DEZBATERE PE TEMA DOSARULUI ELECTRONIC DE SĂNĂTATE organizată de medicii de familie – DUMINICĂ, 11 decembrie, ora 10:00, în Bucureşti

des

DEZBATERE PE TEMA DOSARULUI ELECTRONIC DE SĂNĂTATE organizată de Patronatul Medicilor de Familie – DUMINICĂ, 11 decembrie, ora 10:00la Crystal Palace Ballrooms Bucureşti (Calea Rahovei 198A, Sector 5, în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii, în spatele Pieţei George Coşbuc; pentru cei care vor să ajungă şi nu sunt cu maşina au la dispoziţie ca mijloace de transport în comun tramvaiele 32, 7 şi 23 sau autobuzele 117 şi 173, iar staţia unde trebuie să coboare se numeşte Piaţa Chirigiu).

Amănunte despre dezbatere au apărut pe http://www.formaremedicala.ro. Întreg articolul îl puteţi citi mai jos:

Dezbatere despre DES la Conferinţa regională ,,Medicul de familie – Practician şi manager”

Data ultimei actualizări: 08/12/2016

Sfârşitul acestei săptămâni  este marcat de un cel mai important eveniment al anului pentru medicii de familie.

Conferinţa regională “Medicul de familie – Practician şi manager aflată la ediţia cu numărul şase, are un program interesant, cu sesiuni şi seminarii despre cele mai actuale teme din practica medicului de familie la ora actuală.

Pe lângă sesiunile ştiinţifice, în ultima zi a conferinţei “Medicul de familie – Practician şi manager” va avea loc o dezbatere despre  PIAS ( SIUI, CEAS, SIPE şi DES).

La această sesiune şi-au anunţat participarea actori importanţi de pe scena sănătăţii din România.

Subiectul Dosarului Electronic de Sănătate (DES) va fi abordat de medicii de familie împreună cu jurişti, pacienţi  şi reprezentanţi din partea instituţiilor de decizie.

Dezbaterea va avea loc duminică, 11 decembrie orele 10:00,  la Crystal Palace Ballrooms Bucureşti.

La această dezbatere ar trebui să fie prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Avocatului Poporului, precum şi ai Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, de altfel unii confirmându-şi deja prezenţa. Dezbaterea va fi moderată de Nana Pîrcălabu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucureşti. 

Desigur că este cel puţin ciudat ca dezbaterea unui asemenea subiect de o importanţă extremă să fie organizată tocmai duminica, în timpul Sfintei Liturghii, şi într-o zi când au loc alegeri… Să fi fost miza eliminarea „fanaticilor religioşi” de la aceste discuţii? Oricum ar fi e bine să anunţăm pe toată lumea şi cine consideră, să meargă, cine nu, să se roage pentru ca Domnul să nu le ajute!

Cei care vor ajunge duminică acolo poate ar trebui să amintească, pe lângă multe alte argumente care există împotriva DES, şi faptul că ,,o companie de date a avertizat că domeniul medical va fi sectorul cel mai atacat în anul 2017. De aceea, organizațiile de sănătate de toate mărimile au fost sfătuite să se asigure că dispun de măsuri de securitate și planuri pentru împrejurări de urgență adecvate și actualizate, pentru a putea reacționa împotriva unui atac cu viruși ransomware. Sfatul aparţine companiei de date Experian, care a avertizat că atacurile sofisticate asupra datelor vor începe anul viitor, ceea ce va expune datele medicale la riscuri imense.

În a patra Prognoză anuală privind industria de încălcare a securității datelor, aceasta a declarat că sectorul medical poate să rămână în continuare punctul focal pentru hackeri, întrucât furtul de identitate medicală rămâne o afacere avantajoasă și ușoară pe care infractorii cibernetici o pot exploata, iar înregistrările medicale electronice au o mare probabilitate de a reprezenta obiectivul principal al hackerilor.” (Sursa: http://www.univadis.ro).

Şi, nu în ultimul rând, tot pe tema DES există deja o inițiativă a Asociației pentru Libertatea Românilor, de a depune plângere împotriva Dosarului Electronic de Sănătate, plângere pentru care se strâng în prezent semnături. Amănunte se pot obţine accesând pagina http://asociatialibertatearomanilor.ro/.

2 gânduri despre „DEZBATERE PE TEMA DOSARULUI ELECTRONIC DE SĂNĂTATE organizată de medicii de familie – DUMINICĂ, 11 decembrie, ora 10:00, în Bucureşti

  1. Pingback: Video – DEZBATERE DESPRE DOSARUL ELECTRONIC DE SĂNĂTATE, ce a avut loc astăzi, 11 decembrie, la Conferința Medicilor de Familie, în București – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s