Situație fără precedent sau zvon fals: SINAXA SCHITULUI ROMÂNESC PRODROMU DESFIINȚATĂ DE CONDUCEREA MARII LAVRE??

Imagini pentru schitul prodromu
Actualizare: 
Vă rog să luați această știre cu rezervele de rigoare, având în vedere că nu este încă nimic oficial anunțat. Dacă se va dovedi că este doar un zvon total fals, voi șterge acest articol. 
Informatie de ultima ora… la Sf. Munte Athos, situatia in schitul Prodromu e fara precedent. Ieri dupa amiaza, dupa 5 ore de discutii, egumenul man. Marea Lavra (de care apartine schitul Prodromul), a spus ca Sinaxa schitului e desfiintata si de acum el conduce schitul, iar staretul Atanasie va participa la sinaxa Lavrei. Monahii prodromiti, care sustin nepomenirea, vor trebui sa plece. Pr Iulian, sustine nepomenirea. Riscul major e sa trimita preoti greci sa faca slujba in limba greaca! Sa ne rugam si ptr ei! A inceput marea prigoana! Daca crestinii sunt prigoniti si li se arata dragoste, grija si dialog doar ereticilor, ce fel de conducatori avem? Cine a prigonit crestinii de-a lungul veacurilor? Sa ne intareasca Dumnezeu in lupta cea buna si sa ne asteptam la ce este mai rau!
Mesaj preluat de la A N. 
Sursa: mesaj pe facebook

Nu știu dacă știrea e reală (am fost asigurat că da) , dar dacă e… e grav! 

Inseamnă că vor să le pună pumnul în gură monahilor români mărturisitori. 
Dar nu le e rușine grecilor? Sute de ani românii au sprijinit Athosul și acum vor să îi dea afară tocmai pe cei din neamul cel mai binefăcător din istorie al Grădinii Maicii Domnului? 
Ar fi trebuit să avem o mânăstire autonomă, nu un schit! Ar trebui să revendicăm o mânăstire, dacă tot vor să facă grecii pe șefii. 
Să ne rugăm pentru mărturisitorii de la Schitul românesc Prodromu! 
Să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să le îndrepte mintea celor care au căzut în rătăcirea ecumenistă și îi apără pe cei fără cuget ortodox, care au semnat sau organizat sinodul tâlhăresc din Creta! 
Să ne rugăm să avem ierarhi ortodocși, atât în BOR cât și în celelalte patriarhii, inclusiv în cea de Constantinopol, care a căzut adânc în erezie și prigonește mărturisitorii antiecumeniști! 

19 gânduri despre „Situație fără precedent sau zvon fals: SINAXA SCHITULUI ROMÂNESC PRODROMU DESFIINȚATĂ DE CONDUCEREA MARII LAVRE??

  1. Sunt in lume multi diversionisti care incearca sa produca tulburare. Parintii Schitului Prodromu sunt bine merci! Acolo exista o obste de mare valoare duhovniceasca sub conducerea spirituala a parintelui Iulian si sub conducerea administrativa a dicheului Athanasie si a iconomului parintele Efrem(care a insotit in Romania pe Gheron Sava ) De aceea nu trebui sa dam crezare diversiunilor. Cand va fi ceva oficial vom sti!

    Apreciază

  2. Tot la început Cristina zicea ca știrea nu e sigura, dar la asigurat ca „da,, deci…?! De puțina vreme am vb cu unul din părinții sinaxei și lucrurile stau departe de ce a scris acest Daniel. . Și cred ca sunt părinți destul de echilibrați în Prodromul sa poată face public o știre sau informație concreta și la subiect, fără sa inducă și sa dezinformare populația cu problemele interioare care îi și privesc…. Eu nu pot sa-ți dau informații concrete,,, dar articolul de sus de unde știm noi ca este o sursa sigura și nu amplificata???

    Apreciază


  3. AUGUSTIN

    ANUNT IMPORTANT!

    PENTRU TURMA MICA a MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUD HRISROS!

    via viber

    Pr. Matei Vulcanescu a vorbit cu Gheron Sava si acesta i-a spus : „Luni dimineata IPS Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului a fost la Schitul Prodromu din Sf. Munte, care a oprit pomenirea, ca sa slujeasca impreuna cu parintii prodromiti, insa monahii l-au intrebat daca a semnat la sinodul din Creta, si raspunzand ca da, monahii nu l-au primit, inchizandu-i poarta. Apoi Mitropolitul a mers la Marea Lavra si la Kinotita si a facut reclamatie, chiar si la Patriarhia Ecumenica.”

    Sursa: http://sinodultalharesc.tk/ierom-mitra-mitropolitul-teofan-provoaca-la-razvratire-si-este-aproape-de-genera-o-noua-schisma-moldova/#comment-5527

    Apreciază

  4. Pingback: Situația acuală din Schitul românesc PRODROMU din Muntele Athos – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un comentariu