Sinodul anual al BOR și mesajul evaziv și ambiguu cu privire la caricatura de sinod „pan-ortodox„ din Creta

Imagini pentru sinodul bor imagini

Iată ce au hotărât ierarhii noștri, acești mielușei ai Noii Ordini Mondiale, despre pseudo-sinodul din Creta: 

Concluziile Sfântului Sinod cu privire la desfășurarea și hotărârile Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta (16-26 iunie 2016)

În urma discuțiilor purtate în cadrul șdinței de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din ziua de 29.10.2016, ședință prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, membrii Sfântului Sinod au formulat și exprimat următoarele concluzii cu privire la desfășurarea și hotărârile Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta (16-26 iunie 2016):
S-a luat act cu apreciere de participarea și implicarea substanțială a Patriarhului României și a altor membri ai delegației Bisericii Ortodoxe Române la lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe.

S-a luat act de conținutul documentelor în forma aprobată în cadrul lucrărilor Sfântului și Marelui Sinod din Creta, respectiv, Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană; Diaspora Ortodoxă; Autonomia și modul proclamării acesteia; Sfânta Taină a Cununiei și impedimentele la aceasta; Importanța postului și respectarea lui astăzi; Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine, la care se adaugă Enciclica și Mesajul Sinodului. Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe nu a formulat dogme noi, canoane noi sau modificări liturgice, ci a mărturisit faptul că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristos.

De asemenea, s-a luat act de faptul că textele pot fi explicitate, nuanțate sau dezvoltate de către un viitor Sfânt și Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe. Explicitarea acestora și redactarea altor documente sinodale cu teme diferite nu trebuie realizate, însă, sub presiunea timpului, ci, în cazul în care nu există consens panortodox, ele trebuie amânate și perfecționate până când se va realiza un consens.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române 

Sursa: basilica.ro 

N-a formulat dogme noi, dar a stabilit un periculos precedent al împărțirii episcopilor pe categorii de importanță, în privința semnăturii, ceea ce e total neortodox. A transformat patriarhii sau mitropoliții primați în papi. A amestecat adevărul cu minciuna, recunoscând de fapt celelalte erezii ca „biserici și confesiuni„, chipurile un pic mai micuțe decât Bisericile Ortodoxe. A instituit oficial ecumenismul prin referiri laudative la adresa Consiliului Mondial al „Bisericilor„ și la Declarația de la Toronto. A stabilit, oficial, posibilitatea încălcarii unui canon (72, de la Sinodul Cinci-Șase),  în privința căsătoriilor cu ereticii. 

Așadar, doar la un „viitor Sfânt și Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe„ textele vor fi „ „explicitate, nuanțate sau dezvoltate„. Până atunci, ce s-a stabilit, rămâne stabilit, cum ar veni… Nu cedează ei la „presiunea timpului„. Ei sunt argați fideli ai stăpânitorului acestei lumi. Și dacă textele nu convin unor ortodocși, mai vigilenți, vor fi răsucite și „perfecționate„  și „amânate„ până vor ameți de cap toate țările ortodoxe, care încă se mai opun iubirii înduioșătoare pentru eretici… 

Ce vom face noi, cei care ne opunem ecumenismului și trădării din Creta… Câte scrisori vom mai trimite, cât vom mai protesta, cât vom mai scrie pe internet, cât vom mai mărturisi… Sper să nu ne împuținăm sau să obosim. Cât vom mai putea merge în bisericile apostaților și trădătorilor…

Notă: De asemenea, de remarcat că tot la acest sinod tâlhăresc nu s-au retractat ereziile semnate în 1993 la Balamand, în Liban, unde ortodocşii au făcut câteva concesii grave: recunoaşterea reciprocă a Tainelor, dar şi a ideii eretice de biserici surori. Ulterior concesiile şi ereziile acceptate acolo au fost combătute de mulţi teologi greci. Acestora s-a alăturat şi chinotita Sfântului Munte Athos. Şase Biserici Ortodoxe locale nu şi-au trimis reprezentanţii, iar unele au boicotat aceasta întrunire. Au participat reprezentanţi a nouă Biserici Ortodoxe locale. În cele din urmă, documentul semnat la Balamand, nu a fost acceptat de niciun sinod al vreunei Biserici Ortodoxe locale care a trimis reprezentanţi, mai puţin Biserica României. Prima dată, documentul a fost condamnat sinodal de către Biserica Greciei.

Tot în 1993, între 1-6 noiembrie, la Chambesy, Elveţia, s-a semnat Declaraţia Comună din cadrul dialogului Comisiei Mixte dintre Biserica Ortodoxă şi Bisericile ,,Ortodoxe” Orientale (monofizite), unde s-a hotărât ridicarea anatemelor ,,de către întâistătătorii tuturor Bisericilor de ambele părţi, prin semnarea unei declaraţii ecleziastice cu scopul ca fiecare Biserică să o recunoască pe cealaltă ca deplin ortodoxă” şi ca urmare, ,,restabilirea deplinei comuniuni între cele două părţi şi nicio condamnare din trecut, sinodală sau personală, să nu mai fie în vigoare”. Aspecte trecute sub tăcere la sinodul din Creta.

După cum nu s-au retractat nici ereziile acceptate în octombrie 2007 la Ravenna, în Italia, când bisericile catolică şi ortodoxă, prin reprezentanţii lor – delegaţia catolică condusă de cardinalul Kasper şi delegaţia pan-ortodoxă condusă de mitropolitul Zizioulas din cadrul Patriarhatului Ecumenic de la Constantinopol – au ajuns la un prim acord asupra definirii rolului papei, într-un document comun. Pentru prima dată de la schisma din 1054, ortodocşii şi catolicii s-au angajat să discute despre rolul arhiepiscopului Romei, adică al papei, a cărui „supremaţie” asupra celorlalţi episcopi şi patriarhi este oficial recunoscută în document, publicat simultan la Vatican, Istanbul, Atena şi în Cipru.

Reclame

2 gânduri despre „Sinodul anual al BOR și mesajul evaziv și ambiguu cu privire la caricatura de sinod „pan-ortodox„ din Creta

  1. Eu nu risc sa mai merg unde sunt pomeniti acesti eretici. Au formulat dogme noi, eretice: infailibilitatea sinodala; nu mirea ereticilor ”biserici”; CMB-ul, care in articolele de infiintare zice ca ”nici o biserica nu trebuie sa creada ca are adevarul deplin”, o erezie pe care ”ortodocsii” au semnat-o.

    Apreciază

  2. Pingback: MARI FRANCMASONI PRECUM PATRIARHUL DANIEL CIOBOTEA ȘI PREFERATUL SĂU LIVIU DRAGNEA DE LA PSD RESPING INTERNETUL (FACEBOOK, BLOGURI ȘI SITE-URI ORTODOXE ETC), UNDE SUNT CRITICAȚI ȘI ÎNDEAMNĂ LA RESPINGEREA REȚELELOR DE SOCIALIZARE ȘI LA UNITATEA R

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s