FAMILIA NAN se va reîntregi în curând. Au câștigat recursul la un tribunal norvegian

Repararea unei nedreptăți evidente. Familia Nan s-a reîntregit!

”Pentru necazul săracilor şi suspinul nenorociţilor, acum Mă voi scula, zice Domnul; le voi aduce lor mântuirea şi le voi vorbi pe faţă.” (Psalmul 11, 5)

Cu mare bucurie și recunoștință față de Dumnezeul celor asupriți, dăm vestea reîntregirii familiei Nan în urma recursului judecat la Tribunalul local Nord-Troms (Tingretten) în Norvegia. Sentința a fost dată în unanimitate de completul de judecători, Bianca-Mihaela și Dragoș-Dumitru, cei doi copii, urmând să se reîntoarcă la părinții lor după un an de grele suferințe cauzate de separarea forțată decisă de Barnevernet. Această biruință în fața nedreptății evidente vine la puțin timp după o altă reîntregire decisă tot de justiția norvegiană, cea a familiei Bodnariu.

Aducem slavă lui Dumnezeu și mulțumire tuturor celor care au privegheat, duhovnicește și trupește, alături de aceste familii, ajutându-le să traverseze ceasul unor cumplite încercări care, la un moment dat, păreau implacabile. Deciziile date de justiția norvegiană ne arată că există, încă, dreptate chiar și în aceste vremi tulburi, dacă dăm dovadă de solidaritate și de împreună-pătimire cu frații noștri și dacă nu capitulăm în fața forțelor care destructurează familia și societatea.

Încercările prin care au trecut familiie Nan și Bodnariu ne-au adus mai aproape unii de alții și ne-au trezit la realitatea dură a provocărilor lumii în care trăim. E momentul să conștientizăm că numai împreună, strâns uniți în jurul lui Dumnezeu și a Bisericii, putem răzbi prin aceste încercări.

+ Părintele Macarie Drăgoi, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord

BIROUL DE PRESĂ AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A EUROPEI DE NORD 

 

3 gânduri despre „FAMILIA NAN se va reîntregi în curând. Au câștigat recursul la un tribunal norvegian

 1. Am serioase indoieli ca Dumnezeu este al celor asupriti, avand in vedere ca El insusi, si religia Lui, asupresc milioane de oameni in numele saracilor lui scarbosi!
  De exemplu, daca un om materialist munceste pe branci, si reuseste sa-si faureasca o viata imbelsugata, dar nu e milostiv, si vine un tigan imputit si lenes sa-i ceara mila, dar omul, cu ura in suflet pt. puturosul ce n-a depus in viata lui nici un efort, nu-i da mila, sunt aproape sigur ca judecata lui Dumnezeu ar favoriza tiganul si l-ar asupri pe materialistul ce scuipa pe Maica Domnului si Sfinti, depunand tot efortul pt. implinirea in viata aceasta pamanteasca.

  Pe urma, voi, crestinii, i-ati asuprit, cat timp ati avut influenta in conducerea lumii, pe cei care nu va impartaseau credinta. Paganilor le-ati distrus templele, pe eretici imparatii vostri i-au exilat si uneori confiscat averile, iar pe cei ce nu credeau deloc in zei, fiind interesati doar de viata aceasta materialista, i-ati denigrat si ati cautat sa le faceti rau, sa le luati motivul existentei lor, care e patima (fie ca e vorba de cea de imbogatire – cea mai des intalnita – sau de curvie etc).

  Lasati-o mai usor cu autovictimizarea; daca ati fi fost oameni de treaba, ati fi fost tratati cu dragoste si respect de semenii vostri, indiferent de credinta lor. Unui om ce-ti da o paine, ce-ti intinde o mana de ajutor la nevoie, numai un nebun i-ar face rau.
  Faptul ca voi, crestinii, sunteti acum urati de toata lumea, dovedeste faptul ca nu ati facut bine deloc in vietile voastre mizere, incat lumea sa va fie recunoscatoare pt. ceva, ba mai mult, faceti numai rau pe unde sunteti – tagaduiti satisfacerea patimilor oamenilor, punandu-le obstacole in placerile lor nevinovate, ii deposedati de averi in numele declarat al saracilor, desi bisericile voastre sunt putred de bogate, ierarhia voastra preoteasca asemenea, fara munca, dar voi tot altora le cereti sa faca mila (ce ipocriti!).

  In fine, sa nu va mire ca veti fi tratati cu aceeasi ura prin care voi insiva ati terorizat lumea. Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte! Vreti sa fiti respectati si tratati bine de oameni, indiferent de ordinea mondiala dintr-o epoca sau alta? Nu ii mai sabotati in placerile lor, nu ii mai asupriti cu milostenia care le saraceste viata pamanteasca pt. care ei se ostenesc atat de mult cu renuntari mari, faceti-le bine, adica viata mai usoara – nu aberatii de mantuire pe care omul modern n-o vrea, nici n-o cauta!
  Omul contemporan chiar nu vede nimic maret in versiunea voastra de mantuire – preaslavirea pt. veci a lui Dumnezeu. Asta e versiunea de iad a oricarui om iubitor de lume: nu are ce sa faca in „raiul” vostru; sex nu exista, placere deloc, proprietate privata si intimitate nici atata – pai cine ar putea sa-si doreasca asa ceva pt. sine?

  Si tinand cont ca Dumnezeul vostru va fi fortat sa piarda pe majoritatea oamenilor in iad, pt. ca omul Il respinge pe Dumnezeu si versiunea Lui de existenta, mai degraba, este un Dumnezeu asupritor, decat unul al asupritilor.
  Desigur, are marele merit ca nu te trazneste aici pe pamant pentru pacate, si te lasa liber, dar tinand cont ca te chinuieste pt. o eternitate dupa moarte, nu prea vad cum ar putea avea pretentii de justificare morala.

  Apreciază

 2. Pingback: DUMITRU NAN A FOST ARESTAT!!! – AR TREBUI DECLARAT RĂZBOI DIPLOMATIC NORVEGIEI – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 3. Pingback: Va amintiti de Familia Nan? DUMITRU NAN a fost ARESTAT | Saccsiv - Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s