Trei țări ortodoxe: CIPRU CADE, GRECIA CADE, ROMÂNIA încă REZISTĂ în luptă cu homosexualitatea

Pe 26 noiembrie 2015: 

Cipru, prima țară majoritar ortodoxă care permite „uniunile civile” pentru homosexuali

Pe fondul confuziei și al lipsei de opoziție civică conservatoare, Parlamentul Ciprului a adoptat o inițiativă legislativă care permite cuplurilor de homosexuali să-și înregistreze relația ca „parteneriat” sau „uniune civilă”.

Deși nu permite deocamdată decât avantaje locative și fiscale, confuzanta instituție, existentă la nivel internațional abia din anii 1990 nu este nicidecum un scop în sine. Așa cum am arătat în memoriul de opoziție la propunerea legislativă privind parteneriatul civil dezbătută în Parlamentul României,

Privind experiența altor țări, apare clar că parteneriatele civile nu sunt un scop în sine, ele având rostul de a face încetul cu încetul acceptabilă ideea de „căsătorie” între persoane de același sex. Propunerea de lege trebuie deci privită în acest context: în aproape nicio țară unde acestea au fost instituite, legislativul nu s-a putut opri aici, el fiind supus unei presiuni imense pentru a răspunde tuturor revendicărilor de reglementare a „căsătoriei” și adopției de copii pentru homosexuali.

În urma acestei legi, „harta căsătoriei” în Europa apare acum astfel:

harta-legile-casatoriei-europa

. Roșu – „căsătorie” unisex prin lege . Mov – Irlanda . Verde închis – căsătorie protejată prin Constituție . Verde deschis – căsătorie protejată prin lege . Portocaliu – „parteneriate civile”

Sursa: culturavietii.ro Mai multe detalii, în engleză: cypruslawfirm.com

 

Pe 23 decembrie, înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului: 

Grecia a legalizat parteneriatele civile între persoane de același sex

Sfidând opoziția puternică a Bisericii Ortodoxe, parlamentul grec a legalizat miercuri parteneriatele civile între persoane de același sex, relatează presa elenă, citată de site-ul Politico.eu.
Cu 193 de voturi pentru și 56 împotrivă, legea care prevede că homosexualii au dreptul să se căsătorească a fost votată de deputați. Legea a fost votată de reprezentanții Syriza, partidul stângii radicale condus de Tsipras, și alte patru formațiuni. Partidul grecilor independenți (ANEL), care face parte din coaliția de guvernare, a votat împotrivă.
Nouă lege rezolvă chestiunile de proprietate și de moștenire, dar nu conține dispoziții legate de adoptarea copiilor de către cuplurile de același sex.
„Este o zi importantă pentru drepturile omului”, a declarat în fața deputaților premierul Alexis Tsipras.
Activiștii pentru drepturile homosexualilor au aplaudat votul parlamentului, susținând că legalizarea căsătoriilor civile între persoane de același sex reprezintă un pas important către acceptarea lor într-o țară în care Biserica Ortodoxă are un cuvânt greu de spus iar atacurile împotriva persoanelor gay au crescut în ultimii ani.
De altfel, Amnesty International a anunțat că a primit cu satisfacție „votul istoric”, dar a subliniat că, în pofida acestui prim pas, homosexualii continuă să trăiască în Grecia într-un climat ostil și nu sunt apărați de autorități.
În 2013, Grecia a fost condamnată de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru discriminare, în urma unei plângeri a militanților homosexuali. Sursa: activenews.ro 
Harta s-a modificat și arată așa: 

Foto wikipedia.

 • Albastru închis: Căsătorii între persoane de același sex recunoscute
 • Albastru deschis: Parteneriate civile înregistrate între homosexuali
 • Albastru și mai deschis (San Marino): Parteneriate neînregistrate
 • Gri: Nerecunoscute
 • Roșu: Constituția limitează căsătoriile la cupluri de sex diferit
 • Roșu și albastru: Poate include legi sau hotărâri judecătorești care au creat recunoașterea legală a relațiilor între persoane de același sex, dar care nu au intrat încă în vigoare
 • Verde deschis (Malta): Căsătorii străine recunoscute.

România rezistă: 

Parlamentul a RESPINS legea parteneriatelor homosexuale. Deputat PSD: Dacă s-ar fi adoptat inițiativa cu delfinul persoană non-umană, cineva ar fi propus legalizarea căsătoriei între o persoană și un delfin

Parlamentul României a respins, definitiv, proiectul de lege privind „parteneriatele civile”, cu o majoritate covârșitoare.
Proiectul de lege, inițiat de deputatul Remus-Florinel Cernea, prevea posibilitatea legalizării unei forme de căsătorie civilă, între persoane de același sex.
A fost a doua oară când Parlamentul s-a confruntat cu o astfel de cerere, după cea din 2013, și aceea respinsă.
În plen, inițiatorul legii, deputatul Remus-Florinel Cernea, a argumentat că legea ar fi utilă pentru că „niciun cetățean nu trebuie să fie discriminat”, iar parteneriatul civil „este o formă de recunoaștere a uniunilor celor care nu se căsătoresc, deopotrivă cupluri formate din persoane de sex diferit sau din persoane de același sex”.
Răspunsul a venit prompt, din partea deputatul Ovidiu-Cristian Iane, deputat PSD și fost coleg cu Remus-Florinel Cernea la Partidul Verde.
Acesta a afirmat că acest demers ar putea fi folosit drept unealtă pentru alte demersuri privind persoanele de același sex, inclusiv căsătoriile homosexuale și adopțiile de copii de către aceștia.
„Voiam să vă spun, stimați colegi, că faptul că susținem drepturile LGBT – și sunt țări care în Europa susțin aceste drepturi, evident – nu înseamnă neapărat că trebuie să susținem și parteneriatul civil, pentru că până la urmă aceste drepturi și libertăți sunt și în funcție de tipul de societate în care trăim, iar la noi, aici, există o societate care are un alt grad de moralitate, în special religioasă.
Acum, pe de altă parte, în ceea ce privește acest demers, ca să zic așa, ar putea fi precursorul unor alte demersuri la fel de periculoase care, sincer, creează o societate în care eu nu vreau să-mi cresc copiii. Și anume, ce poate să urmeze? Poate să urmeze adopția, ulterior, nu? Poate să urmeze orice altă formă care în Vest, în Occident este foarte bine, să zic așa, promovată. Și unele țări chiar au adoptat aceste modificări de concepte morale.
Or, eu nu vreau să trăiesc într-o societate în care un copil să fie, nu știu, să nu aibă înțelesul cuvântului de mamă și tată în adevăratul sens al cuvântului, pe care eu îl cunosc de când sunt mic”, a spus Iane.
Mai mult, acesta a afirmat că dacă Parlamentul ar fi adoptat propunerea lui Remus Cernea privind definirea definilor ca persoane non-umane, atunci ar fi existat și propunerea de căsătorie între un om și un astfel de animal.
„Și ca să închei, ca să închei, mulțumesc, domnule președinte, dacă am fi trecut, mi-aduc aminte de o altă inițiativă – cu delfinul persoană non-umană, dacă am fi trecut această inițiativă, am fi asistat probabil, și cu acest parteneriat civil, la o căsătorie, în viitorul apropiat, între o persoană de sex oricare și un delfin”, a spus Iane.
Reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial al României a apărut un proiect de lege constituțională ce definește căsătoria ca fiind o uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Inițiativa constituțională urmărește modificarea articolului 48, alineat 1 din Constituția României. Astfel, din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”, noul articol constituțional se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”
Comitetul de Inițiativă pentru revizuirea articolului 48, alineatul 1, este format din 16 persoane, dintre care amintim: artiștii Tudor Sișu și Vlad Miriță, soția lui Felix Tătaru, Nadia, filozoful Sorin Lavric, doctorul Pavel Chirilă, Mihai Gheorghiu, directorul adjunct al Muzeului Țăranului Român dar și Părintele Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Ardealului. Sursa: activenews.ro 

Să mulțumim lui Dumnezeu că România rezistă! Să ne rugăm să nu cădem niciodată…

20 de gânduri despre „Trei țări ortodoxe: CIPRU CADE, GRECIA CADE, ROMÂNIA încă REZISTĂ în luptă cu homosexualitatea

 1. Pingback: Să ne rugăm ca România să nu cedeze | romoflorin

 2. DIN ACEASTA CAUZA NE PUN BOMBE BIETII MUSULMANI,EI CHIAR CRED CA MERITAM SA FIM OMORATI ! IN LOC SA-I UCIDA PE TAMPITII DIN AMERICA DIN SERVICIILE SECRETE ANTYICHRISTE ,CARE PROMOVEAZA ACESTE IDEI ANTICHRISTE,PE ATEII PRINCIPALI AI ANTICHRISMULUI MONDIAL ,POATE CHIAR SERVICII SECRETE ISLAMICE PLATITE SA DISTRUGA CRESTINISNUL,SA SEMENE CONFUZIE IN TOATA OMENIREA,SA DENIGREZE OCCIDENTUL !

  Apreciat de 1 persoană

  • Cand pacatul este legalizat atunci Iadul e pe Pamant..e simplu de inteles ce se intampla..vom rezista ? Trebuie.Episcopul de Peloponez vedea in ce se intampla in Grecia ..foc, inundatii o pedeapsa pentru homosexualitatea care acolo se manifesta de mult

   Apreciază

 3. eu unul sunt deranjat mai mult de manelisti, hoti, cocalari. Homosexualii imi provoaca o minima senzatie de repulsie. BOR ar trebui sa se concentreze mai mult pe homosexualii din propria ograda, ca sunt foarte multi, si foarte tulburati, vezi cazul lui Bica.

  Apreciază

  • cristi,
   Pentru caderile fiecaruia Biserica are Sfanta Spovedanie, numita si al doilea botez. Caderile accidentale in pacatul sodomiei sunt anomalii la care trebuie sa lucreze fiecare impreuna cu duhovnicul lui si cu cei apropiati care se roaga pentru el.
   Periculoasa este agresiunea impunerii din afara a acestei anomalii. Prezentarea ei ca normalitate si fortarea noastra sa o recunoastem.
   Acceptarea chiar si a unui mic compromis in aceasta privinta, va deschide cutia Pandorei pentru alte nenorociri care vor urma.
   Sa dea Dumnezeu ca spurcaciunea sa nu fie legiferata NICIODATA in Romania!

   Apreciază

  • Fals, nu sunt multi. Iar cei ce sunt nu sunt romani, sunt spioni infiltrati. Vezi si cazul spionului Constantin Necula, parintele ultra mediatizat ce are legaturi cu masoneria! Lumineaza-te singur si scoate capul din TV!

   Apreciază

 4. In cazul Ungariei, unde pe harta este marcat cu albastu si rosu in dungi este gresita mentionarea „Poate include legi sau hotărâri judecătorești care au creat recunoașterea legală a relațiilor între persoane de același sex, dar care nu au intrat încă în vigoare”. Pentru ca prin constitutie căsătorie este protejată si recunoscuta doar intre sexe opuse. De aceea „printre altele” este atacat in continu Orban Victor de liberali dictatori internationali.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Pingback: UN ANUNȚ IMPORTANT: A APĂRUT ȘI NR.3 AL REVISTEI ”ROMÂNIA ORTODOXĂ”. LA MULȚI ANI! | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

 6. Nu pot să nu observ cum ne batem în piept cu toții că suntem creștini, că păzim Legea lui Dumnezeu și ne scăldăm în dragostea Lui. Deasemenea, nu pot trece cu vederea că, deși în virtutea noastră de creștini stă scris să ne iubim unii pe alții, tindem să aruncăm cu pietre în cei diferiți nouă. Ori, oare, nu-s homosexualii, asemeni tuturor oamenilor? Nu pot iubi, sau nu pot face bine? Fraților, și homosexualii asemeni nouă trăiesc cu aceleași trăiri lăuntrice. Și ei se bucură, și ei se întristează. E într-adevăr greu ca fiind persoană cu orientare heterosexuală să condamni actul dragostei dintre doi bărbați ca fiind nefiresc, dar cum este oare să privești prin ochii celui aflat în această neputință și să simți durerea inimii tale când lumea se întoarce împotriva ta. Unii devin homosexuali ca urmare a unor traume suferite, dar majoritatea devin homosexuali prin nașterea lor. Cum putem să spunem despre o persoană că este împotriva firii dacă aceasta se naște cu ceea ce vedem noi nefiresc. Fraților, acești oameni sunt urâți pentru că s-au născut. Acesta este crudul Adevărul. Societatea le stă împotrivă pentru aceasta. De ce noi, cei ce trăim prin legea Iubirii, continuăm lanțul urii asupra acestor oameni? De ce simțim nevoia de a le opri viața de familie? Foarte bine, înțeleg, Dumnezeu nu le-a dat darul de se inmulți, și prin aceasta nici noi nu suntem obligați moral să-i lăsăm să-și adopte un copil care, mai presus de toate, are nevoie de o mamă îndrumătoare. Acesta este un fapt real, cu temelie puternică. Dar de ce să nu-și facă o familie? Până la urmă ce-i famila? Nu-i rodul dragostei a doi oameni prin care se unesc, dedicându-se unul altuia, sprijinindu-se reciproc? Noi oprim acestor oameni crearea unui refugiu care să-i țină deoparte de drama emoțională în care tot noi îi aruncăm. De ce? Pentru ce? Pentru copii noștri? Trebuie neapărat să mai crească o generație care să exceleze în discriminare? Fraților întru Hristos, eu sunt creștin. Eu păzesc dragostea, Legea și Adevărul, dar prin această luptă pentru îngrădirea drepturilor constituționale lucrurile pe care le păzesc se pun una împotriva celeilalte. Unde-i dragostea când disprețuiești pe cineva în numele Legii? Iar de legea despre iubire pierde dragostea, unde-i Adevărul? Tot ce vă pot spune, este că oamenii homosexuali sunt mai mulți decât vă puteți închipui. Nu toți îndrăznesc să se arate ca să-și piardă viața socială și dragostea părinților. Cei mai mulți înnăbușesc în ei aceste sentimente și le leasă să dospească până sunt distruși. Ajung să iubească, dar nu o lasă să înflorească, pentru că au în fața lor o societate dură, lipsită de înțelegere și compasiune. O socieatate care de secole poartă crucea lui Hristos, simbolul jertfei și dragostei pentru lume.

  Apreciază

 7. Pingback: Zone din Grecia sub asediul flăcărilor infernale – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s