Pr. Matei Vulcanescu nu mai este binevenit in Mitropolia Munteniei și Dobrogei – DECIZIE ABUZIVĂ și NECANONICĂ a Sinodului Mitropolitan

Imagini pentru matei vulcanescu

Iată ce a mai apărut pe Basilica.ro: 

Precizarea Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei cu privire la situația Părintelui Matei Vulcănescu

Întrucât au existat unele tulburări provocate de comportamentul și activitatea desfășurată de preotul Matei Vulcănescu de la Parohia „Panaghia Odighitria” – Pireu, Grecia, în unele eparhii din Patriarhia Română, facem precizarea că Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a luat încă din anul 2015 o hotărâre, pe care o prezentăm în extras:

Temei nr. 8825/23.07.2015 – referatul Cancelariei Sfântului Sinod – Prezentarea comportamentului și activității desfășurate de preotul Matei Vulcănescu de la Parohia „Panaghia Odighitria” – Pireu, Grecia, în unele eparhii din Patriarhia Română.

Ținând seama de concluzia referatului Cancelariei Sfântului Sinod: „primirea acestui cleric în cadrul unor evenimente bisericești sau pentru slujire aduce atingere cooperării și conlucrării dintre ierarhi dar și imaginii Bisericii Ortodoxe Române, atât în țară cât și în afara granițelor țării”;

Având în vedere intervențiile următorilor ierarhi:  Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit onorific Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului;

În urma discuțiilor care au avut loc,

Sinodul mitropolitan hotărăște ca preotul Matei Vulcănescu de la Parohia „Panaghia Odighitria” – Pireu, Grecia, să nu fie primit în comuniune în nici o parohie, mănăstire sau schit din cuprinsul eparhiilor din Mitropolia Munteniei și Dobrogei (în cadrul unor evenimente bisericești sau pentru slujire).

Hotărârea adoptată de Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a fost transmisă tuturor eparhiilor din Mitropolie, precum și sectoarelor Administrativ bisericesc, Exarhat și Inspectorat ale Centrului eparhial București, care au formulat o circulară pentru Arhiepiscopia Bucureștilor, trimisă în teritoriu și pusă în aplicare.

 

11 gânduri despre „Pr. Matei Vulcanescu nu mai este binevenit in Mitropolia Munteniei și Dobrogei – DECIZIE ABUZIVĂ și NECANONICĂ a Sinodului Mitropolitan

 1. Frați creștini, trebuie să fim prezeți în numar mare la Conferința de azi din Piatra Neamț și să continuam lupta împotriva ereziei ecumeniste legalizate la „sinodul din Creta”

  Mai multe detalii mai jos:

  http://www.ziarpiatraneamt.ro/piatra-neamt-dezbatere-teologica-legatura-cu-sinodul-din-creta

  Asociația CHRISTIANA din București, împreună Asociația Tagma, organizează, joi, 1 septembrie, ora 17.00, la Cinematograful Dacia, o conferință legată de Sinodul din Creta din luna iunie a acestui an.

  Vor conferenția trei personalități ale teologiei contemporane: pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc – Facultatea de Teologie Sibiu, conf. univ. dr. Patriciu Vlaicu – Facultatea de Teologie Cluj și pr. prof. dr. Ciprian Bahrim – Seminarul Teologic Iași.
  Intrarea este liberă, dezbaterea fiind moderată de domnul Dr. Pavel Chirilă.

  Apreciază

 2. DOAMNE AJUTA !

  AVETI OCAZIA SA PARTICIPATI ACTIV PENTRU APARAREA ORTODOXIEI , PE 10 SEPTEMBRIE , LA PATRIARHIE , UNDE SE VA FACE UN MITING AUTORIZAT (intre orele 9-18 langa Patriarhie, baza dealulului)

  TIMP 9 ORE SE VA PROTESTA PASNIC IMPOTRIVA ECUMENISMULUI.

  Veniti cu pliante, fotografii, carti care dovedesc faptul ca acesti pastori sunt de fapt acei antihristi, lupi in piele de oaie care vin sa sfasie turma asa cum ne-a spus Sf Apostol Pavel!

  Sa dea Domnul sa se reuseaca sa fie pus acolo si un proiector mare pe care sa se deruleze documentare despre ce inseamna ecumenismul, ca sa inteleaga si cel care nu are internet acasa !

  Avem acesta mare ocazie, timp de 9 ore !

  Lasati mandria ca nu va place cel care a luat autorizatia de la Primarie.. ca e balbait, repezit.. a facut mai mult decat cei care sunt cu doctorate dar tac…si nu fac nimic..

  Trebuie sa fim uniti pt ca avem acelasi scop- SA APARAM DE ERETICI ORTODOXIA !

  Daca veneati pe 30 august la Patriarhie mai multi, era si mai bine.. Dumnezeu a lucrat prin cei care au avut curaj sa vina acolo…prosti , balbaiti dar sinceri in credinta…ati vazut ca au reusit sa-l faca pe Varlaam sa vb..sa se vadeasca ce e de fapt – un eretic..

  VA ROG ! NU STATI DOAR CA OBSERVATORI…PARTICIPATI ! MITINGUL ESTE AL VOSTRU ..PROMOVATI-L SI PARTICIPATI ACTIV CU SUGESTII ! ORTODOXIA ESTE A NOASTRA SI AVEM DATORIA SFANTA SA O DAM MAI DEPARTE URMASILOR NOSTRI !

  Apreciază

  • Ati vazut ce declara Putin…, referitor la restabilirea granitelor, si a amintit si Transilvania…? In jocul acesta vreti sa intrati? Faceti-le jocul ca o sa fie „bine”, ca am mai stat sub cizma sovietica juma’ de secol. Ca e un popor Ortodox…? la fel era si atunci…

   Apreciază

  • Parinte Ioan cel „vrednic”, n-ar fi bine sa mai stai prin Sfantul Munte sa te mai rogi un pic. Asa se roaga acum in Sf. Munte, in fata camerelor de luat vederi si le trimiteti prin email, ca sa fie auzite mai repede? Faci Sfantul Munte de ras si batjocura….!!!!!!!!!

   Apreciază

 3. Are dreptate patriarhia! Ce cauta acest infiltrat, Matei Vulcanescu, in treburile altor eparhii, parohii sau manastiri. El sa aiba grija de turma incredintata lui din Pireu! Spunea intr-o inregistrare la o manastire razvratita, Lacul cel Frumos, ca l-a fortat pe patriarhul Rusiei sa nu se prezinte la Sinod, si acesta a renuntat sa mearga in Creta.
  Apropo…, cum a reusit, oare, pr. Matei Vulcanescu sa-l “forteze” pe patriarhul Rusiei, sa nu mearga in Creta? E un mare mister…, dar incep sa leg cate ceva…: Eu nu cred ca a fost chiar asa…, stirea a fost partial adevarata… A fost asa, dar invers…;-) :-Unele servicii din Rasarit l-au determinat pe Chiril sa nu mearga in Creta stiind ca delegatia noastra o sa mearga…, il foloseste, sau poate ca e platit, pe pr. Vulcanescu ca sa bage vrajba printre unii parinti, unii habotnici altii naivi, sub pretextul ca apara Ortodoxia. De ce toate astea?
  De ce credeti ca are asa de mare ravna…? Daca voia sa apere Ortodoxia romneasca, trebuia sa ramana in Romania, sa predice Cuvantul lui Dumnezeu. El fiind in Grecia a ajuns la moscova si a reusit ce a reusit…CUM?
  Cum e parinte Matei, e mai bine in Grecia…, financiar ma refer ca in rest acolo credinta este nealterata, gratie tie.
  Vezi-ti de parohia ta ca de ea o sa te intrebe Hristos la Judecata nu de manastirea Lacul Frumos, Petru Voda, Biserica Ortodoxa Rusa si altele. Raspundem de ce ni s-a incredintat spre pastorire. La tine in parohie totul este frumos: se posteste cu fructe de mare si alte bunatati marine (dar postul nu e alterat), se fumeaza, preoti si credinciosi (dar asta nu e un pacat), se impartasesc toti credinciosi ciar daca nu s-au spovedit sau n-au tinut post (dar asta e ceva normal), folosesc Euroi Europeni, (dar asta nu e influenta maonica), se foloseste internetul si ehnica moderna ( dar asta nu incurca cu nimic viata duhovniceasca)…, asa ca, daca tot ai terminat de pus la punnct, mai vino si prin alte parti si mai impartaseste-ne si noua din „adevarata viata crestineasca” de pe unde mai pastoresti mata!

  Apreciază

  • Aparator al Ortodoxiei,
   Multe prostii mai spui.
   Pr Vulcanescu zice ca preotii si manastirile care nu l-au mai pomenit l-au determinat sa nu participe la sinodul din Creta pe Kiril. Nicidecum el.
   Dar tu, ipocritule „aparator al ortodoxiei”, de ce folosesti internetul si tehnica moderna si banii masonici?

   Mai bine vezi-ti de treaba ta si nu mai comenta pe bolguri ‘habotnice”. Apara-ti ”ortodoxia” alterata in alta parte.

   Apreciază

 4. Ma bucur ca in sala au fost Marturisitori ai Dreptei Credinte!Anatema Barhrim! Anatema Chirila! Anatema Patriciu! Anatema Mihoc! Anatema ecumenistilor! Anatema viclenilor si tradatori ai Dreptei Credinte Ortodoxe! Bincuvinteza-i Doamne pe Marturisitorii Tai! Maica Sfanta nu ne parasii!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s