Vânzarea resurselor Ţării continuă: Zăcămintele de aur şi cupru de la Rovina au fost cedate canadienilor de la Carphatian Gold

Agenția Națională pentru Resurse Minerale a acceptat să-i ofere licență de exploatare canadienilor de la Carpathian Gold în zona Vaii Rovina, a anunțat compania într-un comunicat.

Canadienii de la Carphatian Gold au primit licența pentru o perioadă de 20 de ani, timp în care compania va săpa pentru aur și cupru. Perimetrul în cauză se află la doar 20 de kilometri de Roșia Montană. Vestea a făcut ca acțiunile companiei să sară în aer la bursă, acestea crescând cu 200%, într-o zi.
Este pentru prima oară când România oferă o astfel de licență fără nicio implicare a unei companii de stat în proiect.
Subsidiarul din România al Carpathian Gold, Samax România SRL va începe aducerea la zi a Evaluării Economice Preliminare din 2010, pentru a revizui costurile și opțiunile firmei canandiene.
Valea Rovinei face parte dintr-o zonă cunoscută drept „Patrulaterul de Aur”, una din cele mai prolifice areale din Europa în ceea ce privește metalele prețioase.
Carphatian Gold mai acționează și într-un perimetru din Brazilia, pe care îl are în proprietate. Șeful SAMAX România SRL, subsidiarul român al Carpathian Gold, este Alexandru Nicolici, fostul șef al companiei de stat Cuarț SA.
În anul 1989, Cuarț SA avea peste 5.000 angajati, având lucrari raspândite pe teritoriul judetelor Maramures, Satu Mare si Salaj si executa anual peste 40.000 m galerii, 250 m puturi, 1.400 m suitori si 70.000 m foraje cu sondeze, cu o cifra de afaceri anuala de cca. 24mil. USD.
Între timp, compania a fost închisă.

patrulaterul de aur

„Patrulaterul de aur” din Munţii Apuseni

Iată ce mai aflăm despre Carphatian Gold:

Carpathian Gold este o companie junior, fără experiență

Carpathian Gold deține în concesiune doar 2 perimetre, unul în Brazilia și unul în România. Faptul că firma este una ne-experimentată o denotă chiar afirmațiile fostului director general, Dino Titaro, într-un interviu acordat pentru BTV în 2013. Acesta afirma că: ‘Spunem adesea că proiectul RDM din Brazilia este startul companiei și proiectul monstru din România este ?the company maker’ (cel care face compania)’.

În timp ce presa a promovat imediat vestea bună primită de Carpathian Gold, ANRM refuză să răspundă solicitărilor de informare. Condițiile pentru vânzarea zăcământului de la Rovina sunt în continuare tratate că ‘secret de serviciu’. Astfel, nici ANRM și nicio altă instituție a statului nu a considerat necesară informarea publicului cu privire la concesionarea pentru exploatare pe 20 de ani a unui perimetru minier de 93,5 kilometri pătrați — adică de aproape 3 ori suprafața orașului Deva. Rovina devine astfel primul proiect minier deținut 100% de o companie străină, fără participarea statului român. Conform înțelegilor, Carpathian trebuie să plătească statului român doar 4% redevență.

‘Coincidență sau nu, singurul mod prin care falimentara Carpathian putea fi salvată a fost asigurat, cu discreție, de guvernul Ponta prin poate cea mai netransparentă instituție din România: ANRM. Desigur că vor apărea numeroase speculații privind beneficiarii reali ai creșterii bruște a valorii acțiunilor. Indiferent însă dacă funcționari sau politicieni români au avut de câștigat în urma acordării licenței la Rovina, aceasta reprezintă o gură de aer pentru operatorul minier care se sufoca în datorii în Brazilia’, a comentat Roxana Pencea din partea rețelei Mining Watch România.  Sursa: agerpres.ro

Probabil această companie minieră a fost creată special pentru România, altfel nu îmi explic numele pe care i l-au dat: Carpathian.

Iar trădătorul Ponta îşi face nestingherit treaba. Şi el şi toţi nemernicii care îl înconjoară.

Şi care e treaba lor? Aceea de a vinde, a da, a ceda părţi din România şi din resursele ei.

Să le răsplătească Dumnezeu după măsura trădării lor!

Reclame

Un gând despre „Vânzarea resurselor Ţării continuă: Zăcămintele de aur şi cupru de la Rovina au fost cedate canadienilor de la Carphatian Gold

  1. jaful continua cu padurile, totul se face pe sest, adevarati vinovati asi vad nestingheriti de treaba lor, iar in locul fostelor intreprinderi se fac moluri si hipermarcheturi gruppa mare, vedem cazul electroaparataj unde pe terenul acestuia sau facut 2, si I.M.E.B,unde sa facut de asemenea ,astea doar 2 exemple caci ele sunt cu nemiluita, si apropo, pina unde so vrea sa se mearga cu construirea de astfel de panarame?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: