PRIGONIREA părintelui Protos. ELEFTERIE TĂRCUȚĂ de către episcopul Ioachim Băcăuanul. Are termen până azi (12 septembrie) să retracteze scrisorile antiecumeniste si anti sinodul tâlhăresc

catedrala_din_roman_foto_bogdan_zamfirescu_0536_0

Catedrala din Roman, unde slujeste pr Elefterie Tărcuță

 

Din partea unui grup de fii duhovnicești ai Protos. Elefterie Tărcuță

Este vremea marturisirii!

„Frati crestini drept slavitori, rugati-va pentru Parintele nostru Elefterie, care este prigonit in propria sa chilie, pentru faptul ca a intrerupt pomenirea ierarhului ÎPS Ioachim, semnatar al documentelor eretice de la „sinodul” din Creta.

Este nevoie de atitudine frati crestini ca altfel ne pierdem credinta ortodoxa!
Parintele are nevoie de sustinere intrucat nu i se mai da voie sa mai slujeasca, sa intre in sfanta Biserica si este intr-o permanenta stare de izolare.

Si toate acestea, pentru ca duhovnicul nostru marturiseste ca singura credinta mantuitoare este Ortodoxia si alta nu exista. Va facem cunoscut faptul ca Protos. Elefterie i-a solicitat printr-o scrisoare ÎPS Ioachim, sa se dezica de semnatura prin care acesta a angajat pe toti credinciosii din cadrul eparhiei la a fi partasi ereziei ecumeniste.

Părintele nu a parasit Sfanta noastra Biserica Ortodoxa asa cum unele voci rele sustin, nu este schismatic, ci un duhovnic care crede pana la moarte in credinta stramoseasca!

Ratacirea vine chiar de la Biroul de presă al Patriarhiei Române. Site-ul Agenției de știri Basilica dezinformeaza si acuza in modul cel mai josnic si miselesc pe toti parintii care au intrerupt pomenirea ierarhilor apostati, printre care se afla si Protos. Elefterie.

Prin acest comunicat acești părinți sunt calomniați, după cum citam: „ca ar avea un duh lumesc, agresiv impreuna cu cativa clerici razvratiti si monahi necanonici, neascultatori si nestatornici, care nu locuiesc in manastire.”

Oare in cei 30 de ani de monahism, acest părinte din cadrul Sfintei Arhiepiscopii a dovedit un astfel de comportament? Si daca nu, merita el sa fie astfel batjocorit?!

Rugam informati cat mai multa lume, despre cele ce se petrec in cadrul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, cu nadejdea fratilor, ca lucrurile vor reveni la normal si Parintele Protosinghel Elefterie va putea in continuare sa poarte grija de sufletele noastre ale credinciosilor.”

De importanta maxima!!!

„Luni 12 septembrie 2016, i s-a dat ultimatum Protos. Elefterie, ca daca nu-si va retracta scrisorile depuse la secretariatul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, acesta va fi exclus din cadrul acestei eparhii. Este o pierdere uriasa pentru Biserica Ortodoxa din zona Romanului!”

10.09.2016
Cu dragoste si ingrijorare, un grup de fii duhovnicesti ai sfintiei sale!

Sursa – comentariu la: monahulteodot.wordpress.com

Imagini pentru pr elefterie tarcuta imagini

Nu trebuie să-i lăsăm pe apostații semnatari în Creta să facă legea lor strâmbă în B.O.R. 

Să-l susținem pe părintele Elefterie Tărcuță cu rugăciunea și NU NUMAI, ca și pe ceilalți mărturisitori împotriva blestematului ecumenism!

Reclame

7 gânduri despre „PRIGONIREA părintelui Protos. ELEFTERIE TĂRCUȚĂ de către episcopul Ioachim Băcăuanul. Are termen până azi (12 septembrie) să retracteze scrisorile antiecumeniste si anti sinodul tâlhăresc

 1. Noi,zicem că-i susținem pe toți preoții și monahii prigoniți.Dar,oare e suficient să ne rugăm și să postăm câte un comentariu pentru ei?Știm că presiunile care s-au făcut asupra lor au fost de tot felul,că măsurile împotriva lor au fost dure până au fost nevoiți să părăsească mănăstirile și să întrerupă orice comunicare cu ucenicii.De ce?Pentru că se știe că sunt mulți și pot influența pe cei din jur.Și atunci,cum ar trebui să acționăm?Cine ne ascultă și pe noi?

  Apreciază

 2. Acesti ierarhi-tradatori se simt (si sunt) protejati de Oculta Mondiala in frunte cu Satana. De asta isi fac de cap. Ce, se uita ei la o mana de oameni! In primele momente dupa ce au venit din Creta au stat nedumeriti, apoi vazand ca putini reactioneaza s-au napustit asupra lor pentru a ne demoraliza. Pe de alta parte si Dumnezeu s-a hotarat probabil sa-i piarda si i-a lasat prada unui duh de inselare care i-a strans pe toti in Creta, lor paranduli-se ca Duhul Sfant lucreaza prin ei.
  Primul lucru care trebuie sa-l facem in mod personal (pe care mi l-a descoperit Maica Domnului acum vreo doua saptamani la Sf. Maslu, cand am cerut aceasta) este sa ne ingradim fiecare in parte de acest eres, afurisandu-l si dandu-l anatemei.
  Al doilea lucru care trebuie sa-l facem in mod colectiv (si tot atunci s-a descoperit cu o anumita insistenta) este ca un FOR (probabil un sinod) trebuie sa dea anatema acest asa-zis sinod.
  In rest (si spun sceasta ca pe o parere personala) sunt diferite variante de actiune, probabil premise mai toate de Dumnezeu daca sunt facute spre slava Sa.
  Pentru ca am scris adineauri cuvantul colectiv mi-am amintit de tragedia de la Colectiv. Atunci, la vreo saptamana, doua, eram la Sf. Liturghie si fara sa vreau tot imi venea in minte intrebarea: ce a fost acolo? Dar nu ca si cand as fi cerut de la Dumnezeu sa aflu. La un moment dat am simtit: Da, a fost intentionat. Deci, acolo a fost ca un ritual, o jertfa adusa diavolului. Acest ritual a adus in vazduh multimi mari de diavoli care au manipulat multimile. Daca nu era aceasta ofranda diavolul n-avea putere sa scoata atatia oameni in strada. Desi, si acolo poate s-au mantuit unul, doi. In acele clipe groaznice pe care noi nu le putem pricepe multe lucruri pentru anumite persoane de acolo au luat o intorsatura radicala, in cateva secunde. Am lungit discutia pe alta directie.
  Revenind, anatemele au putere deosebita asupra demonilor si asupra vrajmasilor vazuti.
  In legatura cu pomenirea sau nepomenirea ierarhilor tradatori putem sa ne folosim de urmatorul text dintr-o scrisoare a Sf. Teodor Studitul către un fiu Eutratie, adaptandu-l situatiei de fata:
  „Iar despre celelalte întrebări (dacă episcopul nu s-a aflat în sinodul adulter și îl numește adunătură mincinoasă, dar îl pomenește pe mitropolitul său care s-a aflat în acel sinod, dacă deci trebuie să ne împărtășim de la un preot al [acelui] episcop ortodox) am răspuns și în alte [dăți], în scrisorile către Evod, că:
  Pentru iconomie, trebuie [să ne împărtășim], numai el să nu liturghisească împreună cu ereticii. Căci nu e nimic, de vreme ce îl pomenește pe episcopul ortodox, chiar dacă acela, de frică, îl pomenește pe mitropolitul său eretic.
  Dacă preotul unui astfel de [episcop] este chemat la priveghere, trebuie să mergem, iar biserica dată lui trebuie acceptată și trebuie îngăduit ca el [preotul; să vină, să liturghisească în ea sau să pomenească vreun mort, desigur ortodox; și este iertat și nimic nu-l oprește pe [preotul] care a primit [biserica de la acel episcop] să liturghisească în ea.
  Dar dacă [preotul] pomenește vreun episcop eretic, chiar dacă [preotul] are viețuire fericită, , chiar dacă e ortodox, trebuie să ne depărtăm de dumnezeiasca împărtășanie; dar când e vorba de masa de obște — de vreme ce doar [acolo la liturghie], din frică, îl pomenește [pe episcopul eretic] —, ar putea fi acceptat [acel preot] să binecuvinteze și să cânte cu noi, dar numai dacă nu a slujit, nici nu a avut conștient părtășie nici cu eretic, nici cu episcopul său, nici cu vreun altul [de acest fel].” (http://paterika.net/2016/04/05/scrisoarea-49-fiului-naucratie/)

  Apreciază

  • ” Al doilea lucru care trebuie sa-l facem in mod colectiv (si tot atunci s-a descoperit cu o anumita insistenta) este ca un FOR (probabil un sinod) trebuie sa dea anatema acest asa-zis sinod.”

   – Sfatul meu: daca nu sunteti despatimit nu mai primiti maici ale domnului si alte inselari, caci sunt draci!
   – Partea cu nevoia de un contra-sinod este o alta inselare, menita sa relativizeze gravitatea situatie in care ne aflam. Nu este nevoie de vreun sinod, caci Scriptura a zis ANATEMA CUI INVATA ALTCEVA DECAT ATI PRIMIT, CHIAR SI INGER DE-AR VENI CU INVATATURA SCHIMBATA. Deci, se poate ca un ierarh antiecumensit, sau mai multi, in cadrul unei Liturghii dumnezeiesti, sa dea anatemei ecumenismulsi sa faca randuiala de caterisire pentru toti slujitorii eretici-ecumensiti. Dar mega-contra-sinod cretan, nu-si are rostul. In plus, sinodul cretan a fost SUMMIT, deci dam anatema un summit?!

   Apreciază

 3. Doamne ajuta!

  Oricum ar fi, acest preot va putea slujii in continuare cat timp el tine de Sfintele Canoane, cu Parintele Gheorghe Calciu nu au facut la fel ? ..la comanda securistilor a fost „caterisit”, dar el a plecat in SUA si a slujit acolo mult si bine, Harul Duhului Sfant nu pleaca de la Preot cand vor unii si altii daca nu a gresit cu adevarat in fata lui Dumnezeu, chiar daca va fi dat afara.. fii duhovnicesti pot sa-l caute si sa participe la Sfintele Slujbe facute de el in pustie, in casele oamenilor, si asa mai departe.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 4. Pingback: Ereticul Ioachim Băcăuanul l-a oprit de la slujire pe părintele MACARIE de la Oituz – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s