CATEDRALA DIAVOLULUI – „SAINT JOHN THE DIVINE” din New York

Catastrofe, distrugeri (inclusiv dărâmarea Turnurilor Gemene), sculptate pe capetele coloanelor de piatra, simboluri oculte pe podea, pe stâlpi, basoreliefuri ciudate, ritualuri sinistre desfășurate în interior, aceasta este Catedrala „Saint John the Divine” (Sfântul Ioan Divinul) din New York aparținând Bisericii Episcopale din SUA – un adevărat templu pentru elitele oculte.

foto: uselectionatlas.org

Situată la 1.047 pe Amsterdam Avenue, între Străzile 110 şi 113 în Manhattan Morningside Heights, Catedrala St John The Divine este a patra ca dimensiuni dintre cele mai mari catedrale ale lumii (titlu pe care şi-l dispută cu Catedrala Anglicană din Liverpool). Catedrala, proiectată în 1888 şi începută în 1892, a cunoscut schimbări stilistice radicale şi este încă neterminată. Este poate singura clădire din lume care se construieşte şi se restaurează în acelaşi timp. jurnalul.ro 

foto: nytimes.com

Si nici măcar nu este terminată… Sau, așa trebuie să fie? Printre cei ce au dat fondurile la construirea ei se numără: JP Morgan, Marele Maestru al Masonilor (principalii constructori ai catedralei) din Statul NY, drept care a și apărut ca o realizare de frunte a publicației „Lumea Masonica” din Martie 1925.

masonic_world1925

fed

Piramida masonică.

1 -Sculpturi ciudate apocaliptice pe clădire

pillar1

Scena a de mai sus a fost realizat în 1997, cu patru ani înainte de distrugerea turnurilor gemene. Alți zgârie-nori sunt ușor de recunoscut Chrysler Building și centrul Citigroup.

 

NOTA: In foto mai jos: reprezentare asemanatoare cu cea din… „Columna lui Traian”! Care e „misterul”?

bottompillar

Scena de mai sus ar putea fi neliniștitoare pentru locuitorii New York-lui. Noi vedem podul Brooklyn că se prăbușește cu mașini și autobuze afundându-se în apele agitate. La dreapta este Statuia Libertății, care pare a se scufunda în apă. Sub această profeție înfiorătoare este New York Stock Exchange, cu comercianții și mărfuri în jurul lor.

Podul Brooklyn prabusindu-se, ape inundand NY, imagini apocaliptice!Sub prabusiri, o cladire foarte asemanatoare cu NYSE! Iata mai jos comparatia dintre cele doua cladiri:

nystockxchange     nystockxchang2Se vrea a se sugera  o similitudine între orașul New York și Babilonul cel Mare de care vorbește Sfântul Ioan Evanghelistul în cartea sa – Apocalipsa: 

Apocalipsa, cap. 18

2. Si a strigat cu glas puternic si a zis: A cazut! A cazut Babilonul cel mare si a ajuns locas demonilor, inchisoare tuturor duhurilor necurate, si inchisoare tuturor pasarilor spurcate si urate.
3. Pentru ca din vinul aprinderii desfranarii ei au baut toate neamurile si imparatii pamantului s-au desfranat cu ea si negutatorii lumii din multimea desfatarilor ei s-au imbogatit.

Se cred masonii profeți? Își profețesc distrugerea propriului oraș? – (notă admin.)

Alte poze stranii:

„Ciudata” reprezentare a acelui „deget”…  Sau e doar un „simbol” ? (Și încă o dată piramida la loc de cinste, lângă capul personajului sculptat)

 2 -Complex statuar în fața clădirii 

statue-at-st-john-the-divine

490714688_9af98ce15d

stjohn71

Această sculptură, care simbolizează practic lupta dintre bine și rău, oferă numeroase elemente pe care le putem găsi în păgânism: cultul Soarelui, creaturi mitice și soarele, în dualitate față de lună. Numită „Fântâna Păcii”, sculptura împrumută fantastic, bizar și distorsionat unele elemente mitice reprezentând grotescul. Tot felul de creaturi și animale sunt în curs de dezvoltare de la un soare zâmbitor, care reprezintă paradigma de bază a cultului Soarelui (Soarele ca dătătorul de viață). Există, de asemenea, lucruri ciudate pe sculptură ca un simbol ADN-ului (un simbol ADN apare, de asemenea, la intrarea Catedralei). Putem găsi de asemenea, un citat din John Lennon, spunând: „… într-o zi lumea va trăi ca unul” – (aluzie la Noua Ordine Mondiala? – notă admin).

3 – Ritualuri stranii 

Sărbătorirea sărbătorii satanice Halloween, în 2008:

„Binecuvântări” de animale:

Concluzia VigilantCitizen 

Catedrala  „Saint John the Divine” nu este creștină (evident, căci nu e ortodoxă! – notă admin.). Și continuă autorul explicând că el nu condamnă nici o credință fie musulmani fie creștini, căci toate credințele conțin înțelepciune în învățăturile lor. (Noi, ortodocșii știm că celelalte credințe conțin multe neadevăruri învăluite în o oarecare înțelepciune.) 

Autorul încheie spunând că oamenii sunt păcăliți să se închine la altceva, adică la Satana, maestrul înșelăciunii, după cum spune Sfântul Apostol Pavel: 

(II Corinteni 11: 13-15)

Pentru ca unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
Nu este de mirare, deoarece insusi satana se preface in inger al luminii.
Nu este deci lucru mare daca si slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptatii, al caror sfarsit va fi dupa faptele lor.

Surse: https://georgevalah.wordpress.com/2011/10/12/catedrala-st-john-ny-catedrala-groazei/ și vigilantcitizen.com

„Biserica Episcopală” este o biserică americană independentă, afiliată cu Comuniunea Anglicană. „Biserica” are in jur de două milioane de membri, cei mai mulți dintre aceștia în Statele Unite. Sunt foarte implicați în promovarea homosexualității, acceptând căsătoriile homosexuale (unii din episcopii lor fiind homosexuali). ziare.com

Au acceptat hirotonia femeilor, iar o femeie, Katherine Jefferts Schori, a ajuns chiar capul Bisericii Episcopale, în 2006. adevarul.ro

Reclame

4 gânduri despre „CATEDRALA DIAVOLULUI – „SAINT JOHN THE DIVINE” din New York

 1. nu stiu cine sunteti si nici pe cine reprezentati , dar atunci cand alipiti pr Sfantul Ioan Botezatorul cu o caracteristica a „necuratului” in acea catedrala , faceti o BLASFEMIE si a Vechiului Testament si a Evangheliilor !
  pareti a fi un urmas al lui nestiutorul Irod …
  sub orice forma , va ra rogsa nu mai blasfemiati pe Sfantul Ioan Botezatorul !
  o exprimare simpla si decenta – Catedrala „SAINT JOHN THE DIVINE” din New York nu este crestina , este cu totul altceva de a il lauda cu scrisul cu litere mari ale „necuratului” !
  este foarte curios si neplacut pentru mine ca in aceasta postare nu faceti nici o Slavire a Bunului DUMNEZEU , Tatal , Fiul si Duhul Sfant , ci modul de exprimare ridicati osanale ‘necuratului si masonilor’…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s