ÎPS IUSTINIAN CHIRA e sfânt?

După cum știți, ÎPS IUSTINIAN CHIRA al Maramureșului și Sătmarului, singurul ierarh din B.O.R. care a mai zis câte ceva public împotriva ecumenismului, a trecut la Domnul în urma unui infarct miocardic acut, duminică 30 octombrie 2016, la ora 10.30 la venerabila vârstă de 95 de ani. (Unii spun că moartea i-a fost grăbită ca și mitropolitului Bartolomeu Anania, ca și părintelui Iustin Pârvu…).

A fost înmormântat joi, 3 noiembrie, la Mânăstirea Rohia. Slujba s-a ținut la Catedrala Episcopală din Baia Mare, unde au participat aproximativ 5000 de credincioși. 

Dar… iată câteva fotografii cu arhiepiscopul în sicriu: 

Respiră ca un om viu! Să ne amintim și de minunea de la mormântul părintelui Iustin Părvu: Minune la mormântul Părintelui Iustin 

De asemenea, pare că are și un oarecare zâmbet de dincolo de moarte, la fel ca părintele Iosif Vatopedinul: Mai mult decât orice predica! Un surâs din veșnicie!

Sursă foto: https://www.facebook.com/stefan.stancu.718?fref=ts 

Imagini de la înmormântare: 

 

Reclame

8 gânduri despre „ÎPS IUSTINIAN CHIRA e sfânt?

 1. Imi pare o constatare pripita, cea cu respiratia… Cu siguranta exista si alte explicatii.
  Nu cred ca ierarhii BOR au ajuns atat de cazuti incat sa grabeasca moartea cuiva. Acuza e deosebit de grava, mai ales, tinand cont de functia lor, si de ceea ce predica.
  Si de ce sa se fi riscat sa ucida pe cineva, pacat de care si multi masoni, eretici si pagani se infricoseaza, cand sus-numitii oricum se apropiau de moartea naturala, la ce varsta aveau?
  Adica, ar fi fost suspect daca un om de pana in 40-50 de ani cu functie importanta in BOR si impotriva directiei lui Daniel ar fi murit subit tocmai acum, dar cazurile prezentate nu par a fi crime premeditate.
  Si daca ar fi fost, ar fi ramas dovezi in urma lor, caci nu exista crima perfecta (decat daca-l faci pe om sa dispara, dizolvandu-l in acid – asa nu cred ca mai poate dovedi cineva crima, daca dizolvi intregul corp al victimei).
  Ceea ce mi se pare ciudat, e ca tocmai acum, dupa moartea lui, ati inceput sa-i creati o aura de sfant, sa-l promovati ca mare luptator ortodox, dar sinodul din Creta s-a petrecut de cateva luni, si nu am auzit ca IPS Justinian sa ia vreo pozitie publica impotriva lui. Ca in mod sigur ati fi trambitat acest lucru peste tot, si presa centrala nu ar fi ignorat agitatia din BOR cum n-a ignorat nici scrisoarea celor 4000 + de credinciosi si preoti catre mitropolitul Moldovei.
  Dumnezeu sa-l ierte.

  Apreciază

  • Dan
   Ca de obicei, vii cu nelipsitele tale „logice” comentarii.
   Masonii nu se infricoseaza sa omoare pe cineva. Sunt nenumarate exemple. Ierarhii nu omoara ei pe nimeni, doar sefii lor, pe linie masonica, probabil. Si nici masonii nu omoara ei insisi, ci se folosesc de serviciile de informatii, de multe ori.
   Exista metode, substante, care pot provoca o moarte aparent naturala. Un infarct, de exemplu. Sau poti fi radiat cu un metal radioactiv plasat unde trebuie si cat trebuie si te trezesti cu un cancer galopant.
   Zici ca e putin probabil sa omoare oameni carora in mod natural li s-ar apropia sfarsitul? Dar cu pr Ioanichie Balan cum a fost? Ca l-au otravit, grabindu-i moartea tocmai pentru ca vorbea impotriva lor.
   Pare inutil sa omori un om in varsta, nu-i asa? Dar nu e. Caci oculta actioneaza si din razbunare.
   IPS Iustinian Chira se pare ca a fost tinut sub paza in ultimele luni, cat a fost bolnav. Poate tocmai pentru a-l impiedica sa vorbeasca impotriva sinodului din Creta.
   Unii il considerau sfant inca din timpul vietii.

   PS:
   Eu nu am zis ca a fost asasinat, ci doar ca unii zic. Dumnezeu stie adevarul…

   Apreciază

   • P.S.Iustinian a vorbit și de Sinod mai ales celor apropiati ….se aude ca a dat la măicuța care l-a îngrijit broșuri despre Sinodul drăcesc din Creta. E logic ca a vb de Sinod motiv pt care P.S Iustin nu a mers si sfinția să nu s-au temut să zică purul adevăr în fața.Sigur ca e posibil sa fi fost omorât . Se va afla cat de târziu Adevărul.

    Apreciază

 2. A murit de bătrân. Singurul care ar fi avut interesul să moară Iustinian mai repede este și a fost Iustin Sigheteanul! Acesta aștepta de zeci de ani”dispariția” Bătrânului incomod. Lui Iustin i se recunosc de către mulți ”virtuțile”. El a contribuit din plin și la moartea lui Nicolae Steinhardt pe care l-a ”încondeiat” la Securitate încă din 1987, fiind racolat de către fostul maior de Securitate din Tg. Lăpuș, Călina Gheorghe, susținătorul lui pe lângă ”autoritățile” vremii pentru funcția de stareț la Rohia, după eliminarea locțiitorului de stareț, Perța Antonie. Iustin în stare de orice, absolut de orice; numai să se vadă sus, cât mai sus, cu toate că-i homosexual!

  Apreciază

  • Iustin homosexual?! Pe asta chiar că nu am auzit-o….stiu ca e un Mare Ecumenist. ..din păcate na învățat nimic de la P.S.Iustinian si Pr.Serafim Man,la judecată nu va putea riposta ca avut in jurul lui Sfinti. Pe Catedrala Episcopală din Baia Mare a așezat cu mândrie luciferică crucea lui Bahmet iar la înmormântarea P.S.Iustinian a spus că a fost dorința P.S.Iustinian să vadă Crucea pe Catedrala….un Mare Mincinos.Anatema Iustin!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s