Cu ce se ocupă parlamentarii nesăltați încă de DNA

Parlamentarii au adoptat o lege care reglementează numărul de câini de la stână. Ce riscă ciobanii care nu vor îndeplini noile norme

Parlamentarii au aprobat o lege care prevede limitarea numărului de câini pe care ciobanii au voie să-i crească la stână. Completarea Legii vânătorii și protecției fondului cinegetic a fost făcută după ce vânătorii au reclamat că animalele folosite pentru paza turmelor omoară iepuri și căprioare, anunță alba24.ro.

Astfel, conform amendamentelor adoptate, la șes, ciobanii pot avea la stână doar un singur câine, turmele de la deal pot avea doi câini, iar cele aflate la munte pot fi păzite de cel mult trei câini.

Cine încalcă reglementările riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Crescătorii de oi sunt revoltați și spun că nu pot păzi 600 de ovine cu doar trei câini, așa cum cred aleșii, pentru că orice adăpost al unei turme are patru colțuri cel puțin.

Ciobanii se întreabă și cum să scape de câinii care nu sunt prevăzuți în lege. „Noi nu putem să-i omorâm, că dacă-i omorâm vine de la protecția animelelor și ne ia pe noi și noi ce să facem cu ei?”, spune Ion Nedelcu, cioban.

Suprins de prevederile legii a fost și ministrul Agriculturii.

„Am fost și eu șocat de anumite prevederi care practic afectează activitatea, creșterea ovinelor în România. Sper să reluăm discuția pe legea respectivă”, spune Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Aceeași speranță o au și ciobanii, care spun că în vreme ce parlamentarii apără interesele vânătorilor, ei riscă să rămână fără oile pe care le vor mânca lupii sau urșii.

Sursa: activenews.ro


Adică parlamentarii pe care nu i-a luat în vizor DNA-ul, deocamdată, încă mulți, apără interesele unor clici de bogătași care își vor protejate animalele sălbatice, pe care tot ei le vor măcelări în partide de vânătoare. După ce au înmulțit exagerat de mult, spre exemplu, mistreții, extrem de dăunători culturilor agricole, au ajuns să facă presiuni și la nivel legislativ. 

Biată Românie, sat fără câini…

3 gânduri despre „Cu ce se ocupă parlamentarii nesăltați încă de DNA

  1. Măi zăpăcitule… ție nu îți e un pic rușine? Cum postezi tu comentarii anonime pe blogul meu, într-o chestiune la care nu te pricepi, mă? Aceea e vocea Părintelui. Exista un alt clip pe youtube, cu o altă voce, ușor sâsâită, care pretindea că ar fi înregistrare a vocii Părintelui, dar nu e acesta. Acesla postat de mine e din filmul făcut de domnul regizor Nicolae Mărgineanu, un film văzut de o mulțime de ucenici ai Părintelui. Întâi documentează-te, înainte să terorizezi lumea cu comentarii anonime! (Dar nu ți le spun acuma pe toate, că e post…) Te rog să nu mai calci în viața ta pe blogul meu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s