Încă un cadou se vrea a se face minorităţii maghiare de către parlamentari: Ziua Limbii Maghiare. Un alt motiv de sărbătoare şi încă un prilej ca minoritarii să manifeste împotriva Statului român. Lista trădătorilor care au votat

Senatul României a votat pentru instituirea Zilei Limbii maghiare. Lista celor care au votat iniţiativa

Senatul României a adoptat propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare în data de 13 noiembrie a fiecărui an. Iniţiată de 26 de parlamentari UDMR, propunerea a fost adoptată de Senat cu 62 de voturi ”pentru” şi 4 abţineri.

Potrivit expunerii de motive, în data de 13 noiembrie este sărbătorită limba maghiară în întreg bazinul Carpatic, astfel că minoritatea maghiară din România şi-a manifestat dorinţa de a se alătura acestei manifestări. Proiectul de lege prevede organizarea anuală la această dată a unor manifestări culturale dedicate acestei sărbători în comunităţile în care trăiesc membri ai comunităţii maghiare.

De asemenea, proiectul prevedere posibilitatea ca autorităţile locale şi ONG-urile să poată sprijini manifestările culturale dedicate Zilei Limbii Maghiare.
„Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor emisiuni ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători”, se arată în proiectul de lege.
În instituţiile de învăţământ în care se predă limba maghiară ca limbă maternă pot fi organizate manifestări culturale pe această temă.
Proiectul de lege a fost adoptat cu votul senatorilor PSD, PNL, LC și UDMR. Camera Deputaților este camera decizională în acest caz.
Dar, după cum ştim, camera decizională este Camera Deputaţilor. Ce aşteptări să avem şi de la ăia? Doar acum câteva zile au dat aviz favorabil, în Comisia Juridică, pentru Legea Antilegionară.
Iată şi lista trădătorilor de neam (62, în afară de 4):

Un gând despre „Încă un cadou se vrea a se face minorităţii maghiare de către parlamentari: Ziua Limbii Maghiare. Un alt motiv de sărbătoare şi încă un prilej ca minoritarii să manifeste împotriva Statului român. Lista trădătorilor care au votat

  1. Off topic:

    Un film rusesc (2014) despre viața unui infractor înrăit, o autoritate în lumea criminală, care a venit la credință prin boală și moartea clinică, atunci când a văzut demonii hidoși care au venit după el. Despre întâlnirea cu Hristos, pocăința îndelungată și lupta cu duhurile rele care cu nici un preț nu doreau să-l lase pe „Țâpa” al lor…
    Acum este călugăr…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s