SCHITUL PRODROMU A ÎNTRERUPT POMENIREA PATRIARHULUI BARTOLOMEU

prodromu

După ce acum câteva zile în urmă publicam Situație fără precedent sau zvon fals: SINAXA SCHITULUI ROMÂNESC PRODROMU DESFIINȚATĂ DE CONDUCEREA MARII LAVRE??, astăzi ni se confirmă că nu iese fum fără foc… Din păcate, nu a fost vorba despre un zvon. Prigoana împotriva părinţilor de la Prodromu a început. Cinste lor! Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte şi să ne rugăm mai mult!

Mai multe amănunte, mai jos:

Suntem informati de catre parinti pusnici de la Vigla cum ca in urma votului care a avut loc in Schitul Prodromu, si anume 50 de parinti au votat cu totii pentru intreruperea pomenirii.

Schitul a instiintat Manastirea de care apartine si anume Marea Lavra, si au inceput presiunile puternice impotriva Schitului. Marea Lavra urmarind ca nu cumva intreruperea pomenirii sa devina publica. Egumenul Manastirii Marea Lavra si anume parintele Prodromos este atat de infuriat incat, calcand toata randuiala democratica de o mie de ani a Sfantului Munte, in mod fascist, a spus ( lipsit de orice baza legala): „De astazi eu anulez conducerea Schitului Prodromu” (bineinteles ca nu are o asemenea putere de a face asa ceva).

Tot in aceste zile a fost trimis de catre Patriarhia Romana, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, ca sa vada situatia de aproape si sa slujeasca Sf Liturghie. Parintii Schitului i-au spus ca nu este primit decat daca se leapada de ” Sinodul” din Colimbari, Creta. (IPS Andrei nefiind lasat sa intre in Schit pentru a sluji). Unii spun că a plecat tulburat făcând reclamații la la măn. Marea Lavră, la Chinotita Sf. Munte și chiar la patr. ecumenică.

Știrea este confirmată din mai multe surse.

Sursa: http://sinodultalharesc.tk/

Reclame

5 gânduri despre „SCHITUL PRODROMU A ÎNTRERUPT POMENIREA PATRIARHULUI BARTOLOMEU

 1. https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/01/04/%e2%80%8bscrisoare-deschisa-catre-toti-crestinii-trezvitori-dreptmaritori/

  Scrisoare deschisă catre toti creștinii trezvitori dreptmaritori
  Nici nu a început bine lupta împotriva ,,panereziei” ecumeniste, şi noi care ar trebui trup si suflet sa le fim alaturi, susținând dupa putere si din ravna cea dupa Dumnezeu, a fiecaruia dintre noi, pe Parintii care au indraznit sa se ingradeasca de erezie si sa marturiseasca public, trezind din amortire neamul acesta, ne grăbim sa le si găsim, din orice pozitie, pricini de rătăcire, acuzându-i si calomniindu-i in orice chip, aducand in felul acesta o mai mare dezbinare in randul poporului.

  Cum nici nu au oprit bine pomenirea, diavolii zvoneri si raspandaci au si inceput cu defăimare la adresa unor părinți.

  Ca de ce ii ia apărarea pr. Eftimie Mitra parintelui Pamvo, fiind inca in rătăcire, neoprind pomenirea ierarhului sau, uitând in felul acesta că fiecare a asteptat un moment cat mai prielnic pentru a marturisi.
  De ce fiul parintelui Mihail de la spital, vietuitor la m-rea Trei Ierarhi, a acceptat hirotonia din mana lui Teofan nemarturisitorul, contestand validitatea tainei.

  Apoi vine parintele Sava Lavriotul si explica prin exemplul ereticului Nestorie cum ca la sinodul al-lll-lea unde a fost osandit, hirotoniile i-au fost considerate valabile insa nu si caterisirile. V-ati smintit si de acesta, incepand cu defaimari la adresa lui, cum ca s-a inselat , zicând: numai „ratacitul de Matei Vulcănescu ” a putut sa il traga in ratacirea asta, ca nu e contra cip, ba ca mai are si carduri .

  Biet popor roman nemaistiind ce sa faci, ai ajuns mai rau decat babele de la gura ulitei!

  Că parintele Mihail de ce accepta totusi sa slujească si sa se împărtășească intr-un context ,,eretic” alaturi de unul care nu se ingradeste de erezie, uitând ca acum mai mult ca niciodata sa fie aproape de el si sa il sustina in marturisire.

  Lasandu-i pe acestia, a venit randul parintelui Elefterie, că da, si-a gasit el acuma cand aflase ca e ultimul pe lista lui Ioachim care trebuie schimbat, pe motiv ca făcea parte din grupul cel vechi al lui Eftimie, s-a apucat el sa braveze luand-o inainte cu oprirea pomenirii.

  Rusine sa va fie ca gândiți asa, el fiind unul din primii părinți, care, nepasandu-i de confortul lui, a ales sa isi pună sufletul pentru oi , renunțând la toata slava cea vatamatoare de suflet din episcopie.

  Apoi, de parca nu era de ajuns, l-ati gasit pe parintele Macarie de la Oituz, cum ca e inselat, ca împărtăseste poporul, uitând de fapt ca el a fost primul dupa sinod care a dat semnalul pentru lupta contra ereziei. Si cum nu vă puteati opri aici din ,,limbutia pizmasa” l-ati luat la periat de ,,rataciri” pe Pr. dr. Ciprian Ioan Staicu – cum ca e mândru, ca nu va asculta, ca e ,,arsenist” , ca distribuie carti eretice , ca cine este el de isi permite să organizeze ,,sinaxe nationale”, ca a rupt legatura cu noi ,,ratacitii” din Neamt, si multe alte acuze .

  In loc sa vedeti ca punandu-si sufletul pentru turma a fost alungat in chip samavolnic din parohie, expunandu-se in felul acesta, mai bine pe el si familia sa, decat sa stea în minciuna , atrăgând asupra-i propunerea pentru caterisire. Insa ne e cuvantul putin si despre părintele nostru Antim ca doar nu a-ti fi crezut ca se putea opri cleveteala aici , sa auzim :

  A inceput sa se spuna pe net, mai exact pe Facebook, cum ca parintele Antim a inceput sa dea semne de clatineala , ca se caieste ca a oprit pomenirea !

  Oare nu suntem noi langa sfintia sa ?
  Nu ii vedem statornicia in lupta contra panereziei?

  Atunci de ce il acuzati ca el este in spatele asociatiei facuta de saccsiv, si ca l-a pus pe acesta sa inițieze strângerea de fonduri, folosindu-se in felul acesta pentru a-si face manastire privata la Valea Alba intre Războieni si Piatra Neamt? Nu va e rusine sa faceti astfel de afirmatii eronate ? Nu va dati seama ca voi ,,clevetitorii de serviciu” produceti dezbinare in toata tara si mai ales intre cei ce au avut curajul sa infiereze aceasta cumplită rătăcire de pe urma? Ce căutați, ori mai bine, ce urmăriți ? Halal sustinere aduceti parintilor prin asa denigrari. Uitati ca Sfintii au fost oameni cu patimi si afecte omenesti? Nu stiti oare ca nu ne mantuim dupa faptele noastre, ca sa nu se laude nimeni, ci in darul lui Hristos? Ca altfel cadem si noi in capcana meritelor prisositoare la fel ca apostatii papistasi.

  Sa incetam, fratilor, de a ne mai ura si a duce cleveteala de la unii la altii, sa ne adunam in duhul dragostei, sa fim in gandul lui Hristos.

  Sa luam aminte bine de noi însine căutând sa ne ajutam si sa ne iubim unii pe altii apropiindu-ne cu inima si cugetul curat de Hristos Mântuitorul nostru acum si in vecii vecilor

  Semnat ,,Constiinta neamului romanesc cel binecredincios „

  Apreciază

 2. Mare zbucium frați ortodocși,(seamana mult cu tragedia din’89)calm,lacrimi,post,rugăciune neintrerupta,credința tare ca se va indura Bunul Dumnezeu sa ne mai tolereze un timp..!Atenție mare:,,Bate-voi pastorul si se va risipi turma!”Doamne ajută.

  Apreciază

 3. „Satana, fiara si proorocul mincinos vor sa înece Euharistia cu apa noroadelor înguste şi ignorante.

  Biserica ţipă în durerile naşterii şi are mare chin să nască Euharistia, întemniţată de clerul apostat în chivotul rece, pântecele Sfintei Biserici (Apoc. 12, 12). Acesta e semn apocaliptic mare (Apoc. 12, 1).”

  Pr Nil Dorobantu

  Apreciază

 4. Pingback: Situația acuală din Schitul românesc PRODROMU din Muntele Athos – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s