ROMÂNII ORTODOCȘI din BASARABIA și BUCOVINA DE NORD (Ucraina), aparținând de Patriarhia Rusă LUPTĂ ȘI MĂRTURISESC PE FAȚĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI. În Biserica Ortodoxă Română nu există credincioși, preoți, episcopi sau mânăstiri care să aibă atitudini asemănătoare?! Mărturisitorii noștri sunt morți?!”

Cu bucurie aflăm ca românii din afara granițelor Țării mărturisesc cu putere dreapta credință condamnând ecumenismul și intențiile dubioase ale viitorului „Mare Sinod” ce se va ține anul acesta, în luna iunie, în insula Creta. Simpli credincioși, mânăstiri întregi s-au vrednici episcopi afirmă cu tarie și curaj adevărul ortodox. 

Reamintesc: 

Conferința părintelui TEODOR ZISSIS la Chișinău (22 ianarie) – Despre ecumenism, despre așa-zisul „Sfânt și Mare Sinod” panortodox, rugăciunile cu ereticii etc…

 

Sinaxa stareților și starețelor din Episcopia Ungheni și Nisporeni (Mitropolia Chișinăului), care declară că sunt de acord cu părintele Teodor Zissis

Prea Sfințitul Longhin, episcopul vicar al românilor din regiunea Cernăuți (Ucraina) prezent la Simpozionul de la Pireu împotriva „Marelui Sinod”. Pozițiile unor participanți

 

CARTEA PS-ului LONGHIN: „SĂ STĂM BINE, SĂ STĂM CU FRICĂ, SĂ LUĂM AMINTE! – Fragmente din scrierile Sfinţilor Părinţi şi ale unor înflăcăraţi mărturisitori ai dreptei credinţe, culese şi prezentate de Episcopul LONGHIN”

 

PS LONGHIN: „EU NU-L POMENESC PE PATRIARHUL KIRIL LA SFÂNTA LITURGHIE” (pentru erezie) – Conferință din 10 martie 2016, în limba rusă ( video – transcriptul parțial)

 

Opt mânăstiri din Republica Moldova (Episcopia de Ungheni și Nisporeni) vor întrerupe pomenirea patriarhului Kiril și a ierarhului locului, dacă acesta nu va lua atitudine împotriva ecumenismului și a temele contestate ale „Marelui Sinod”

 

„Vă confirm că sunt împotriva ereziei ecumenismului cu toate manifestările sale…” – RĂSPUNSUL EPISCOPULUI PETRU DE UNGHENI ȘI NISPORENI din Basarabia, la somația celor opt mânăstiri din episcopia sa

 

Ce se întâmplă la noi, în Patriarhia Română? Nici o voce oficială nu se aude. Nici o mânăstire nu ridică glasul. Nici un episcop nu mărturisește adevărul întreg. 

Oare frica este atotcuprinzătoare sau ecumenismul a devenit politica oficială a tuturor?! Ce așteptăm? De ce mânăstirile noastre nu își presează ierarhii întocmai ca cele din Basarabia? Le e frică? Acceptă resemnați compromisul? 

Nici o sfântă mânăstire (și avem atâtea) nu condamnă participarea la Consiliul Mondial al Bisericilor. Și nici săptămâna de rugăciune ecumenică din ianuarie, nu o condamnă cineva, prin memorii adresate Patriarhiei. Și nici declarațiile și gesturile apostate ale ierarhilor nu le condamnă vreo obște monahală. Și nici un episcop nu se trezește. Preoții noștri nu se adună și ei? Suntem morți?? 

Dar participarea românească la „Marele Sinod” din iunie o analizează cineva? Noi acceptăm orice temă care pune în discuție canoanele Sfintelor Sinoade Ecumenice? Noi vom participa ca ortodocși sau ca trădători???

10 gânduri despre „ROMÂNII ORTODOCȘI din BASARABIA și BUCOVINA DE NORD (Ucraina), aparținând de Patriarhia Rusă LUPTĂ ȘI MĂRTURISESC PE FAȚĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI. În Biserica Ortodoxă Română nu există credincioși, preoți, episcopi sau mânăstiri care să aibă atitudini asemănătoare?! Mărturisitorii noștri sunt morți?!”

  1. Deci, dacă sunt împotriva politicii cotropitoare a ruşilor (in basarabia de ex.), atunci sunt ecumenist?
    Eu sunt ortodox, dar nu vreau să fiu jefuit de cei care spun că au aceeaşi credinţă cu a mea, dar ne-au luat Basarabia în 1812 şi Tezaurul.

    Apreciază

    • Ioan C.
      E corect sa fii impotriva cotropitorilor, dar acum se pune problema altfel. Acum e timpul marturisirii adevarului de credinta.
      E adevarat ca Mitropolia Chisinaului, care apartine de Patriarhia Rusa, este, intr-un fel, copilul dominatiei URSS-ului – in trecut si al influentei Federatie Ruse – in prezent.. Si din punct de vedere al dreptului canonic existenta acestei Mitropolii e cam incorecta; dar, pe de alta parte, Mitropolia Basarabiei (care apartine de Patriarhia Romana) nu se aude si nu se vede cam deloc. Ba inca nici n-a reusit sa aiba prea multi credinciosi, din cauza coruptie la nivel de mitropolit si mai jos si din cauza cardasiei cu politicienii manjiti din cap pana in picioare cu toate alifiile intereselor lor marunte.

      Deocamdata basarabenii care apartin de Patriarhia Moscovei sunt pe baricade impotriva ecumenismul, ceilalti nu.
      Sa marturisesti in cadrul unei Mitropolii care apartine de rusi, nu cred ca inseamna neaparat sa fii antiroman. E vina noastra ca n-am stiut sa-i atragem si ca n-avem o Biserica antiecumenista.

      Apreciază

      • Frate, ai căyut în plsa rusofililor. Au schimbat ceva Ierarhii români în Învăţătura Ortodoxă?

        Cine s-a întâlnit acum cu papa? Oare nu tocmai patriarhul pro+ruşilor?

        Apreciază

    • Pai ei tocmai pe patriarhul rusilor il critica.
      Crezi ca ai nostri sunt mai buni?? Ca doar papa Ioan Paul al II-lea a venit la noi in `99 pe timpul lui Teoctist. Crezi ca patriarhul Daniel nu l-ar primi?! L-ar primi cu bratele deschise.

      Eu ii laud pe crediciosii romani de acolo. Ca tin de patriarhia Moscovei… acum asta e situatia. Nici mie nu-mi place. Dar uite ca la noi nu se ridica nici o manastire pe fata pentru a avertiza ierarhii. Dimpotriva, chiar le canta in struna. Chiar si manastirile Petru Voda si Paltin ii canta in struna ecumenistului Teofan, in loc sa-l someze sa o ia pe calea cea dreapta.

      Cred ca atitudinea basarabenilor se datoreaza libertatii pe care o au in cadrul Patriarhiei Ruse (stiu caz concret), spre deosebire de cuprinsul Patriarhiei Romane, unde se cultiva la greu slugarnicia fata de ierarhi.
      Nu sunt pro-rus, dar ce fac ei fac bine. Asta zic.

      Apreciază

  2. Patriarhia rusă şi limba „moldovenească”

    Pe saitul http://www.patriarchia.ru/md/ putem selecta limba în care dorim să citim informaţiile. Culmea, în colţul din dreapta sus a saitului, pe lângă versiunile în limbile rusă şi ucraineană mai apare şi versiunea în limba „moldovenească” – „moldavscaia versia”.
    O manipulare ordinară, ştiind că limba oficială a Republicii Moldova este limba română!

    Apreciază

  3. Daca am ceva impotriva Rusiei – am cu Putin si politica lor, dar si cu Patriarhul Rusiei… Dar sincer nu stiu ce facem noi ca sa fim mai apropiati de Rusi. Si iarasi sincer – mai mare si multa prostie ca in Romania nu au de vazut in alta parte Rusii. Si sa nu dam vina pe Rusi ptr. comunism, ca nu ei l-au inventat… Avem multe de invatat din Ortodoxia lor si de la marii lor Sfinti. Ca sa nu mai zic ca aceiasi origine Getica, ca si noi… Si au spus-o unii din Rusia. Masonii fac tot posibilul ca intre noi si Rusia sa nu existe intelegere si noi le facem jocul ?

    Apreciază

  4. Orthodoxos Typos: ”Legiunea” CMB face presiuni asupra BISERICII ORTODOXE ROMÂNE pentru a participa la acțiuni sociale comune cu ereticii. CMB INTENSIFICĂ ORCHESTRAREA RELIGIEI MONDIALE. Să se tragă un semnal de alarmă!
    https://graiulortodox.wordpress.com/2016/04/05/orthodoxos-typos-legiunea-c-n-b-face-presiuni-asupra-bisericii-ortodoxe-romane-pentru-a-participa-la-actiuni-sociale-comune-cu-ereticii-cnb-intensifica-orchestrarea-religiei-mondial/

    Apreciază

Lasă un comentariu