Entitatea numită România mai există ca stat? Îşi apără ea cetăţenii? I-a apărat vreodată?

Dacă luna trecută s-au sesizat autorităţile statului pentru un singur român răpit în Burkina Faso, ce face statul pentru alte mii sau zeci de mii de români din afara ţării aflaţi în sclavie, agresaţi, sechestraţi, abuzaţi de străini? De ce nu-i pasă nimănui de ei? Oare sunt ai nimănui? Suntem ai nimănui?? 

Mai există statul român? Mai avem ţară? Dacă încă mai avem, chiar nu  mai e nici măcar un singur român la conducere, cu suflet de român cărui a să-i pese de compatrioţii lui aflaţi în primejdie peste hotare? 

Ne-a părăsit oare Dumnezeu? Suntem o ţară de unde se recrutează sclavi?! Cum este posibil aşa ceva: 

Mii de românce sunt exploatate şi violate în Sicilia

Revista L’Espresso, citată de blastingnews.com, susține că angajatorii profită de lipsa de protecție a femeilor, pe care le tratează ca pe niște sclave. Publicația estimează că 5.000 de angajate românce sunt victime ale proprietarilor de ferme.
În urma abuzurilor sexuale, femeile rămân însărcinate și fac întrerupere de sarcină, iar din această cauză, Vittoria, o localitate din Italia, ocupă un loc de frunte la numărul de avorturi. Autoritățile din România și din Sicilia nu au luat nici o măsură, pentru că nu au existat plângeri din partea victimelor.
Însă Italia nu a închis cazul și, în aprilie 2015, Filippo Bubbico, subsecretar de stat în Ministerul de Interne, a răspuns unei interpelări din partea unei senatoare, privind situația tinerelor femei supuse unor violențe de neimaginat, din partea stăpânilor de sere din Vittoria. Senatoarea Venera Padua a cerut guvernului să nu mai asiste tacit la episoadele de agresiune, suportate de româncele venite pentru a-şi căuta un loc de muncă.
„Sperăm să se treacă la fapte, pentru a sprijini și apăra drepturile femeilor, care trăiesc în umbra unei tăceri asurzitoare”, a adăugat Venera Padua, potrivit publicației gazetaromaneasca.ro.
Ce a răspuns Ministerului de Interne
Inițiativa a fost una de succes, iar autoritățile s-au mobilizat, începând acțiuni atât la nivelul controlului social, cât și pe plan socio-sanitar pentru femeile care devin victime violurilor pe câmpurile din Ragusa. Cu această ocazie, „s-a aprins o lumină pe care toți au obligația să o păstreze aprinsă”, a declarat senatoarea Venera Padua, referindu-se la răspunsul primit de la subsecretarul Ministerului de Interne, Filippo Bubbico.
Aceasta a mai menționat că toți angajatorii găsiți vinovați vor fi urmăriți și denunțați, dar că această categorie infracțională nu trebuie generalizată. În prezent, există și întreprinzători corecți, care respectă legea și personalul angajat.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s