UN MONAH MĂRTURISITOR DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS – Video

Dincolo de erorile pe care le face din grabă sau din neștiință, în mare parte mărturisește adevărul… 

 

 

10 gânduri despre „UN MONAH MĂRTURISITOR DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS – Video

 1. Cum sa dau anatema? Nu tare inteleg? Nu intreb din rautate…vreau sa dau anatema…dar cum mai exact? Acest monah este NEBUN PENTRU HRISTOS! Are perfecta dreptate si mare curaj de a marturisi adevarul de credinta!

  Apreciază

 2. frate. cum adica… dincolo de erorile pe care le face din graba sau nestiinta? chear nu inteleg. frate. in ortodoxie orice eroare se cheama erezie. cum adica? daca ma grabesc sau daca sunt prost si nu m.am informat, adica nu am stiut, am voie sa … marturisesc … in mare parte adevarul? frate. adevarul este unul singur si se cheama Iisus Hristos. ori il marturisesti, ori nu. adevarul nu poate fi marturisit … in mare parte. numai dracu marturiseste adevarul in … mare parte, adica 99% adevar si 1% minciuna. p.s. par. Iustin spunea că daca intr.o carte gasesti un singur cuvant care nu marturiseste adevarul, arunc.o caci te va sminti. p.p.s. mai bine sterge articolul asta, pt. ca poti sminti pe multi. uite , pe florentina, de ex.

  Apreciază

  • ioan
   Daca vei fi atent vei vedea prin slujbele ortodoxe nenumarate greseli pe care la fac oamenii. De exemplu preotii. Daca e sa-i iei la bani marunti, prin predici si nu numai, spun multe nepotriveli cu adevarul dogmatic, din nestiinta sau din pripeala. Asta nu schimba cu nimic Adevarul Ortodox. Li se trece cu vederea micile greseli. Una e greseala neintentionata a unui preot de tara nu prea scolit si alta erezia ierarului cu nustiu cate licente si doctorate, care semneaza acte eretice, afectand bunul mers al Bisericii si incalcand canoanele Sfintilor Parinti.
   Asa si aici. Monahul asta mai exagereaza uneori, de exemplu bagandu-i in aceeasi oala la un moment dat pe toti cei care au fost in Creta, desi sunt unii care nu au semnat.
   Dar adevarul e ca episcopii romani si ceilalti tradatori, se pun singuri impreuna cu ereticii pe care ii recunosc ca facand parte din niste „biserici”. Adica se pun singuri sub anatemele Sfintelor Sinoade Ecumenice si ale Sfintilor Parinti.
   Si , in aceasta privinta, acest calugar, NU greseste!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Faptul de a tăcea când erezia este ratificată, când ecumenismul este pus în legalitate, reprezintă a treia formă de ateism după Sf. Grigorie Palama. Sf. Grigorie Palama spune: prima formă de ateism este negarea existenţei lui Dumnezeu, a doua este erezia care desfigurează adevărul despre Dumnezeu iar a treia este tăcerea care contribuie la răspândirea celorlalte două tipuri de ateism[2].

  mai mult pe site-ul http://www.apologeticum.ro/2016/08/ierom-grigorie-cu-obstea-manastirii-lacul-frumos-de-ce-intrerupt-pomenirea-chiriarhului/

  Apreciază

 4. Putem sa mergem si sa inregistram la Patriarhii, plangeri impotriva celor care au semnat in Creta, ca sa avem cat mai multe bonuri de inregistrare, ne vor folosi ca sa dovedim ca suntem multi care nu-i dorim sa ne reprezinte ca ierarhi si ca nu suntem de acord cu Sinodul din Creta. Nu au ce sa ne faca..daca facem o sesizare in acest sens. Nu vor avea justificari ca nu au stiut ca poporul nu e de acord cu ei..timpul nu trebuie pierdut..nu se stie niciodata cand vine moartea peste noi si vom da raspuns in fata Domnului pt ca am tacut cand trebuia sa spunem Adevarul.. ati vazut ce au patit saracii oameni in Italia..Oricand poate venii si peste noi un cutremur… DOAMNE FERESTE !

  Asa ca, ei au semnat in Creta pentru eretici, noi semnam aici pentru Sfintii Parinti si cele 7 Sinoade, cat mai multe plangeri impotriva lor !!! E posibil ca bonul de inregistrare sa fie biletul nostru spre rai ! Ia ganditi-va putin ! 🙂

  Desi , e un om simplu, fara prea multi talanti, a avut curaj .De fapt a primit curajul de marturisire si e cel mai mare talant. Il respect pt asta
  Asta trebuie sa facem si noi, cu mic cu mare, sa cerem Domnului sa ne dea acest mare dar- puterea de a marturisi.

  Sa marturisim peste tot, ori de cate ori avem ocazia, pana nu este prea tarziu…

  vizionati si asta:

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s