Important! – Video – SINAXA DE LA RĂDENI cu prezența lui gheron SAVA LAVRIOTUL

sinaxa-radeni

Pe 19 ianuarie a avut loc la Schitul Rădeni din Județul Neamț Sinaxa părinților care au întrerupt pomenirea episcopilor eretici sau luptă împotriva ereziilor acestora, după sinodul din Creta. 

Iată cele două părți ale fimării (integrale) de acolo:

8 gânduri despre „Important! – Video – SINAXA DE LA RĂDENI cu prezența lui gheron SAVA LAVRIOTUL

  1. Lumea nu ma crede, continua sa ma faca nebun… Dar nu-i problem! Tot la ceea ce spun Sfintii Parinti, pe care-i avem ca exemple, vor ajunge. Neecumenistii, antiecumenistii, sau cum vreti sa le ziceti nu cred nici la ora actuala cu totii ca e apostazie generala. De ce? Tocmai pentru ca vad ca sunt putini. Auziti ce democratic gandesc! Mi-a zis un preot (cunoscut) ca, daca nu mai raman episcopi multi in tabara antiecumenismului, Biserica o sa piara! Doamne lumineaza acest preot! Acum am discutat cu un alt preot (cunoscut) care mi-a zis ca desi este antiecumensit, cei ce-au intrerupt pomenirea sunt extremisti si necrezuti de majoritatea slujitorilor si mirenilor. Lumea botezata este intr-o confuzie ce n-a mai fost in aproape ultimul mileniu…

    Eu insa va spun, lucrurile nu se vor indrepta, ci vor degenera TOTAL! Rugati-va sa nu se astearna linistea, caci linistea ce se va asterne va fi mormantul nostru al ortodocsilor, al mai tuturor ortodocsilor din tara si din intreaga omenire!

    Va mai spun asa: preotii nepomenitori ramaneti pe pozitii pana dupa soborul ce-l vor face neecumenistii PS Longhin, IPS Serafim, Ierom. Sava, Pr. Staicu, Pr. Vulcanescu etc, apoi indreptati-va atentia catre un arhiereu din acestia si faceti cerere de infiere catre unul din ei, caci veti fi luati din pat si daca veti fi gasiti dormind cu patrafirul de gat. Faceti cerere de infiere si rugati acel arhiereu (pe care veti incepe sa-l pomeniti) sa va dea o adeverinta, o legitimatie prin care sa se ateste ca sunteti preot si parohie a acelei episcopii, a acelui arhiereu.
    Atat va mai spun: NU O SA SE IVEASCA ALTA IESIRE SI ALTA SITUATIE!!! (pr. Augustin)

    Apreciază

  2. Despre impartasirea cu Sfintele Taine:

    O selectie de marturii ale unor oameni indreptatiti sa vorbeasca despre acest aspect!

    Marturiile Ierarhilor (incepand cu Vladica Longhin), Preotilor, Teologilor romani, despre Sfânta Împartasanie!

    Avand ca baza invataturile Sfintilor Parinti, Dogmele si Canoanele Bisericii Ortodoxe.

    Nu te poti numi crestin ortodox fara a fi purtator de Hristos.
    Pe Hristos nu-l putem dobandi decat prin Sfintele Taine.
    Controversat ramane insa modul de administrare ale acestora.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Sunt bagati aici de-avalma, ecumenisti si neecumenisti…
      Ecumenistii vorbesc de canoane…Pretind ca le respecta, pe unele si pe altele le trec cu vederea sau le incalca grosolan. Macar de s-ar fi facut o selectie, chiar daca spun acelasi lucru. Se induce ideea ca Serafim Joanta, Vasile Mihoc.. sunt clerici ale caror sfaturi pot fi urmate. Chiar daca ei dau si sfaturi bune, totusi printre ele strecoara otrava ecumenista.

      Apreciază

    • Va dati seama ca nu a fost cea mai organizata intalnire, dar parca prea cu patos se critica acest lucru. Pr. A. Boca si Nil D. au avut multe rataciri, saracii, si cei care nu-i considera sfinti vor doar sa se fereasca de ratacirile lor, nu-i judeca ca s-au mantuit sau nu, nu stim noi.

      Apreciază

      • Din pacate cei ce nu-i considera sfinti merg mult prea departe. Ii denigreaza in fel si chip pe cei care ii apara pe cei doi parinti, cu foarte multa patima, care numai de la Dumnezeu nu e. Si mai mult decat atat, incearca sa dezbine tabara marturisitorilor, vehiculand ideea ca numai cei care nu-i considera sfinti pe parintii Arsenie B. si Nil D. sunt marturisitori valabili. In speta cei din jurul schitului Radeni.
        Din punctul meu de vedere e o atitudine iresposabila.

        Dar de asemenea nu sunt de acord nici cu numirea de „sfant” al Cuviosului de la Radeni. Adica in ghilimele. De ce in ghilimele?! Au ei certitudinea ca n-ar fi sfant?

        Apreciază

  3. „In realitate, toate acestea dovedesc si sublineaza nu numai obisnuita lipsa de consistenta, ci si o incapacitate si esec evident pentru a intelege natura ortodoxiei de catre cei care vor impune „Sinodul” lor asupra Bisericilor Ortodoxe.

    Constiinta mea ma obliga inca o data sa ma indrept cu insistenta si cu rugaciune fierbinte catre Sfantul Sinod al Episcopilor Bisericii Sarbe martirizate: Biserica noastra sarba sa se retina sa participe la pregatirile pentru „sinodul ecumenic”, si de buna seama, sa se abtina sa participe la sinod. Caci, Dumnezeu sa nu ingaduiasca ca acest sinod sa vina si sa treaca, ca sa se astepte de la el un singur rezultat: schisme, erezii si pierderea multor suflete.

    Analizand problema din punct de vedere al experientei apostolice si patristice si istorice a Bisericii, un asemenea sinod, in loc de vindecare, va deschide rani noi in trupul Bisericii si va ridica in fata ei probleme noi si nenorociri noi.”

    Sfantul Iustin Popovici

    Integral la sursa: https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/01/27/sf-iustin-popovici-un-asemenea-sinod-ecumenic-neo-papist-va-ridica-probleme-noi-si-nenorociri-noi/comment-page-1/

    Apreciază

Lasă un comentariu