Protest la Ambasada Norvegiei din București pentru susținerea familiei Bodnariu ai cărei copii au fost răpiți de statul norvegian

Preiau articolul: 

PROTEST la Ambasada Norvegiei din București în sprijinul familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de statul norvegian: „Europa, de ce taci? Norvegia îți răpește copiii!”

Cazul familei Bodnariu, căreia autoritățile norvegiene le-au luat cei cinci copii, continuă să stârnească reacții pe rețele de socializare și luări de poziție ale unor oficiali români. În plus, românii din țară nu au rămas sensibili, organizând sâmbătă (19 decembrie), la prânz, un protest în fața Ambasadei Norvegiei la București.
Aproximativ 300 de oameni au venit la protest purtând bannere cu mesajele: „Children belong at family” (Locul copiilor este la familie), „Norway, do not separate Bodnariu family” (Norvegia, nu separa familia Bodnariu), „Stop the Barnevernet” (Opriti Barnevernet), „Norway, give us back the children you stole!” (Norvegia, dă-ne inapoi copiii pe care i-ai furat), „Romania loves her children. Free the Bodnariu!” (Romania își iubește copiii. Eliberați-i pe cei din familia Bodnariu), „Why are you silent Europe? Norway is kindapping your children” (Europa, de ce taci? Norvegia iti rapeste copiii) și au spus „Tatăl nostru” in fața ambasadei.
Coșmarul lui Ruth și Marius Bodnariu, o familie mixtă româno – norvegiană ai cărei copii au fost luați în urmă cu o lună din familie de autoritățile norvegiene, continuă. Părinții au fost anunțați că autoritățile novegiene îi vor include într-un program de cunoaștere și consiliere, dar până atunci vor începe procedurile de adopție, conform B1tv.
La o lună de când Protecția Copilului din Norvegia i-a luat din familie pe cei cinci copii ai familie Bodnariu din Norvegia, situația părinților nu s-a îmbunătățit deloc. Acestora le este interzis în contiuare să le vadă pe fetele cele mai mari, iar pe cei doi copii mai mici o dată pe săptămână, în timp ce bebelușul de patru luni poate fi văzut de două ori pe săptămână câte patru ore, scrie adevarul.ro.
Mai mult decât atât, marți părinții s-au întâlnit cu autoritățile norvegiene, care le-au spus că vor să îi cunoască și să îi evalueze, dar nu mai devreme de luna februarie, dar până atunci vor fi inițiate procedurile prin care copiii să poată fi dați spre adopție. Fratele din România al lui Marius Bodnariu a mai spus că autoritățile norvegiene le-au dat voie părinților să le cumpere copiiilor cadouri de Crăciun, dar cadourile le vor fi oferite copiilor de asistenții sociali.
Cazul familiei Bodnariu a provocat și reacția unor oficiali români. Fostul ministru de Externe Titus Corlățean, secretarul Comisiei de Politică Externă din Senat, Ben Oni Ardelean, dar și deputatul Mircea Lubanovici, președintele Comisiei pentru românii din afara granițelor țării, reclamând abuzurile autorităților norvegiene care au intervenit în acest caz. Oficialii români au sesizat diverse organisme diplomatice și au discutat cazul cu ambasadorul Norvegiei la București, dar situația familiei Bodnariu nu a suferit nicio schimbare în bine.
Sursa: activenews.ro 
Reamintesc ca ziaristul român care s-a deplasat în Norvegia și le-a luat un interviu soților Bodnariu, despre cele întâmplate a suferit un ciudat accident în urma căruia și-a pierdut viața: 
Iată și ultima emisiune a lui Cristi Țepeș: 

 

Reclame

Un gând despre „Protest la Ambasada Norvegiei din București pentru susținerea familiei Bodnariu ai cărei copii au fost răpiți de statul norvegian

  1. Pingback: Norvegia, Barnevernet și parcul demenței din Oslo | Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s