Hrisostom al Ciprului despre ortodocșii care s-au opus Sinodului din Creta: „Grupuri fundamentaliste si fanatice”

Arhiep. Hrisostom al Ciprului numește contestatarii sinodului panortodox drept FUNDAMENTALIȘTI și FANATICI

Hrisostom al ciprului

Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului a criticat, in discursul sau inaugural de la Sinodul Panortodox din Creta, acei episcopi, teologi si laici care au criticat documentele de pe agenda Sinodului. El a afirmat:

“Intrunirea Sfantului si Marelui Sinod, chiar daca e de necrezut, este o realitate! Absenta unor Biserici Locale nu diminueaza valoarea Sfantului si Marelui Sinod. Temele si documentele Sinodului au fost discutate si unanim aprobate (informatie eronata, Patriarhia Antiohiei neaproband documentul despre casatorie – n.n.) de delegatii Bisericilor Ortodoxe si de primatii lor si, astfel, Sinodul merge inainte. Absenta unora nu e legata de subiectele sau substanta discutiilor ci, in opinia mea, de nevoia de comunicare (?) sau de motive interne specifice fiecarei biserici. Si, in ciuda absentei lor, putem spune ca fac parte din audienta”.

Intaistatatorul Bisericii Ciprului atribuie, insa, gandurile si deciziile unor ierarhi si primati ai Bisericilor Ortodoxe superficialitatii si lipsei de informatie.

“Conflictele inter-ortodoxe, cauzate de etnofiletism, au fost, in opinia mea, primul motiv pentru care a trecut atat timp cu pregatirea acestui Sinod. Etnofiletismul este motivul pentru care autocefalia si dipticele nu au ramas pe agenda Sinodului si, de asemenea, este motivul pentru care avem nevoie de o rezolutie canonica cu privire la chestiunea diasporei. In era noastra, cand granitele sunt abolite, ortodocsii nu numai ca se dezbina, dar se si fac de ras, dand un fundament national ecleziologiei si identitatii Bisericii noastre.

Grupurile fundamentaliste si fanatice, printre care se regasesc teologi si ierarhi, care sunt active, intr-o masura mai mica sau mai mare, peste tot in lumea ortodoxa, sunt un motiv serios pentru care a existat un risc nu doar de amanare, ci chiar de anulare a Sfantului si Marelui Sinod. Opozitia acestor grupari fata de orice fel de idee de apropiere de alti crestini a exercitat o influenta indirecta asupra Sinoadelor locale, care au adus si incearca sa introduca amendamente in textele si asupra termenilor documentelor care au fost pregatite in intalnirile pre-sinodale. Nu ne facem iluzii. Pentru aceste grupari, suntem cu totii in erezie si apostazie. (Păi chiar sunteți! – n. adm.)

Asemenea situatii nu sunt noi in Biserica. Campul Bisericii va da nastere si buruienilor sadite de vrajmas. Biserica va trai pana la sfarsitul veacurilor.”

sursa: http://www.pravoslavie.ru/english/94598.htm Via: 

Arhiep. Hrisostom al Ciprului numește contestatarii sinodului panortodox drept FUNDAMENTALIȘTI și FANATICI

Anunțuri

3 gânduri despre „Hrisostom al Ciprului despre ortodocșii care s-au opus Sinodului din Creta: „Grupuri fundamentaliste si fanatice”

 1. Cozi de topor si talhari sunteti ,lupi in dulame de oi ce ati intrat in staul nu pe usa care trebuie ci pe din dosul staulului ranjindu va coltii cu mare viclenie

  SFANTUL SI SLAVITUL PROOROC ILIE CU FOC SA VA IA IN PRIMIRE cozi de topor ,talhari si lupi in dulame de oi
  CA SUNTETI VRAJMASI AI LUI HRISTOS SI VRAJMASI AI ORTHODOXIEI
  Amin.Amin.Amin.

  Izbiti piciorul in tepusa crezand ca i doar un ciot i
  nsa i
  PIATRA CEA DIN COLTUL UNGHIULUI CE ARE A VA DARAMA TOATA ZIDARIA
  ROMANI CE I BOTEZATI ORTHODOX CAUTATI PREOTII ADEVARATI CARE NU SUNT IN COMUNIUNE CU ACESTI ERWTICI SI TALHARI
  SE ADEVERESTE CE A SPUS SFANTUL PARINTE IUSTIN PARVU
  ” VETI FI VANDUTI DE DUHOVNICII VOSTRI ”

  …veniti voi in tara talharilor si plata are a va fi dupa fapta asa cum au procedat Sfintii Nostri Parinti
  cu pietre aruncam dupa curva iuda si talhar
  Amin.

  Apreciază

 2. …CAUTATI PREOTII ADEVARATI CARE NU SUNT IN COMUNIUNE CU ACESTI ERETICI SI TALHARI …
  CU DUMNEZEU INAINTE CA BIRUINTA ESTE UNA CEA A NEAMULUI SFANT SI ORTHODOX PRIN CRUCEA RIDICATA
  Amin.

  Apreciază

  • Stela trebuiesc cautati sa vedem unde ai gasim si nu trebuie postat pe bloguri numele lor pt ca le facem rau fara sa vrem ca cu siguranta vor intra oamenii iereticilor si apostatilor si ai vor da in primire

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s