PENTRU NAIVII CARE CRED ÎN SINCERITATEA RUSIEI: Ambasada Federației Ruse ne jignește cu 100 de euro pentru „Cumințenia Pământului” și postează un clip în care ne învață cum ne-au „ajutat„ armatele lor in cele două războie mondiale și ne-au „reconstruit„ țara după

Preiau articolul: 

Ambasada Rusiei donează 100 euro pentru „Cumințenia Pământului” și postează un clip cu mesaj provocator: Copiii trebuie să învețe istoria adevărată. România trebuie să-și recupereze valorile

Ambasada Federației Ruse la București a anunțat pe pagina de Facebook că a donat 100 de euro pentru campania de recuperare a sculpturii lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”.

„În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuși «Cumințenia Pământului». Ambasada se alătură acțiunii și aduce o contribuție financiară modestă la fondul comun creat în acest scop”, este mesajul ambasadei.

Anunțul este însoțit de clip în care se amintește că armata României și cea a URSS au luptat împreună pentru independența Europei, dar și că armata rusă a luptat alături de armata română pentru independența României.

În al doilea Război Mondial, „armata sovietică și armata română luptă împreună pentru independența Europei, industrializarea României”.

După ce apare o fotografie cu Dumitru Prunariu, se afirmă: „România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice”.

Concluzia videoclipului: „Copiii trebuie să învețe istoria adevărată. România trebuie să-și recupereze valorile”.

Ambasada Rusiei a făcut aluzie la alianța dintre România și Imperiul Țarist, din timpul primului război mondial, dar uită să menționeze numeroasele trădări ale comandanților ruși, care nu de puține ori au provocat pagube imense frontului românesc.

În ceea ce privește al doilea război mondial, Ambasada Rusiei uită să menționeze faptul că tocmai Uniunea Sovietică a fost primul agresor al statului român, prin raptul de la 28 iunie 1940, atunci când Basarabia, Bucovina de Nord și Herța au fost anexate URSS. De – asemenea, deși este adevărat că armata română și armata sovietică au luptat împreună pe frontul de Vest, rușii omit să menționeze că mii de soldați români erau trimiși la moarte în Siberia, pentru simplul motiv că înainte de a fi aliați ai URSS, românii îndrăzniseră să lupte pentru eliberarea teritoriilor luate în 1940.

De-asemenea, rușii omit să menționeze numeroasele crime făcute pe teritoriul statului român aliat, atrocități despre care ActiveNews a scris în serialul Procesului comunismului, disponibil aici.

Industrializarea României s-a făcut în timpul alianței cu URSS, dar după ce țara noastră a fost aproape devalizată prin societățile mixte româno-sovietice, prin care rușii au luat cantități imense de materii prime și materiale, mult peste nivelul compensațiilor de război.

Sursa: .activenews.ro 

  • „Primul război mondial – Armata Rusă și Armata Română luptă împreună pentru independența României.„Afirmație falsă, căci e cunoscut faptul că atunci când românii dădeau lupte grele cu trupele germano-austro-ungare sau bulgare, detașamentele rusești sosite aici, chipurile să ne ajute, nu făceau nimic, iar când li se cerea ajutorul, se agitau, ofițerii lor dădeau ordine, dar nimeni nu se mișca. Apoi, virusul boșevismului a cuprins soldații ruși și, după ce au stat pe capul bietelor gospodării din Moldova neocupată, în iarna 1917-1918, au fost chemați în Rusia de către Lenin, nu înainte de a face jafuri și distrugeri pe la noi. Din cauza trădării lor, cea mai mare parte a României de atunci a fost ocupată și am fost nevoiți să semnăm rușinoasa pace de la București, în primăvara lui 1918. Așadar care „împreună„? Care ajutor?? 
  • „Al doilea război mondial – Armata Sovietică și Armata Română luptă împreună pentru independența Europei, industrializarea României”Altă minciună ordinară. După ce ne-au luat Basarabia și Bucovina de Nord și ne-am luptat cu ei, ne-au chinuit soldații prin lagăre, pe mulți omorându-i prin înfometare și epuizare, prin diverse metode lipsite de onoare, i-au convins apoi, pe unii, să se înscrie în diviziile „Tudor Vladimirescu„ și „Horea Cloșca și Crișan„ (culmea blasfemiei la adresa eroilor noștri), băgându-i în prima linie pe frontul de vest, împreună cu restul armatei din țară, doar-doar or scăpa de români. 
  • „România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice”Adică după ce ne-au jefuit 20 de ani, după ce ne-au luat petrolul, gazele, minereurile, aurul, uraniul etc, ne-au ajutat să ne reconstruim. Te bufnește râsul! 
  • „Copiii trebuie să învețe istoria adevărată. România trebuie să-și recupereze valorile”.Da! Istoria adevărată, nu cea pe care vrei să ne-o livrezi tu, Rusie a secolului 21, pretins creștin-ortdoxă și corectă, dar care nu eziți să te indentifici cu trecutul sovietic sau țarist, perpetuând minciunile tadiționale.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s