SINAXA grecească DE LA VOLOS ÎI SUSȚINE PE PĂRINȚII ROMÂNI CARE AU ÎNTRERUPT POMENIREA IERARHILOR și se va întruni mâine (14 decembrie)

Imagini pentru sinaxa de la volos imagini

Foto – glasulstramosesc.ro

Personalități teologice din Grecia susțin Schitul Rădeni

   Petiţia de susţinere a memoriului Vieţuitorii şi credincioşii Schitului “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Rădeni, Neamţ, resping erezia cretană a fost semnată şi de către Gheron Savva de la “Marea Lavră” a Sfântului Munte, de către protopresbiter prof. univ. dr. Theodoros Zisis şi de către părintele Matei Vulcănescu.

   Miercuri, 14 decembrie 2016, se va desfăşura Sinaxa din Volos, care este aşteptată să dea publicităţii un comunicat de susţinere a Schitului Rădeni, a părinţilor nepomenitori, supuşi presiunilor ca urmare a poziţiei lor de respingere a sinodului din Creta, şi a maicilor de la Văratec, asupra cărora se fac presiuni pentru a reveni la slujbe în biserica unde este pomenit ierarhul participant şi semnatar al documentelor eretice ale sinodului din Creta, sugerându-li-se discret ca, în caz contrar, să părăsească mănăstirea. Comunicatul va fi semnat şi de alte mari personalităţi teologice greceşti.

   Mărturisirea antiecumenistă a Schitului Rădeni a fost tradusă şi în limba rusă şi urmează a fi tradusă şi publicată şi în limba bulgară.

   Mulţumim pentru susţinere! 

Iată și un comentariu al pr. Matei Vlucanescu: 

preot Matei Vulcanescu13/12/2016 la 09:57

Comunicatul de sustinere de la Sinaxa de la Volos din care fac parte mari personalitati ale ortodoxiei astazi: Pr Gheorghe Metallinos, Pr. Theodoros Zisis, domnul Dimitrie Tselenghidis, Proegumenul Marelui Meteor, Gheorn Atanasie si multi altii, vor discuta despre intocmirea unei scrisori de sustinere a tuturor parintilor care au oprit pomenirea in Romania din motive de constiinta, avand in vedere ca Biserica Ortodoxa Romana a semnat in Creta documentele eterodoxe, bineinteles ca sunt inclusi si Schitul Radeni si pr Ciprian Staicu si Schitul Oituz, si pr Antim si pr Buza si parintii de la Schitul Lacul Frumos si toti ceilalti. Si, probabil se va cere ierarhilor ca orice incercare de persecutie a acestor parinti este antiecanonica si singurul rezultat este de a da cununa de marturisitori celor prigoniti. Probabil ca acest comunicat va pune problema evitarii pozitiilor extreme si dezbinarii care este atat de vizibila la Romani…. Sa ne rugam ca acest priect ce se va discuta maine in Sinaxa sa se aprobe!

Sursa: aparam-ortodoxia.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s