Sinodul din Creta: Cel puțin OPT MITROPOLIȚI NU AU FOST DE ACORD cu Documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”. Spre rușinea lor, NICIUNUL ROMÂN

Καταγραφή

Conform unor informații credibile, cel puțin 8 mitropoliți au refuzat să semneze documentul final “RELAȚIILE BISERICII ORTODOXE CU ANSAMBLUL LUMII CREȘTINE”.

Din delegația Bisericii Eladei nu a semnat Mitropolitul Ierotei de Navpaktos, care a formulat rezerva sa clară și față de documentele „MISIUNEA BISERICII ORTODOXE ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ” și „TAINA CUNUNIEI ȘI IMPEDIMENTELE LA ACEASTA”.

Documentul final „RELAȚIILE BISERICII ORTODOXE CU ANSAMBLUL LUMII CREȘTINE” nu a fost semnat nici de Mitropoliții Atanasie de Lemesou, Neofit de Morfos, Vasilie de Konstantia și Ammohostos, Nicolae de Amatunda, Epifanie de Lidra și Porfirie de Neapole (din delegația Bisericii Ciprului), nici de Mitropolitul Irineu de Bașka (din delegația Bisericii Serbiei)

Se vede că Regulamentul de Funcționare al Marelui Sinod, de altfel o inovație pentru Ortodoxie, care nu a dat drept de vot episcopilor, ci doar Primaților, a avut tocmai acest scop: reducerea la tăcere a episcopilor și regizarea unei omofonii artificiale, care oricum nu are nicio valoare din cauza absenței de la Sinod a patru Biserici Ortodoxe Locale.

Așadar, este o contrafacere așa-zisa unanimitate de la sinodul panortodox. În plus, trebuie spus că ţările care nu au participat la sinod, constituie majoritatea în Ortodoxie.

sursa, traducere acvila30.ro

Și aici se ridică o întrebare teologică și dogmatică foarte îndreptățită:
Cum se va mărturisi într-o asemenea situație credința cea una a Bisericii, ”cu o singură gură și-o singură inimă”?
Cum vor putea Părinții Sinodali să spună: ”părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă”?
Cum vor arăta că au ”mintea lui Hristos”, întocmai cum susțineau Părinții de Dumnezeu purtători ai Sinoadelor Ecumenice ale Bisericii?

Sursa: 

http://sinodultalharesc.xyz/2016/06/27/cel-putin-8-mitropoliti-au-refuzat-sa-semneze-documentul-relatiile-bisericii-ortodoxe-cu-restul-lumii-crestine/

21 de gânduri despre „Sinodul din Creta: Cel puțin OPT MITROPOLIȚI NU AU FOST DE ACORD cu Documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”. Spre rușinea lor, NICIUNUL ROMÂN

  1. este o rusine imensa pt b.o.r. ,astia nu sunt adevaratii preoti ai poporului roman,iar masonul Daniel,nu mai are nici o putere duhovniceasca sa ramana patriarhul B.O.R….romanii trebuie sa boicoteze pur si simplu ceea ce s-a hotarat acolo,sa nu participe la slujbele conduse de acesti fatarnici si antihristi preoti!nici un roman ortodox la patriarhie,iar daca la slujbele pe care le vor face de acum inainte,sa spunem raspicat:aceasta nu este slujba noastra,ci a lui satan! rusine,B.O.R.!

    Apreciază

  2. Buna idee dar citi o vor pune in practica?Majoritatea rominilor ortodocsi sint spalati pe creier nu-i intereseaza!Multi nu stiu ce inseamna erezie,dreapta credinta si multe alte rinduieli ale bisericii!?

    Apreciază

    • Nu cautati motive pentru a putea lipsi de la slujbele de Sfanta Liturghie din biserici indiferent de preoti! Ci Celui care v-a dat viata si S-a sacrificat pentru voi pe Sfanta Cruce,nu este manipulare si nici spalare de creiere cum ziceti voi!

      Apreciază

      • …” interesant ” comentariu !
        Dar cum se numeste Cel care v a ” dat viata ” si ” s a sacrificat pentru voi ”
        Din cele aruncate ca ” praful in ochi ” e ca si cum mandria nu te lasa sa faci parte din acesti ” voi ”
        sau cumva poate din cauza ” Celui „care nu prea poti a i pronunta numele .

        Apreciază

        • Nu stiti? E vorba de Domnul Iisus Hristos,Mantuitorul nostru si al intregii omenirii,dar si DREPTUL JUDECATOR! Ne-a dat viata si S-a SACRIFICAT pentru noi pe SFANTA CRUCE dandu-ne o noua sansa,o noua viata pentru sufletele noastre!

          Apreciază

      • Si care ti e numele ” Pojarski” ?
        ca vad din ce scrii nu vrai a pronunta numele lui HRISTOS DUMNEZEU
        SI pojarski asa te numesc pentru ca nu vrai a scrie de HRISTOS DUMNEZEU si tu nu vrai sa faci parte dintre acesti ” voi ” ci detasat te crezi cumva si imparat !
        Asculta nelegiuitorule si amagitorule de antihrist ascuns sub numele Imparatului CONSTANTIN CEL MARE SI SFANT , indemni pe crestinii orthodocsi sa mearga la” biserici ” fara sa cerceteze ce fel de preoti slujesc si cum marturisesc ADEVARUL fata de sinodul talharesc din Creta pentru mantuirea lor ?
        Vrai ca toti sa fie in cloaca ta pojarski pentru ca ai zapisuit arhierei si preoti care sunt in ghearele tale iar pe crestinii orthodocsi ca niste oi proaste trebuie sa te asculte !
        Anathema sa fii amagitorule si procletule antihrist.

        Cu ghioaga strunjita dintre munti nu ti va merge amagitorule ca am pe Arhanghelul Mihail alaturea si nu ti este dat la nesfarsit sa inghiti suflete si sa amagesti spre pierzare la gheena intreaga omenire .
        Amin.

        Apreciază

        • Vai,vai,vai doamna Teodor Stela! Nu ma blestema ca e un pacat foarte mare si se pot intoarce asupra dvs.! Nu aveti dreptul de a blestema sau de anatema pe cineva in afara de bunul Dumnezeu-Tatal Nostru Cel Ceresc! Din pacate,imi pare rau ca nu ati nimerit la persoana respectiva care nu e nici un amagitor si nici un profet antihrist! Nu trebuie sa judecam preotii,ci il lasi pe bunul Dumnezeu sa aiba grija de ei,e raspunderea LUI! Noi vom merge la Sfanta Biserica intotdeauna si pastram credinta noastra cea nestramutata,credinta stramosilor si al strabunilor mei! Am vrut sa le indrum pe altii pe cala cea dreapta si sa ne vedem de pacatele noastre si cum sa le indreptam! Oseara buna ,stimata doamna Stela Teodor! 🙂

          Apreciază

        • …asupra fiarei ecumeniste , a slugilor sale si asupra lui antihrist, ANATHEMA sau Afurisania este valabila oricand prin Sfantul Augustin .

          Apreciază

        • ANATHENA data este pentru cel care este amagitorul si antihrist cu numele mascat dar aratat cs fiind ” Daniel Constantin ” pentru ca este insasi satana iar gura sa este a iadului care vrea a inghiti toata omenirea.
          ANATHEMA SA FIE si asrmeni toti care il slujesc.
          Amin.

          Apreciază

  3. Teodor Stela (crestinul orthodox )
    Daniel Constantin este antihrist??!
    Care? Cel care a fost la ministerul agriculturii, iar acum e co-presedinte la ALDE alaturi de Tariceanu?
    Ce prostii spui! Termina cu balivernele!

    Apreciază

    • Mda …
      radeti voi dar radeti in nestire ;
      Mai tarziu nu peste mult timp vom vedea.
      Insa totul se va petrece foarte rapid ca intr un arc intins .

      Apreciază

      • Feriti va de a l privi la tv sau de a i fi in preajma pentru ca prin putere demonica si vrajitoreasca inghite suflete.
        Tot ce au spus Sfintii Stareti de la Optina este adevarat .
        Mie mi s a intamplat …insa Puterea Crucii Pravoslavnice m a izbavit si trezit dintr un cosmar.
        Am zis atunci in dec 2011 bine ca a foat doar un „cosmar „dar urma sa vad cum cosmarul devine realitate in martie 2012. Nu intelegeam de unde il stiu cand l am vazut in 2012 la tv ca min agric apoi mi am adus aminte …asta a vrut sa ma inghita si avea gura precum este gura iadului deschisa numai cu foc.
        Insa M a Aparat Crucea de la gat cea cu trei brate , Crucea Ruseasca pe care abia o cumparasem atuncea.
        Vedeti ca nu o sa poata pronunta pe HRISTOS si cruce cand face , o face stramba spre amagire si batjocura.
        TOT CE AU ARATAT SFINTII STARETI SE INTAMPLA INTOCMAI .
        Jidovii blestemati l au pregatit spunind ” avem pe Mesia ”
        …tot ce va urma se vor petrece foarte rapid …
        Insa
        Cu DUMNEZEU INAINTE pentru ca HRISTOS DUMNEZEU ESTE Adevaratul MESIA .

        Apreciază

        • Mama!!!!! Aveti CRUCEA CU TREI BRATE? Imi pare rau ca nu ati luat o cruce simpla si potrivita! Stiti ce fel de cruce e asta? CRUCEA CU TREI BRATE ESTE CRUCEA LUI BAPHOMET! Stiti cine-i asta BAPHOMET?

          Apreciază

        • Asculta ma daca nu intelegi limba romana mergi la clasa a 1 si invata Limba Romana cu citit si scris pe indeletelea.
          CRUCEA RUSEASCA este CRUCEA CU 3 BRATE
          O intalnesti pe varful Raraului inspre la Man Rarau si in anunite manastiri ale Sfantului Voievod Stefan Cel Mare .

          Vezi asta e , nu ti a iesit si nu v a iesit isprava pentru indepartarea Puterii de la Crucea Adevarata CRUCEA Biruitoare CEA PRAVOSLAVNICA PE CARE O NUMESC SI o Laud ca fiind Crucea Orthodoxiei.
          Iar pentru stiinta voastra ecumenista sau antihrista Crucea RUSEASCA o mai intalnesti pe toate cupolele Bisericilor Orthodoxe ale Rusiei PRAVOSLAVNICE si de aia dupa cum spune Sfantul Parinte ARSENIE BOCA ” LUMINA VINE FE LA RASARIT .”

          Apreciază

    • Nu ,
      sunt romanca dupa tata si rusoaica dupa mama , botezata Orthodox de Parintele Borislav in Biserica Sfantul Vasile
      Care i problema ?
      se ridica cumva bariere pentru discriminare la gena si natie ?
      Dupa Neam si Natie astea imi sunt originile insa dupa suflet , STIE DUMNEZEU MAI BINE .
      Si cat priveste formularea comunista despre ” Republica Moldoveneasca ” arata slugarnicia destoinica si plecaciunile cu care v ati invatat a le arata fata de fiara rosie ieri iar astazi la aceeasi fiara va supuneti si inchinati insa mutata la Brussels.
      Poate mai mergeti la clasa a 5 a sa studiati Istoria Adevarata a ROMANIEI MARI ca sa numai puneti hotare grele intre fratii de un Neam si o Sfanta CREDINTA pe acelasi pamant numit ROMANIA.

      Apreciază

      • Scuze ca am scris asa din cauza hartii pe care o aveam aici in camera mea a Romaniei,dar nu mai stiu care nume sa sune mai bine ,,Republica Moldoveneasca” sau ,,Republica Moldova” sau pur si simplu MOLDOVA (dar inca nu s-a realizat unirea Moldovei cu PATRIA-MAMA!).Sa nu ma judecati gresit ca nu ma cunoasteti! Nu fac discriminari la gene si natie,ca toti moldoveni sunt fratii nostri de peste PRUT! Toti suntem oameni,toti suntem egali in fata legii si a LUI DUMNEZEU! Noi suntem fii LUI Dumnezeu! Eu si varul meu cel mare am fost buni prieteni cu regretatul nostru poet cel mai de pret: GRIGORE VIERU!

        Apreciază

Lasă un comentariu