Conferința MONAHILOR ATHONIȚI la București, sâmbătă 15 octombrie, ora 12:00

Bucuresti – sambata 15 octombrie, sala AGIR (Piata Romana), B-dul Dacia nr 26-28, sector 2, incepand cu ora 12.00

Sursa: astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro 

Reamintesc: 

Conferinţă a MONAHILOR ATHONIŢI la Piatra Neamţ (11 oct.) și Iaşi (miercuri 12 octombrie), apoi urmeză Roman, Braşov și Bucureşti

Anunțuri

9 gânduri despre „Conferința MONAHILOR ATHONIȚI la București, sâmbătă 15 octombrie, ora 12:00

 1. Am o nelamurire cu privire la Har si eretici. As dori sa intrebe cineva pe monahii care vor veni la Bucuresti.

  Daca ereticii din BOR au Har prin iconomie, inseamna ca toate „bisericile” eretice din lume au Har.
  Pe principiul asta al iconomiei, putem spune ca si „biserica” catolica are Har, si chiar orice alta „biserica” eretica. Caci ce vina au atatea milioane de oameni, daca episcopii lor au tradat dreapta credinta si s-au facut eretici?

  La noi, aproape tot clerul este eretic si propovaduieste erezia pe fata, incepand cu pseudo-patriarhul Daniel si terminand cu preotul din cea mai mica parohie. Exista doar cateva exceptii de preoti sau monahi care au marturisit pentru Adevar, dar au fost deja scosi din biserici si manastiri, ori au fost deja „reeducati” in spiritul ereziei ecumenismului.
  Daca tot clerul s-a facut eretic, ce diferenta este intre ereticii nostri si ereticii lor. Oare nu sunt la fel! De ce ereticii nostri ar avea Har si ai lor nu? Sau poate ca nici ai nostri nu mai au Har, caci Sfantul Duh nu este mincinios.
  Cand a spus ca oricine care aduce alta invatatura sa fie anatema, nu s-a referit la toti? S-a referit doar la ai lor, nu si la ai nostri?

  Cam aceeasi problema este si in BOR. Patriarhii si episcopii s-au facut eretici. Sfanta Scriptura spune ca toti acestia sa fie anatema, chiar si inger din cer de ar fi.

  Anatema si cu Har, oare o fi posibil? Toti sfintii care s-au lepadat de comuniunea cu episcopul lor, sau de comuniunea cu toti episcopii si patriarhii eretici, se mai duceau la slujbele unde erau pomeniti acestia, pe motiv ca este Har prin iconomie?

  Sfantul duh a grait prin Sfintii Apostoli si prin Sfintii Parinti, poruncind ca toti ecesti pseudo-patriarhi si pseudo-episcopi sa ne fie anatema si sa ne despartim de ei, iar noi mergem la slujbele unde sunt pomeniti, ca de … pe motiv de „iconomie”.

  Intreruperea pomenirii nu este un protest, asa cum fals se manipuleaza, ci este lepadarea si despartirea de erezie si de eretici.
  Nu va exista nici-un sinod al BOR care sa fie impotriva adunarii talharesti din Creta. Este doar o manipulare pentru a se face „liniste si pace” acum, caci odata cu trecerea timpului majoritatea credinciosilor o vor lasa moarta si vor merge inainte cu ereticii, pe motiv ca oricum este Har prin iconomie.

  Toti Sfintii ne invata sa fugim de eretici si sa nu avem nimic de a face cu ei. Cum sa fugim de ei, dar sa mergem la slujbele lor ca este Har prin iconomie?
  Si daca au Har prin iconomie, de ce sa fugim de ei?

  Apreciază

  • Sluga netrebnica,
   Pai ar trebui sa te duci la conferinta de sambata si sa-i intrebi pe athoniti.

   Personal cred ca e o mare diferenta intre romano-catolici si ortodocsii care propaga greseli dogmatice.
   Catolicii s-au despartit de ierarhia ortodoxa, facandu-se `”biserica” separata. Ori aceasta nu se poate. Nu se poate imparti Biserica.
   S-au despartit de Patriarhia Constantinopolului, dar si de celelalte Patriarhii istorice (a Ierusalimului, a Antiohiei, a Alexandriei).
   De ce n-a fost recunoscuta „Biserica” Romei de nici una din cele patru patriarhii?
   Apoi, papa, ca sef/instituíe a acestei structuri a fost condamnat, anatemizat, caterisit de mai multe sinoade ortodoxe, de-a lungul timpului. La fel si ierarhia care i s-a supus.
   Cine sa fi mai transmis harul botezului? Credinciosii simpli? Ma indoiesc ca s-au botezat intre ei.
   Apoi, liturghia lor e cu totul stricata. Nu mai poate fi valabila. La fel si cu toate celelalte taine.
   Parerea mea.
   Dar intreaba….

   Apreciază

  • Bine ai spus , dar cine sa se întrebe …toti după erezia absolută sunt în iconomie .
   Aici în Galați am spus o dată în scris despre Casian ca este ANAXIOS după Creta asemeni si a doua oară în Biserică de 3 ori i am spus că este ANAXIOS iar duhovnicului pe care L am avut …L am întrebat ” sunteți de acord cu ecumenistii si cu ” sinodul ” de la Creta” si răspunsul a fost ambiguu ca au metode de urmărire si constrângere pentru slujitorii altarului însă pentru noi care voim a ne delimita de erezie si de eretici nimic concret pe fapte .
   Este un adevărat ” circ” al satanei ucigal ar Crucea ca lucrează prin cei care ar fi trebuit să fie PASTORI ADEVARATI si nu lupi răpitori
   Oare pentru cine slujiti cu adevărat , slujitori ai Sfintelor Altare …pentru HRISTOS sau pentru mamona adică astăzi antihrist?
   Vine timpul mărturisirii si nu departe este când sabia vrăjmașului se va ridica asupra grumazului , oare atunci veți deschide ochii și veți înțelege că nu se poate sluji la doi domni ca numai merge si cu HRISTOS si cu mamona ?
   Aduceți va de ce a spus Sfântul PARINTE ARSENIE BOCA
   ” se va lua apa de pe pământ și veți veni la Făgăraș și veți bea apa …iar în multe Biserici vor cânta cucuvele ”
   Multi au spus despre Sfântul Nicolae Ragozin care a binecuvântat a se merge la Liturghie pina vor modifica Crezul si prescurile …însă nimeni nu înțelege că această profetie sta in picioare pentru Rusia care la ora actuală mai are Ierarhi cu adevărat in ORTHODOXIE si apoi când vor cădea si aceștia atunci se va împlini si profeția SFANTULUI .
   INSA MAI INTAI TREBUIE A FI RUSIA CEA PRAVOSLAVNICA , RUSIA TARISTA .
   Însă la noi in Romania , toți ierarhii Bor semnatari la Creta cât și cei nesemnatari care sunt în comuniune cu aceștia sunt în erezie .
   Ce spune decalogul
   ” Sa nu ti faci chip cioplit si niciun fel de asemănare a niciunui lucru din câte sunt în cer , sus , din câte sunt pe pamant
   SA NU TE INCHINI LOR SI NICI SA LE SLUJESTI CA EU SUNT DOMNUL DUMNEZEUL TAU SI SUNT UN DUMNEZEU ZELOS CARE PEDEPSESC PE COPII PENTRU VINA PARINTILOR ce mă urăsc pe Mine pina la al treilea sau patrulea neam si Ma Milostivesc pina la al miilea Neam pentru cei ce mă iubesc și Păzesc Poruncile Mele ”
   Ce reprezinta ” Sfântul si Marele Sinod ” ?
   IDOLATRIE ASTA REPREZINTA ” Sfântul si Marele sinod ” de la Creta pentru cei care nu ați înțeles și nu vreti a înțelege .
   Iar PEDEAPSA LUI DUMNEZEU asupra poporului care cade în idolatrie va fi cumplită …totul se întâmplă PRECUM în timpul Sfântului Mare PROOROC ILIE Tesviteanu când s au separat necredincioșii adică jertfitorii la idoli , la baal de Credincioși Adevarati în DUMNEZEU CEL VIU si Adevărat .
   Si este lucrarea vrăjmașa a antihristului de a înghiți cât mai mulți prin închinăciune idolatră ca apoi sa i prindă definitiv în legea stramba si potrivnică lui DUMNEZEU cea propovăduită voit de popii cretani si parafata de ereticii pindari prin iscălitura .
   BISERICA lui HRISTOS MAI INTAI TREBUIE SA FIE VIE IN SUFLETUL NOSTRU IN LACASUL INTERIOR si nu dărâmată de potrivnicii lui HRISTOS si potrivnicii CRUCII după cum BINE ne arată Sfântul Părinte Vasile Novikov .
   ” Iată Eu Stau la Ușă si Bat iar cine aude si mi deschide Vom Intra la el si vom CINA împreună ”
   Toți cei care pomenesc pe ereticii pindari de după Creta sunt popi eretici nu au Har si Preoți Adevarati sunt cei care Mărturisesc pe HRISTOS SI SFANTA ORTHODOXIE prin nepomenirea ereticilor .
   Nu este posibil ca să steie la aceeași masă și HRISTOS si antihristu UCIGA L AR CRUCEA prin idolatria la care si cere închinare ” Sfântul si marele sinod ” .
   Căscați Bine ochii toți cei care va lăudați ca sunteți drept credincioși pe acest pământ ca spurcăciune mare se află pe acest pământ și chiar se vinde la pangardul mitropoliilor.
   Mai multe numai spun că se va vedea totul când se va curată acest pământ de toată această spurcaciune
   Cu DUMNEZEU Înainte,
   Amin.

   Apreciază

 2. Nu exista iconomie pt. erezie, nu gasesti nicaieri in istoria Bisericii si Vietile Sfintilor asa ceva! Din moment ce clericul imbratiseaza in mod constient o erezie – ba chiar si inconstient! – nu mai are Duh Sfant.

  Una e pacatul, alta erezia. Un preot care a curvit cu toate femeile din lume (miliarde), care se-mbata in fiecare zi cu 5 litri de vodca de peste 50 grade, dar care predica drept credinta, are Duh Sfant, si pt. pacatele sale da socoteala particular.
  Un preot care are toate virtutile din lume, dar care se indoieste de credinta dreapta, din momentul in care a acceptat indoiala in inima sa, nu mai lucreaza prin el Duhul Sfant.
  Era o intamplare ce am citit-o mai demult pe aceasta chestiune… daca nu ma-nsel din Pateric. Un parinte imbunatatit si-a trimis ucenicul in oras, cu o ascultare, si ucenicul, pe drum, se intalneste cu un eretic ce contesta dreapta credinta. Ucenicul se cearta cu ereticul, dar intr-un final ii zice ca poate are putina dreptate… deci nu-i da dreptate integral ci zice doar „poate”. Cand se-ntoarce la avva, ucenicul nu mai e recunoscut de acesta, avva vazandu-l ca pe un drac. Asta doar pt. ca a admis posibilitatea ca ereticul intalnit pe drum sa aiba dreptate!

  Iconomia si acrivia sunt principii aplicabile in materie de pacate, nu de erezii! Pt. asta nu-ti trebuiesc studii teologice inalte sa intelegi – caci iconomia / acrivia se aplica de catre preotii duhovnici in Taina Spovedaniei. A carei scop este recuperarea pacatosului.
  E drept, nu mai practic de mult credinta, nici nu am mai citit de mult o carte sfanta, dar unele lucruri nu se uita.
  In toata istoria Proloagelor (unde sunt trecute pt. fiecare zi de peste an vietile sfintilor + cuvinte de folos din Pateric), nu am intalnit UN SINGUR caz de… „iconomie” fata de erezie (cat de mica era).
  Faza nasoala e… daca de exemplu preotul ce savarseste liturghia este ateu (si sunt destui din acestia scosi pe banda rulanta de la Teologie), „liturghia” lui nu are valoare. Adica nu lucreaza Duhul Sfant prin ea.

  Pe tema dobandirii Duhului Sfant, a scris cel mai bine Sfantul Serafim de Sarov, din cate am citit mai demult cand ma indeletniceam cu aceste lucruri… Citeste-l pe Sfantul Serafim de Sarov, mai ales dialogul lui cu credinciosul acela rus… imi scapa numele lui… tocmai pe tema dobandirii Duhului Sfant. Pai daca Dumnezeu e asa mofturos si poti pierde Duhul Sfant si la un simplu gand necuvios, cum crezi tu ca ar mai suporta sa lucreze printr-un om ce imbratiseaza ditamai erezia? Dar ce crezi tu, sau eu, sau chiar un preot / ierarh in materie de credinta e irelevant – cert este ca nu vei gasi macar un exemplu, in istoria Bisericii de astfel de… „iconomie”!
  Tine cont de faptul ca nici crestinii din primele veacuri nu au fost tratati cu… „iconomie”… pt. ca plateau falsificarea certificatelor de aducere a jertfelor la zeitatile pagane sau imparat, deci in mod clar ei nu jertfeau, ci doar obtineau certificate false, platite, pt. a nu fi ucisi! Deci pt. vietile lor.

  Eu asa retin, ca iconomia / acrivia sunt principii aplicabile in cadrul Spovedaniei, adica in Biserica dreptmaritoare, nu in afara ei. Si in vremea aceea, cand mergeam regulat la biserica, am citit destul de mult; as fi retinut ceva in legatura cu… „iconomia” fata de erezii daca era scris pe undeva. Singura „iconomie” – si acolo fortata mult – fata de erezii poate fi gasita la Sf. Apostol Pavel, care a predicat printre homosexuali, idolatrii, oameni care aveau o gandire… numai crestina nu… si nu a inceput predicile lui, daramandu-le idolii… Dar imi pare fortata comparatia, caci nu-nseamna ca Apostolul era de-acord cu practicile paganilor doar pt. ca nu le-a condamnat din prima, inainte sa propovaduiasca credinta crestina.

  Apreciază

 3. Cu siguranta daca cineva merge la conferinta de la Bucuresti ar putea intreba si problema cu iconomia. Insa trebuie sa luam in calcul si faptul ca parintii athoniti nu sunt Dumnezeu. Apoi, categoric e o mare diferenta intre mirenii ortodocsi si mirenii catolici, unii aflati in dreapta credinta, altii in erezie. Cred totusi ca in unele cazuri, la ortodocsi, iconomia lucreaza, pentru ca sunt si situatii cand ierarhii ecumenisti slujesc cu preoti care nu sunt ecumenisti. Sigur ca cel mai usor e sa ne rupem cu totul de acesti ierarhi, insa trebuie sa ne gandim bine si la consecinte, daca acum e momentul, daca toti oamenii sunt pregatiti si vor rezista psihic acestei presiuni. Noi cei din ziua de azi suntem caldicei, nu mai aveam taria celor de demult care erau in stare sa apere dreapta credinta. Oricum la Dumnezeu altfel stau socotelile, nu ca la oameni. Apoi Dumnezeu stie inima fiecaruia, stie caderile si intoarcerile oamenilor, neputintele lor, ierarhi sau nu. Dumnezeu ne iubeste pana la nebunie, cu o dragoste neinteleasa de mintea omeneasca. Ecumenisti sau nu avem inca soare care ne incalzeste pe toti, ploaie la timp ca sa se faca mancarea si tot asa, desi lumea poate ca nu mai merita asta. De aceea, orice decizie luam trebuie sa o luam cu calm, rugaciune, cu intelepciune, cu dragoste si cu durere, in cazul ierarhilor ecumenisti.

  Apreciază

  • „Ecumenisti sau nu avem încă soare care ne încălzește pe toți …”
   În traducere liberă ..eretici sau nu trebuie să îi acceptam precum oile proste care merg după glasul viclean al haitei de lupi ce o mână la pierzare .
   DOAMNE Tu îmi dai ploaie la timp ca să se facă mâncarea soare căldură tot ce am nevoie si pentru plăcerea acestei lumi la care trebuie să merg după asta lume ca așa vrea satana UCIGA L ar CRUCEA
   Piei înapoia mea satan o
   Ce spune PORUNCA DIN DECALOG
   ” SA NU IEI NUMELE DOMNULUI DUMBEZEULUI TAU IN DESERT ”
   Citiți fraților SFANTA SCRIPTURA si lăsați balivernele si minciunile care va sunt spuse de popii ecumenisti
   Ca aici se face LEPADARE DE HRISTOS ESTE ORTHODOX .
   HRISTOS nu este ecumenist ,
   HRISTOS ESTE ADEVARUL CURAT Cale si Viața fara compromisuri , fara fățărnicie si fara sluga la doi stăpâni .
   Iar decizia nu o luăm la comun, fiecare face cum crede si cu” îl taie capul” . .. vrea a vinde pe HRISTOS ESTE ORTHODOX ADICA A SE LEPADA DE ORTHODOXIE ori vrea A Sta Drept itru HRISTOS SI ORTHODOXIE in calea tavalugului .
   Însă luați aminte cei care va amagiti că merge si așa prin Batjocura asupra Sfinților Părinți si asupra Sfintelor Canoane în Biserică ,că la foc veți merge împreună cu” cozile de topor si arhierei cu tot.”
   Așa cum sunt mireni creștini ortodocși care Mărturisesc ORTHODOXIA prin Cuvânt si Fapt ingradindu se pe sine de eretici ,de erezie si asemeni suntem care nu ne inchinam semnului fiarei de pe orice document PRIN REFUZ tot așa sunt si preoți Adevarati în ORTHODOXIE asemeni Monahi Adevarati slujitori numai lui HRISTOS SI AI SFINTEI ORTHODOXII.
   Turma mică este , adevărat
   dar Cuvântul Sfânt DUMNEZEISC ne mângâie
   ” Nu te teme turma mică căci cu tine voi fi pina la sfârșitul veacurilor ”
   Sa stam Bine , să stăm cu frica si sa luam Aminte PRECUM A SPUS Sfântul ARHANGHEL MIHAIL
   Amin.

   Apreciază

 4. Pingback: NU ASCULTAȚI GLASUL ȘARPELUI care vine de la Patriarhie! Pentru mărturisirea Ortodoxiei NU ESTE NEVOIE de binecuvântarea ecumeniștilor – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 5. PT CEI CARE MAI VISEAZA SINOADE SALVATOARE CARE SA SCOATA ECUMENISMUL DIN BISERICA…TREZITI-VA !!!!!

  IATA STIRE.. IERI S-A FACUT CONFERINTA LA PARLAMENT..

  Conferința internațională are drept scop să le ofere cercetătorilor din diferite discipline un forum care permite explorarea academică a diverselor manifestări ale toleranței și radicalismului în Europa, cu accent pe rolul educației religioase cu privire la radicalism și toleranță. Sarcina centrală este explorarea unor răspunsuri la următoarea întrebare: cum ar putea elevii să învețe să aibă de-a face cu radicalismul și toleranța și, mai presus de orice, ce contribuții poate oferi educația religioasă pentru a dezvolta toleranța la tinerii din Europa. Sau, cu alte cuvinte, cum ar putea elevii din școlile publice din Europa să își stabilească o identitate europeană în contextul tensiunilor potențiale care există între tradiția religioasă și perspectivele individuale.

  În timpul conferinței, vor fi discutate următoarele teme: analiza ideilor fundamentale și a trendurilor curente care caracterizează sistemele sociale europene; interacțiuni și tensiuni între religii; concepte filosofice și teologice privind potențialul inerent pentru pace și conflict din religii; amenințări potențiale la adresa radicalismului religios în Europa; exemple de bune practici din țările europene; politici educaționale în școli privind tema pluralismului religios în Europa.
  Recentele atacuri teroriste din Europa care, conform celor mai multe evaluări, au fost sistematic motivate din punct de vedere religios, au contribuit la izbucnirea unei noi dezbateri despre locul religiilor în societățile pluraliste ale Europei. Există un larg consens că Europa, deja copleșită de crizele provocate de aceste evenimente, care sunt ele însele nu mai puțin îngrijorătoare, se confruntă în prezent cu o altă provocare serioasă, contra-mișcările anti-europene pe care le-au declanșat.

  DECI, IN FOARTE SCURT TIMP, CEI CARE VOR SA TINA SFANTA TRADITIE IN BISERICA, PREDANIA , SI NU VOR PARTICIPA LA LUCRAREA LOR MASONICA DE GLOBALIZARE VOR DEVENI DUSMANII EUROPEI…

  UITATI CUM RASTALMACESC LUCRURI !…

  http://www.amosnews.ro/dezbatere-internationala-privind-educatia-religioasa-intre-radicalism-si-toleranta-organizata-de

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s