Marian Munteanu a lansat platforma „Alianța Noastră”

A luat ființă noua grupare naționalistă a lui Marian Munteanu. Proclamația „Alianței Noastre”: România este o țară creștină, liberă, primitoare, pașnică. Drepturile românilor asupra teritoriului și statului NU sunt negociabile

Marian Munteanu a anunțat, printr-un comunicat de presă postat pe siteul său oficial, că a demarat procedurile de înființare a platformei civice naționale „Alianța Noastră”.  Data a coincis cu ziua în care s-au sărbătorit 98 de ani de la revenirea Basarabiei în cadrul României.
Fostul lider al studenților din anii ’90 a mai spus că începând de luni, 28 martie, vor fi inițiate demersurile pentru dobândirea calității de persoană juridică.
De asemenea, Marian Munteanu a făcut publică și proclamația noii sale organizații către poporul român, în care explică motivele care au dus la necesitatea înființării Alianței. Între acestea sunt: neîncrederea dintre cetățenii României și principalele grupări politice decizionale, încălcarea drepturilor „civile, social-politice, economice, patrimoniale, culturale ale cetățenilor României”, ignorarea intereselor legitime ale „angajaților și angajatorilor români, ceea ce a condus la raspandirea a milioane de compatrioti in toate colturile lumii precum si la diminuarea dramatica a ponderii capitalului autohton in economia nationala”, denigrarea valorilor și instituțiilor fundamentale ale civilizației românești, nefructificarea prezenței în UE și a parteneriatului strategic cu SUA, dar și constatarea că majoritatea cetățenilor nu este reprezentată civic sau politic.
În Proclamație, Alianța Noastră susține că va funcționa ca o „asociație de persoane, grupuri și alte entități – formale și informale – menită să asigure o eficientă împreună lucrare a energiilor și resurselor societății civile românești”.
Conform documentului, Alianța Noastră își propune încurajarea democrației directe, oprirea înstrăinării terenurilor agricole, a resurselor solului si subsolului, recuperarea celor instrainate abuziv sau ilegal; oprirea oricaror interventii care pun in pericol climatul, apa, resursele naturale si, in general, mediul inconjurator, susținerea capitalului românesc în afaceri și reducerea decalajului economic față de UE, apărarea drepturilor identitare naționale și a valorilor fondatoare românești tradiționale și moderne: „familia, satul, scoala, biserica, armata, credinta crestina, limba romana, reperele spirituale, culturale si istorice”, dar și blocarea tentativelor de a „modifica, prin diferite forme de constrangere, actualul profil – etnic, cultural sau religios – al României”.

„In viziunea fondatorilor Alianței, România este o țară creștină, liberă, primitoare, pașnică și tolerantă, ai cărei locuitori au drepturi imprescriptibile asupra teritoriului național, asupra modului de organizare și funcționare a statului român, a instituțiilor sale și a întregii noastre societăți. Aceste drepturi și prerogative au fost câștigate și apărate timp de milenii, de generații întregi de români. Ele nu sunt negociabile.

Vrem o Romanie cu adevarat democratică, o țară de oameni liberi, egali în drepturi și îndatoriri, aflată într-un parteneriat constructiv și demn cu vecinii, aliații și prietenii noștri”, încheie Marian Munteanu. Sursa: activenews.ro 

Nu știu dacă o fi de bine sau de rău, dar expresia asta „platformă civică națională” sună ciudat. Parcă astea cu „civică”/societate civilă erau domenii sorosiste… 
Și apoi „credința creștină”, „țară creștină, liberă, primitoare, pașnică și tolerantă”… sună a ecumenism, a conformism… 
Vom vedea ce va reuși Marian Munteanu.
Reclame

6 gânduri despre „Marian Munteanu a lansat platforma „Alianța Noastră”

 1. M. Munteanu nu poate face nimic singur..Iar societatea civila a fost confiscata doar de sorosisti, poate vrea sa o ia inapoi.Poate vrea sa ii coopteze si pe ceilalti crestini. La stat pe margine si cartit nu ne intrece nimeni, hai mai bine sa ne implicam mai mult.

  Apreciat de 1 persoană

 2. O asemenea constructie necesita in primul rind cuagularea unei mase critice de cetateni,personal cred ca este imposibil sa reusiti .
  S-a incercat incercat un experiment de catre Dan Diaconescu crearea unui partid,care a si intrat in parlament,dar acest domn avea o televiziune si era urmarit de o masa foarte mare de oameni si avea un program economic si de redresare a tarii foarte bun a esuat de ce oare????.
  Alianta Noastra ce are????
  Pe dumneavoastra v-am vazut la o emisiune a unui mare manipulator ,dealtfel un om foarte inteligent care vrea sa arate ca domnul prim ministru pus de domnul presedinte e un mare patriot si o capacitate in a conduce aceasta tara lucru infirmat de realitate.
  Intreadevar situatia Romaniei e mult mai grava decit se arata ,analiza dumneavoastra e foarte corecta dar insurectia civica cum a-ti denumit-o seamana cu socialismul utopic.
  Credeti ca veti reusii contra intereselor FMI care au reprezentant in guvern pe pe ministrul finantelor contra intereselor economice ale Brucselului care au ministri pusi special in acest guvern ei fiind practic angajati ai cestor institutii in concediu fara plata nu vad cum?????

  Apreciază

 3. leon,ai dreptate cred ca a sosit momentul sa dam,lovitura mortala sistemului politic din Romania instaurat la 6Martie 1945 si pina acum,este ultimul tren ‘Alianta Noastra’ pentru scoaterea poporului din naucirea in care a fost adus.

  Apreciază

 4. Domnule ORTODOX : TU ai fost in piata universitatii? ca eu am fost! si iti spun eu Marian Munteanu nu are NIMICA cu NATIONALISMUL! are cu PATRIOTISMUL care este cu t.o t u.l altceva! Dumneata cred ca esti mai dus cu pluta ca iti spui ORTODOX chiar crezi ca de lauda sa fi ORTODOX.

  Apreciază

 5. sa fim cu toti curati in suflet si-n simtire .nu ne-am saturat ,atunci priviti uni la alti si votati ce votati si de 26 ani va uitati pe cer sa apara Petrache de la MAGLAVID ,URMEZA TREZIREA.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s