Agresiune anti-ortodoxă în Albania! Guvernul musulman albanez a distrus biserica ortodoxă Sfântul Atanasie din Dhermi

Astăzi pe 26 august, 2015, înainte de ivirea zorilor în jurul orelor 4 dimineața, pentru a nu se confrunta locuitorii din Dhermi (Albania), biserica ortodoxă Sfântului Atanasie a fost distrusă în secret și insidios de către forțele de inspecție a construcțiilor aduse din alte zone ale țării.

albanian-Church-destroyed

A fost tragic și ofensator a vedea Sfinta Evanghelie, icoane și obiecte sacre îngropate sub dărâmături. Acest act ne amintește de profanarea la Biserica Sf. Maria din Permet, în cazul în care obiectele sfinte au fost aruncate într-un camion de gunoi.

Această acțiune este o încălcare flagrantă a Legii nr. 10057, 22.01.2009, “Cu privire la ratificarea Acordului între Guvernul Republicii Albania și Biserica Ortodoxă a Albaniei”, articolul 21 / 1,2 în conformitate cu care “Construcții si instalatii care servesc pentru ceremonii și slujbe religioase sunt considerate sacre de către Biserica Ortodoxă Autocefală a Albaniei. Intervenția autorităților de stat este interzisă, cu excepția cazurilor de urgență atunci când este în conformitate cu un ordin de urmărire penală, un titlu judecătoresc, sau în caz de amenințare a unui pericol iminent. 2. Inviolabilitatea spațiului public este garantat de stat. Statul protejează obiecte de cult și zonele religioase, în conformitate cu Legea.

Intervenția a fost făcută fără notificare oficială sau informală prealabilă. Reprezentanții ierarhici ai Bisericii, Protopopul Fr. Pandeli Mitru, Fr. Efthim Bixhili și Fr. Atanasie Kareem (au) cerut o explicații autorităților locale.

De la început, cei care au planificat distrugerea acestui loc sfânt au avut declarații contradictorii și inconsistente. Ei au afirmat că biserica a fost o constructie ilegală recent construită. Cu toate acestea, biserica a fost ridicată de către credincioși în zorii democrației (peste 20 de ani în urmă), în același loc în care biserica veche a fost distrusă de regimul comunist.

Această acțiune are loc într-un moment în care Biserica Ortodoxă Autocefală a Albaniei, împreună cu comunitatea din Sf. Egidios și Biserica Catolică din Albania, se pregatesc în septembrie să organizeze o mare activitate interreligioasă numită “Pacea este întotdeauna posibilă.” Acest lucru este un eveniment istoric pentru Albania. Vor participa 500 de delegați din 30 de comunități religioase diferite din întreaga lume. Astfel de acțiuni întreprinse împotriva Bisericii Ortodoxe Autocefale a Albaniei sunt în opoziție cu spiritul evenimentului și menite să provoace și să denatureze imaginea țării noastre și a poporului albanez.

Biroul de presă
Biserica Ortodoxă Albaneză

Sursa: buciumul.ro

Poate e un semn de la Dumnezeu ca ortodocşii din Albania să nu se mai amestece cu ereticii la San Egidio… Căci se poate observa că ecumenismul e prezent şi acolo.

3 gânduri despre „Agresiune anti-ortodoxă în Albania! Guvernul musulman albanez a distrus biserica ortodoxă Sfântul Atanasie din Dhermi

  1. asta face dracu cand stai la discutie cu ucigal ar Crucea …prin lupii in piei se vrea daramarea si profanarea Sfintelor Lacasuri Orthodoxe ,aSfintelor Icoane a Sfintei Evanghelii si obiectelor Sfinte
    Treziti va romani crestini orthodocsi sa spunem Nu islamizarii si iudaizarii Romaniei …ca altminteri doar Sfintele Altare vor ramine in picioare si cati din noi oare vom mai putea sta in picioare pe acest pamint ?
    Ca bolovanii de piatra au grija sa le darame din interior nevazut si apoi si pe vazutelea in exterior

    Apreciază

  2. În 312, Constantin „a trecut la credința creștină” și a continuat să dețină funcția Pontifex Maximus funcție care permitea conducerea religioasă, pe care o avuseseră toți cei cărora li se atribuise titlul de „Caesar”, adică conducător al statului roman și al religiei,- bineînțeles păgâne -, funcție deținuta de toți Caesarii, inclusiv cei de dinainte de Hristos . Nu in 337 ….https://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_cel_Mare

    Apreciază

Lasă un comentariu