Prea Sfinţitul Longhin şi dragostea lui pentru semeni

MihailJar3

Omul lui Dumnezeu, părintele Longhin, prin jertfa sa, încununată de iubirea de semeni, ne cheamă la rugăciune pentru salvarea fraţilor ortodocşi de pretutindeni.
Se mişcă lumea din temelii, sângele curge şiroaie în mereu alte margini de pământ, hidra ucigătoare de suflet omenesc s-a abătut pustiitor peste ortodoxie.
În Ucraina, tot mai multe familii au dat jertfa supremă. Taţi, soţi şi fii s-au întors acasă în sicrie. Mamele, fiicele, soţiile celor plecaţi în veşnicie au pe obraz şi-n suflet săpate brazdele suferinţelor fără de margini. Nu ştiu ce să mai facă, încotro s-o apuce. Unul din locurile de scăpare este şi Bănceniul, mânăstirea unde sunt primiţi cu nesfârşită iubire şi înţelegere.

WP_20150811_001
Aşa, aici, pe lângă cei peste 400 de copii, părintele Longhin a luat sub aripa lui ocrotitoare multe familii refugiate din toată zona Doneţk. Sunt primite şi familii nevoiaşe, mame părăsite, femei cu probleme grave în viaţa lor. „Casa pelerinului‟, unde poposeau rugătorii în descoperirea minunilor lui Dumnezeu, s-a transformat, în vremurile de bejanie pe care le trăim, în căminul a zeci de copii, victime ale conflictului din Ucraina.

WP_20150811_13_06_00_Pro
Toţi beneficiază de cele mai bune condiţii, dar mai ales de sfinţenia locului şi de iubirea jertfelnică a părintelui Longhin. Au venit să li se citească rugăciuni la racla cu sfinte moaşte (şi multe sfinte moaşte veghează la Bănceni!), au venit cu speranţa că vor primi alinarea la atâtea probleme ce au căzut pe capul lor.

WP_20150811_13_05_46_Pro
Ce ai face tu, mamă, din orice colţ al lumii, dacă ai fi nevoită să îţi trimiţi copilul la luptă? Şi să vezi cum soţul, sprjinul tău din lumea aceasta, se-ntoarce acasă în sicriu? Cum este, Doamne, să trăieşti cu inima cât un purice? Să fii mamă şi soţie de refugiat? La cine să te gândeşti mai întâi? WP_20150811_13_16_19_Pro
Pentru astfel de oameni, părintele Longhin n-a pregetat să se transforme în jertfă vie, pentru ca omul aflat sub vremuri să nu uite să ţină aprinsă în suflet candela iubirii către Dumnezeu. Părintele Longhin le-a readus oamenilor în suflet speranţa.

De ce atâta durere în lume, Doamne, de ce? De ce nu mai au ochii lacrimi să plângă, de ce? De ce pustiirea asta, Doamne, de ce?
Să avem curajul să privim în adâncurile sufletului nostru şi să nu-l facem răspunzător pe Dumnezeu de faptele noastre pline de păcat. Să eliberăm, mamelor, pe copiii noştri, aruncaţi în întuneric cu bună ştiinţă, de grozăvia avorturilor făcute. Să nu mai judecăm pe fraţii noştri şi să învăţăm să spunem din suflet: „Iartă-mă, Doamne!‟

WP_20150811_16_34_49_ProWP_20150811_16_34_00_Pro

Copiii aduc jertfă lui Dumnezeu sufletul lor nevinovat. Dima şi Ivan, Colea, Saşa, Anton, Heruvima, Serafima, Nicolai, Karina, dar câţi alţii, nu realizează încă grozăvia evenimentelor care le-au schimbat viaţa… Ochii lor mai sunt în stare să zâmbească din toată inima…

„Dacă dragoste nu e, nimic nu e‟, de aceea suspinul nostru să fie marea rugăciune înălţată spre Dumnezeu. WP_20150811_13_20_34_ProDe aceea, părintele Longhin primeşte la Bănceni pe tot omul credincios din orice colţ de lume, fie el rus, ucrainean, român sau altceva.

De aceea, Bănceniul a devenit reduta lui Dumnezeu, greu încercată şi ea, căci este luată cu asalt din toate părţile de puterile întunecate ale lui Satan. De aceea, părintele Longhin ne roagă să ne rugăm pentru dânsul.
Pentru mine, semnatara acestor rânduri, maica Lavrentia (pelerină din România) a fost purtătoarea de cuvânt a sfinţeniei de la Bănceni şi a rugăciunii părintelui Longhin.

Livia-Dorina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s