Protestatarii de la Patriarhie i-au cerut socoteală episcopului Varlaam Ploieșteanul în privința semnăturii din Creta

 

Iată și textul celui care a filmat (Ștefan Stancu):

„PS” Varlaam Ploieşteanu se dezice public de Ortodoxie şi Nu îşi retrage semnătura din Creta….
Anatema! Anatema! Anatema!

Atenție!
Noi cei care am fost la patriarhie, am dorit ca primul episcop care își retrage semnătura de la Sinodul Ecumenist din Creta, sa fie chiar
”PS” Varlaam de ziua numelui.
Mie îmi pare rău că NU a înțeles că Ecumenismul provine de la diavol și că este o erezie care duce la iad foarte mulți Ortodocși.
Noi suntem BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ și avem dreptul la explicații din partea slujitorilor Bisericii Ortodoxe, dar se pare că ocolesc Adevarul și vor să uităm că au semnat Apostazia lor ca și clerici.
Ei singuri au căzut sub afurisire, caterisire si Anatematizare, prin simplul fapt că au semnat acele documente ERETICE și NEORTODOXE.
Dumnezeu să îi întoarcă la Ortodoxie pe acești lepădați de Botez prin semnarea acelor documente și prin săptămânile ecumeniste (rugăciuni în comun cu sectele) oprite de Sfintele Canoane!

7 gânduri despre „Protestatarii de la Patriarhie i-au cerut socoteală episcopului Varlaam Ploieșteanul în privința semnăturii din Creta

 1. Pingback: MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

 2. Pingback: Cu tot respectul, dar, uneori, dicernământul părintelui Eftimie Mitra cam SCÂRȚÂIE – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 3. Bravo celor care ati ales si aceasta forma de protest! L-ati incuiat in multe puncte, pana cand ati reusit sa il enervati,pentru ca nu mai avea raspunsuri in duhul adevarului.S-a vazut clar in care tabara se afla.Pacat ca nu au fost mai multi, ca sa se arate unitatea ortodocsilor in astfel de momente cruciale pentru pastrarea credintei.

  Apreciază

 4. Din Georgia despre necomuniunea cu cei ce accepta erezia ecumenista.ECUMENISMUL NEGA CREZUL,mantuirea e imposibila chiar de-ar fi sa-si dea viata pentru convingerile lor

  Cartea Apocalipsa 13,pag. 76-77

  Oare nu se înțelege că această erezie împiedică mântuirea atâtor milioane de suflete? Tocmai aceasta l-a determinat pe patriarhul Ilia al II-lea, Catholicos al întregii Georgii, să, semneze, la 20 mai 1997, hotărârea de retragere din C.M.B. la inițiativa celor mai de seamă mănăstiri georgiene, care i-au trimis o scrisoare de protest, declarând ca vor întrerupe comuniune euharistică cu Patriarhia dacă erezia va continu. În scrisoare se subliniază că ecumenismul este o erezie eclesiologică contrară Simbolului Niceo-Constantinopolitan, deoarece susține că nu există doar o singură Biserică Apostolică și Sobornicească. Apoi se adaugă: „Când Biseric începe să accepte învățături eretice, atunci harul mântuirii o părăsește(…), mântuirea membrilor săi devine imposibilă, chiar de-ar fi să-și dea viața pentru convingerile lor”, soluția fiind: „ori Biserica să renunțe la eroare, ori, cei ce doresc mântuirea să părăsească adunarea celor rău-credincioși”.

  Apreciază

 5. Pingback: Ereticul Varlaam Ploieșteanul – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s