Şedinţa Sinodală tradiţională, de Sfântul Dumitru, a început. Aşteptăm prezentarea raportului delegaţiei române la Sinodul din Creta!

sedinta

Deşi, au existat voci care au spus că anul acesta Sf. Sinod nu se va mai întruni ca de obicei de Sf. Dumitru, totuşi, azi pe 28 octombrie 2016, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au demarat şedința de lucru. În deschiderea lucrărilor, Patriarhul României a prezentat o parte din punctele aflate pe ordinea de zi: Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești. În plus, ierarhii au aprobat hotărârea Congresului Arhiepiscopiei celor două Americi de înființare a unei noi Episcopii în Canada și a Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi (care are în componență două eparhii: Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Statelor Unite ale Americii și Episcopia Ortodoxă Română a Canadei). Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Nicolae a fost ridicat la rangul de Mitropolit. De asemenea, Preasfinţitul Părinte Ioan Casian de Vicina a fost ales Episcop Ortodox Român al Canadei. 

Sursă: http://www.basilica.ro

Patriarhul României a ţinut să menţioneze că există pe ordinea de zi şi subiecte ,,foarte importante”, precum prezentarea raportului privind participarea delegaţiei Patriarhiei Române la lucrările ,,Sfântului şi Marelui Sinod” din Creta din vara acestui an, punct aşteptat de toţi cu sufletul la gură. Deocamdată însă, azi, nu a fost spus nimic oficial pe tema aceasta. Dar cum lucrările şedinţei Sfântului Sinod continuă şi mâine, 29 octombrie 2016, aşteptăm cu interes.  

Vom reveni cu amănunte.

Un gând despre „Şedinţa Sinodală tradiţională, de Sfântul Dumitru, a început. Aşteptăm prezentarea raportului delegaţiei române la Sinodul din Creta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s