Iniţiativă extrem de importantă: CEREM CETĂŢENILOR ROMÂNIEI SĂ SEMNEZE PENTRU NAŢIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMÂNIEI

Harta-perimetre-ANRM-1024x695

CEREM CETATENILOR ROMANIEI SA SEMNEZE PENTRU NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu ! – Petitie initiata de Fluierul.ro

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI.

Suntem cetateni ai Romaniei si vrem sa dispunem ca si popor de toate resursele naturale pe care le-am avut si acum nu le mai avem.

Resursele naturale ale Romaniei: aur, argint, cupru, carbune, petrol, gaze, gaze din platform continentala a Marii Negre, etc…au fost instrainate in ultimii 25 de ani fara ca proprietarii lor de drept Cetatenii Romaniei sa fie intrebati daca sunt de acord!

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !

CEREM REINTRODUCEREA IN CONSTITUTIA ROMANIEI A URMATORULUI ARTICOLNoul Articolul din Constitutia Romaniei – despre Proprietate va fi:

(1) Statul ocroteste proprietatea

(2) Proprietatea este publica sau privata.

(3) Proprietatea publica, in intregul ei, apartine statului. Ea nu poate fi impartita si trecuta in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale.

(4) Bogatiile de orice natura ale subsolului, padurile, caile de comunicatie, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil si acelea ce pot fi folosite in interes public, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de lege, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice.

(5) Bunurile proprietate publica sunt inalienabile.

(6) Bunurile proprietate publica pot fi concesionate ori inchiriate unor privati sau date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice, in conditiile legii, numai in urma unui referendum national prin care cetatenii Romaniei sa aprobe acest lucru.

(7) Proprietatea privata este, in conditiile legii, inviolabila.

(8) Proprietatea publica a Romaniei va fi gestionata de Fondul National al Romaniei, fond suveran de stat. Conducerea Fondului National al Romaniei va fi aleasa, in conditiile legii, prin votul direct al cetatenilor.CEREM CA CEI CARE AU INSTRAINAT RESURSELE ROMANIEI IN ULTIMII 25 DE ANI FARA A INTREBA IN NICI UN FEL CETATENII ROMANIEI DACA SUNT DE ACORD CU ACEST LUCRU SA FIE TRASI LA RASPUNDERE SI JUDECATI PENTRU FAPTELE LOR.

Daca si TU te-ai saturat ca altii sa profite de resursele naturale ale tarii noastre, in timp ce parintii si copiii nostri se zbat in saracie, alatura-te acestui demers si distribuie acest mesaj !

AVEM NEVOIE DE 500.000 DE SEMNATURI PENTRU A DEMARA O INITIATIAVA LEGISLATIVA IN ACEST SENS!

SEMNEAZA AICI ACEASTA PETITIE

Citeste si da mai departe !

Va Rugam sa indicati adrese de email corecte ca sa puteti fi contactati in momentul in care vom depune listele nominale cu persoanele si cu cele 500.000 de semnaturi ale lor, la Curtea Constitutionala, pentru a valida aceasta initiativa legislativa.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !


Care e procesul prin care se revizuieste Constitutia?

TITLUL VII

Revizuirea Constituţiei

Iniţiativa revizuirii ARTICOLUL 150

(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Procedura de revizuire ARTICOLUL 151

(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Limitele revizuirii ARTICOLUL 152

(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.


CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Cum ne vom organiza

Rugam ca fiecare semnatar sa si distribuie petitia la cat mai multe persoane. E necesar ca ea sa fie distribuita de fiecare la cel putin inca 10 pesoane.

De aceea rugam ca fiecare semnatar sa si trimita petitia la cat mai multe persoane: parinti, frati, surori, rude, prieteni, vecini, colegi…

Acest lucru e necesar pentru a avea o sansa sa crestem in numar.

Cand o distribuiti, va rugam, cereti-le celor care sunt de acord sa o semneze, sa o distribuie la randul lor.

Daca se vor strange cele 500.000 de semnaturi, vom trimite petitia tuturor institutiilor statului si tuturor parlamentarilor, si vom trece la faza redactarii listelor oficiale de semnaturi dupa formatul cerut de Curtea Constitutionala (vom notifica fiecarui semnatar sa completeze formularul tipizat cu detaliile necesare si-i vom indica unde anume trebuie sa-l trimita)

Dupa ce vom redacta si vom centraliza listele finale cu semnaturi, le vom depune la Curtea Constitutionala in formatul cerut, pentru a declansa procedura de Modificare a Constitutiei.

Desi numarul de semnaturi e urias, avem speranta ca vom reusi.

Va multumim,

Fluierul.ro


Acţiune importanta şi lăudabilă, dar nu înteleg de ce n-au trecut direct la strângere de semnături pe formulare. Poate din lipsă de oameni care să meargă în teritoriu şi să strângă semnăturile. Sunt curios daca va ieşi ceva din asta, căci se pierde timp preţios. Vor fi atât de motivaţi românii încât să facă fiecare rost de un formular tip (cerut de Curtea Constituţională) şi să-l trimită prin poştă? Să sperăm că da! Doamne ajută!

Şi apoi, e greu cu modificarea Constituţiei… Sunt atâţia care vor să fie introduse articole noi. Iniţiatorii acestei petiţii propun doar un articol. Şi Parlamentul… care poate prelungi mult şi bine adoptarea proiectului…. E greu.

Poate ar fi fost utilă doar propunerea naţionalizării resurselor printr-o lege specială şi după îndeplinirea acestui scop să se propună şi introducerea unui articol în Constituţie.

Oricum e bine să semnăm petiţia!

60 de gânduri despre „Iniţiativă extrem de importantă: CEREM CETĂŢENILOR ROMÂNIEI SĂ SEMNEZE PENTRU NAŢIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMÂNIEI

 1. Perfect de acord!!!
  (totusi neincrederea pe care mi-a bagat-o in minte pleava Romaniei grupata in Parlament ma face sa ma gandesc ca nu e solutia perfecta fiindca ajungem sa depindem 100% de lipsa de educatie si mentalitate bolnava a majoritatii politicianilor si a rudelor lor)
  Oricum, e cea mai buna solutie in momentul asta!
  Iar daca politicienii romani vor ajunge sa fie inlocuiti cu oameni educati si mentalitate strict romaneasca atunci va fi solutia perfecta!
  Membrilor Caracatitei mafiei neo-comuniste si a celor din jurul lor nu le e frica decat de saracie si gloante. Gloantele nu sunt o varianta in Romania asa ca solutia este sa li se ia banii! Daca lasi in strada un hot in blugi si pantofi, doar cu 100 RON si o umbrela atunci alti viitori hoti se vor gandi mai adanc inainte sa faca greseala vietii lor. Hotii nu trebuie bagati neaparat in puscarii. Doar lasati in strada saraci (fara conturi in banca si case)!

  Apreciază

 2. Desigur toate resursele din pamant, + padurile distruse…Proprietarii care si-au batut joc de padure,nu merita sa o detina…Sant deasemenea multe conace lasate in paraginire…, L.

  Apreciază

  • Sunt de acord cu nationalizarea resurselor tarii,recuperarea a tot ce s-a instrainat fraudulos( daca mai exista) si raspunderea a tuturor celor implicati in jecmanirea tarii.

   Apreciază

 3. Absolut de acord!
  Afara cu hotii,vinzatorii/tradatorii la inchisoare pe viata si confiscarea tuturor bunurilor obtinute oricum din furturi si „premieri”!
  ROMANIA ESTE A ROMANILOR!!!

  Apreciază

  • Treceti la fapte,resursele tari sunt a poporului,poporul prin referendum trebui sa decida,nu o clica de nemernici care au vandut tara,iar cei care au dat resursele tari sa fie trasi la raspundera ca tradatori de tara din 1990 in coace,dar apsolut toti.

   Apreciază

 4. Si sint impotriva deoarece vad ca pe aici nu se face diferenta intre a fi in proprietatea poporului si a fi in proprietatea statului. Este drept ca lumea confunda notiunea de stat cu notiunea de popor, dar la fel de limpede precum diferenta dintre zi si noapte, cele doua notiuni nu au nici o tangenta una cu celalta. Popporul este format din locuitorii acestei tari….in timp ce statul este o entitate fictiva care exista pentru simplul motiv ca unii cred in ea. E adevarat ca se spune ca statul sintem noi….dar in realitate statul este o entitate fictiva care nu a reprezentat NICIODATA interesele cetateanului, si care a luptat intotdeauna IMPOTRIVA cetateanului. Statul este un administrator prost..intotdeauna a gestionat prost resursele de care a beneficiat si nu a facut-o niciodata in interesul cetateanului. De ce as vrea nationalizarea? Trecem niste resurse naturale din proprietate privata in proprietate de stat (in mod ilegal si abuziv) si ce folos are cetateanul de pe urma acestei schimbari? Nici unul. Exact asta a fost ideea de baza a comunismului. Ce a adus bun comunismul? Nimic! Sint consternat sa vad ca mai nou tineretul doreste reintoarcerea la o societate de stinga….stinga impotriva careia unii au luptat si au platit cu viata. Doriti ca resursele sa fie ALE POPORULUI? Pai atunci ar trebui impartite in mod oarecum egal intre cetatenii aceste tari. badea Gheorghe sa primeasca o sonda…Mos Ion o mina de carbune, tata Leana o portiune de riu, tanti Maria o padure….etc. Abia atunci resursele ar fi ale poporului. Intelegeti oameni buni….exista PROPRIETATE PRIVATA iar ceea ce nu se afla in proprietate privata a cuiva este AL NIMANUI !

  Apreciază

 5. Ideea este generoasa, nu zic. Numai ca la o vreme dupa nationalizare vom afla ca un adaos netrambitat al legii respective si nebagat in seama (probabil strecurat in normele tehnice de aplicare) face ca aceasta sa vina cu o serie de despagubiri din partea statului roman. Adica noi, preacontribuabilul popor roman vom cumpara inapoi resursele. Peste un timp, necesar incasarii despagubirilor, ni se va explica din nou de catre reprezentantii statului cat este de corupt statul si ca ar trebui mai bine sa privatizam. Si tot asa… de la capat. Iata cum istoria bate fizica. Se pare ca in istorie functioneaza perpetum mobile…

  Apreciază

 6. Sunt de acord, sustin, dar nu ma pot implica momentan. Trebuie sa vad si cine va candida si ce numar de sustinatori ati optinut Implicarea mea indiferent cat mias dorii fara sa am si o viziune ca va reusi., este prea mult. Poate cu timpul daca mai apuc sa ma si implic.

  Apreciază

 7. Sunt de acord! Trebuia facut mai demult referendum cu privire la aceste aspecte. Un mic exemplu: in Irlanda apa potabila de la robinet este gratuita.Statul a vrut ca ea sa fie platita, dar pentru a fi platita a trebuit sa se faca referendum.Populatia a spus ,,NU” si a ramas asa pana in ziua de astazi, Ai nostri hoti ce ne conduc, de ce nu intreaba tara inainte de ai vinde resursele naturale?

  Apreciat de 1 persoană

 8. Aș semna cu toată inima dacă în noul articol constituțional despre proprietate, la pct. 4 în loc de ”precum si alte bunuri stabilite de lege”ar fi trecute clar TOATE bogățiile proprietății publice, iar la pct. 7 s-ar menționa clar: ”Proprietatea privată este inviolabilă.” Știm cu toții că în România legile se fac în funcție de interese particulare, deci nu trebuie lăsat loc de interpretări.

  Apreciază

 9. Trebuie decisă orice înstrăinare a resurselor naturale ale țării , prin referendum de populația cu drept de vot , care ar trebui să beneficieze prioritar de aceste resurse !!!!!!!
  Apoi , dacă sunt excedentare , să se exporte !!
  Să folosim banii țării pentru a exploata pentru noi resursele , apoi să stabilim noi prețul de vânzare pentru export !!!*

  Apreciază

 10. as fi de acord daca as sti ca se poate face ceva in acest sens, dar, din 89, 90 am aderat la democratie si rahatilor din politica li s-a dat drept prin vot de catre cetatenii romani, sa faca numai ce vor ei, si nu in detrimentul romanilor

  Apreciază

 11. Vreți să semnați pentru „naționalizare” iar Statul este corporație – foarte tare!!! Cică articol din Contituție: Proprietatea privată !!!în condițiile legii!!! este inalienabilă – adică nu mai este propietate privată la o ordonanță militară. Apoi proprietatea publică este un privilegiu, nu un drept, adică plătești taxă ca să o folosești. Voi dați țara la alții ca nebunii!!! Și în al 2-lea rînd niciodată nu semnezi! Cel care semnează este PERSOANA CNP artificială, omul viu Autografiază. Constituția nu trebuie modificată, este perfectă! Ei angajează oameni ca sînt defapt directori de corporație, rad pădurile, și vînd tot la străini ȘI VOI VREȚI SĂ SCHIMBAȚI CONSTITUȚIA?!!?!?!!!!!!???!!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?????????????????

  Apreciază

 12. Bună inițiativa, deși cam târziu, dar, decât deloc… Un bun român, cu dragoste de țară, va semna și cu gândul că acest lucru îi va plăcea și lui Dumnezeu. Să nu uităm că România este „Grădina Maicii Domnului”, de unde nu are voie să culeagă decât locuitorii ei, fără să-i înstrăineze bogățiile. Haideți să-L rugăm pe Dumnezeu, prin „Tatăl Nostru”, iar la sfârșitul rugăciunii să spunem: „scapă-ne Doamne de cei vicleni, trădătorii de țară!” Și vom vedea cu toții răspunsul lui Dumnezeu, care nu va întârzia să vină. Amin! Doamne ajută!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s