Ereticul Ioachim Băcăuanul l-a oprit de la slujire pe părintele MACARIE de la Oituz

ioachim-bacaoanu

Zilele trecute, părintele Macarie Banu, stareţul Schitului Oituz a primit o scrisoare de la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului prin care era anunţat că a fost ,,oprit de la cele sfinte,, (sursă sigură)!

Să fim alături de sfinţia sa în primul rând cu rugăciunea.

În al doilea rând, ar trebui să bombardăm Arhiepiscopia ereticului Ioachim Giosanu cu scrisori şi email-uri de protest. Această ,,oprire,, nu este valabilă! Părintele poate foarte bine să slujească în continuare, fără binecuvântarea altui episcop. Deocamdată mărtusitorul ieromonah a fost chemat la episcopie pentru explicaţii şi probabil negocieri.

Ioachim Băcăuanul nu are dreptul să oprească pe nimeni de la slujire pentru motive necanonice! Până când ereziarhii vor face legea în BOR?

Până când ne vom mai lăsa călcaţi în picioare?

Noi nu suntem parte din Biserică? Vocea noastră trebuie să se audă.

Dacă noi vom tăcea pietrele vor striga!

Să tacă ereticii şi trădătorii!

Anatema ecumeniştilor şi prigonitorilor pe nedrept!

Citiți și: 

SCHITUL OITUZ – PRIMUL AȘEZĂMÂNT MONAHAL, DIN ROMÂNIA, CARE ÎNTRERUPE POMENIREA UNUI EPISCOP (IOACHIM BĂCĂUANUL) LA SFINTELE SLUJBE DIN CAUZA EREZIEI ECUMENISMULUI 

Se fac presiuni asupra părintelui MACARIE de la SCHITUL OITUZ 

PRIGONIREA părintelui Protos. ELEFTERIE TĂRCUȚĂ de către episcopul Ioachim Băcăuanul. Are termen până azi (12 septembrie) să retracteze scrisorile antiecumeniste si anti sinodul tâlhăresc

23 de gânduri despre „Ereticul Ioachim Băcăuanul l-a oprit de la slujire pe părintele MACARIE de la Oituz

  1. Este total antiecanonic ca un ierarh care nu este ierarhul eparhiei de care tine parintele sa binecuvinteze pe alt preot din alta eparhie pentru a continua slujirea. Parintele trebuie sa slujeasca incontinare cu biencuvantarea nimanui! Are dretul, oprirea de la slujire nu e valabila.

    Apreciază

    • ortodoxiacatholica,
      Adica asa cum s-a intamplat in Basarabia unde patriarhia Moscovei, cu de la sine putere a intervenit pe teritoriul canonic al altei patriarhii?
      Daca acolo se poate, de ce sa nu se poata si la noi?
      Sau in vremurile antihristice, care bat la usa, daca majoritatea episcopilor vor cadea in erezii, nu vor putea episcopii ramasi in dreapta credinta sa dea binecuvantare altor preoti sa slujeasca? Sau chiar sa hirotoneasca preoti in alte eparhii?
      Mai functioneaza regulile canonice in situatii de criza, de erezie extinsa?
      Dar, cu atat mai bine ca poate sluji fara sa ceara binecuvantarea nimanui parintele Macarie.

      Apreciază

        • ortodoxiacatholica
          Cu atat mai bine! Rezulta ca o data primita binecuvantarea de la un episcop, preotul poate sluji toata viata cu aceasta binecuvantare daca nu incalca dogma ortodoxa si canoanele.

          Dar cum credeti, parinte, Patriarhia Rusiei, care s-a bagat peste o alta Patriarhie, in Basarabia, cu ajutorul Armatei Rosii, a incalcat canoanele sau nu? Si daca a incalcat canoanele, Mitropolia Chisinaului funcționeaza pe drept sau nu? Daca au fost incalcate canoanele Harul lucreaza, in Mitropolia Chisinaului?

          Apreciază

    • Sper sa se stringa in jurul Parintelui citi mai multi credinciosi. Ce binecuvintare este sa te afli in preajma unui Painte marturisitor! Unde gasim noi astia de departe asa un Parinte?

      Apreciază

  2. Vom răspunde amarnic dacă îi vom lăsa să terfelească credința !! aspră judecată vom avea.Au fost in istorie patriarhi care au fost alungați pentru că au vrut să trădeze credința și noi credem că nu vom răspunde înaintea lui Dumnezeu pentru asta?!!

    Apreciază

  3. Acum asistam zilele astea la cazul Teodosie de la arhiepiscopia tomisului, bun de atita timp daca zici tu d.n.a-ule si tu presa mancatoare de haznale ca face nelegiuiri Teodosie, cum de nu sa autosesizat nimeni in tot acest timp?!, este ft adevarat ca o avea si el pacatele lui, insa lui Teodosie i sau aruncat si altele in carca. In concluzie motivul este altul, in primul rind cred ca se urmareste inlaturarea lui de la arhiepiscopia tomisului ca cel ce il precede sa taie si sa spinzure, o alta „nazbatie” pe care a facuto teodosie a fost si invitatia lui I.p.s Serafim de Pireu la constanta care Serafim de pireu in predicile pe cate lea avut acolo a vorbit si de cipuri si de pericolul ecumenismului fapt ce a deranjat ft mult, iar acum a sosit momentul oportun pt a fi indepartat iar cu aceasta ocazie sa dat un avertisment ca cine misca in front va pati intocmai ca Teodosie, acum ieri la constanta taberele sau impartit in 2 uni strigau sa plece alti sa ramina

    Apreciază

  4. ASTAZI CAUTAM PE NET … SI…SURPRIZA… 🙂

    AM DAT PESTE PROOROCIILE SCHIARHIMANDRITULUI HRISTOFOR ( 1905-1996 )

    SUNT SFATUTURI CE VIN DE DEMULT PT NOI ACUM , NU LE-AM STIUT PANA AZI … M-A SURPRINS CU CATA EXACTITATE PROOROCESTE !!!

    VIN VREMURI F GRELE…

    Apreciază

  5. Fratilor daca Hristos a facut ascultare pana la moarte chiar de cei care l-au rastignit facând minuni mari si daca sf Apostoli au plecat pe mare noaptea si s-a stârnit furtuna dar nu s-au intors din drum pt ca au ascultat de Învatatorul”treceti de cealalta parte pana ce Eu voi da drumul multimilor”noi cler sau mireni suntem datori sa ascultam fara conditie de mai marii nostri.ei gresesc ei dau seama pt ce eu sa-mi fac asemenea?Oare Dumnezeu în atotputernicia Sa are nevoie sa-l apere cineva?cine poate apara un Dumnezeu ,un Creator?

    Apreciază

  6. Pingback: Video – Părintele MACARIE BANU de la Schitul Oituz – PREGĂTIRE PENTRU PRIGOANĂ – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  7. Pingback: CONTESTAȚIE la oprirea de la slujire a ieromonahilor MACARIE BANU și ATANASIE PARFENI de la Schitul Oituz – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  8. Pingback: REGĂTIRE PENTRU PRIGOANĂ! Părintii Macarie Banu și Atanasie Parfeni, au slujit în continuare Sfânta Liturghie după ce au fost opriti de la slujire de catre ereticul Ioachim Băcăuanul | Vremuritulburi

  9. Pingback: Predica din 3 iulie a Părintelui Macarie Banu, când a anunţat întreruperea pomenirii ierarhului Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  10. La fel s-a întâmplat în aceste zile cu părintele Ciprian-Ioan de la Biserica Buna Vestire din Sf. Gheorghe – Covasna.
    spuneți: ” ar trebui să bombardăm Arhiepiscopia ereticului Ioachim Giosanu cu scrisori şi email-uri de protest.”
    La Episcopia Covasnei si Harghitei degeaba vrei sa te adresezi cu o scrisoare, ca aceasta este o enclavă care ascunde ceva, altfel nu ar fi posibil ca pe site-ul oficial sa nu existe nicio dată de contact a episcopiei. Oare ce se ascunde acolo? nu cumva acești montrii cu chip de ierarhi, de prelați care taie si spanzura fără să asculte și glasul nostru și care ne este voia. Nu se poate transmite un email. Acești episcopi au puterea de a tăia în preoția părinților dar uita ca nu au puterea de a tăia si in sufletele si credința enoriașilor care îi ține (patriarhia, episcopia, biserica in general), care îi susține financiar si ca existenta lor este dată de poporul acesta atât de încercat de-a lungul istoriei și nici acum se pare că nu are liniște.
    Pe noi ne-a întrebat cineva ce dorim? Ne-a comunicat nouă oficial Patriarhul aceste TARI ce se pregătește în Creta si intenționează să facă? Ne-a comunicat nouă care este poziția Bisericii Române? Ne-a întrebat dacă vrem să renunțăm la credință noastră tradițională lăsată de insusi Hristos în Sf Scriptura și Sfinții Părinți? și dacă vrem să devenim ecumenici? Ne-a spus nouă ce înseamnă acest ecumenism? De ce ecumenismul nu înseamnă adoptarea de către celelalte religii credința originală de la Hristos, credința ortodoxă? De ce Patriarhul nostru nu apară aceste valori si ne vinde credința? L-am mandatat noi, i-am dat noi girul să facă asta? De ce Biserica Rusă si alte biserici nu au fost prezente în Creta? De ce altele care au fost nu au semnat acele documente? De ce nouă Patriarhia nu ni le publică oficial că sa știm cu exactitate ce au semnat? De ce trebuia să aflăm de la altii? De ce le este frică? De noi? În aceste condiții chiar trebuie să le fie!
    Ei, eu cred că orice am face de aici pornește răul și dacă acest Patriarh nu ne vrea pe noi așa cum am fost si cum suntem si vrem să rămânem atunci să ne lase si daca nici așa nu vrea atunci NOI TREBUIE SA DUCEM LUPTA pe care au dus-o martirii închisorilor comuniste!!! Amin!

    Apreciază

Lasă un comentariu