NU ASCULTAȚI GLASUL ȘARPELUI care vine de la Patriarhie! Pentru mărturisirea Ortodoxiei NU ESTE NEVOIE de binecuvântarea ecumeniștilor

Iată comunicatul Biroului de Presă al Patriarhiei: 

Precizare privind conferințele realizate de așa zișii „monahi mărturisitori” aghioriți

Comunicat de Presă

În zilele ce au trecut, 9-12 octombrie 2016, au avut loc o serie de conferințe organizate și popularizate de anumite asociații laice (Oradea, Beiuș, Piatra Neamț). Aceste conferințe vor fi organizate și în zilele ce urmează în alte orașe ale țării.

Conferențiari sunt patru monahi aghioriți despre care se afirmă faptul că „monahii pe care i-am invitat sunt viețuitori din Sfântul Munte, aflați în delegație oficială,iar cuvintele lor de învățătură sunt în duh ortodox”.

În realitate, aceștia sunt veniți în nume propriu, fără înștiințarea sau încuviințarea mănăstirilor din care fac parte.

Starețul Schitului Prodromu a confirmat faptul că cei doi monahi aparținători (români), Efrem și Nicodim, nu au nici un mandat de a exprima poziția Schitului în legătură cu Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, cu atât mai puțin a Sfântului Munte. Aceștia nu au binecuvântarea de a susține conferințe, au plecat din mănăstire la propria inițiativă motivând medical decizia.

Sava „lavriotul” (grec) este un monah scos din Consiliul de conducere al Marii Lavre și din obște aflându-se în perioadă de penitență la un schit din insula Creta. Nici acest monah nu are vreun mandat de reprezentare a punctelor de vedere ale Sfântului Munte sau al Marii Lavre, deciziile și comunicatele Sfintei Chinotite fiind singurul mod prin care Sfântul Munte își exprimă pozițiile oficiale.

Monahul Flavian (român de origine) nu face parte din obștea mănăstirii Xiropotamu, așa cum se pretinde, ci locuiește de sine într-o chilie de pe teritoriul acesteia. La fel, acesta nu are nicio binecuvântare.

Sinodul al șaselea Ecumenic interzice episcopului să propovăduiască în altă eparhie fără binecuvântare (Can. 20 Sin. VI Ec.). Dacă nici episcopii nu pot propovădui în eparhii străine, cu atât mai mult se aplică această prevedere clericilor și monahilor care nimic nu au voie să facă fără învoirea episcopului (Can. 39 Ap.).

Acești monahi nu au nicio binecuvântare din partea vreunui episcop din Biserica Ortodoxă Română și nici din partea mănăstirilor pe care pretind că le reprezintă.

Acest fapt negativ se adaugă la îndemnurile lor la schismă prin nepomenirea ierarhilor şi arată că monahii nu sunt „mărturisitori”, ci neascultători şi dezbinători.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române 

Sursa: basilica.ro 

Acestor monahi mărturisitori nu le trebuie nici o binecuvântare de la nimeni pentru a mărturisi adevărul ortodox! Cum să iei binecuvântare de la cei care răspândesc erezia?! Nici de la stareții lor nu e nevoie să ia binecuvântare, dacă aceștia ezită să mărturisească adevărul. 

Cu toate astea, monahii athoniți, care țin conferințe la noi au binecuvântare de la părinți înduhovniciți din Muntele Athos (pr. Iulian de la Prodromu și gheronda Gavriil Aghioritul). 

Mergeți cu toată încrederea la conferințele care mai sunt, la Roman, Brașov și București. 

Reamintesc: 

Conferinţă a MONAHILOR ATHONIŢI la Piatra Neamţ (11 oct.) și Iaşi (miercuri 12 octombrie), apoi urmeză Roman, Braşov și Bucureşti 

Conferința MONAHILOR ATHONIȚI la București, sâmbătă 15 octombrie, ora 12:00

Reclame

11 gânduri despre „NU ASCULTAȚI GLASUL ȘARPELUI care vine de la Patriarhie! Pentru mărturisirea Ortodoxiei NU ESTE NEVOIE de binecuvântarea ecumeniștilor

 1. MA CENZUREAZA PESTE TOT ! SACCSIV, TEODOT, SINODUL TALHARESC, NU STIU PE CINE SUPAR… SAU DACA EI MA CENZUREAZA SAU ALTCINEVA…INCERC SI LA TINE.. ASA IMI DAU SEAMA DACA SUNT EI SAU APOSTATII CARORA NU LE PLACE CE SCRIU..NU O DATA MI S-A INTAMPLAT ASTA…

  …………………………………
  NU VA PRICEPETI DELOC SA CITITI PRINTRE RANDURI 🙂

  DE FAPT, BOR-UL II PROMOVEAZA PE MONAHI DIN ATHOS !!!!! FRATILOR, LE CONVINE ENORM VENIREA ACESTOR MONAHI !!! E F. ADEVARAT, LE FAC RECLAMA NEGATIVA, DAR …TOT RECLAMA SE NUMESTE ! SI, UNEORI, RECLAMA NEGATIVA ARE EFECT INVERS – POZITIV ! MAI ALES IN CAZUL ACESTA ! ASTA SE DORESTE, DE FAPT ! DRACU E VICLEAN ! MANIPULEAZA LA GREU !

  DACA NU VROIAU SA SE STIE DE EI: TACEAU MALC !!!! ASA SE PROCEDEAZA !!!

  CATI STIAU SA VINA LA CONFERINTE… F PUTINI…ASA VOR STI O MARE MULTIME DE OAMENI. ASTA S-A DORIT!

  DE CE ? PT CA LE CONVINE ENORM ! DACA E ADEVARAT CE SPUNE TEODOT ( VEDETI MAI JOS COMENTARIILE LUI) CA ACESTI PARINTI MONAHI AFIRMA CA MAI EXISTA HAR LA APOSTATI – E CEA MAI TARE FAZA DE PANA ACUM…CONVENABIL LOR…POZITIVA PT EI…

  ASA OAMENII VIN LA EI LA BISERICA ! PT CA ACESTI PARINTI SUNT MARTURISITORI, NU ? SI AU MARE CREDIBILITATE IN FATA OAMENILOR ! LE CONVINE ! LE IESE BANUTU’ ! ASTA E TOT CE VOR APOSTATII ! SA LE MEARGA AFACEREA CA PANA MAI INAINTE… DESCHIDETI-VA BINE OCHII ! SI DRACULUI II PLACE ENORM …CA ASA PRINDE BIETII OAMENI IN PLASA LUI VICLEANA ! FAC PARTASIE CU ERETICII SI CAD SUB AFURISENIE CONFORM CANONULUI 10 APOSTOLIC ! CANON PE CARE ORICE OM CRESTIN ORTODOX TREBUIE SA-L CUNOASCA! NU NUMAI PREOTII SI CALUGARII … SUNT LEGILE NOASTRE …ASA CUM TREBUIE SA CUNOASTEM LEGILE LUMESTI CU ATAT MAI MULT TREBUIE SA CUNOASTEM PE CELE DUMNEZEIESTI ! NU AVEM INDREPTATIRE IN FATA DOMNULUI CA SUNTEM IGNORANTI …ASTA E CERNEREA ..

  SI APOI SCRIE UNDEVA IN SF EVANGHELIE CA DUHUL SFANT LUCREAZA SI PRIN LUPI DACA NU SUNT VADITI DE UN SINOD ? IESITI DIN MIJLOCUL LOR SI DE CE ESTE NECURAT SA NU VA ATINGETI ! NE SFATUIESTE SF IOAN GURA DE AUR !

  N-AR FI ARATAT DUMNEZEU CA DUHUL SFANT SE POATE POGARI SI PESTE ERETICI, CA SI EI POT FI NUMITI FII AI LUMINII? APOI LA CE MAI FOLOSESC INDEMNURILE SA NE FERIM DE EI, SA NU FACEM PARTASIE CU EI…

  SI DE CE MAI AVEM UN SF IOAN, CU O GURA DE AUR, DACA NU LUAM IN SEAMA CUVINTELE LUI ???

  http://www.ioanguradeaur.ro/719/cuvant-despre-prorocii-mincinosi-si-dascalii-mincinosi-si-lipsitii-de-dumnezeu-eretici-si-despre-semnele-sfarsitului-veacului-acestuia/

  DE PE BLOGUL LUI TEODOT- RASPUNS LA COMENTARII:

  1.Nu stii ce a confirmat P.Sava Lavriotul la ultimele trei conferinte ?
  „BOR are har pana la caterisirea cretanilor de catre un nou Sinod.
  Pierderea intr-o clipa a harului prin care se slujesc Sf.Taine, chiar de catre cretani este o erezie papista.
  Ei pierd harul care-i curateste, lumineaza si desavarseste – datorita erezie – dar nu si cel sfintitor pentru Biserica, inainte de caterisire.
  Negarea Sf.Taine, anafurei, aghiazmei la cretani si la preotii care-i pomenesc, pana la caterisirea de catre un nou Sinod, este o blasfemie.
  Se poate merge la slujbele preotilor care-i pomenesc pe cretani de frica sau iconomie, dar sunt impotriva Cretei si a ecumenismului.
  Nu mergem la slujbele episcopilor cretani si a preotilor ecumenisti ca sa nu ne molipsim de erezia ecumenismului, dar nu le negam Sf.Taine inainte de condamnarea unui Sinud anticreta.
  Incetarea pomenirii cretanilor de catre arhierei si preoti este OBLIGATORIE conform canonului 15.
  Poporul trebuie sa-i ia la intrebari pe cretani si sa-i forteze sa dea inapoi.
  Preotii anticreta sa aibe grija de fiii duhovnicesti iar nu sa fuga de ei si sa stea la liniste in chilie, sa invete poporul nestiutor si sa convinga pe preoti la nepomenire, sa ia continuu atitudine impotriva cretanilor.” Daca cei care sunt impotriva cretei vor pleca din Biserica, cine va mai duce lupta ? Va fi cea mai mare bucurie a ecumenistilor : ” am scapat de ei. ”
  Frate Mihai, daca ai fi citit viata Sf Maxim Marturisitorul (+662) si nu doar citate, ai fi aflat ca pana la Sinodul VI Ecumenic din Constantinopol din 680-681unde s-a condamnat oficial monotelismul, au fost cateva sinoade organizate chiar de Sf.Maxim, precum Sinodul din Ierusalim 634 (Sofronie Patriarhul), Sinoadele din Africa de Nord si in Insule 642-645, disputa din Cartagina din iulie 645 (impotriva lui Piros), Sinodul Lateran 649 (la Roma, participand 105 episcopi+papa Martin).

  Deci pana la Sinodul VI din anul 680 au trecut 46 ani in care au mai fost cel putin 3-4 Sinoade care au anatemizat monotelismul. De aceea, si numai de aceea, Sf Maxim nu a vrut sa aiba partasie cu ierarhii ereticii anatematizati deja de sinoadele organizate chiar de dansul.

  Daca ai fi fost martorul vietii si mortii Sf. Maxim (+662) si a celor dimpreuna cu dansul, in epoca monotelismului dominant in cetatile crestinismului, ai fi avut raspunsul la nedumerirea cu “logistica” si “milioanele de euro” necesare viitorului sinod anti-ecumenist: cele trei lumini aratate la mormantul Sfantului, adica lucrarea tainica a Harului Treimii, care intre 662 si 680, timp de 18 ani, a tot strans resursele necesare marturisirii adevarului in care noi credem astazi.
  Preotii de la Petru-Voda sunt cumva P.Xenofont si P.Spiridon ?

  COMENTARILE MELE NU LE-A POSTAT…IATA-L :

  1.DACA NU INTELEGI, TE ROG, VEZI ULTIMA OMILIE A SF IOAN GURA DE AUR DESPRE DASCALII, PROROCII MINCINOSI SI ERETICI AI VREMURILOR DIN URMA.

  CANONUL ZECE APOSTOLIC SPUNE CA NICI IN CASA NU PUTEM SA NE RUGAM CU CEI CARE SUNT POTRIVNICI DOMNULUI CA NE AFURISIM…SF IOAN SPUNE LA FEL..HAI SA NU FIM NOI MAI DESTEPTI DECAT SF IOAN CARE TALCUIESTE ATAT DE BINE SF SCRIPTURA …SA FACEM DOAR ASCULTARE DE EL !!!!!

  Dupa logica ta ”cred” ca trebuie neaparat sa faci un MEMORIU catre BOR, ca sa nu mai dea bani pentru perdelute la Sf Altar…Asa vor face rost de bani pt catedrala mantuirii neamului apostat :))

  La ce ne mai trebuiesc perdelutele SFANTULUI VASILE CEL MARE*, daca DUHUL SFANT se pogoara oricum la orice invocare, chiar si de este el preot apostat ?!

  Cu siguranta vei fi apreciat de BOR ! 🙂
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  * ’’Odată, slujind fericitul şi înălţînd Sfintele, nu s-a făcut obişnuitul semn al porumbelului, care, prin cea de trei ori mişcare, însemna pogorîrea Duhului Sfînt. Drept aceea, Vasile gîndind la aceasta, a văzut un diacon din cei ce ţineau ripidele făcînd semn spre o femeie ce sta înaintea altarului. Deci, a poruncit ca să se depărteze diaconul acela de la Sfînta Masă, şi şapte zile i-a dat canon ca să postească şi să se roage, şi fără somn toată noaptea la rugăciune să petreacă; iar din averile lui să le dea la săraci.
  Deci, dintr-acea vreme Sfîntul Vasile a poruncit ca să fie în biserică înaintea altarului perdele şi îngrădire pentru femei, ca să nu îndrăznească vreuna a privi în altar în vremea dumnezeieştii slujbe; iar aceea care ar îndrăzni, să fie gonită din biserică şi de Sfînta Împărtăşire să se despartă.’’

  Si sa nu uitam ca acel diacon era doar cazut in patima ( nu era eretic ) , nu era in afara bisericii , anatemizat de Sf Parinti ( vezi enciclica din 1756 , Sf cananoane din Pidalion) , Sf Evanghelie ( “Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!” (Galateni 1:9) – pt ca nu iubeste pe Domnul – e vrajmas Lui ” Cel ce nu iubeste pe Domnul sa fie anatema!” (I Corinteni XVI, 22) . Insusi Domnul ne arata cum trebuie sa-l iubim, in ce consta asta : ’’Mă iubeşte cineva,va păzi poruncile Mele şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui” (Ioan 14, 21) . Deci oare se arata la eretici ? Trece peste cuvantul LUI ? Se contrazice Dumnezeu cumva singur, draga Teodot?

  2. ASADAR, MAI AU HAR… DAR SA NU MERGEM LA EI…

  CUM VINE ASTA ? NU VEZI CA TE CONTRAZICI PE TINE INSUTI…

  https://monahulteodot.wordpress.com/2016/10/11/pentru-cei-care-afirma-ca-in-bor-nu-mai-este-har-dupa-adunarea-de-la-creta/comment-page-1/#comment-4373

  E CA SI CUM AI ZICE…E PACATUL LOR PERSONAL , DAR PE MINE NU MA INTERESEAZA…CA HARUL LUCREAZA PRIN EI…DE PARCA DUHUL SFANT VINE LA INVOCAREA SLUJITORILOR DRACULUI . DEGEABA NE-A ARATAT DUMNEZEU PRIN SF VASILE CEL MARE CA DUHUL SFANT NU SE POAGOARA ASA ORICUM… NICI MACAR LA SFINTI, NU?… . CE SUNT IN DUH CEI CARE AU FACUT PARTASIE ERETICII ? DRACI. AU DUH SATANICESC. NU DUMNEZEIESC. SUNT RUPTI DE BISERICA. SI ZICE SF SCRITURA SA NE INDEPARTAM DE EI, DUPA INTAIA SI A DOUA MUSTRARE.. CE SINOD ITI MAI TREBUIE TIE CA SA ANULEZI HARUL ???

  DE PARCA OAMENII ANULEAZA HARUL….NU DUMNEZEU….STA DUMNEZEU DUPA OAMENI…ARE NEVOIE DUMNEZEU DE OAMENI, DE SINOADE, CA SA FACA CE TREBUIE …. DE CE SINOD A AVUT NEVOIE DOMNUL CA SA NU POGOARE DUHUL SFANT ATUNCI LA LITURGHIA TINUTA DE MARELE SFANT VASILE… SPUNE-MI, TE ROG, TEODOT…CE MARE DREPTATE AVEA DOMNUL CAND SPUNEA : FATA CERULUI STITI S-O JUDECATI ,DAR SEMNELE VREMILOR NU PUTETI… CE SE MAI POTRIVESTE !

  …………………………..

  2.Cand o sa apara cartea P.Sava, cu raspunsurile la intrebarile credinciosilor romani de la ciclul de conferinte de saptamana asta, veti intelege poate, cum stau lucrurile cu harul la slujbele unde inca sunt pomeniti cretanii. Duhul Sfant vine cu drag acolo unde este dreapta credinta si dreapta vietuire, dar El vine in primul rand pentru mantuirea credinciosilor, peste pacatele preotului. Daca renuntati sa mergeti la Biserica inca de pe acum, cu atat mai putin va vedea lumea ca ceea ce fac ierarhii nu este bine. Mergeti la Biserica – nu la cretani si nici la ecumenistii eretici invederati – si ajutati pe preot sa inteleaga obligativitatea intreruperii pomenirii cretanilor. Pana la un Sinod special impotriva Cretei care sa-i cateriseasca pe Cretani, lucreaza harul prin iconomie pentru credinciosi, nu de dragul preotului, ci de dragul mantuirii celor ce mai pot fi mantuiti. -SI CERNEREA LUI DUMNEZEU …UNDE MAI ESTE, TEODOATE ??? NU FACETI POGORAMINTE ERETICILOR – TUNA IN CUVANT SF IOAN GURA DE AUR !!!! NU AVETI URECHI SA AUZITI !!!!

  DRACU LUCREAZA VICLEAN, CA INTODEAUNA !
  DOAMNE APARA-NE SI NE PAZESTE ! NE IARTA SI NE MANTUIESTE ! AMIN!

  Apreciază

  • oarecare,
   Cred ca gresesti.
   Chiar daca parintii din Athos afirma ca inca e Har la slujbele ecumenistilor si ale episcopilor tradatori, totusi Patriarhiei nu-i convine, caci preotii sunt indemnati (de catre athoniti) sa nu mai pomeneasca ierarhii ecumenisti la slujbe.
   Nu e deloc o reclama inversa.
   Patriarhul scrasneste din dinti de nervi ca se tin conferinte anti – „Sfantul si Marele Sinod”.
   Daca lumea nu accepta asa-zisul sinod, ineamna ca ei au gresit grav si sunt in afara invataturii ortodoxe. Si asta nu le convine deloc, caci ii situeaza in pozitia de ierarhi ne-ortodcsi.
   Asadar, prigoana impotriva marturisitorilor si conferintelor lor e reala.

   Apreciază

   • Danielvla, din. pacate frate situatia din teren este cu totul si cu totul alta, lumea din pacate este paralele la vizavi de ceea ce se petrece cu adevarat, ft putini constientizeaza ceea ce se petrece cu adevarat, am stat de vorba cu diverse persoane care merg ft des la biserica dar ce auzi din gura lor te uimeste, ei bine asta se propovaduieste in biserici din pacate

    Apreciază

 2. NU FACETI POGORAMANT ERETICILOR !!!!! DE CE ? PT CA NICI DUMNEZEU NU FACE …

  Luaţi aminte cât cuvânt este în Sfintele Scripturi despre unele ca acestea. De aceea, adesea v-am pomenit de lipsiţii de Dumnezeu eretici şi vă rog şi acum, să nu le faceţi vreun pogorămănt în vreun lucru, nici în mâncăruri, sau în băutură, sau în prietenie, sau prin legături cu ei, sau prin dragoste, sau prin împăciuire. Căci cel înşelat în acestea şi care face pogorământ faţă de ei se face pe sine străin de Biserica sobornicească. Iar ucenicul cel adevărat şi lipsit de vicleşug al lui Dumnezeu strigă cu îndrăznire: „Dacă cineva vă binevesteşte altceva decât aţi primit, să fie anatema” (Gal. 1, 9).

  ZICE SF IOAN GURA DE AUR !!!! ASCULTATI-L !!!!

  Apreciază

  • Pentru mine Importanta Este APARAREA CRUCII
   Astăzi im această zi mare a SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA Catalin Berenghi are proces la judecatorie București împotriva naimitilor vânduți la semiluna care tacit au lucrat în frunte cu ereticul Ciubotea .
   „Romani , invățați de Ștefan Cel Mare care cu o mână de razasi ii tinea pe turci la Dunăre și pe tătari la Nistru ”
   Sfântul Părinte ARSENIE BOCA

   SFANTA MAICA CUVIOASA PARASCHEVA AJUTA NE IMPOTRIVA PAGANILOR SI ERETICILOR care ne au cotropit pe acest pământ
   Amin.

   Apreciază

 3. NU VA PRICEPETI DELOC SA CITITI PRINTRE RANDURI 🙂

  DE FAPT, BOR-UL II PROMOVEAZA PE MONAHI DIN ATHOS !!!!! FRATILOR, LE CONVINE ENORM VENIREA ACESTOR MONAHI !!! E F. ADEVARAT, LE FAC RECLAMA NEGATIVA, DAR …TOT RECLAMA SE NUMESTE ! SI, UNEORI, RECLAMA NEGATIVA ARE EFECT INVERS – POZITIV ! MAI ALES IN CAZUL ACESTA ! ASTA SE DORESTE, DE FAPT ! DRACU E VICLEAN ! MANIPULEAZA LA GREU !

  DACA NU VROIAU SA SE STIE DE EI: TACEAU MALC !!!! ASA SE PROCEDEAZA !!!

  CATI STIAU SA VINA LA CONFERINTE… F PUTINI…ASA VOR STI O MARE MULTIME DE OAMENI. ASTA S-A DORIT!

  DE CE ? PT CA LE CONVINE ENORM ! DACA E ADEVARAT CE SPUNE TEODOT ( VEDETI MAI JOS COMENTARIILE LUI) CA ACESTI PARINTI MONAHI AFIRMA CA MAI EXISTA HAR LA APOSTATI – E CEA MAI TARE FAZA DE PANA ACUM…CONVENABIL LOR…POZITIVA PT EI…

  ASA OAMENII VIN LA EI LA BISERICA ! PT CA ACESTI PARINTI SUNT MARTURISITORI, NU ? SI AU MARE CREDIBILITATE IN FATA OAMENILOR ! LE CONVINE ! LE IESE BANUTU’ ! ASTA E TOT CE VOR APOSTATII ! SA LE MEARGA AFACEREA CA PANA MAI INAINTE… DESCHIDETI-VA BINE OCHII ! SI DRACULUI II PLACE ENORM …CA ASA PRINDE BIETII OAMENI IN PLASA LUI VICLEANA ! FAC PARTASIE CU ERETICII SI CAD SUB AFURISENIE CONFORM CANONULUI 10 APOSTOLIC ! CANON PE CARE ORICE OM CRESTIN ORTODOX TREBUIE SA-L CUNOASCA! NU NUMAI PREOTII SI CALUGARII … SUNT LEGILE NOASTRE …ASA CUM TREBUIE SA CUNOASTEM LEGILE LUMESTI CU ATAT MAI MULT TREBUIE SA CUNOASTEM PE CELE DUMNEZEIESTI ! NU AVEM INDREPTATIRE IN FATA DOMNULUI CA SUNTEM IGNORANTI …ASTA E CERNEREA ..

  SI APOI SCRIE UNDEVA IN SF EVANGHELIE CA DUHUL SFANT LUCREAZA SI PRIN LUPI DACA NU SUNT VADITI DE UN SINOD ? IESITI DIN MIJLOCUL LOR SI DE CE ESTE NECURAT SA NU VA ATINGETI ! NE SFATUIESTE SF IOAN GURA DE AUR !

  N-AR FI ARATAT DUMNEZEU CA DUHUL SFANT SE POATE POGARI SI PESTE ERETICI, CA SI EI POT FI NUMITI FII AI LUMINII? APOI LA CE MAI FOLOSESC INDEMNURILE SA NE FERIM DE EI, SA NU FACEM PARTASIE CU EI…

  SI DE CE MAI AVEM UN SF IOAN, CU O GURA DE AUR, DACA NU LUAM IN SEAMA CUVINTELE LUI ???

  http://www.ioanguradeaur.ro/719/cuvant-despre-prorocii-mincinosi-si-dascalii-mincinosi-si-lipsitii-de-dumnezeu-eretici-si-despre-semnele-sfarsitului-veacului-acestuia/

  DE PE BLOGUL LUI TEODOT- RASPUNS LA COMENTARII:

  1.Nu stii ce a confirmat P.Sava Lavriotul la ultimele trei conferinte ?
  „BOR are har pana la caterisirea cretanilor de catre un nou Sinod.
  Pierderea intr-o clipa a harului prin care se slujesc Sf.Taine, chiar de catre cretani este o erezie papista.
  Ei pierd harul care-i curateste, lumineaza si desavarseste – datorita erezie – dar nu si cel sfintitor pentru Biserica, inainte de caterisire.
  Negarea Sf.Taine, anafurei, aghiazmei la cretani si la preotii care-i pomenesc, pana la caterisirea de catre un nou Sinod, este o blasfemie.
  Se poate merge la slujbele preotilor care-i pomenesc pe cretani de frica sau iconomie, dar sunt impotriva Cretei si a ecumenismului.
  Nu mergem la slujbele episcopilor cretani si a preotilor ecumenisti ca sa nu ne molipsim de erezia ecumenismului, dar nu le negam Sf.Taine inainte de condamnarea unui Sinud anticreta.
  Incetarea pomenirii cretanilor de catre arhierei si preoti este OBLIGATORIE conform canonului 15.
  Poporul trebuie sa-i ia la intrebari pe cretani si sa-i forteze sa dea inapoi.
  Preotii anticreta sa aibe grija de fiii duhovnicesti iar nu sa fuga de ei si sa stea la liniste in chilie, sa invete poporul nestiutor si sa convinga pe preoti la nepomenire, sa ia continuu atitudine impotriva cretanilor.” Daca cei care sunt impotriva cretei vor pleca din Biserica, cine va mai duce lupta ? Va fi cea mai mare bucurie a ecumenistilor : ” am scapat de ei. ”
  Frate Mihai, daca ai fi citit viata Sf Maxim Marturisitorul (+662) si nu doar citate, ai fi aflat ca pana la Sinodul VI Ecumenic din Constantinopol din 680-681unde s-a condamnat oficial monotelismul, au fost cateva sinoade organizate chiar de Sf.Maxim, precum Sinodul din Ierusalim 634 (Sofronie Patriarhul), Sinoadele din Africa de Nord si in Insule 642-645, disputa din Cartagina din iulie 645 (impotriva lui Piros), Sinodul Lateran 649 (la Roma, participand 105 episcopi+papa Martin).

  Deci pana la Sinodul VI din anul 680 au trecut 46 ani in care au mai fost cel putin 3-4 Sinoade care au anatemizat monotelismul. De aceea, si numai de aceea, Sf Maxim nu a vrut sa aiba partasie cu ierarhii ereticii anatematizati deja de sinoadele organizate chiar de dansul.

  Daca ai fi fost martorul vietii si mortii Sf. Maxim (+662) si a celor dimpreuna cu dansul, in epoca monotelismului dominant in cetatile crestinismului, ai fi avut raspunsul la nedumerirea cu “logistica” si “milioanele de euro” necesare viitorului sinod anti-ecumenist: cele trei lumini aratate la mormantul Sfantului, adica lucrarea tainica a Harului Treimii, care intre 662 si 680, timp de 18 ani, a tot strans resursele necesare marturisirii adevarului in care noi credem astazi.
  Preotii de la Petru-Voda sunt cumva P.Xenofont si P.Spiridon ?

  COMENTARILE MELE NU LE-A POSTAT…IATA-L :

  1.DACA NU INTELEGI, TE ROG, VEZI ULTIMA OMILIE A SF IOAN GURA DE AUR DESPRE DASCALII, PROROCII MINCINOSI SI ERETICI AI VREMURILOR DIN URMA.

  CANONUL ZECE APOSTOLIC SPUNE CA NICI IN CASA NU PUTEM SA NE RUGAM CU CEI CARE SUNT POTRIVNICI DOMNULUI CA NE AFURISIM…SF IOAN SPUNE LA FEL..HAI SA NU FIM NOI MAI DESTEPTI DECAT SF IOAN CARE TALCUIESTE ATAT DE BINE SF SCRIPTURA …SA FACEM DOAR ASCULTARE DE EL !!!!!

  Dupa logica ta ”cred” ca trebuie neaparat sa faci un MEMORIU catre BOR, ca sa nu mai dea bani pentru perdelute la Sf Altar…Asa vor face rost de bani pt catedrala mantuirii neamului apostat :))

  La ce ne mai trebuiesc perdelutele SFANTULUI VASILE CEL MARE*, daca DUHUL SFANT se pogoara oricum la orice invocare, chiar si de este el preot apostat ?!

  Cu siguranta vei fi apreciat de BOR ! 🙂
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  * ’’Odată, slujind fericitul şi înălţînd Sfintele, nu s-a făcut obişnuitul semn al porumbelului, care, prin cea de trei ori mişcare, însemna pogorîrea Duhului Sfînt. Drept aceea, Vasile gîndind la aceasta, a văzut un diacon din cei ce ţineau ripidele făcînd semn spre o femeie ce sta înaintea altarului. Deci, a poruncit ca să se depărteze diaconul acela de la Sfînta Masă, şi şapte zile i-a dat canon ca să postească şi să se roage, şi fără somn toată noaptea la rugăciune să petreacă; iar din averile lui să le dea la săraci.
  Deci, dintr-acea vreme Sfîntul Vasile a poruncit ca să fie în biserică înaintea altarului perdele şi îngrădire pentru femei, ca să nu îndrăznească vreuna a privi în altar în vremea dumnezeieştii slujbe; iar aceea care ar îndrăzni, să fie gonită din biserică şi de Sfînta Împărtăşire să se despartă.’’

  Si sa nu uitam ca acel diacon era doar cazut in patima ( nu era eretic ) , nu era in afara bisericii , anatemizat de Sf Parinti ( vezi enciclica din 1756 , Sf cananoane din Pidalion) , Sf Evanghelie ( “Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!” (Galateni 1:9) – pt ca nu iubeste pe Domnul – e vrajmas Lui ” Cel ce nu iubeste pe Domnul sa fie anatema!” (I Corinteni XVI, 22) . Insusi Domnul ne arata cum trebuie sa-l iubim, in ce consta asta : ’’Mă iubeşte cineva,va păzi poruncile Mele şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui” (Ioan 14, 21) . Deci oare se arata la eretici ? Trece peste cuvantul LUI ? Se contrazice Dumnezeu cumva singur, draga Teodot?

  2. ASADAR, MAI AU HAR… DAR SA NU MERGEM LA EI…

  CUM VINE ASTA ? NU VEZI CA TE CONTRAZICI PE TINE INSUTI…

  https://monahulteodot.wordpress.com/2016/10/11/pentru-cei-care-afirma-ca-in-bor-nu-mai-este-har-dupa-adunarea-de-la-creta/comment-page-1/#comment-4373

  E CA SI CUM AI ZICE…E PACATUL LOR PERSONAL , DAR PE MINE NU MA INTERESEAZA…CA HARUL LUCREAZA PRIN EI…DE PARCA DUHUL SFANT VINE LA INVOCAREA SLUJITORILOR DRACULUI . DEGEABA NE-A ARATAT DUMNEZEU PRIN SF VASILE CEL MARE CA DUHUL SFANT NU SE POAGOARA ASA ORICUM… NICI MACAR LA SFINTI, NU?… . CE SUNT IN DUH CEI CARE AU FACUT PARTASIE ERETICII ? DRACI. AU DUH SATANICESC. NU DUMNEZEIESC. SUNT RUPTI DE BISERICA. SI ZICE SF SCRITURA SA NE INDEPARTAM DE EI, DUPA INTAIA SI A DOUA MUSTRARE.. CE SINOD ITI MAI TREBUIE TIE CA SA ANULEZI HARUL ???

  DE PARCA OAMENII ANULEAZA HARUL….NU DUMNEZEU….STA DUMNEZEU DUPA OAMENI…ARE NEVOIE DUMNEZEU DE OAMENI, DE SINOADE, CA SA FACA CE TREBUIE …. DE CE SINOD A AVUT NEVOIE DOMNUL CA SA NU POGOARE DUHUL SFANT ATUNCI LA LITURGHIA TINUTA DE MARELE SFANT VASILE… SPUNE-MI, TE ROG, TEODOT…CE MARE DREPTATE AVEA DOMNUL CAND SPUNEA : FATA CERULUI STITI S-O JUDECATI ,DAR SEMNELE VREMILOR NU PUTETI… CE SE MAI POTRIVESTE !

  …………………………..

  2.Cand o sa apara cartea P.Sava, cu raspunsurile la intrebarile credinciosilor romani de la ciclul de conferinte de saptamana asta, veti intelege poate, cum stau lucrurile cu harul la slujbele unde inca sunt pomeniti cretanii. Duhul Sfant vine cu drag acolo unde este dreapta credinta si dreapta vietuire, dar El vine in primul rand pentru mantuirea credinciosilor, peste pacatele preotului. Daca renuntati sa mergeti la Biserica inca de pe acum, cu atat mai putin va vedea lumea ca ceea ce fac ierarhii nu este bine. Mergeti la Biserica – nu la cretani si nici la ecumenistii eretici invederati – si ajutati pe preot sa inteleaga obligativitatea intreruperii pomenirii cretanilor. Pana la un Sinod special impotriva Cretei care sa-i cateriseasca pe Cretani, lucreaza harul prin iconomie pentru credinciosi, nu de dragul preotului, ci de dragul mantuirii celor ce mai pot fi mantuiti. -SI CERNEREA LUI DUMNEZEU …UNDE MAI ESTE, TEODOATE ???

  DRACU LUCREAZA VICLEAN, CA INTODEAUNA !
  DOAMNE APARA-NE SI NE PAZESTE ! NE IARTA SI NE MANTUIESTE ! AMIN!

  Apreciază

 4. VAD CA NU MI SE POSTEAZA…SA MAI INCERC O DATA…

  HAIDETI SA CITIM PRINTRE RANDURI…SI SA VEDEM CA BOR-UL NU SE TEM DE EI…DIN CONTRA LE CONVINE DE MINUNE, SI DE FAPT II PROMOVEAZA …CHIAR DACA LA PRIMA VEDERE, ZICEM NOI, CA LE FACE RECLAMA NEGATIVA … 🙂

  DE FAPT, BOR-UL II PROMOVEAZA PE MONAHI DIN ATHOS !!!!! FRATILOR, LE CONVINE ENORM VENIREA ACESTOR MONAHI !!! E F. ADEVARAT, LE FAC RECLAMA NEGATIVA, DAR …TOT RECLAMA SE NUMESTE ! SI, UNEORI, RECLAMA NEGATIVA ARE EFECT INVERS – POZITIV ! MAI ALES IN CAZUL ACESTA ! ASTA SE DORESTE, DE FAPT ! DRACU E VICLEAN ! MANIPULEAZA LA GREU !

  DACA NU VROIAU SA SE STIE DE EI: TACEAU MALC !!!! ASA SE PROCEDEAZA !!!

  CATI STIAU SA VINA LA CONFERINTE… F PUTINI…ASA VOR STI O MARE MULTIME DE OAMENI. ASTA S-A DORIT!

  DE CE ? PT CA LE CONVINE ENORM ! DACA E ADEVARAT CE SPUNE TEODOT ( VEDETI MAI JOS COMENTARIILE LUI) CA ACESTI PARINTI MONAHI AFIRMA CA MAI EXISTA HAR LA APOSTATI – E CEA MAI TARE FAZA DE PANA ACUM…CONVENABIL LOR…POZITIVA PT EI…

  ASA OAMENII VIN LA EI LA BISERICA ! PT CA ACESTI PARINTI SUNT MARTURISITORI, NU ? SI AU MARE CREDIBILITATE IN FATA OAMENILOR ! LE CONVINE ! LE IESE BANUTU’ ! ASTA E TOT CE VOR APOSTATII ! SA LE MEARGA AFACEREA CA PANA MAI INAINTE… DESCHIDETI-VA BINE OCHII ! SI DRACULUI II PLACE ENORM …CA ASA PRINDE BIETII OAMENI IN PLASA LUI VICLEANA ! FAC PARTASIE CU ERETICII SI CAD SUB AFURISENIE CONFORM CANONULUI 10 APOSTOLIC ! CANON PE CARE ORICE OM CRESTIN ORTODOX TREBUIE SA-L CUNOASCA! NU NUMAI PREOTII SI CALUGARII … SUNT LEGILE NOASTRE …ASA CUM TREBUIE SA CUNOASTEM LEGILE LUMESTI CU ATAT MAI MULT TREBUIE SA CUNOASTEM PE CELE DUMNEZEIESTI ! NU AVEM INDREPTATIRE IN FATA DOMNULUI CA SUNTEM IGNORANTI …ASTA E CERNEREA ..

  SI APOI SCRIE UNDEVA IN SF EVANGHELIE CA DUHUL SFANT LUCREAZA SI PRIN LUPI DACA NU SUNT VADITI DE UN SINOD ? IESITI DIN MIJLOCUL LOR SI DE CE ESTE NECURAT SA NU VA ATINGETI ! NE SFATUIESTE SF IOAN GURA DE AUR !

  N-AR FI ARATAT DUMNEZEU CA DUHUL SFANT SE POATE POGARI SI PESTE ERETICI, CA SI EI POT FI NUMITI FII AI LUMINII? APOI LA CE MAI FOLOSESC INDEMNURILE SA NE FERIM DE EI, SA NU FACEM PARTASIE CU EI…

  SI DE CE MAI AVEM UN SF IOAN, CU O GURA DE AUR, DACA NU LUAM IN SEAMA CUVINTELE LUI ???

  http://www.ioanguradeaur.ro/719/cuvant-despre-prorocii-mincinosi-si-dascalii-mincinosi-si-lipsitii-de-dumnezeu-eretici-si-despre-semnele-sfarsitului-veacului-acestuia/

  DE PE BLOGUL LUI TEODOT- RASPUNS LA COMENTARII:

  1.Nu stii ce a confirmat P.Sava Lavriotul la ultimele trei conferinte ?
  „BOR are har pana la caterisirea cretanilor de catre un nou Sinod.
  Pierderea intr-o clipa a harului prin care se slujesc Sf.Taine, chiar de catre cretani este o erezie papista.
  Ei pierd harul care-i curateste, lumineaza si desavarseste – datorita erezie – dar nu si cel sfintitor pentru Biserica, inainte de caterisire.
  Negarea Sf.Taine, anafurei, aghiazmei la cretani si la preotii care-i pomenesc, pana la caterisirea de catre un nou Sinod, este o blasfemie.
  Se poate merge la slujbele preotilor care-i pomenesc pe cretani de frica sau iconomie, dar sunt impotriva Cretei si a ecumenismului.
  Nu mergem la slujbele episcopilor cretani si a preotilor ecumenisti ca sa nu ne molipsim de erezia ecumenismului, dar nu le negam Sf.Taine inainte de condamnarea unui Sinud anticreta.
  Incetarea pomenirii cretanilor de catre arhierei si preoti este OBLIGATORIE conform canonului 15.
  Poporul trebuie sa-i ia la intrebari pe cretani si sa-i forteze sa dea inapoi.
  Preotii anticreta sa aibe grija de fiii duhovnicesti iar nu sa fuga de ei si sa stea la liniste in chilie, sa invete poporul nestiutor si sa convinga pe preoti la nepomenire, sa ia continuu atitudine impotriva cretanilor.” Daca cei care sunt impotriva cretei vor pleca din Biserica, cine va mai duce lupta ? Va fi cea mai mare bucurie a ecumenistilor : ” am scapat de ei. ”
  Frate Mihai, daca ai fi citit viata Sf Maxim Marturisitorul (+662) si nu doar citate, ai fi aflat ca pana la Sinodul VI Ecumenic din Constantinopol din 680-681unde s-a condamnat oficial monotelismul, au fost cateva sinoade organizate chiar de Sf.Maxim, precum Sinodul din Ierusalim 634 (Sofronie Patriarhul), Sinoadele din Africa de Nord si in Insule 642-645, disputa din Cartagina din iulie 645 (impotriva lui Piros), Sinodul Lateran 649 (la Roma, participand 105 episcopi+papa Martin).

  Deci pana la Sinodul VI din anul 680 au trecut 46 ani in care au mai fost cel putin 3-4 Sinoade care au anatemizat monotelismul. De aceea, si numai de aceea, Sf Maxim nu a vrut sa aiba partasie cu ierarhii ereticii anatematizati deja de sinoadele organizate chiar de dansul.

  Daca ai fi fost martorul vietii si mortii Sf. Maxim (+662) si a celor dimpreuna cu dansul, in epoca monotelismului dominant in cetatile crestinismului, ai fi avut raspunsul la nedumerirea cu “logistica” si “milioanele de euro” necesare viitorului sinod anti-ecumenist: cele trei lumini aratate la mormantul Sfantului, adica lucrarea tainica a Harului Treimii, care intre 662 si 680, timp de 18 ani, a tot strans resursele necesare marturisirii adevarului in care noi credem astazi.
  Preotii de la Petru-Voda sunt cumva P.Xenofont si P.Spiridon ?

  COMENTARILE MELE NU LE-A POSTAT…IATA-L :

  1.DACA NU INTELEGI, TE ROG, VEZI ULTIMA OMILIE A SF IOAN GURA DE AUR DESPRE DASCALII, PROROCII MINCINOSI SI ERETICI AI VREMURILOR DIN URMA.

  CANONUL ZECE APOSTOLIC SPUNE CA NICI IN CASA NU PUTEM SA NE RUGAM CU CEI CARE SUNT POTRIVNICI DOMNULUI CA NE AFURISIM…SF IOAN SPUNE LA FEL..HAI SA NU FIM NOI MAI DESTEPTI DECAT SF IOAN CARE TALCUIESTE ATAT DE BINE SF SCRIPTURA …SA FACEM DOAR ASCULTARE DE EL !!!!!

  Dupa logica ta ”cred” ca trebuie neaparat sa faci un MEMORIU catre BOR, ca sa nu mai dea bani pentru perdelute la Sf Altar…Asa vor face rost de bani pt catedrala mantuirii neamului apostat :))

  La ce ne mai trebuiesc perdelutele SFANTULUI VASILE CEL MARE*, daca DUHUL SFANT se pogoara oricum la orice invocare, chiar si de este el preot apostat ?!

  Cu siguranta vei fi apreciat de BOR ! 🙂
  …………………………………………………………………………………………………………………………………

  * ’’Odată, slujind fericitul şi înălţînd Sfintele, nu s-a făcut obişnuitul semn al porumbelului, care, prin cea de trei ori mişcare, însemna pogorîrea Duhului Sfînt. Drept aceea, Vasile gîndind la aceasta, a văzut un diacon din cei ce ţineau ripidele făcînd semn spre o femeie ce sta înaintea altarului. Deci, a poruncit ca să se depărteze diaconul acela de la Sfînta Masă, şi şapte zile i-a dat canon ca să postească şi să se roage, şi fără somn toată noaptea la rugăciune să petreacă; iar din averile lui să le dea la săraci.
  Deci, dintr-acea vreme Sfîntul Vasile a poruncit ca să fie în biserică înaintea altarului perdele şi îngrădire pentru femei, ca să nu îndrăznească vreuna a privi în altar în vremea dumnezeieştii slujbe; iar aceea care ar îndrăzni, să fie gonită din biserică şi de Sfînta Împărtăşire să se despartă.’’

  Si sa nu uitam ca acel diacon era doar cazut in patima ( nu era eretic ) , nu era in afara bisericii , anatemizat de Sf Parinti ( vezi enciclica din 1756 , Sf cananoane din Pidalion) , Sf Evanghelie ( “Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!” (Galateni 1:9) – pt ca nu iubeste pe Domnul – e vrajmas Lui ” Cel ce nu iubeste pe Domnul sa fie anatema!” (I Corinteni XVI, 22) . Insusi Domnul ne arata cum trebuie sa-l iubim, in ce consta asta : ’’Mă iubeşte cineva,va păzi poruncile Mele şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui” (Ioan 14, 21) . Deci oare se arata la eretici ? Trece peste cuvantul LUI ? Se contrazice Dumnezeu cumva singur, draga Teodot?

  2. ASADAR, MAI AU HAR… DAR SA NU MERGEM LA EI…

  CUM VINE ASTA ? NU VEZI CA TE CONTRAZICI PE TINE INSUTI…

  https://monahulteodot.wordpress.com/2016/10/11/pentru-cei-care-afirma-ca-in-bor-nu-mai-este-har-dupa-adunarea-de-la-creta/comment-page-1/#comment-4373

  E CA SI CUM AI ZICE…E PACATUL LOR PERSONAL , DAR PE MINE NU MA INTERESEAZA…CA HARUL LUCREAZA PRIN EI…DE PARCA DUHUL SFANT VINE LA INVOCAREA SLUJITORILOR DRACULUI . DEGEABA NE-A ARATAT DUMNEZEU PRIN SF VASILE CEL MARE CA DUHUL SFANT NU SE POAGOARA ASA ORICUM… NICI MACAR LA SFINTI, NU?… . CE SUNT IN DUH CEI CARE AU FACUT PARTASIE ERETICII ? DRACI. AU DUH SATANICESC. NU DUMNEZEIESC. SUNT RUPTI DE BISERICA. SI ZICE SF SCRITURA SA NE INDEPARTAM DE EI, DUPA INTAIA SI A DOUA MUSTRARE.. CE SINOD ITI MAI TREBUIE TIE CA SA ANULEZI HARUL ???

  DE PARCA OAMENII ANULEAZA HARUL….NU DUMNEZEU….STA DUMNEZEU DUPA OAMENI…ARE NEVOIE DUMNEZEU DE OAMENI, DE SINOADE, CA SA FACA CE TREBUIE …. DE CE SINOD A AVUT NEVOIE DOMNUL CA SA NU POGOARE DUHUL SFANT ATUNCI LA LITURGHIA TINUTA DE MARELE SFANT VASILE… SPUNE-MI, TE ROG, TEODOT…CE MARE DREPTATE AVEA DOMNUL CAND SPUNEA : FATA CERULUI STITI S-O JUDECATI ,DAR SEMNELE VREMILOR NU PUTETI… CE SE MAI POTRIVESTE !

  …………………………..

  2.Cand o sa apara cartea P.Sava, cu raspunsurile la intrebarile credinciosilor romani de la ciclul de conferinte de saptamana asta, veti intelege poate, cum stau lucrurile cu harul la slujbele unde inca sunt pomeniti cretanii. Duhul Sfant vine cu drag acolo unde este dreapta credinta si dreapta vietuire, dar El vine in primul rand pentru mantuirea credinciosilor, peste pacatele preotului. Daca renuntati sa mergeti la Biserica inca de pe acum, cu atat mai putin va vedea lumea ca ceea ce fac ierarhii nu este bine. Mergeti la Biserica – nu la cretani si nici la ecumenistii eretici invederati – si ajutati pe preot sa inteleaga obligativitatea intreruperii pomenirii cretanilor. Pana la un Sinod special impotriva Cretei care sa-i cateriseasca pe Cretani, lucreaza harul prin iconomie pentru credinciosi, nu de dragul preotului, ci de dragul mantuirii celor ce mai pot fi mantuiti. -SI CERNEREA LUI DUMNEZEU …UNDE MAI ESTE, TEODOATE ???

  DRACU LUCREAZA VICLEAN, CA INTODEAUNA !
  DOAMNE APARA-NE SI NE PAZESTE ! NE IARTA SI NE MANTUIESTE ! AMIN!

  NU FACETI POGORAMANT ERETICILOR !!!!! DE CE ? PT CA NICI DUMNEZEU NU FACE …

  Luaţi aminte cât cuvânt este în Sfintele Scripturi despre unele ca acestea. De aceea, adesea v-am pomenit de lipsiţii de Dumnezeu eretici şi vă rog şi acum, să nu le faceţi vreun pogorămănt în vreun lucru, nici în mâncăruri, sau în băutură, sau în prietenie, sau prin legături cu ei, sau prin dragoste, sau prin împăciuire. Căci cel înşelat în acestea şi care face pogorământ faţă de ei se face pe sine străin de Biserica sobornicească. Iar ucenicul cel adevărat şi lipsit de vicleşug al lui Dumnezeu strigă cu îndrăznire: „Dacă cineva vă binevesteşte altceva decât aţi primit, să fie anatema” (Gal. 1, 9).

  ZICE SF IOAN GURA DE AUR !!!! ASCULTATI-L !!!!

  Apreciază

  • Pentru mine IMPORTANT ESTE APARAREA CRUCII NEAMULUI ROMAN CEL SFANT
   IN FATA CRUCII ORTHODOXE CEA ADEVARATA , CRUCEA ACESTUI NEAM SE VOR DA IN VILEAG SI SE VOR ARATA neputincioși toți viclenii , toți tâlharii, toți lupii în piei de oaie si toți dracii cu coarne si fara coarne .
   CRUCEA ESTE FOC asupra potrivnicilor vrajmasi
   CRUCEA ESTE BIRUINTA Drept Slavitorilor Creștini asupra celui rău .
   CRUCEA LUI HRISTOS ESTE SABIA CU DOUA TAISURI asupra naimitilor vânduți la fiară .
   SFANTA MAICA CUVIOASA PARASCHEVA OCROTESTE NE si NE APARA de asuprirea celui viclean si SURPA L pe potrivnicul vrăjmaș al CRUCII .
   Amin.

   Apreciază

 5. @oarecare: prea multe vorbe, nu te supara! Si de prea multe ori postat acelasi mesaj…
  Poate fi si reclama „inversa” dar mai degraba este raspuns tipic „PR” = public relations…
  Intre Patriarh si Dumnezeu nu e nimeni si nimic sa impiedice dreapta marturisire…
  Si spre treptele inferioare, la fel – doar slabiciunile, ispitele proprii.
  Au cedat si nu dau socoteala vreunui om sau autoritati umane asa ca se pot pocai.
  Nuc red ca in mintea lor este adevarata intelegere a caderii in care se afla – bolmojesc cuvinte si rastalmacesc traduceri, intelesuri… incat gandurile lor sint in cap precul „nodul gordian”, nu il pot descalci singuri.
  Si monahii au avut momente de clatinare – nu e la indemana sa stii ca iti tai craca de sub tine, sigur ca pentru relatiile (pana la urma) lumesti, cu ierarhii.
  Hristosul este Unul si Biserica Lui nu sta in slabiciunea ierarhilor s/saui mirenilor ci in Dreapta Credinta, marturisita si infaptuita.
  Daca vor sa faca teatru hulind (as zice, cu premeditare!) adica muscand mana care i-a hranit, Ortodoxia… cum sa ne prefacem ca nu vedem?
  CUm sa zicem ca nu intelegem?
  Nici nu e nevoie de disperare – „Vie imparatia Ta!, Faca-se Voia Ta!”

  Apreciază

 6. Pingback: SĂ TACĂ MINCINOȘII ECUMENIȘTI – Dovezile video că monahii din Athos AU AVUT BINECUVÂNTARE de la părinții Iulian de la Prodromu și Gavriil Aghioritul pentru a ține conferințe în România – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Româ

 7. Pingback: SĂ TACĂ MINCINOȘII ECUMENIȘTI – Dovezile video că monahii din Athos AU AVUT BINECUVÂNTARE de la părinții Iulian de la Prodromu și Gavriil Aghioritul pentru a ține conferințe în România – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s