Monahul TEODOT în apărarea pr-lui ieromonah TIHON de la Petru Vodă

monahul-Teodot

Recapitulez: Pr. Tihon îi trimite o scrisoare starețului Hariton, în care îl îndeamnă să mărturisească adevărul ortodox și să păstreze linia Pr-lui Iustin Pârvu. Starețul Hariton se umple de „nervi” și scoate la „lumină”, chipurile, toate defectele și abaterile părintelui Tihon, într-o scrisoare răspuns, plină de neadevăruri, de calomnii și de justificări ale lipsei de combativitate împotriva sinodului eretic din Creta și a ecumenismului în general. Pr. Tihon, într-un adevărat duh ortodox, fără să se apere, îi demonstrează teologic că greșește. 

REPLICA EXCELENTĂ a Pr. TIHON de la Petru Vodă la calomnia și eschivările de la Ortodoxie ale starețului Hariton 

Dar cum slugă de jidan la slugă de jidan trage, a apărut și un articol pe „Adevărul.ro”, în aceeași manieră calomniatoare ca a starețului Hariton:

Cum şi-a băgat dracul coada în mănăstirea preotului Iustin Pârvu. Cazul ciudat al călugărului care ar fi încercat să-i scoată dinţii unui copil cu cleştele

În apărarea pr-lui mărturisitor Tihon Bivoleanu, sare monahul Teodot. 

Preiau articolul: 

In apararea P.Tihon

 

gheron-sava-si-ierom-tihon

P.Tihon este venit la M-rea Petru-Voda din 1998, luna martie, la varsta de 21 de ani. Este nascut pe 21 ianuarie 1977, de ziua Sf.Maxim Marturisitorul. Intra deci, anul acesta, in al 20-lea an de calugarie. Este singurul Preot de acolo care a intrerupt in mod canonic pomenirea Mitropolitului Teofan, in urma semnarii de catre acesta a documentelor eretice de la sinodul talharesc din Creta. In Manastire, ca de altfel si in lume, se face asculatre de staret-duhovnic,  pana la pacat. Dupa Creta-Sinodul BOR din 30 oct.2016, pomenirea ierarhilor romani partasi ereziei ecumeniste legalizate, este cel mai mare pacat al preotilor din BOR, pentru care, va veni negresit urgia lui Dumnezeu printr-un razboi care bate la usa. P.Tihon se lupta din rasputeri-desi are 8 boli grave-impotriva acestui pacat, al partasiei cu erezia, prin pomenirea Mitropolitului eretic.  Acesta este singurul motiv pentru care a oprit pomenirea. Il cunosc de 17 ani pe P.Tihon, de aceea ma vad dator sa combat acuzele nedrepte pe care i le-a adus P.Hariton in scrisoarea din 10 iauarie 2017 :  http://manastirea.petru-voda.ro/2017/01/09/scrisoare-catre-ieromonahul-tihon/

 • P.Tihon a fost hirotonit de catre IPS Teodosie de Tomis si are binecuvantarea si ascultarea de la P.Justin pentru a vietui in M-rea lui de metanie. In 2008, P.Justin l-a chemat de vreo 6 ori pe P.Tihon sa vina din Dobrogea la M-rea de metanie. Se lupta din greu sa ramana la Petru-Voda, desi sanatatea il dezavantajeaza aici, unde avem aproape 6 luni de iarna in fiecare an. Toata floarea tineretii si-a petrecut-o aici, la Petru-Voda. Aici a muncit, aici s-a rugat, aici si-a daruit sanatatea si forta tineretii.
 • Sinaxa din decembrie 2016 a fost convocata de P.Hariton pentru acuza de publicare a cuvantului P.Simeon de la M-rea Sihastria, in care condamna transant sinodul talharesc de la Creta. Nu aceste asa-zise „abateri permanente de la disciplina monahala” au determinat sinaxa, ci publicarea cuvantului P.Simeon-cu acordul Sf.sale. La aceasta sinaxa, 33 de monahi au votat in favoarea P.Tihon si doar 7 impotriva.
 • gestul cu „hainele monahale si schima mare” a fost facut in urma amenintarilor P.Hariton din decembrie, cu evacuarea din Manastire si au avut doar un rol simbolic, prin care P.Tihon il avertiza pe P.Hariton, ca ” va lua pe umerii lui canonul de schimonah, daca il va alunga din Manastire.” De altfel, hainele si schima mare le-a imbracat la cateva ore dupa acest gest simbolic.
 • cate nu zice omul la necaz, mai ales in fata nedreptatilor mari la care este supus !!! Iata de exemplu, ce marturiseste Marele Mucenic P.Dimitrie Bejan despre chinurile indurate la Oranki, pe viscole de -47 de grade : ” Toată iarna aceea am cărat cu spatele, blestemând zăpezi şi oameni. Apoi au venit alte ierni şi la greutatea zilelor s-au adăugat alte greutăţi.”  P.Tihon, inca de la inceputul venirii ca staret a P.Hariton, a avut de suferit-iata , sunt 4 ani de atunci-„dragostea parinteasca” a sf.sale, caci l-a banuit inca de la inceput ca este omul Patriarhului, pus de acesta ca sa distruga obstea M-rii Petru-Voda, ceea ce s-a si adeverit si se adevereste in continuu. Patriarhul Daniel nu poate uita niciodata ca , aici la Petru-Voda, credinciosii i-au rupt si aruncat toiagul de Mitropolit, atunci cand a incercat si reusit -pentru doi ani-sa-l schimbe pe P.Justin din staretie, pentru a-si pune omul sau.
 • sunt certuri in familie, in societate, peste tot pe pamant intre oamenii care sunt supusi greselilor, dar ce legatura au acestea cu intreruperea pomenirii pe motiv de erezie ? P.Hariton doreste cu orice pret, prin afirmatii calomnioase sa-l arate pe P.Tihon a fi nevrednic sa intrerupa pomenirea si nevrednic de a fi luat in seama. Asa incearca sa descalifice pe toti cei care au luat in maini aceasta arma a Sf. Parinti : discreditarea Marturisitorilor si descurajarea-amenintarea sovaitorilor .
 • urmatoarele trei paragrafe contin exagerari si minciuni pe langa ispitele care se pot intampla oricarui vietuitor din Manastire.
 • slujirea in sobor a fost aplicata pentru a fi obligat sa asiste la pomenirea fara sa vrea a Mitropolitului, ceea ce a refuzat.  Este dreptul sau de Preot slujitor si cunoscator al canoanelor.
 • acuza cu banii este o minciuna.
 • „imixiunea necanonica” la Sihastria a fost o mare binecuvantare de Sf.Ap.Andrei pe care Dumnezeu a daruit-o P.Simeon, care a spus public ceea ce avea pe inima, despre adunarea din Creta : ” sinod talharesc si jidovesc… lucrare a masoneriei. Voi intrerupe pomenirea Mitropolitului Teofan, daca nu-si retrage semnatura”.
 • copilul sirianului este recunoscut la scoala din sat, ca fiind foarte obraznic. In Pateric si Vietile Sfintilor sunt cazuri in care mirenii i-au acuzat pe nedrept pe calugari de fapte reprobabile, dar dupa un timp s-a dovedit contrariul. Acuzatorii nedrepti insa, n-au ramas nepedepsiti de Dreptatea Dumnezeiasca.
 • am dat mai sus exemplul P.Dimitrie Bejan, care fiind chinuit de multe ori peste puteri, a mai scapat si blesteme, pana la o vreme.  Mucenicul Constantin Oprisan-seful Fratiilor de Cruce de pe tara, cel care a trecut prin reeducarea de la Pitesti, fiind pe patul de boala-moarte la Jilava, spunea  : „Pe caralii sa nu-i blestemati, ca unii se mai intorc.”
 • personal, niciodata nu l-am auzit pe P.Tihon spunand cuvinte jignitoare la adresa P.Justin. Am marturia P.Pamfil, care a stat in chilie cu el timp de un an si jumatate si niciodata n-a auzit din gura lui, asemenea injurii. Aceasta acuza arata inca o data „dragostea parinteasca” a P.Hariton si este o minciuna foarte usor de dovedit, caci P.Hariton nu a stat in M-rea Petru-Voda decat timp de un an, iar din partea mirenilor n-am auzit asemenea plangeri.
 • Parintele Tihon are 8 boli grave si de aceea nu poate sluji in mod constant la Biserica. Acest lucru il stie foarte bine P.Hariton. Incetarea pomenirii Mitropolitului eretic nu este schisma, ci izbavire de schisma si erezie, conform Canonului 15 de la Sinodul I-II de la C-nopol, convocat de Sf.Fotie cel Mare.
 • la punctul 4 de la ultima pagina a Scrisorii, P.Hariton afirma : ” …  prin iconomie si prin descoperire dumnezeiasca, am hotarat sa urmam procedura si hotararea Sfintilor parinti romani si marii nostri duhovnici, care au pomenit ierarhii, limita fiind numai in cazul in care acestia s-ar impartasi din acelasi Potir cu ereticii.” De ce nu spune ca sa stie toata lumea, dupa cum a fost in decursul istoriei descoperirilor dumnezeiesti autentice din Biserica, cine a avut aceasta „descoperire dumnezeiasca” si in ce a constat ? A dat cumva vreun canon de post si rugaciune la obste pentru problema intreruperii pomenirii ? Nu am auzit . Sau poate este vreo nalucire a maicii care are un rol hotarator  in elaborarea documentelor oficiale teologice ale Manastirii de calugari Petru-Voda, maica care sta ilegal de trei ani de zile acolo ? Ma intreb in scris, nu dau verdicte ca asa o fi.
 • „limita Potirului comun”. Nu exista in nici un canon al Bisericii aceasta limita. Tocmai pentru a nu se ajunge aici, la potirul comun cu ereticii, este pus acest dumnezeiesc si preabinecuvantat Canon 15.
 • la urmatoarea afirmatie , P.Hariton ori nu intelege, ori se face ca nu intelege cum stau lucrurile : „… si ne acuzati de necanonicitate , pe noi, care pazim canoanele, nu doar pe unele precum fratia voastra, ci toate canoanele referitoare la procedura cu privire la activitatea apologetica.” Tocmai un singur canon nu paziti si chiar cel mai important in situatia de fata, P.Hariton : CANONUL 15-intreruperea pomenirii episcopului pe caz de erezie semnata cu propria mana, adica mai mult decat „cu capul descoperit”.
 • 5.” Sfintele canoane prevad ca cel ce aduce prihana asupra episcopului, sa aiba el insusi o viata crestina fara de prihana.”  Nu exista asemenea canoane, dar exista Canonul 6 de la Sin II ecumenic-despre para asupra episcopilor, insa se refera la pacatele morale ale episcopilor. Pentru erezia episcopilor, este Canonul 15 de la Sin I-II C-nopol.
 • in ultimul paragraf, P.Hariton ii transmite cu alte cuvinte, P.Tihon : ” esti foarte pacatos , asa ca, lasa-te de marturisirea Dreptei Credinte si plange-ti pacatele. Noi suntem neprihanitii care ne ocupam cu apologetica, noi cei care pazim toate canoanele, nu ca tine, numai pe unele. ” Exact acelasi duh, cu care mi-a spus si mie in urma cu cateva sapatamani : ” Mai Teodot, de cand ai plecat din Manastire ai ramas acelasi. Ar fi trebuit sa fie coada de oameni la tine si sa faci minuni. Esti un pacatos. Taci si vezi-ti de pacatele tale. Nu mai avem oameni de traire inalta, mari facatori de minuni, care sa rezolve problemele Bisericii.” „De ce nu intrerupeti pomenirea Mitropolitului Teofan, acum dupa Creta si dupa atatea scrisori de rugaminti spre intoarcere  ? Raspunsul P.Hariton : ” Niciodata nu voi intrerupe pomenirea lui , pentru ca nu sunt convins ca este eretic . ” Asadar, stiti prea bine ca, pentru erezia ierarhului se intrerupe pomenirea lui inainte de Potirul comun !!! Denigrarea marturisitorilor-pacatosi cum sunt,  amenintarea, acuzarea, calomnierea-nepomenitorilor, luarea apararii ierarhilor ecumenisti apostati, prin „iconomie si descoperire dumnezeiasca”, luarea  P.Justin drept paravan pentru necanonica „limita a Potirului comun” , cam acestea ar fi unele din lucrarile „canonice si disciplinare” ale P.Hariton.
 • Inchei cu o marturie a unui Marturisitor cu zeci de ani de puscarie si prigoana in  timpul regimurilor antonescian, apoi comunist, P.Atanasie Stefanescu (+29 feb. 2006) : „Intr-o zi, pe cand P.Atanasie era la pangarul M-rii si se uita dupa niste carti, a intrat P.Hariton-pe atunci la M-rea Durau.               Dupa plecarea sa, P.Atanasie l-a intrebat pe monahul care vindea la pangar : „Cine este acest parinte ? Este P.Hariton de la Durau- a raspuns monahul. „Sa stiti ca acest om este foarte periculos.  Cai si vaci n-am pascut, dar la oameni ma pricep.”                                                                                                                                        Luna acesta ianuarie este poate, cea mai sfanta luna din anul bisericesc, caci incepe cu Botezul Domnului, continua cu ispitirea in pustie a Domnului, biruinta Lui asupra satanei si cei mai mari Sfinti ai Bisericii. De aceea trebuie sa ne asteptam la cele mai mari ispite din an.                                                                                Nu intamplator, satana ii munceste pe arhierei, cu saptamana de rugaciune-uraciune ecumnenista, tocmai la sfarsitul acestei luni, in fiecare an !!!  Acum, ispita satanei ar suna cam asa, pentru preoti, monahi, credinciosi : „Inchina-te, supune-te, nu te strica cu arhiereii mei, si-ti voi da salariu, chilie, mancare, bautura, caldura, functie … ” La care noi, sa-i raspundem : „Mergi inapoia mea satana, ma inchin numai Sf.Treimi, iar pentru arhiereii tai, intrerup pomenirea, pana se vor intoarce la Adevar. Poate inca nu sunt cu totul si cu totii ai tai.”  Asa ca, ce ne ramane de facut, decat sa  ne continuam lupta noastra, cu dragostea lui Hristos in inima, iar pe acesti „oameni periculosi”, sa-i lasam in judecatile si in mila lui Dumnezeu si a Sfintilor Sai. Sunt maici la vale, la Paltin, care nu merg la Biserica pentru ca este pomenit Mitropolitul Teofan, iar maica Stareta Justina nu le alunga, ci le respecta alegerea, temandu-se sa strice ceea ce a realizat P.Justin cu atata truda. La deal insa, unii se cred stapani deja pe munca de zeci de ani a P.Justin si nu se sfiesc sa alunge chiar Preoti !!!                Dumnezeu sa le ajute P.Tihon si tuturor marturisitorilor care au ridicat Crucea nepomenirii in spate, sa o duca dupa cum pot, pana la sfarsit.  Amin.

Sursa: monahulteodot.wordpress.com

Anunțuri

Un gând despre „Monahul TEODOT în apărarea pr-lui ieromonah TIHON de la Petru Vodă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s