijlocul pentru atingerea acestui scop. Mijlocul este revoluţia spirituală (de sorginte creştină) a poporului român. Dar acesta este şi scopul Mişcării!
    Legionarii exclud revoluţia prin violenţă. Celelalte mişcări declarate de unii şi alţii ca fiind similare Mişcării Legionare au formaţiuni paramilitare, restul membrilor având statut de „civili” în cadrul organizaţiei (vezi formaţiile paramilitare ale lui Mussolini şi Hitler folosite în cucerirea puterii, vezi Jobbik-ul ungar actual).
    Marele paradox la legionari este faptul că, deşi toţi se socotesc şi se comportă ca o armată, împrumută de la aceasta doar anumite caracteristici menite să îi dea putere, coeziune, eficienţă şi coordonare (disciplină, camaraderie etc.). De ce legionarii exclud caracteristica principală a unei armate, adică utilizarea forţei pentru obţinerea scopului propus?
    Pentru că armele Mişcării Legionare sunt de natură spirituală: credinţa, corectitudinea, sinceritatea, voia bună, pilda, tăcerea, dragostea, trăirea, simplitatea etc. (”Stilul legionar de luptă” – C. Papanace). Revoluţia promovată de legionarism este revoluţia spirituală, nu armată! În decursul existenţei Mişcării din vremea Căpitanului nu veţi constata abateri de la această linie. Dovada este refuzul preluării puterii înainte de desăvârşirea acestui ideal de revoluţie spirituală la nivel naţional, refuzul de a ajunge la putere prin mijloace violente chiar şi atunci când posibilitatea i s-a oferit.

    În fine, să ajungem şi la ”bomboana de pe colivă” (în 6 colţuri): ”Menţionăm faptul că, pentru elaborarea acestei propuneri legislative, am beneficiat de sprijinul specializat al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România <>”.
    Vă credem că dvs., Crin Antonescu, ”beneficiaţi” (gura păcătosului adevăr grăieşte).
    Noi însă cu ce beneficiem din faptul că vă plătim salariul de senator? Nu sunteţi în stare să emiteţi nici măcar aberaţii de unul singur, vă trebuie ”sprijin specializat”. Şi apropos: specializat în ce??
    În subsidiar amintim că proiectul nuanţează şi holocaustul: nu mai pedepseşte negarea lui, ci simpla îndoială în legătură cu existenţa lui pe teritoriul românesc! S-a ajuns deja la recunoaşterea deschisă a amestecului evreilor în treburile românilor, în istoria lor: le fac legile, le dictează ce să creadă şi ce nu. Chestiunea este de natură să ne facă să-i iubim din ce în ce mai mult. Înţelepciunea populară spune însă că tot ceea ce e mult, strică…

    Dar nu Căpitanul a ”inventat” naţionalismul. El doar l-a ”turnat” într-o formă nouă, originală, eficientă, i-a dat o mai mare încărcătură afectivă. Şi, mai ales, l-a pus în practică: a organizat şi educat tineretul român pentru a-l aplica în viaţa de zi cu zi. De aceea a devenit un simbol. Dar ideile naţionaliste derivă de la Eminescu, Hasdeu, Conta, Alecsandri, Carp, Barbu Catargiu, Filipescu,. Iorga şi mulţi alţii (asta ca să nu vorbim şi de Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul, de armatele de boieri şi răzeşi). Interziceţi-i şi pe aceştia: sunt periculoşi şi subversivi pentru alogenii cu tichiuţe şi şorţuleţe!
    Gândul mă poartă din nou la cartea preotului Palaghiţă: ”Undeva, în părţile Turdei, un legionar avea pe masă o cruce şi cartea de poezii a lui Mihai Eminescu, unde, la o pagină, el subliniase cu creionul nişte versuri din poezia <>.
    Are nenorocul să fie percheziţionat de plutonierul de jandarmi din sat, care i-a dresat următorul proces verbal:
    <>.” !!
    Până vom ajunge din nou la asemenea vremuri, ne putem întoarce la epoca naţionalistă de dinaintea apariţiei Căpitanului, la epoca Eminescu:
    – în loc de cămăşi verzi vom purta costume naţionale;
    – în locul cuvântului ”legionar” vom spune ”naţionalist” (până îl veţi interzice şi pe acesta, apoi om mai găsi noi ceva);
    – în loc de salut legionar ne vom închina,
    – în loc de ”Trăiască Legiunea şi Căpitanul!” vom folosi formula ”Trăiască România!”;
    – în loc de ”Sfântă tinereţe legionară” vom cânta ”Deşteaptă-te, române”!
    Ideea este să ducem mai departe crezul românesc, naţionalist şi creştin, pentru că asta înseamnă, de fapt, Mişcarea Legionară!
    Moştenirea noastră spirituală este atât de vastă, încât e imposibil să nu găsim repere în toată istoria! Şi, dacă o să ne-o tot restrângeţi, o să ne tot ”întoarcem în timp”, până vom ajunge la METODELE NAŢIONALISTE ALE DACILOR
    Nicoleta Codrin http://www.zelea-codreanu.com/_Ultima_Ora.htm

    Apreciază

  2. Eu refuz sa ascult si sa vad asfel de postari. Faptul de a filma un muribund, este absolut lipsit de etica. Cu atat mai mult ca este vorba de un om sfant, consider ca este o rusine de a se duce cu microfonul si a-l inregistra, si pune pe web. Mai bine ne-am ruga pentru usurarea suferintelor parintelui. De altminteri, nici un om in plina putere nu trebuie filmat fara acordul lui.

    Apreciază

  3. Nu vede locuitori de pe alte planete, face o mica referire la Venus sau vetust, oricum nu-i delir, caci multe le spune foarte constient. La varsta dumnealui e prea coerent.

    Apreciază

  4. Un om cu adevarat sfant.A stat in celula cu tatal meu ,cu Alecu Paleologu,Sergiu ALGeorge,Alexandru Ivasiuc.Acolo ,parintele Dobzeu le-a povestit colegilor de suferinta cum,in urma cu doar cateva saptamani botezase,in puscarie un evreu :Nicolae Steinhardt.

    Apreciază

  5. Pingback: Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l odihnească pe pr. Mina Dobzeu! Dar oare viziunile lui erau corecte? – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un comentariu